פוסט חדש!

שני דברים לסדר היום

1. זו עדיין לא מסה קריטית, כמו שיש לשלוש הדתות המונותיאיסטיות ולבודהיזם.
2. למיטב הבנתי הקלושה, הסיינטולוגיה היא בגדר כת ולא דת.
 
זו דת

כי זו תורת הסיינטולוגיה, ומקימה מגדיר אותה כדת ולא כת.
זה נכון שאין שם את הכמות של הנצרות או האיסלם אבל זו דת מאוד גדולה היום (שנמצאת בכל העולם, גם פה בישראל) ואני לא בטוחה אם מספרה ומספר הבודהיסטים כ"כ שונה.

ובואי נגיד, שהיא לא מכילה מאות אנשים כמו בדת הפסטה
 
ותק הוא הרבה מאוד בכל מקום

כמובן שאני מאמינה שיש בזה יותר מוותק, אבל אני לא פותחת פה סמינר לחוזרים בתשובה.
 


אני לא יודעת אם ותק זה הענין אבל היחס לדת שונה מיחס לכל שאר הדברים בעולם.
אישית אני חושבת שזה בגלל שדת גרמה לרדיפות כ"כ הרבה שנים - לא רק יהדות, אלא אפילו הטיבטים האומללים - שאנשים מנסים היום לכפר ולהבין
 
אכן מבססת על שום דבר

לתקופה קצרה, אולי, אבל זה עובר מהר.
אבל יש דברים אחרים, שכן עקרוניים, וגם בהם החילונים מתגמשים לטובת הדתיים, פשוט מתוך הרגל.
במשך שנים על גבי שנים, עוד מאז החזון איש והמשל השגוי שלו, במדינת ישראל, הדתיים צועקים "פגיעה ברגשות" כל שני וחמישי, ודורשים בקולניות שיתחשבו בהם, כאילו רק להם יש רגשות. הם צועקים הכי חזק, אז שומעים אותם הכי הרבה.
מעבר לזה, המפלגות הדתיות השכילו עם השנים להיות לשון מאזניים. הרי שום דבר לא באמת עקרוני להן, למעט ענייני הדת. לא שלום, לא כלכלה, לא חברה. אז הן יושבות על הגדר, והולכות עם מי שנותן לציבור שלהן מה שהוא רוצה.
והחילונים? החילונים פשוט התרגלו שרק לדתיים יש רגשות ורק בהם צריך להתחשב.
תמיד יש גם את הרציונאליזציה מהסוג שאת כתבת: אצלך זה חוק מעשה ידי אדם, אבל אצלי, אצלי אלוהים בעצמו חוקק את החוקים (זה לא נכון עובדתית והיסטורית, ההלכה נכתבה בידי בני אדם, אבל זה דיון אחר).
 
להגיד לך את האמת?

זה נכון שלפעמים הצעקה של 'פגיעה ברגשות' היא לא נכונה, ואכן הדתיים, שלא לומר החרדים, מגזימים בשימוש בה. ואת זה אני אומרת כחרדית. אני לא חושבת שאפשר לצפות מכולם להתחבא ממני כשעושים משהו שמנוגד לדת. אני לא שוטרת תנועה של הדת ולא ממש פוגע ברגשותיי לראות אותך עושה מה שאת עושה. מבחינתי זה חשבון שלך עם בורא העולם ואני לא חלק במשוואה הזו.
אבל את יודעת איך זה, מי שצועק בקול שומעים אותו. המיעוט שצווח כל הזמן על פגיעה ברגשות הוא עדיין מיעוט. קולני אבל מיעוט. שלא תחשבי שכל חידוש שיוצא מבית יוצר חרדי זה אומר שכל או רוב החרדים מסכימים איתו, כי זה לא.
אני אתן לך דוגמא: מזה שבע או שמונה שנים יש דבר כזה שנקרא פלאפון לחרדים. תהרגי אותי אם אני מבינה למה זה טוב, אבל זה לא חשוב כרגע. מה שהצחיק אותי מאוד זה לפני כשנה או יותר, ראיתי מכתב בעיתון של מישהו שטוען ש"סלקום מפלה לרעה את החרדים" ולמה? כי יש מבצע ענק על סמסים בחינם או משהו, ולציבור החרדי אין סמסים בטלפונים היחודיים שלו אז הוא לא נהנה מהמבצע.
נורא הצחיק אותי, סוג של הרגשה שאני תמיד מקופח גם אם לא קפחו אותי. אין לך סמס? בחירה שלך. מה אתה רוצה, שבגלל זה למשתמשי הסמס לא יהיו מבצעים?
ומבחינתי זה היה סוג של הרגל. הוא רגיל לחשוב שהכל מגיע לו ואם לא נתנו לו משהו אז זה בגלל שהוא חרדי. באותה מידה יש את אלו שכל מה שאין להם זה בגלל שהם ממוצא מזרחי או הנשים שבטוחות שכל מה שלא השיגו זה בגלל שמפלים נשים. זה כנראה אופי יותר מאשר מגדר או מגזר.
 
נכון זה נקרא פלאפון כשר או סלולרי כשר

אני גם לא ידעתי שקיים דבר כזה עד לפני כמה חודשים שהייתי צריכה מס' של מישהי ואמרתי לה שאני אסמס לה והיא אמרה לי שאי אפשר כי אין לה אופציית SMS (וכמובן אין אינטרנט וכד') וזה מיועד רק לקבלה והוצאת שיחות מפני שזה סלולרי כשר.
 
נכון.

ואני יכולה לספר לך שלקח לי זמן עד שטרחתי להחליף את שלי כי לא היה לי בא. (ויש עוד הרבה שלא החליפו וכפי הנראה גם לא מתכוונים לעשות כך)
מה שכן, היום יותר נוח לי הטלפון הזה כי באזור מגורי החרדי מאוד, כבר אין תחנות שירות ומכירה לסלולריים רגילים מחמת העדר הביקוש, אז בהחלט שיותר נוח לי כך.
שלא לדבר על כך שהמבצעים הרבה יותר משתלמים כשאתה חלק מקבוצה כזו. (למשל יש פער גדול בין המחיר לשיחה מכשר לכשר או מכשר לנייח ובין המחיר מכשר לרגיל)
 
למה זה טוב טלפון "כשר" לחרדים?

המחיר שלו. מחיר סליחה על המילה - זנות.
בגלל שמדובר בציבור ככ גדול, שטוען שהוא צריך רק את הבסיס, בדיוק כמו ארגוני עובדים וכו, הוציאו מכשירים שסגורים לכל דבר פרט לשיחות למספרים מסויימים והשיחות בין לקוחות הכשר עולות אגורה וקצת.
אז לציבור החרדי זה מעולה.
אגב, מי מהציבור החילוני שמכיר את המסלול, יכל ללכת ולבחור בו. מעולה להורים מודאגים לילדים.
 
הבת שלי בגן חילוני לחלוטין

של קיבוץ והאוכל כשר למהדרין - עם תעודה והכל. וכן, יש כלים לארוחת הבוקר שהיא חלבית וכלים לארוחת הצהרים הבשרית שלא נשטפים יחד.

מעונות של התמת שלא אוכלים בהם בשרי - מעון אמונה. הבת שלי היתה בו. בגלל נושא הכשרות זהו גן צמחוני.

מקוה שהסכלת קצת כי הפוסט הזה שכתבת מאוד...
 
אהמ...

סליחה, בלו, אבל השורש ס.כ.ל פירושו הפוך מהשורש ש.כ.ל, שנדמה לי שאליו התכוונת...
 
חיפשתי מילה מתאימה שתחליף

את 3 הנקודות וכשלתי באיות. אכן הכונה היתה ש' במקום ס'
 
אופס, השכלתי אכן.

ראשית לא ידעתי שהמזון בקיבוצים יכול להיות כשר למהדרין למרות אי הנוכחות של הדת במקום. יפה לשמוע ולהשכיל.
ומפתיע אותי שנושא הכשרות הוא הגורם לגן להיות צמחוני. מה הבעיה באוכל בשרי כשר? אלא אם כן ההורים רוצים צמחוני ואז הכשרות היא לא הסיבה.
אגב, אני מעדיפה להשכיל, מלשון שכל, מאשר להסכיל שזה בדיוק ההפך ומגיע מהמילה סכלות.
 
עונה לך לגבי הצמחונות

יש גנים שמכל מיני סיבות (לפעמים, אפילו כלכליות) בוחרים לא להגיש בשר, ואז האוכל שם כשר.
חוצמזה, שאם שומרים כשרות חלבית, זה יותר פשוט, לא צריך שני כיורים, שני סטים של כלים וכו' וכו'...
 
וההורים מוכנים לזה?

המחיר הוא נמוך יותר מגנים אחרים?
אם בגן של בתי יגישו רק פרווה וחלבי מטעמי חיסכון זה ירגיז אותי נורא. אני משלמת על זה. לא?
 
באמונה המחיר

זהה למחירי גנים אחרים של התמת - ויצו ונעמת.
לא שואלים את ההורים. מבהירים להם שזה המצב ויש להם חופש בחירה מוחלט ללכת לגן אחר.
החלק המצחיק אגב, שבת דודתי גרה בבית ברק, ויש להם שם גן שתחת אחריות התמת אבל לא מוגדר "גן תמת" ושם כן יש בשר. למרות שחלק גדול מהאוכלוסיה שם דתיה.
 
הקיבוץ חילוני

אבל מערכת הגנים קולטת ילדים מבחוץ וחשוב להם לאפשר גם להורים ששומרים כשרות להביא את הילדים שלהם לגן (אני יודעת שיש להם את תעודות הכשרות כי האקס שלי ביקש לראות אותן.לו הנושא מאוד חשוב)
יש גם קיבוצים חילוניים עם בית כנסת אגב.

לגבי נושא הבשר, אני לא יודעת לענות לך. הם אמרו שיש בעיה עם נושא המטבח,הכיורים וההשגחה. אמונה כידוע זה גן לדתיים. ההורים לא רצו גן צמחוני להורים אין אמירה בגנים של התמת, ההחלטה מגיעה מלמעלה. לנו פשוט הודיעו שאין בשר ושניקח את זה בחשבון בהשלמות לילדים. אפילו הביאו תזונאית שתוכל להסביר כמה פעמים בשבוע צריך לוודא שהילד מקבל בשר בבית ואיזה תחליפים את מנסים לתת בגן - למשל קציצות דגים, מוצרי סויה וכל מני כאלו.

ש'/ס' - עניתי למטה לשיר-לי
 
למעלה