פוסט חדש!

זהו, שלא ממש

אני הייתי שולחת למערכת הממלכתית, שאפילו לא קרובה להשקפת עולמי, אבל אין הרבה מדי בחירה.
אדאג שהן תהיינה בבית כנסת בראש השנה ובשמחת תורה, בבית חב"ד אולי, בכנסיה לשמוע מיסה של חג המולד...
את מבינה, אנחנו לא מתואמות בזה שאני לא מפחדת שמכך שהן תחשפנה לאורחות חיים אחרים, יהרס החינוך שלהן.
באמת שמי ששולח את ילדיו לחינוך חרדי לא במעמד להצביע על אחרים ולהגיד: הילדים שלך גדלים על אי בודד. אין הרבה איים יותר מבודדים בכוונת מכוון מהחברה החרדית.

העלית כמה נקודות.

אתחיל מהסוף: נכון שבחברה שלנו מגדלים ילדים על אי בודד מבחינה זו, אבל כפי שאמרתי ושניתי ושילשתי: אני לא בעד חופש דת ולא בעד חופש בחירה ולכן אין פליאה על כך שאני לא נוקטת בדרך שאינני בעדה.
הלאה. אם אין לך לאן לשלוח כפי השקפתך זה עוד לא סותר את שאמרתי. את תשלחי למי שיתן לך את התוצאות שהכי קרובות להשקפת עולמך. (או הכי פחות הורסות את השקפת עולמך. תלוי מה המבחר שלך)
ולסיום: לשלוח ילד לבית כנסת ולכנסיה כאחד ייצור לו הרבה יותר בלבול מאשר לראות את אבא אוכל במבה שאמא לא מרשה. את סותרת את עקרונותייך המקודשים ביותר.

ממש לא

גם בית כנסת וגם כנסיה באים בליווי והסבר של אבאמא, ואף אחד מהם לא מועדף, לכן זה לא מבלבל. שניהם, מבחינתי, היכרות עם משהו שאינו שייך לחיינו הפרטיים, לשם הרחבת הדעת.
אני לגמרי מבינה שאת לא בעד חופש בחירה, אבל אז אין לך בדיוק זכות להטיף לי על הנקודות שבהן אני לא חושפת מספיק או לא נותנת עדיין חופש בחירה, נכון? שוב, בית זכוכית, אבנים...

לא מטיפה. מביעה דעה.

את הזכות הענקת לי בטובך ברגע שהעלית לכאן את פוסטייך. אלא אם כן את כותבת לעצמך שלא על מנת לקבל תגובות?
אבל מה שאת לא מבינה הוא שאם אני נגד הבחירה אז אני לא נותנת אותה לילדותיי. ואם את בעד הבחירה אז למה גם את לא נותנת אותה לילדותייך?

אתן גם אתן

פשוט מאד: מחקרים מראים, שאם את מרגילה ילדים מגיל מאד צעיר לטעמים חזקים, מלוח מאד, מתוק מאד, וכו', זה הטעם הנרכש שלהם, וזה מה שהם תמיד יחפשו.
לעומת זאת, אם תרגילי אותם קודם כל לאוכל בעל טעמים פחות חזקים, למים לפני מיץ וכו' וכו', הם יוכלו לבחור יותר בקלות, כי לא יהיה להם צורך בחזק-חזק ההוא.
אז אני מתכוונת לתת בחירה מאד רחבה, כולל הסברים כמיטב יכולתי הדלה (אני לא תזונאית), אבל קודם שידעו לאכול נורמלי, אחר כך נדון בזבל.

הכוונה שלי היתה בעיקר להגבלת הקשר עם הסבתא

ולארס שהן סופגות על סבתן ממי שאמורה להיות כלתה אשת בנה. אבל בסדר, גם עם האוכל הולך.

אוקי

אז אני אבהיר: הן לא שומעות ממני מלה אחת על סבתא שלהן. בשביל זה יש לי פורום, ושיחות עם חברות כשהן לא שומעות ועוד כמה אמצעי אוורור.
אני גם לא מגבילה את הקשר, הסבתא תמיד ראתה אותן כמה שרצתה ומתי שרצתה, היא בחרה מתי לבוא, כמה לבוא, ולכמה זמן. גם כשהיה לי מאד לא נח, הסכמתי. גם כשהיו דברים אחרים על הפרק, ביטלתי בשבילה.
מאד אכזרי, מגביל ורע מצדי...
מה שכן, מבחינתך, אני כבר רעה, אכזרית, ומגבילה, בלי שום סיבה. אז יאללה, מה משנה המציאות?
סבתא שלהן מרעילה את הנכדות האחרות שלה, אלה שכן נמצאות איתה לבד, נגד אמא שלהן. אז אם כבר מישהי מרעילה פה... אבל לה מותר, הרי לסבתא מותר הכל.
מה שעוד נכון, זה שאני רוצה לראות שתתני לילדים לבלות ולו חצי יום לבד במחיצת אתיאיסט, ואז תהיי במעמד לנזוף באחרים שמגבילים קשרים. אם חמותך היתה אתיאיסטית, גם היית נותנת לילדים שלך להיות איתה לבד ככל שתאווה?

רעה ואכזרית? אני לא אמרתי מילים כאלה עלייך

את מתנדבת לומר אותן על עצמך. אני גם לא חושבת שזה נכון בכלל. הייתי אומרת דברים מרוככים בהרבה, אבל אם את דווקא רוצה רעה ואכזרית אז ניחא.
את מסרבת להבין משהו מאוד בסיסי שאני כבר יממה מסבירה לך: מבחינתי איסורים שאנו גוזרים על עצמנו (כגון במבה) הם לא באותו מקום של איסורים שבורא העולם גזר עלינו (כגון כשרות). כבר כתבתי שיש אנשים שחושבים שהם אלוקים אבל אני לא מאלה.
החינוך של בנותיי כולל גם את מצוות הדת, ולהבדיל גם את העקרונות האישיים שלי שאינם קשורים לדת. אבל גם הילדה (הקטנה עוד קטנה בשביל זה אז אוטומטית אני מדברת על הגדולה) מבינה את ההבדלים. היא יודעת שהרבה יותר בקלות אני אתגמש בנושאים כמו מה ללבוש ומה לאכול מאשר בנושאי דת שזה קו אדום.
יש לי התחושה שגם עכשיו תעני לי בסגנון הקבוע של 'את מרשה לעצמך מה שאינך מרשה לי' וכו'. תחסכי מעצמך כי הדיון הזה לא מוביל לשום מקום כל עוד אצלך לא קיימת ההפרדה בין גבולות שלנו לגבולות אלוקיים.

שניה

את מפרידה בין הלכה לתורה?
כי רוב חוקי היהדות, גם הם מעשה ידי אדם. ההלכה נכתבה בידי בני אדם.
חכמים? אולי. פרשנים מוסכמים? יתכן. אבל בני אדם.
בכל זאת, אני די בטוחה שאת מקיימת את ההלכה כאילו היא דברי אלוהים חיים.
בכל מקרה, הרי לא נסכים, אבל נחמד לחדד מוחות.

אני לא מפרידה

רק הקראים עשו את ההפרדה הזו. הם האמינו בתורה שבכתב בלבד ולא האמינו בפירושים שלה.
כל האחרים מלבדם מאמינים שהפירושים הם תורה שבעל פה שנמסרה בסיני בעל פה יחד עם התורה שבכתב ועברה מדור לדור עד שנכתבה בדורו של רבי יהודה הנשיא שחשש שתשתכח תורה מישראל.

קתרינהA

New member
מה שאת מסרבת להבין

שבשבילי, מאחר ואני אתאיסטית, אלוהים לא קיים. לכן המגבלות של ההלכה הן מעשה ידי אדם באותה המידה, ואין "יתרון" לשמירת כשרות מול עקרונות בריאותיים.
להפך, למעשה, כי עקרונות בריאותיים - גם אם הם כאלה שאני לא מקבלת על עצמי אישית - מבוססים על איזושהי אסמכתה מדעית, ולא על אמונות.

אגב

חלק מפוסטי הם כלליים ולא אישיים, מתבססים, כמו זה שכתבתי למעלה, על דברים שקראתי ושמעתי במקומות אחרים, ולאו דוקא על השיח הפרטי בחיי הפרטיים.
מה שאני אומרת, שמי שמתנגד באופן עקרוני לבחירה, לא בדיוק במעמד לבוא לאחרים ולהגיד להם: תן לילדים שלך בחירה!
זה כמו שתספרי שחמותך נתנה לילדים שלך בייקון לארוחת בוקר ואת כועסת, ועכשיו לא נותנת להם לישון אצלה, אבל תגידי לאמא שהחמות נתנה לילדים שלה שוקולד לארוחת בוקר - נו, אז הם אכלו שוקולד לארוחת בוקר, אז מה? אני לא אגיד לך "אז מה" על בייקון, ואת אל תגידי "אז מה" על דברים אחרים, זה מה שאני אומרת. זה שיש לך תירוץ בשם "אלוהים אמר" לכל דבר, לא אומר שהכללים שלך יותר חקוקים בסלע משל אחרים. אצלך זה אלוהים, אצל מישהי אחרת זה הספר של טרייסי הוג (בלתי נסבלת בעיני), ואצל מישהי שלישית זה לימודי תזונה.

אבל הבייקון אצלי הוא לא מה שהבמבה אצלך

הוכחה פשוטה:
לך לא אכפת שבעלך אוכל במבה ושבנותייך תבחרנה בבמבה כשתגדלנה.
לי כן היה אכפת מאוד מאוד אם חלילה היה קורה כדבר הזה.

זהו בדיוק

שמי שאומר חלילה על כל מיני דברים,
אין לו מה לדרוש מאחרים לנהוג אחרת.
הגישה "אני דתי, לכן הגבולות שלי יותר חשובים" היא מתנשאת ובלתי מקורית.

ומה תגידי לאמא

שבשבילה במבה/שוקולד וכו' זה כן כמו בייקון בשבילך?
לה לא תגידי שזה שטויות ושתשחרר והילדים שלה בינכה יתמכרו לזה כשיגדלו?
אני חושבת שאת פשוט לא מכבדת שום גבול מעשה ידי אדם, כלומר שום גבול של חילונים. חבל, כי לא חשבתי שאת מהדתיים האלה שחושבים שרק אם אתה דתי יש לך זכות לגבולות.

את לא מפחדת מכלום חוץ מאשר מהדבר הכי טבעי

שהן יתאהבו בסבתא שלהם

בקשר לטיול למיסה ולתפילה של ראש בשנה זה מקסים וגם מאוד מרגש
אבל התכלס והבסיס הוא שביום יום הן תהינה רק בבית ורק תחת החינוך שלך
ולקחת לבית כנסת זה לא כזה פתוח כמו לשלוח אותה לשנה נגיד לבית ספר דתי על מנת שתלמדנה באמת ומשם תוכלנה להחליט

לקחת לתפילה בראש השנה זה כמו לקחת לסרט

זה מאוד פלצני
גילוי נאות הכותבת חילונית לגמריי שרואה קטנוניות רבה בעובדה שאת כל הזמן ניטפלת לדת כדוגמא

הכותבת

רואה בכל מי שלא מאוהבת בחמותה אשה רעה,
ובכל מלה שאני כותבת קטנוניות וטיפשות,
זו זכותה של הכותבת.
אם הן תרצינה ללכת לבית ספר דתי, הן תלכנה.

זהו שלא

הכותבת הזו חושבת שאמר שמפחדת שהילדות שלה יואהבו את סבתא או יתפתחו קצת אחרת ממה שתוכנן עבורן מלפני שנולדו ולכן מכניסה אותן לכלוב של במבה סליחה של זהב
זו אמא פחדנית

לגבי הכעס שלך על זה שאני מסתדרת עם חמותי
אין לי הרבה מה לעשות
אבל בניגוד אליך כשהבת שלי מבקשת ללכת לישון אצל סבתא אין לי כווץ של קינאה בלב
אלא תחושה של הצלחה
ושל אושר גדול שהצלחנו אני ובעלי לאחד שתי משפחות לאחת גדולה ומתפקדת כי המרווחים הראשונים זה הנכדים
הילדים שלנו
שרואים את סבתא וסבתא יוצאות יחד לקונצרט
או כששתיהן לקחו יחד את הבן לטיול בחול
וגם אם כעסתי מעט ידעתי ללבן איתה כמו עם חברה

ומעבר להכל
אני מכבדת אותה על כך שעשתה עבודה ממש מדהימה בגידול אישלי(סתם סתם)
כי אחרת הוא לא היה כמו שהואבדיוק כמו שהוא מכבד את אבי ואימי ואפילו מתייעץ איתם והכי נורא שיכול להיות בעינייך
אפילו מקבל עיצות ומיישם
ומצד שני גם להתייחס אליה כמו אל חברה(רמז:אם חברה תביא לי צעצוע לא מתאים לא אעמיד אותה הפינה או אנזוף אלא אחייך ואגיד תודה רבה והצעצוע יושמש בזמן הנכון
או אם חברה היתה אצלי בזמן שהתינוק צריך אמבטיה היא לא תפונה אחר כבוד מהבית)

או בקיצור תנשמי עמוק ותביני שלא צריכים להיות מאוהבים בחמותך
מספיק פשוט להבין שהיא בן אדם

אני מאד שמחה בשבילך

שטקס השינה של התינוק שלך כל כך זניח בעיניך, עד שאין לך בעיה שיהיו בו גירויים חיצוניים שמפריעים. קצת פחות שמחה בשביל התינוק שלך, אבל הוא בטח התרגל.
לגבי המשחק, בדיוק מה שעשינו, זה מה שכתבת. אמרנו: תודה רבה, ישמש בבוא העת.
תנשמי עמוק ותביני שזה שלך יש חמות נוחה, לא אומר שכולנו זכינו בלוטו.

לא את לא

אבל לעצם העניין
לא אין לי טקסים קבועים וחוזרים על עצמם באובססיביות בה את תארת את טקסי האמבטיה שלך שחייבים להיות בשעה שש וכל זר שנוכח בבית היאורה ......או לפחות צריך לעזוב את הבית
אני לא חושבת שסבתא,דודה,חברה של אמא זה גורם שמפריע לאמבטיה של ילד

ולכן אין לך מה לשמוח פחות עבור ילדי כי אמא שלהם לא אובססבית ולא עושה סביבם טקסים
הם לא היו צריכים להתרגל,כל ילדי מגיל חודש והכי מאוחר חודשיים וחצי הלכו לישון בסביבות השעה שבע בערב קמו פעם אחת לאוכל וחזרו לישון שנת מלאכים מקסימה עד......תכיני את עצמך.......קרוב לשמונה בבוקר
ככה שבלי טקסים ונרות הילדים שלי ישנו שינה נהדרת
האבטיה לא היתה טקס אלא פשוט אמבטיה כיפית עם ברווזים ומוזיקה והמון צחוקים ואם היה נוכחים בבית עוד אנשים מלבדי ומלבד בעלי והיה בא להם להיות נוכחים וולאקם,פעם אחת שלא נדע(את בטח תתעלםי ותקראי לשרות למען הילד,אחותי רחצה את הבת שלי ואת יודעת מה.......הילדה נרדמה בלי בעיות אחר כך.....חשבנו להתקשר לירחון רפואי שיעשו על זה מחקר)
שום נזק לא נגרם נהפוך הוא,ילדי ילדים חברותיים,שמחים ומאושרים
והכי חשוב,אין להם בעיות שניה,אז תהיי רגועה
ואת כל זה השגנו בלי טקסים
בלי לחץ
בלי כפיתיות
בלי ספרי הדרכה

למעלה