זה לא קטע של תוכיח
תיקשור עם השם הוא תיקשור ברמה אחרת
תיקשור שקשה לבטוח בו ב100%
ולא בגלל בורא עולם, בגלל עצמך , כי אתה לא יודע אם הבנת נכון או שהבנת את מה שאתה רוצה להבין
ויעקוב אבינו קיבל את זה בחלום
משמע יעקוב אבינו מצא מקום בנשמה שלו שמחובר חיבור עצום לבורא עולם
ואז הוא אומר שבשביל שחס שלום לא יעבוד עבודה זרה (כמו ללכת אחר שרירות ליבך, או אמונה בקוכבים ומזלות וכו')
שאם החלום (שהנבואה מגיעה בעיקבות הנהגה פנימית של האדם) יתממש כפי אשר נאמר (שעובדי כוכבים ומזלות יכולים לחזות בעתיד ולעשות כישופים וכו', אבל אצלהם זה לא 100% בכלל, זה בסך הכל פור משמעותי לדעת מעט מהעתיד, אבל במטושטש)
כפי אשר נאמר בחלום ב100% (כי אם זה 100% אז ברור שזו יד מכוונת, ואם היא זו שמכוונת את הסביבה והאנשים והדרך, כמו שהובטח בחלום, אז זה מוכרח להיות בורא עולם)
ואז אם כל זה יתממש, אז הוא יקבל את ההנהגה הזו בתוכו, שהיא ההנהגה של הבורא, ולא סתם הנהגה שהיא רק מה שהוא רוצה להבין
זאת אומרת שהספק אם זה בורא עולם מתקשר איתו או שהוא עדין הולך בשרירות ליבו (שאם זה רק שרירות ליבו, אז הוא יכול לצאת מהחדר ולמות שם, כי לא השם הבטיח באמת, רק הגאווה העצמית שרוצה להחליף את עצת השם יתברך)
ואז היה לי אולקים (מידת הדין/דרך הנהגה)
משמע הוא בטוח שזו הדרך שבא הולכים ואין ספקות והוא יכול להאמין בדרכו הנכונה (שיעקוב אבינו הוא בחיר האבות)