שיר לי שני
New member
פוסט חדש!
שלום, חברות,
בעקבות שאלה ששאלו אותי במאמאזון, החלטתי לכתוב פוסט חדש, שמתבשל בי כבר חודשים.
רבות מההשראות שלי לפוסט הזה, ולרבים אחרים, באות מהפורום הזה, אז זה המקום להודות לכן!
שרשור במאמאזון גרם לי לחכות עם "מאחורי הגב, 1, 2, 3" לטובת הפוסט הזה.
מדי פעם אני שומעת שאלות שנזרקות לאמהות, בדרך כלל בסגנון הזה:
בשביל קוביית שוקולד/שעת שינה/ריקוד על השולחן בסלון שווה לך לריב עם הסבתא של הילדה?
בשביל זה לערער שלום בית?
וכו' וכו' וכו'...
אז אני רוצה להזכיר, בקצרה, שכל שאלה אפשר להפול. לדוגמה:
באמת, סבתא, בשביל קוביית שוקולד שווה לך לריב עם אמא של הנכדים שלך?
בשביל שהם ילכו לישון יותר מאוחר אצלך, שווה לך שמחר כל היום הם יהיו עצבנים וההורים שלהם יכעסו עליך?
בשביל זה היה שווה להפר את האמון שההורים נתנו בך, ולתת להם ממתקים מאחורי הגב?
כל שאלה, חברים וחברות, אפשר להפוך.
כדאי לזכור, שלכל מעשה שלנו, יש תוצאות ויש מחיר.
וכמו שההורים יכולים לדעת שהמחיר של להתעקש על לא לתת ממתקים עלול להיות חוסר נעימות מול סבתא,
ככה סבתא צריכה לשקול שהמחיר של כן לתת ממתקים לילד עלול להיות חוסר נעימות/חוסר אמון מצד ההורים שלו,
הידועים גם בתור בנך/בתך וכלתך/חתנך (כל הצירופים של הנ"ל מקובלים עלי).
שאלו את עצמכם:
האם באמת החשיבות של תזונה (מ)בריאה לילדים, של חינוך לגבולות (שעות שינה, ריקוד על השולחן),קטנה יותר מהחשיבות של החשק של סבתא לתת דוקא מה שאסור, לתת ממתקים, לפנק דוקא בדרכה ולא בדרך שאתם מרשים?
כל משפחה, וסדר העדיפויות שלה. כל סדר עדיפויות הוא תקין, כל עוד הוא בא מתוך מחשבה.
שלום, חברות,
בעקבות שאלה ששאלו אותי במאמאזון, החלטתי לכתוב פוסט חדש, שמתבשל בי כבר חודשים.
רבות מההשראות שלי לפוסט הזה, ולרבים אחרים, באות מהפורום הזה, אז זה המקום להודות לכן!
שרשור במאמאזון גרם לי לחכות עם "מאחורי הגב, 1, 2, 3" לטובת הפוסט הזה.
מדי פעם אני שומעת שאלות שנזרקות לאמהות, בדרך כלל בסגנון הזה:
בשביל קוביית שוקולד/שעת שינה/ריקוד על השולחן בסלון שווה לך לריב עם הסבתא של הילדה?
בשביל זה לערער שלום בית?
וכו' וכו' וכו'...
אז אני רוצה להזכיר, בקצרה, שכל שאלה אפשר להפול. לדוגמה:
באמת, סבתא, בשביל קוביית שוקולד שווה לך לריב עם אמא של הנכדים שלך?
בשביל שהם ילכו לישון יותר מאוחר אצלך, שווה לך שמחר כל היום הם יהיו עצבנים וההורים שלהם יכעסו עליך?
בשביל זה היה שווה להפר את האמון שההורים נתנו בך, ולתת להם ממתקים מאחורי הגב?
כל שאלה, חברים וחברות, אפשר להפוך.
כדאי לזכור, שלכל מעשה שלנו, יש תוצאות ויש מחיר.
וכמו שההורים יכולים לדעת שהמחיר של להתעקש על לא לתת ממתקים עלול להיות חוסר נעימות מול סבתא,
ככה סבתא צריכה לשקול שהמחיר של כן לתת ממתקים לילד עלול להיות חוסר נעימות/חוסר אמון מצד ההורים שלו,
הידועים גם בתור בנך/בתך וכלתך/חתנך (כל הצירופים של הנ"ל מקובלים עלי).
שאלו את עצמכם:
האם באמת החשיבות של תזונה (מ)בריאה לילדים, של חינוך לגבולות (שעות שינה, ריקוד על השולחן),קטנה יותר מהחשיבות של החשק של סבתא לתת דוקא מה שאסור, לתת ממתקים, לפנק דוקא בדרכה ולא בדרך שאתם מרשים?
כל משפחה, וסדר העדיפויות שלה. כל סדר עדיפויות הוא תקין, כל עוד הוא בא מתוך מחשבה.