פדאור/תקדין

Don Makaveli

New member
פדאור/תקדין

היי יש לי תוכנות פדאור ותקדין (שרכשתי) שיש להם דיסק התקנה ודיסק של מאגרי מידע. הבעיה היא שאני עם לאפטופ ואין לי כוח לקחת את הדיסק לכל מקום ולהכניס אותו כל פעם שאני רוצה להפעיל את התוכנה. העבברתי את הדיסק לאימאג` עם אלכוהול 120% אבל התוכנה לא עולה עם הדיסק הוירטואלי. כשמדובר במשחקים פופולריים אני יודע שמורידים קראק שבעזרתו לא צריך דיסק פיזי. האם יש תוכנה שתעזור לי לנצח פה? משהו שיפטור אותי מהדיסק ואני אוכל להשתמש רק באימג` שעל המחשב? תודה רבה!

Anabol

New member
ניסיתי כבר הכל. זו הגנה מסובכת יחסית

אם זה היה דיסק DVD של וידאו אז יש תוכנות מתאימות, אבל לזה אין... ואם בכל זאת תמצא אני אשמח ללינק.

וואו, לאן הגענו

אנשים מנסים לפרוץ תקליטורים משפטיים? זאת רמה חדשה לחלוטין של חנוניוּת...

Atenolol

New member
אני אגיד לך לאן הגענו

הגענו לזה שמישהו שהוא כנראה סטודנט למשפטים מביע בפורום כוונה מפורשת להפר את תנאי הרישיון של הדיסקים שרכש. יקח בדיוק דקה וחצי עד שהמידע יגיע לבעלי הזכויות, שביכולתם לנסות ולחשוף את זהותו של אותו סטודנט. במידה והם יצליחו, מכתב קטן ללשכת עורכי הדין, והאיש עלול להזדקן לפני שהלשכה תתיר לו להתמחות. זה שווה?

sacrament

New member
../images/Emo190.gifשני הסנט שלי...

הרשה לי לחלוק על כל אחד ואחד מחלקי ההודעה שלך...
נדמה לי שזה יכול באופן פוטנציאלי להיכנס תחת שימוש הוגן בלתי מסחרי לצרכי לימוד (אחרת הייתי מוחקת את ההודעה), מה גם שיש לו רישיון להשתמש בתוכנה עצמה וכל מה שהוא רוצה לעשות זה להפעיל את התוכנה בלי הדיסק הפעלה.
אני בספק אם בתנאי הרישיון כתוב משהו על הנושא, ואם בכל זאת יש איזה סעיף דבילי בסגנון, זה נשמע כמו אחלה של דיון שיגיע עד העליון בשאלה האם שימוש הוגן הוא קוגנטי או דיספוזיטיבי.
ככל שידוע לי הבעת כוונה להפר תנאי רישיון איננה עוולה או עבירה במדינת ישראל.
אם מישהו ינסה לחשוף את זהות הגולש זה דווקא מה שנשמע לי כמו עוולה ועבירה.
ולפני שאני אסתבך...אני אדם חביב ושומר חוק (תלוי איזה חוק) ואני כמובן בעד כללים וסדר, ו-copyrights rule ויאדה יאדה. אני פשוט חושבת שלהפחיד אנשים זה כמובן נחמד, אבל צריך בסיס טיפה יותר מוצק בשביל זה.

Atenolol

New member
לידיים של מי נפלתי ../images/Emo67.gif

סקרמנט, לא דקדקתי בניסוח, ויש הרבה טעם במה שאת אומרת. עם זאת, יש פה הרבה אפור, והפעולות של החברים למעלה אינן נטולות סיכון משפטי. הן בטח עלולות להרגיז גורמים כלכליים בעלי עצמה המקורבים לעולם המשפט. שווה להיזהר. חוץ מזה, סטנדרטים בישראל משתנים עם הזמן. לדוגמא, פעם לא היה ברור למה היא מתכוונת כשהיא אומרת לא, ועכשיו ברור (לפחות לבית המשפט). ישראל תלויה בארצות הברית ורוצה להצטרף ל- OECD. זה עשוי/עלול להשליך על פרשנות דיני הקניין הרוחני. בארצות הברית פריצת מנעולים דיגיטליים נתפסת בחומרה. לא יהיה נעים להבחן על מה שעשיתי אתמול לפי הסטנדרטים של מחר. אנחנו נתקלים מדי פעם בהחלטות דרקוניות של הלשכה כלפי מועמדים ללשכה על רקע אתי. כשלגורם כלשהו יש אינטרס, הסטנדרטים שלהם יכולים להיות מאד מחמירים. שומר נפשו ירחק. באופן ענייני, מה שלמדתי בינתיים בחיי המעשה, זה שאם יש פוטנציאל לאחלה דיון שיגיע לעליון, ממש מומלץ לשמור מרחק סביר. וחוץ מזה סקרמנט,

Anabol

New member
לא ברור

יש לי רשיון לדיסק. אני לא פורץ אותו כדי להפיץ אותו לאחרים. אני עושה את זה לנוחיות שלי. זה כמו שמותר לך "לפרוץ" או לעשות קבצי גיבוי mp3 של אלבומי מוזיקה שקנית. מותר לעשות עותקים לדברים שברשותך. אז לא לקשקש בבקשה. וכן, פתחתי עכשיו את הlicense agreement ווידאתי.

sacrament

New member
"מותר" זה קצת אוברסטייטמנט

גיבוי יכול להיחשב שימוש הוגן ויכול שלא, ככל שידוע לי אין לגבי זה פסיקה וגם החוק החדש לא אומר הרבה (יש גיבוי של תוכנת מחשב עם כמה וכמה תנאים). כעיקרון, כל עשיית עותק מפרה זכות יוצרים, לידיעתך.

Anabol

New member
את יודעת מה זה

license agreement? שם כתוב במפורש שעותק לצרכים עצמיים מותר. אם "תקדין" מרשים לי את לעשות את זה, אז "מותר" זה לא אוברסטיימנט אלא ציטוט אחד לאחד של ההסכם שלי איתם.

sacrament

New member
התכוונתי לקבצי mp3 באופן כללי

בנוגע לרישיון עם התקדין- נדמה לי שהייתי בעדך

Anabol

New member
זה יותר מהיר

זה משתמש בהרבה פחות סוללה ולא צריך להסתובב עם הדיסק.

sacrament

New member
מה שלי תמיד הפריע...

זה שבאמצע השיעור פתאום הייתי צריכה איזה חוק/פס"ד והייתי מכניסה את הדיסק...ופתאום היה רעש בכל הכיתה של המחשב שלי חושב ושל התקליטור חורק ומתאמץ. אבל ממש ממש חזק. באותו יום לקחתי את הדיסק ודחפתי למגירה, ושם הוא נמצא מזה 4 שנים. יחי האינטרנט והחיבור האלחוטי!

Anabol

New member
ניראה לי שיצאתי קצת מפגר

לא התכוונתי להתלהב מאינטרנט אלחוטי, חשבתי שאת מדברת על אינטרנט אלחוטי סלולרי (כזה שקולט בכל מקום). פשוט אצלנו בפקולטה (העברית) אין אינטרנט אחוטי (!!), הדרך היחידה לקלוט אינטרנט היא עם המודמים הסלולריים ההם.

sacrament

New member
אם ככה, תחי את"א ../images/Emo3.gif

אצלנו יש אינטרנט אלחוטי (חוץ מבחדר 100, 101 ולעיתים גם קצת בעיות ב-301)

JaneLame

New member
באופן כללי קשה להתחבר בכיתות וקל במסדרונות.

אני תוהה אם זה מקרי או שזה איזשהו פטנט שהותקן בכוונה. אני מודה לאל על כך, כי אם אפשר היה להתחבר, הייתי גולשת כל היום (או משחקת וורלד אוף וורקראפט במקרה הרע) במקום להקשיב בשיעור.

Drunk Bullet

New member
אם כבר אינטרנט..מה קורה בספריה לאחרונה?

אני לא מצליח להתחבר האיזור שאני יושב בו כל הזמן (החלק של המשפט העברי). מה שמצחיק, זה שהקליטה במרתף ליד מכונות הצילום, היא מקסימלית..

למעלה