פולנים---

talia olav

New member
לפי הבנתי -

המספר 205,000 הוא נכון - והוא כולל את 164,000 יהודי לודז' במאי 1940, ועוד כ-40,000 שגורשו אל לודז' מערים וארצות אחרות. ראיתי עתה כי באתר יד ושם תחת הערך "לודז'" מופיעים כל המספרים שציינתי.

davidncsy

New member
כן, אבל הן האתר של יד ושם והן אנצ'

השואה ניזונים מאותם מקורות, שלא בטוח שהן נכונים יותר מאנציקלופדיה של גלויות, שהיא פרוייקט מדהים, והמרצה שלי על נושא השואה אמר שהיא הספר המדוייק ,המעודכן והמהימן ביותר שנעשה על תקופת השואה.

davidncsy

New member
סליחה, אני חוזר בי.

באנצ' של השואה בהוצאת יד ושם על קהילת וגטו לודז' כרך ג' עמודים 612-620 223,000 יהודים חיו בלודז' לפני השואה כשליש מתושבי העיר. בגטו עברו כמעט 205,000 יהודים, חמישית מהם הגיעו לגטו לאחר הקמתו מהרייך ומעיירות הסביבה. חשבתי שבגטו היו יותר יהודים מבקהילה. מסתבר שלא כך ואכן לפחות 70,000 מיהודי העיר עזבו אותה עד הקמת הגטו.

talia olav

New member
מודה ועוזב...

אולי אצליח לשכנע אותך גם בעניין הארץ, ובלבד שהדיון יתבסס על עובדות ולא על אמונה.

davidncsy

New member
תמיד נחמד לפגוש אנשים אופטימים../images/Emo8.gif

טליה יקרה, בואי ננסה להעמיד דברים על דיוקם. הויכוח שלנו הוא על הגדרת המושג "ריאליזם" מכיון ששנינו מחשיבים את עצמנו אנשים ריאלים. השאלה היא האם אמונה יכולה למצוא את מקומה בתוך המסגרת של הראליזם. את מן הסתם סוברת שבאופן הפשוט לא, ואני מסוגל להבין אותך. אבל מצד שני, אני חושב שגם בן גוריון לא היה ריאלי כשהקים מדינה ובכלל סוד ההישרדות של העם היהודי מאז הולדתו הוא דבר לא ריאלי. אז האם זה בכלל ריאלי לנסות לשכנע אחד את השני? נ.ב את יכולה להקשות עלי שגם הסכם אוסלו לא היה דבר ריאלי, אבל מכיון שזה כבר חלק מההיסטוריה ;- אז אני מציע לך להיות ריאלית ולחשוב שנית, בגדול, על סוג הריאליזם שבו את מאמינה..

TJ

New member
../images/Emo9.gifשאו תודות על קבלת הפנים, ונשיקה

על כף היד לחברות, כמיטב המסורת. [בוודאי יש גם בטוי מתאים בשפתם, אך איני דובר בה], אז בשפת היהודים - א דאנק.

למעלה