איך מארגנים את המידע ומגיעים להחלטה
KIKA21 יקרה,
הנה כמה טיפים מנסיונינו האישי, איך למצוא את הידיים והרגליים בעולם הפונדקאות (וקצת על אימוץ)
ראשית,השאלה העיקרית שאתם צריכים להתמקד בה היא: איזה מסלול הוא המתאים לכם ביותר, ולא איפה כדאי.
הנתון הבא: מה התקציב שלכם? (עלות מעשית לפונדקאות נעה בין 200 ל-450 אלף ש"ח !!)
הנתון הבא: רשימת כל המסלולים האפשריים. הרשימה הזו היא החלק הקל יותר,יחסית, לחלק מהפורומים יש מאמרים אנפורמטיביים ברורים שבעזרתם אפשר ליצור רשימה מסודרת.
הנתון הבא: תרומת ביצית. במסלולי חו"ל זו אפשרות שבאה יחד עם מסלולי הפונדקאות,ז"א נעשה דרך אותו המסלול.
לגבי ישראל אין לנו ניסיון בעניין,נקודת התחלה מומלצת: פורום תרומת ביציות בתפוז.
הנתון הבא: חברה מתווכת, בישראל אפשר ללא, ובמסלולי חו"ל אי אפשר בלי חברה מתווכת אחת לפחות (או בצד הישראלי,או בצד החו"לי או שניהם גם יחד) יש המון יתרונות בקניית שירותי תיווך מקצועיים אבל זה יעלה לכם...
מומלץ: לא להיתקע באינטרנט אלא ללכת פיזית ולפגוש חלק מהחברות המתווכות פנים אל פנים.
הנתון הבא: הסטנדרטים הרפואיים וביטוחים הרפואיים בכל מסלול.חלק מהמסלולים ברמה גבוהה, וחלק ברמה גבוהה יותר.
הנתון הבא: בירוקרטיה.-רמת המעורבות של המדינה בתהליך שלכם, כמה זמן,כמה ניירת,כמה אנרגיה צריך להשקיע בכל מסלול.
הנתון הבא: הקשר עם האם הפונדקאית במהלך ההיריון. זה נע בין קשר אנטנסיבי והדוק ביותר ועד לקשר רופף.
הנתון הבא: מה קורה אחרי הלידה, מה נדרש מבחינת בירוקרטיה ,זמן ועלויות-כולל רישום הילד וכולל גיור בכל מסלול.
זה רק הבסיס,בטוח שכחתי כמה דברים!
כמה מילים לגבי אימוץ, בשנים האחרונות חלו שינויים דרמטיים בתחום האימוץ.
אימוץ בין ארצי (חו"ל) :זמן ההמתנה התארך באופן כללי בסביבות שנה וחצי שנתיים, העלויות עלו (עלות מעשית עד 200 אלף ש"ח)
גיל הילדים המאומצים עלה דרמטית.
אימוץ בישראל: זמן ההמתנה עצום,בסביבות 5-7 שנים. ישנה אפשרות לאמץ ילדים בעלי צרכים מיוחדים בזמן המתנה מופחת.
ההרגשה שלנו היא שהמעבר מתחושת האבל שיש כשאתה מבין שלא תוכל להביא בגופך ילדים לעולם היש למסלולי האימוץ הקיימים,המעבר הזה דורש המון המון כוחות נפש ויכולת נתינה גבוהה מאד.זה לא מתאים לכל אחד-לקחת בחשבון!
עדיין נראה מורכב ומפחיד? כמובן! אבל ככה מתחילים ותוך כמה חודשים התמונה מתחילה להתבהר ואתם שוחים בחומר.
טיפ אחרון: אל תצפו להגיע לתחושה שיש לכם 100% נתונים כדי להגיע להחלטה. מתישהו מרגישים בשלים להחלטה ויוצאים לדרך גם בלי לדעת הכל הכל.
בנות,תקנו אותי אם אני טועה.
בהצלחה מאילן ואיה.