ערפדים, ולא רק VTM

• פותח הנושא Larik
  • פורסם בתאריך

tapas tapas

New member
העיניים הענקיות

זה בכלל לא הגיוני. כדורים בגודל כזה לא יכולים להיכנס לראש כמו שהם מצויירים. הבעיה היא בעיקר בציור שלהם מהצד. אבל לא משנה, גם אני אוהב את השטויות האלה.

0Pandemonium0

New member
העיניים הענקיות, כמו צבעי השיער

המוזרים, הם רק ביטוי לראייה של היפנים את המערב, שלמעשה לא נטמע בארצם בצורה אבולוציונית במשך ההסטוריה, אלא התנגש בהם במהירות גבוהה במאות האחרונות. פתאום הם ראו אנשים בלונדיניים או ג'ינג'ים עם עיניים כחולות וירוקות, אז הם הקצינו.

tapas tapas

New member
מה?

ממתי היפנים התחילו לצייר קומיקסים? ומתי האמריקאים פגשו אותם?

יפנים מציירים קומיקס די ממזמן

המערב גילה את יפן (או להיפך) במאה ה15 או ה16, ואח"כ יפן נכנסה לתקופת בידוד ממושכת עד שהאמריקאים הגיעו ב1853, והקומודור (מפקד שייטת) פרי אילץ את היפנים להיפתח למסחר עם המערב או לספוג הפגזה על הנמלים שלהם. ככה זה ביפן - כל ההתפתחויות החיוביות שם קורות רק כשהאמריקאים יורים עליהם משהו.

0Pandemonium0

New member
קומודור מתיו פרי (כן כן) והקורופונה

הספינות השחורות, הם רק עוד הוכחה ניצחת לכך שהאמריקאים היו ונותרו מטומטמים גדולים. לא רוצים לסחור איתנו? אוקיי, תותחים לעמדות! והם ממשיכים באותה מדיניות חסרת אחריות עד היום, אגב. לפני כמה זמן הייתה בפורום יפן כתבה מאתר הארץ של בן-עמי שילוני, פרופסור ומומחה ליפן בארץ, על סופרים מתאבדים. במשך חמישה עשורים במאה ה-20 התאבדו ביפן חמישה מסופריה המפורסמים ביותר, על רובם השפיע אובדן התרבות שהכירו וההתנגשות עם המערב, כמו שהזכרתי. פתאום אין יותר שינטו ובודהיזם, יש אל אחד. אין כפרים ובתי עץ, אלא ערים מודרניות מבטון ופלדה. לא עוד מסורת של כבוד ונאמנות לאדון, אלא תרבות צריכה של המבורגר ומזון מהיר. את המילה "אמריקה", אגב, כפי שהיא נכתבת ביפנית, אפשר לקרוא גם בעברית כ"מניאק". מקרה, אבל נכון. ואם כבר אז כבר: gaijin הוא זר, baka הוא טיפש, baka gaijin הוא כינוי נפוץ לאמריקני.

tapas tapas

New member
אני בטוח

שהרבה יותר סופרים יפניים היו מתאבדים אם הם היו יודעים שחבורת ישראלים כמו ניאהו ונשח הצירי מריירים בהתלהבות על משחקי תפקידים כמו EXALTED

Serpent Axis

New member
אהבתי

אתה פשוט מניח ש: א. אני אתן לזה לעבור בשתיקה אם תקרא לי נשח צירי. ב. שאני (או ניהאו) איכשהו קרוב למשהו שנדמה למשהו שמזכיר איכשהו משהו שמעריץ של אקזלטד היה עלול להידמות לו.

איך נראה מעריץ אקזלטד?

כאילו, יש להם סימנים מזהים? לחיצת יד סודית? משהו? אגב - יפנים לא מציירים רק מאנגה ועיניים גדולות. בספר של "סודות יפן" לקריאתו של קת'ולהו יש איורים מעשה-ידיהם של אמנים יפנים, ויש שם די מעט מאנגה. (מצד שני, יש את גירסת הקת'ולהו להלו-קיטי...)

tapas tapas

New member
אז מה אתה אומר?

שאין לך שום דבר חכם להגיד עכשיו אז אתה דוחה את זה לאחר כך? אני מאוכזב...

DDN

New member
זה שהם קוראים לך בשמות גנאי ביפנית

לא אומר שהם מריירים על אקזלטד. זה אומר שהם יודעים קצת יפנית!

הספינות השחורות היו פורטוגליות

והביאו משי מסין. כן כן, היפנים היהירים והבדלנים היו תלויים בלבנים שיביאו להם משי מהסינים להם כה בזו. ותרבות הסמוראי, כמו תרבות קורבנות האדם האצטקית או התרבות הנאצית, היא משהו שטוב שנמחה מעל פני האדמה. האמריקאים גילו תבונה פוליטית ונדיבות מרובה כשהותירו לשרץ חדל האישים ההוא, הירוהיטו, להשאר על כסאו - התבונה דרשה זאת, אך מן הצדק היה לקשור לו תותח ישן לרגליים ולזרוק אותו לים.

Serpent Axis

New member
למען האמת

יפאן ידועה יותר מדי בתור המדינה שהייתה "סגורה" בתקופה מסוימת (עידן הסָאקוֹקוּ, המאה ה17 המוקדמת), אך לא רבים יודעים למה ואיך זה נעשה. השוגון של יפאן חשד (לפחות לטענתו) שכל המיסיונרים, הזרים והסוחרים מאירופה היו בעצם גששים שמוצבים באזור כדי להקדים פלישה אירופאית (וזה לא רעיון כל כך מטורף ופאראנוידי כמו שזה נשמע), לכן יפאן סגרה את שעריה... אך כן השאירה מספר עמדות מסחר פתוחות למספר "זרים" דרך פרובינציות פריפריות. עד כמה שזה נשמע מזעזע-מחשבתית, לא רק שההולנדים לא היו הפטרונים במסחר לא-ישיר בין יפאן לסין, אלא היפנים גם עסקו במסחר ישיר עם סוחרים סיניים פרטיים בנגאסאקי (חברת מזרח הודו ההולנדית גם סחרה שם, אך לא הייתה ממש אחראית לקשר המסחר המתמשך בין יפנים לסינים). הם אפילו סחרו עם אנשי האיינו (השבט הזה שהיפנים די דחקו לשוליים כשהם הגיעו לאזור) בנוסף לשתי ממלכות אחרות - ריוקיו וקוריאה. זו מוצגת כתקופה של בידוד, אך האמת היא שגם פשוטי העם באזורים בהם התבצע מסחר קיימו מגעים כלשהם עם תרבויות זרות. יפאן גם הייתה די מעוניינת בטכנולוגיה מערבית, בשפה ההולנדית ובכל מה שקשור לרפואה, למשל... תרבות הסמוראי, כמו כל תרבות אנושית, בעלת נקודות חיוביות ושליליות. היא קיימת גם היום, אך רק כהד של עצמה.

0Pandemonium0

New member
אם אנחנו כבר בהיסטוריה, רק לשם

הדיוק: אני לא מכיר את העידן שהזכרת, עידן הסאקוקו, ולכן בדקתי. לא מדובר בעידן אלא במדיניות של בידוד שהפעיל השוגון מבית טוקוגאווה. העידן היה עידן אדו.

0Pandemonium0

New member
סלח לי, אבל הפעם זה קשקוש.

איך אתה יכול למחוק תרבות שלמה של מאות שנים בהינף מקלדת ככה, את זה אני לא מבין. מתוך הכתבה: "ביפאן המסורתית לא נחשבה ההתאבדות חטא דתי, כפי שנתפשה בדתות המונותיאיסטיות של המערב. נהפוך הוא: נכונותו של אדם להרוג את עצמו מתוך מניעים נעלים, כמו נאמנות לאדונו, נטילת אחריות, או שמירה על כבודו, זכתה לשבחים." רק אני חושב שיש מטרות וערכים שראוי למות למענם? ואם לא, אז אתה לא מסכים שלסמוראים יש איזושהי נקודה? מן הסתם יש להם גם צדדים שליליים, כמו שציין ציר הנחש, אבל אתה לא יכול לבטל אותם לחלוטין. אגב, כשמחקת ככה גם את התרבות האצטקית, הזכרת רק את קורבנות האדם. מה עם שאר הדברים שהיו חלק מהתרבות הזו? ולנאציזם אי אפשר לקרוא "תרבות": הוא שלט בקושי עשרים שנה והיה אידיאולוגיה פוליטית-חברתית-מדינית, ולא תרבות במובן שאנחנו מדברים עליו כאן. האמריקאים לא גילו שום תבונה, אף-פעם. זה החל באיום על היפנים שייפתחו בפניהם את נמליהם בניגוד לרצונם, המשיך בפצצות אטום על הירושימה ונאגאסאקי סתם כדי לנסות את הצעצוע החדש, ועדיין ממשיך בכיבוש אפגניסטן, עיראק וכן, כן - ישראל. תסביר לי בבקשה מה הירוהיטו עשה לא בסדר, חוץ מלנסות להגן על המדינה שלו. ברור שהצבא שלו פגע באמריקנים, אבל הייתה מלחמה, למה אתה מצפה? לא רק שהאמריקאים הנחיתו לו שתי פצצות גרעיניות על הראש, הם גם כלאו יפנים שחיו באמריקה בגטאות, ולאחר הכניעה של יפן שכתבו את החוקה שלה מחדש כך שלא תתאפשר לה החזקת צבא ושאר סעיפים משפילים שהפכו אותה למדינה נחותה מבחינה צבאית. רוב ההגנה היפנית מסתמכת היום על צבא ארה"ב, ולכן כל-כך מודאגים שם מההתפתחויות האחרונות בצפון קוריאה. זה אבסורד. למדינה שלהם, באופן חוקי, אין זכות להגן על עצמה. ולפי המצב בעיראק ומצב הרוח של העם האמריקני, ארה"ב לא תמהר כל-כך לצאת למלחמה נוספת. ככה שבמקרה שבזמן הקרוב תהיה התחממות ביחסי יפן-צפון קוריאה, ולא התחממות מהסוג הטוב, יפן היא היסטוריה. ועוד דבר: אל תזלזל ביפנים. הם, מבחינה מסוימת, האומה המתקדמת בעולם. עד סוף המאה ה-19 הם לא היו יותר מחבורה של כפריים שחיים כמו בימי-הביניים, ותוך פחות ממאה שנה הדביקו פערים של מאות שנים עם המערב. כיום הם נחשבים למעצמה טכנולוגית מהגדולות בעולם, אם לא הגדולה ביותר.

tapas tapas

New member
למה אתה נכנס להגדרות?

"הנאציזם איננה תרבות באותו המובן" מה זה משנה אםפ זה תרבות או לא? תרבות זה בסך הכל מושג מאוד מעורפל. אולי הכוונה של הבלש היא שייש קווי דימיון רבים בין הערכים לפיהם חייו הסמוראים לבין הערכים של הנאצים (ואפשר להוסיף גם את הערכים של הרומאים)

tapas tapas

New member
כי אתה סטית מהנושא

הוא אמר לך שטוב שהתרבות הסמוראית נמחקה כי היא כמו הנאציזם, ואז הסברת למה היפאנים היו כאלה שווים גם בשנים האלה. וזה לא ממש קשור.

למעלה