פונדקאות 2012 איפה???

natasaa

New member
ברוכה הבאה

MAMALY

New member
KIKA כמה תהיות

אני מקווה שלקחת את כל הדברים בחשבון כשחשבת על פונדקאות בארץ או בחו"ל הזמן אין לו כמעט משמעות היותל שהיות יש הרבה יורת פונדקאיות מבעבר כי אישרו לנשים נשואות להיות פונדקאיות במקרים רבים והת ור התקצר מאוד מה גם שהועדה עובדת מאוד מהר כמעט ללא עיכובים.

בארץ היות פונדקאות ותרומה - אין צורך לצאת מהארץ אנחנו עשינו פונדקאות ותרומה והעוברים הטרים הגיעו לישראל ונקלטו בהחזרה ראשונה בלי שום בעיה בכלל גם יש הריונות מעוברים קפואים שהגיעו מחו"ל והושתלו חודש או חדשיים לאחר מכן ונקלטו.

את הרבה יותר מעורבת בהריון של הילד שלך, את בכל הבדיקות הרופאים - את בחורת הרפואה הטובה ביותר מתחת ליד שלך והרבה יותר קל לרשום את הילד אין בעיה ברישום כלל לאחר הלידה.

עוד כמה חודשים פחות כמה חודשים אבל חווית ההריון והלידה את פה את ביחד עם הילד שלך.

אני חושבת שהזמן הוא לא שיקול כלל כשמדובר בבריאות הילד שלך , זה כמובן לא אומר שלא נולדים ילדים בריאים בפונדקאות בהודו רק כולנו נתפלל שלא תצטרכי פגייהושהכל ילך למישרין.

אם כבר פונדקאות בחו"ל עדיף ארה"ב יותר מסודר בהרבה רפואה יותר טובה אבל הבעיה ברישום הילד נותרת בעיניה.

אני מבינה מה את עוברת אני הייתי שם פעמיים לא פעם אחת וכדאי שתחשבי טוב טוב על כל המכלול לדעתי כמובן, וזכרי שהמטרה היא ילד בריא בידיים ועשי הכל בשביל זה כמו שכולנו עושות בדרך שאנחנו בוחרות ללכת

הרבה בהצלחה!!!!

KIKA21

New member
תודה...

טנחנו עדין מתלבטים ומתייעצים עם כל מיני חברות ואנשים פרטיים.
אני חושבת שאנסה להקשיב טוב טוב לתחושות הבטן שלנן ועם זה ננצח.
בכל אופן ,זה קשה ומבלבל וכ"כ כ"כ ריגשי שאני אשמח לעידוד ...

natasaa

New member
תרשי לי לא להסכים..

אני יודעת שאני פותחת את תיבת פנדורה פה, אבל קשה לי להשאיר את דיון הזה ללא נקודת מבט שונה על פונדקאות חו"ל.

לנו - הזמן כן שינה - גם בארץ וגם בחו"ל - לא ההחזרה הראשונה מסיימת את תהליך - וזמן ההמתנה עד החזרה ראשונה כן משנה (לפחות לנו כן שינה). ילד שלי בן 7 ואני לא רציתי לחכות עוד שנה עד החזרה ראשונה - ומשם אלוהים גדול. אז חודש פה חודש שם - הוא לא בדיוק חודש - ולא, אני לא הקרבתי את בריאות ילדיי
. רופאים שטיפלו בילדיי לא נפלו בהשכלתם, השתלמותם או נסיונם מטובי הרופאים ישראלים. להיפך - היו יותר קפדניים - כי שם לא הייתי "עוד אחת"..

בארץ אין בעיות ברישום ילדים אחרי לידה? אני לא יודעת.. צו הורות שמתקבל בארץ הוא לא צו אימוץ, אבל זה כן רישום ילד בספר שונה.. יש תיוג לכאן או לכאן..

ולגבי פונדקאות חו"ל - איפה? ארה"ב - אני באמת לא נכנסת לכיס של אף אחד - אבל רוב האנשים שאני מכירה - אין להם סכומים אלה..היום הודו היא מעצמה בתחום הפריון, אחוזים גבוהים, במיוחד כאשר מדובר בתרומת ביצית.. על ניהול הריון בארה"ב מול ניהול הריון בגאורגיה/הודו - ניתן לפתוח דיון נוסף, אני לא רוצה להכביד כאן.

אני חושבת שכולנו מבינות מה KIKA עוברת, ואני בטוחה שישנם פה דעות שונות.. כולנו חושבות הרבה לפני כל צעד, ולכולנו אותה מטרה, ואני בטוחה ש KIKA תבחר בבחירה הטובה ביותר עבורה.

natasaa מסכימה איתך

לכולנו יש את אותה מטרה!
וזה לא משנה באיזו דרך כל אחת ואחת בוחרת לעבור בו,אם זה פונדקאות בארץ\בחו"ל\או אימוץ.כל אחד בוחר את הדרך הכי טובה בשבילו,והתוצאה הסופית היא החשובה כאן!!!!

בהצלחה לכולן

נטשה, מה זאת אומרת שנרשמים באופן שונה?

לא כ״כ הבנתי את ענין התיוג והרישום בספר אחר כאשר עוברים צו הורות בתהליך פונדקאות בארץ.
מישהו יכול להסביר?

natasaa

New member
ישנם פנקסים נפרדים...

על פי "תקנות הסכמים לנשיאת עוברים (אישור הסכם ומעמד היילוד) (רישום בפנקס), התשנ"ח-19981", כל ילוד הנולד בפונדקאות בארץ צריך להירשם בפנקס שמוגדר בתקנות - מעתיקה - "צורת הפנקס תהיה צורתו של פנקס האימוצים לפי תקנות פנקס האימוצים, התשכ"ד-1964", ומכיל את פרטי הילוד, פונדקאית, הורים מיועדים וכו'.

אז - איך שלא נסתכל, המדינה תשאף "לסמן" את ילדים שנולדו בפונדקאות. היום סהר ודנה שלי לא רשומים בשום "פנקס" כי נולדו בחו"ל. נלחמנו על זה, ואם היינו מוותרים על עקרונות שלנו - הרישום היה הרבה יותר מהיר.. לא רצינו שום פנקס - לא הורות ולא אימוץ.

אגב, אחת ההמלצות הועדה הייתה להכניס גם את פונדקאות חו"ל תחת מסגרת של "צו הורות". אז כבר לא תהיה לנו ברירה, אלא נשב כולנו ביחד תחת פנקס אחד
.

אני לא ידעתי על זה. מירב אנא הסתכלי גם

השאלה היא אן יש מה לעשות או שמאחר וזה בארץ ידנו כבולות?
והשאלה היא גם עד כמה זה משמעותי? מי הגורמים שרואים את הפנקסים השונים?
ממש חוצפה כל העסק הזה! כה מרגיז

אשמח לעזור

עברתי תהליך פונדקאות ארוך וגם תהליך אימוץ מחו"ל ואימצנו את ילדנו לפני כשנתיים מאוקראינה.
אני אשמח לעזור לך ולתת לך את האני מאמין ל 2 הדרכים.

בהצלחה

איך מארגנים את המידע ומגיעים להחלטה

KIKA21 יקרה,
הנה כמה טיפים מנסיונינו האישי, איך למצוא את הידיים והרגליים בעולם הפונדקאות (וקצת על אימוץ)

ראשית,השאלה העיקרית שאתם צריכים להתמקד בה היא: איזה מסלול הוא המתאים לכם ביותר, ולא איפה כדאי.

הנתון הבא: מה התקציב שלכם? (עלות מעשית לפונדקאות נעה בין 200 ל-450 אלף ש"ח !!)

הנתון הבא: רשימת כל המסלולים האפשריים. הרשימה הזו היא החלק הקל יותר,יחסית, לחלק מהפורומים יש מאמרים אנפורמטיביים ברורים שבעזרתם אפשר ליצור רשימה מסודרת.

הנתון הבא: תרומת ביצית. במסלולי חו"ל זו אפשרות שבאה יחד עם מסלולי הפונדקאות,ז"א נעשה דרך אותו המסלול.
לגבי ישראל אין לנו ניסיון בעניין,נקודת התחלה מומלצת: פורום תרומת ביציות בתפוז.

הנתון הבא: חברה מתווכת, בישראל אפשר ללא, ובמסלולי חו"ל אי אפשר בלי חברה מתווכת אחת לפחות (או בצד הישראלי,או בצד החו"לי או שניהם גם יחד) יש המון יתרונות בקניית שירותי תיווך מקצועיים אבל זה יעלה לכם...
מומלץ: לא להיתקע באינטרנט אלא ללכת פיזית ולפגוש חלק מהחברות המתווכות פנים אל פנים.

הנתון הבא: הסטנדרטים הרפואיים וביטוחים הרפואיים בכל מסלול.חלק מהמסלולים ברמה גבוהה, וחלק ברמה גבוהה יותר.
הנתון הבא: בירוקרטיה.-רמת המעורבות של המדינה בתהליך שלכם, כמה זמן,כמה ניירת,כמה אנרגיה צריך להשקיע בכל מסלול.

הנתון הבא: הקשר עם האם הפונדקאית במהלך ההיריון. זה נע בין קשר אנטנסיבי והדוק ביותר ועד לקשר רופף.

הנתון הבא: מה קורה אחרי הלידה, מה נדרש מבחינת בירוקרטיה ,זמן ועלויות-כולל רישום הילד וכולל גיור בכל מסלול.

זה רק הבסיס,בטוח שכחתי כמה דברים!

כמה מילים לגבי אימוץ, בשנים האחרונות חלו שינויים דרמטיים בתחום האימוץ.
אימוץ בין ארצי (חו"ל) :זמן ההמתנה התארך באופן כללי בסביבות שנה וחצי שנתיים, העלויות עלו (עלות מעשית עד 200 אלף ש"ח)
גיל הילדים המאומצים עלה דרמטית.
אימוץ בישראל: זמן ההמתנה עצום,בסביבות 5-7 שנים. ישנה אפשרות לאמץ ילדים בעלי צרכים מיוחדים בזמן המתנה מופחת.
ההרגשה שלנו היא שהמעבר מתחושת האבל שיש כשאתה מבין שלא תוכל להביא בגופך ילדים לעולם היש למסלולי האימוץ הקיימים,המעבר הזה דורש המון המון כוחות נפש ויכולת נתינה גבוהה מאד.זה לא מתאים לכל אחד-לקחת בחשבון!

עדיין נראה מורכב ומפחיד? כמובן! אבל ככה מתחילים ותוך כמה חודשים התמונה מתחילה להתבהר ואתם שוחים בחומר.
טיפ אחרון: אל תצפו להגיע לתחושה שיש לכם 100% נתונים כדי להגיע להחלטה. מתישהו מרגישים בשלים להחלטה ויוצאים לדרך גם בלי לדעת הכל הכל.

בנות,תקנו אותי אם אני טועה.

בהצלחה מאילן ואיה.

את טועה בעניין האימוץ

אומנם זה פורום פונדקאות אבל גם את כאן איה שפטת והבאת פרטים שרחוקים מהמציאות וההמון כוחות נפש ונתינה גבוהה מאוד היא לכל ילד שלא משנה איך הוא הגיע לעולם.
שום תהליך לא מתאים לכולם אף פעם.

גם בנתונים על האימוץ טעית ולא נתת את התמונה השלמה- לשם כך מי שמעוניין בפרטים מלאים שייכנס לפורום אימוץ ויברר בדיוק מה התנאים.

לפעמים איה משפט לא נכון אחד יכול להרוס את הרושם לגמרי לשואל או לקורא..

לא חראם?

ואגב לגבי פונדקאות עם תרומת ביצית זה המקום לשאול- יש כאן הרבה נשים נפלאות שעברו את תהליך הפונדקאות עם תורמת.

נשמח אם תתני את הדורש תיקון

כל מה שכתבתי לגבי אימוץ מבוסס על המפגשים שלנו כזוג מול משרד הרווחה, ולגבי אימוץ בן ארצי התבססנו בין היתר על מפגש עם עמותת מזל שאותה את מכירה.
לא הייתי רוצה שיהיו נתונים לא נכונים או לא מדוייקים אז,למרות שזה לא הפורום לכך,בבקשה תקני.
גם ובעיקר לגבי ההתארגנות לפונדקאות כפי שניסחתי אותה,אם חסר משהו או שיש אי דיוקים,בבקשה תקני.
אילן

VNRN

New member
בדקנו הכל והחלטנו פונדקאות בארץ

אימוץ בארץ
בגלל המאפיינים שלנו יכולנו לאמץ רק ילד עם צרכים מיוחדים שזה אומר ילד מעל גיל שנתים עם היסטוריה בעייתית ובלתי ידועה עשירה מאוד מאוד. העבר של הילדים האלה מאוד קשה ומורכב וצפויות המון הפתעות, יותר מכל אימוץ אחר ומכל דרך הולדה אחרת. לנו זה לא התאים. אני מורידה את הכובע בפני מי שעושה את זה! חוץ מזה, העובדת הסוציאלית היתה אנטיפטית ברמות גבוהות ביותר. היחס אלינו היה מחפיר. יכול להיות שזה היה מקרה נקודתי.

אימוץ חו"ל
בדקנו מול עמותת מזל ודיברנו עם חברים שאימצו דרכם באוקראינה. להבנתנו, עמותת מזל היתה הגדולה והמנוסה ביותר. הם עבדו רק באוקראינה ואימצו דרכם ילדים בגילאי שנה וחצי עד שנתיים. הילדים גדלים שם בבתי ילדים ומקבלים תנאים בסיסיים ביותר שמאפשרים להם לשרוד. ממה שהבנו הם גדלים שם מהלידה וההשפעות עליהם נובעות מהתנאים הבסיסיים בהם גדלו אבל אין שם פגיעות אחרות בדר"כ. הילדים שאני מכירה בני 8 היום והם מקסימים. שמעתי ממקור ראשון שהיו גם מקרים של ילדים עם בעיות התפתחותיות. אנחנו הפסקנו את התהליך שם כי לפני שנה בערך אוקראינה סגרה את שעריה לאימוץ חו"ל ומאפשרת הוצאת ילדים מגיל 5 ומעלה או ילדים פגועים.
כשאנחנו ביררנו רק רוסיה היתה פתוחה עוד לאימוץ חו"ל והגיעו משם מעט ילדים יחסית.

פונדקאות חו"ל
עפ"י חישוב שלנו אין הבדל משמעותי בעלויות בין אימוץ בהודו לאימוץ בישראל. ארה"ב היתה מחוץ לתקציב וגם לא מצאנו שיש לה ייתרון רפואי על פני הודו. את המדינות האחרות לא בדקנו. צריך לקחת בחשבון גם את ההוצאות של טיסות ומגורים בחו"ל במהלך חודש אחד לפחות, עד שהתינוק מקבל אזרחות ישראלית.
מעבר לקשר הרציף והבלתי אמצעי עם הפונדקאית שהוא בבסיס התהליך מבחינתנו, היו חשובים לנו מספר דברים שלא התקיימו בחו"ל ומתקיימים בארץ:
- הצורך לגייר את הילד בכל מקרה, גם אם הוא 100% גנטי שלנו
- לאחר הלידה אין לנו את התמיכה והסיוע של הסביבה הקרובה לנו
- היציאה מהשגרה ומהסביבה הטבעית שלי לתקופה כ"כ ארוכה קשה לי, במיוחד לא בעת שהחיים שלי משתנים מקצה לקצה ואני הופכת להיות אם בפעם הראשונה בחיי
- לנו היה חשוב שרופא שאנחנו בחרנו ילווה אותנו. לא משנה כמה היינו משלמים, הבנו שזה בלתי אפשרי בחו"ל
- אמנם גם בהודו הטיפול הרפואי טוב מאחר שהוא מתבצע במרפאות פרטיות ומתקדמות. אולם יש המון אי-וודאות בהריון פונדקאי. במיוחד אם ההריון מרובה עוברים. בתחילת התהליך לא ניתן לדעת כמה עוברים יתפתחו. מבחינתי הסיכון ללידה מוקדמת בהריון מרובה עוברים והסיכון שיתפתח סיבוך אצל עוברים קטנים מאוד מחייב שתהיה לי תמיכה חברתית, רפואית וכספית. אף אחד מאלה לא מתקיים בחו"ל ולכן, לאחר התלבטויות רבות מאוד, בחרנו בפונדקאות בישראל. ביררנו אפילו את האפשרות להטיס את היילודים לארץ במקרי חירום באמבולנס מוטס אבל הדבר בלתי אפשרי מכמה סיבות: אף חברת ביטוח לא מבטחת עוברים שטרם נולדו ואם יהיו בעיות לאחר הלידה ממילא אף אחד גם לא יסכים לבטח אותם, לא ניתן להכניס לישראל את היילודים כל עוד אין להם אזרחות ולוקח בערך חודש לקבל אזרחות.
- התקשורת עם הצוות הרפואי מבחינת שפה ותחומי התמחות שונים היתה מאוד חשובה לנו. רצינו להיות מעורבים ביכולת לבחור את המומחים שיטפלו בהריון וביילודים, במידת הצורך.
- בארץ יש לנו קשרים שאין לנו בחו"ל

אנחנו מבוגרים, לא היה לנו זמן לבזבז, אבל החלטנו שפונדקאות בארץ הכי מתאימה לנו - גם אם הדברים יתארכו. אנחנו מאוד שלמים עם ההחלטה שקיבלנו. הדברים כבר הוכיחו את עצמם.

בהצלחה בכל דרך שתבחרו!

נוני 75

New member
הערות: לגבי אימוץ בחו"ל

א. מומלץ להיכנס לפורום אימוץ בתפוז ולקרוא שאלות נפוצות ולשאול . זמן ההמתנה לילד (מרגע החתימה ועד הפגישה הראשונה) יכול להיות פחות משנה (בנים -לבנות זמן המתנה ארוך יותר) אני חיכיתי 8 חודשים .
גילאי הילדים (תלוי בגיל ההורים) נע בדרך כלל בין שנה לשנה וחצי (בפגישה הראשונה)

הארץ היחידה לאימוץ היא רוסיה ומגיעים ממנה הרבה ילדים .אפרוחים צהובים מתוקים אוהבים ואהובים שמהר מאוד מתרגלים לטוב ולמשפחה.

ובניגוד לשאל התהליכים -באימוץ -
בסוף הדרך מובטח כי תהיו הורים .ולדעתי -זה פקטור חשוב .לי בכל אופן.

בהצלחה!

אמא לגוזל קסום

tsahib1

New member
פונדקאות בחו"ל

כמי שעבר את התהליך גם בארץ, גם בהודו וגם בגיאורגיה- את מוזמנת לפנות אלי.
[email protected]

למעלה