הניבלונגים
New member
אבל זאת בדיוק הנקודה
(אני מקווה שתסלח לי אבל הידע שלי בנושא לקוח מקורס שלקחתי בהנחיית איל נווה
) ארצות הברית נולדה מאתוס ההתנגדות למשטר, אומנם הצהרתית דרשו המתישבים האמרקאים זכות בחירה לפרלמנט (אין מיסוי ללא ייצוג) אולם האתוס האמרקיאי הוא של התנגדות לכל שילטון מרכזי באשר הוא, וזאת כתוצאה מחוסר התערבות בריטית בחיי התושבים במשך מאות שנים עד המאה ה 16, במקום השלטון המרכזי התפתחה בארה"ב צורת שלטון יחודית של אסיפות עצמאיות שקבעו את אורך החיים במדינות ובישובים השונים. בהתאם לכך, עם הקמתה הייתה ארצות הברית קונפדרציה של מדינות, הרשות המבצעת הלאומית היה פרלמנט אימפוטטנטי בו לכל מדינה הייתה זכות הצבעה, בפרלמנט הזה הועברה בכל 13 שנותיו רק החלטה אחת, שהייתה גם ברת ביצוע. לאחר הכישלון של הקופדרציה, הוקמה בארה"ב פדרציה חוקתית, בה נוסף תפקיד חדש: נשיא, תפקיד הנשיא נתפר עבור מידותיו הענקיות של ג´ורג´ וושינגטון, שהיה כה פופלרי, עד שאיש לא העז להתמודד מולו בבחירות. תפקיד הנשיא והפדרציה החדשה, נועדו בדיוק בשביל לגרום לאיחוד של המדינות, לההפך מקבוצה של מדינות מדינות עצמאיות הקשורות זו לזו בחוזה משפטי, למדינה אחת בה המדינות הם גופים מידניים בעלי סמכויות מסוימות אולם לא מדינות עצמאיות. האתוס האמרקאי לא איפשר לאבות המיסדים קיום של מדינה מרכזית חזקה ועל כן בתוך החוקה עצמה בנויה מעיין שניות: סעיף 1.8.18 של החוקה אומר:" (הקונגרס רשאי) לחוקק את כל החוקים שיהיו נאותים ומתאימים להפעלת הסמכויות הנ"ל, וכל הסמכויות האחרות הנתונות בתוקף החוקה הזאת לממשלת ארה"ב או לכל מחלקה ממחלקותיה או פקיד מפקידיה" ובתיקון ה 10 לחוקה, המהווה חלק מכתב הזכויות, הנחשב לחלק מהחוקה המקורית נאמר:"הסמכויות שלא נמסרו לארה"ב על ידי החוקה, ולא הופקעו מן המדינות על ידה, שמורות לכל מדינה או לבני העם". כלומר למדינות השונות זכות לפעול רק במקום בו הקונגרס לא פעל, אין למדינה כל שהיא זכות לפרוש מן האיחוד או למנוע מהרשות המבצעת (במקרה זה הצבא) לפעול בתחום כל שהיא. יחד עם זאת הפער בין סמכות המדינה וסמכות השלטון המרכזי היה המאפיין המרכזי של הפוליטיקה האמרקאית עד מלחמת האזרחים, בדרום מעולם לא קיבלו את סמכותו של הקונגרס והרשות המבצעת להתערב בענייני המדינות השונות, בעוד בצפון ראו באוטונומיה של המדינות סכנה אמיתית ליכולת הפעולה של המדינה, וסכנה של התדרדרות לאנרכיה. מה שאני לא מבין הוא מדוע היה צורך במלחמה בכדי ליישב סכסוך זה
(אני מקווה שתסלח לי אבל הידע שלי בנושא לקוח מקורס שלקחתי בהנחיית איל נווה