ערפדים, ולא רק VTM

• פותח הנושא Larik
  • פורסם בתאריך

Nihau

New member
ספר לי משהו חדש פעם.

1. אני כתבתי את הכתבה ההיא. ערכתי מחקר של יותר מחודשיים כדי לחלץ עובדות ממיתוסים מרחבי העולם. תאמין לי שאני יודעת הרבה יותר ממה שהכתבה מספרת לקורא. כל הצורות שתיארת לערפדיות (כפירה, מלח, פטמות מיותרות וכו) תקפות לאיזור הבלקאני בלבד. עד כה לא חידשת לי כלום ולא הפרכת את הטענה העקרית שלי- שאתה מתמקד רק בערפדי האיזור הבלקאני ולא יוצא אפילו מתחומי "מרכז העולם" - רדיוס סביב איטליה. אפילו לא הרחקת לכת עד אירלנד וזה עדיין באירופה. שלא נדבר על ברזיל או הודו ואפילו הערפדים המאגניבים הסיניים והיפניים. 2. יתכן ובספר השיטה של VTM מציעים איפשהו דרכים אלטרנטיביות להתערפדות אבל העובדה בשטח היא שלא משתמשים בהן כיוון שהן לא ריאליות והדרך להתערפד בVTM היא השיטה המסורתית של חדירת דם ערפדי למערכת האנושית בזמן המוות או אחריו. תמצא לי 10 מנחים שאתה מכיר שגוזרים ערפדות על דמויות שחקן מגיל אפס בגלל שנולדו עם פטמה מיותרת או בגלל שנולדו עם שן בפה או בגלל שאמא שלהם פשוט לא אכלה מספיק מלח בזמן ההריון. זה לא שחיק ולא עושים את זה. גם הציניות כיום לא מאפשרות לשחקן לסספנד התערפדות בגלל גניבת החבל בו הורד ארון קבורה לקבר, או התערפדות בגלל קפיצת חתולה שחורה מעל הארון המדובר או בגלל שדמותך לא האמינה בדת הקתולית האדוקה אלא חלילה הייתה פרוטסטנטית או רחמנא ליצלן- יהודיה. יהדות דמוך לא תהפוך אותך לערפד בVTM בדיוק כמו שהיא לא תמנע ממך להתערפד. 3. תחזור לשאלה המקורית שלי על ערפדים- תגדיר ערפד לפי קווי יסוד ותוכיח לי שVTM לא מבוסס על הערפדים הבאלקניים עליהם הוא מרחיב לשיטה שלמה כדי שיהיה מעניין. ולא- היסטוריה וחולשות שונות לא נחשב. הקו היחיד המאחד ערפדי VTM מבחינת חולשות היא הקטלניות של אור שמש. זה לא מפתיע שבשיטה מבוססת כוחות זו מתישהו מישהו ימציא דרך לעקוף גם את החולשה הזו. good roleplaying or not. ולידיעתך - ערפדי הבאלקן לא היו רגישים לאור שמש בצורה קטלנית- רק נחלשים ממנה כמו ב BO1 LOK - עד שהוליווד החליטה שזה יהיה יותר מעניין להקצין את החולשה ולנצח את דרקולה ע"י אור שמש. רק מאז ערפדים באלקניים נשרפים או הופכים לאבק באור יום. אז הגיע הזמן שתצא, תחקור, תלמד ותפסיק לצטט לי את ספר השיטה של VTM כמו איזה ספר דת עתיק יומין ותתחיל לספר לי משהו חדש שלא ידעתי עוד לפני 5 שנים. בהצלחה.

Serpent Axis

New member
תגובתי

1. <<תאמין לי שאני יודעת הרבה יותר ממה שהכתבה מספרת לקורא.>> אז למה הפנת אותי לכתבה לא-מלאה במקום לחלוק את העובדות (עובדות?) הללו? ראשית, בעניין המיקום הגיאוגרפי: צורות הערפדים שהתייחסתי אליהן נפוצות גם ברוסיה, פולין, סרביה ושאר ארצות העולם הסלבי שאינן נחשבות ל"אזור הבלקאן". הערפד הרומני מאוד מושפע מערפדי הסביבה... למעשה, גם אם מחשיבים את הוארקולאק (שהוא יותר שד\איש זאב מכל דבר אחר שאפשר להחשיב אותו), הוא גם קיים בארצות אחרות, למשל ביוון תחת השם וריקולאקאס וזה לא מפתיע בהתחשב שהאגדות הראשונות על הסטריגוי ושאר מרעין בישין מקורן ברומאים שהתיישבו (אהם, כבשו) אזורים במזרח אירופה ולעתיד צאצאיהם יתערבבו בשבטים מקומיים ויהפכו לרומנים דהיום (לפחות, לפי ההיסטוריונים הרומנים - אם תשאלי הונגרים, אנחנו ברברים מניאקים שלא מבינים מהחיים שלנו וטרנסילבניה שייכת להונגריה אבל אם תשאלי אותי, אף פעם אל תסמכי על מילה של מישהו ששם מלח ושמנת בכל מה שהוא אוכל). שנית, כנראה שמשהו אבד בין ההודעות, כי פספסתי את השלב בו הייתי אמור לדון בערפדים מסוגים שונים חוץ מערפדי הבלקן והערפדים של V:tM. לטענתך, ערפדי V:tM הם ערפדי הבלקן, אך כל מי שמכיר את ערפדי הבלקן רואה את ההבדלים העצומים ביניהם גם בלי להשוות אותם לערפדים אחרים (אגב, בהם גם White Wolf עסקו לא מעט כשהם יצרו את הKindred of the East). בהמשך ההודעה אני אדגים את זה. 2. <<יתכן ובספר השיטה של VTM מציעים איפשהו דרכים אלטרנטיביות להתערפדות אבל העובדה בשטח היא שלא משתמשים בהן כיוון שהן לא ריאליות>> לא הבנתי, מה כל כך ריאלי בכל העניין הזה? <<והדרך להתערפד בVTM היא השיטה המסורתית של חדירת דם ערפדי למערכת האנושית בזמן המוות או אחריו.>> ראשית, אני עוד לא ראיתי את זה בתור "שיטה מסורתית" ולא משהו שהתחיל אצל הנובלות של אן רייס וV:tM. חוץ מזה, שערפדי המזרח (של White Wolf) לא הופכים לכאלה בדרך זו - משהו נדפק בקארמה שלהם כשהם היו חיים ולכן הם קמו לתחיה במותם - ולכן יש בסיס להניח שישנם עוד ערפדים בסביבה ששונים מהשיטה הזו. <<תמצא לי 10 מנחים שאתה מכיר שגוזרים ערפדות על דמויות שחקן מגיל אפס בגלל שנולדו עם פטמה מיותרת או בגלל שנולדו עם שן בפה או בגלל שאמא שלהם פשוט לא אכלה מספיק מלח בזמן ההריון. זה לא שחיק ולא עושים את זה.>> מלבד החבר'ה שכתבו את ספר-העזר למנחה של V:tM? אני. אני אוהב לפעמים לעשות כל מני דברים אלטרנטיביים כדי ששחקנים לא ירגישו שהם יודעים הכל רק בגלל שהיה להם את היתרון בלקרוא את ספר הליבה (יתרון שלדמויות שלהם, ככלות הכל, לא היה). מה זאת אומרת "לא עושים את זה"? מי קבע שאי אפשר לשחק את זה? <<גם הציניות כיום לא מאפשרות לשחקן לסספנד התערפדות בגלל גניבת החבל בו הורד ארון קבורה לקבר, או התערפדות בגלל קפיצת חתולה שחורה מעל הארון המדובר או בגלל שדמותך לא האמינה בדת הקתולית האדוקה אלא חלילה הייתה פרוטסטנטית או רחמנא ליצלן- יהודיה. יהדות דמוך לא תהפוך אותך לערפד בVTM בדיוק כמו שהיא לא תמנע ממך להתערפד.>> יכול להיות, אבל אני יכול לקבוע הרבה דברים בתור מנחה שיכולים לגרום להתערפדות, חוץ מזה - שאלו גורמים שעלולים לגרום להתערפדות. אם השעיית הספק היא הבעיה, אז ראשית בתור ה"אלוהים" של העולם שלי - אני יכול לקבוע מי מתערפד, מתי, איך, למה וכמה ואני חופשי להשאיר את רוב הפרטים בתור תעלומה שעל הדמויות לגלות. חוץ מזה, אם השחקנים באמת דורשים השעיית ספק, אז הקצנת המקרים. תערובת של נסיבות. לדוגמא, דמות שהתחלתי לכתוב בעבר היא מִירְצֶ'אָה (Mircea), ששרשרת אירועים שטניים שהכו בו והותירו אותו בין חיים למוות כאשר יש לו שני "עוגנים" בשני המקומות וכתוצאה, הוא קולל, בדומה לערפד ההינדי, להיות מגורש מהזמן ומרחב המוכרים לנו אל תוך אל-חיים בתור.. ובכן, ערפד. אך מה שגרם לו לכך לא היה שמישהו תפס אותו והכריח אותו לשתות דם... 3. <<תחזור לשאלה המקורית שלי על ערפדים- תגדיר ערפד לפי קווי יסוד ותוכיח לי שVTM לא מבוסס על הערפדים הבאלקניים עליהם הוא מרחיב לשיטה שלמה כדי שיהיה מעניין.>> אמממ... יכול להיות שזה לא היה ברור מההודעה הקודמת שלי, אז כמו שנאמר - הסטריגוי, המורוי וכן אם מחשיבים את אנשי הזאב (וארקולאק או פריקוליק), הם הערפדים הבלקניים. הם הערפדים שאני מכיר מהאגדות והם יותר רוחות רפאים פאנטומיות ושדונים זדוניים מאשר הערפד של בראם סטוקר או יציריהם של אן רייס ומאוחר יותר מארק ריין-האגן וידידיו והם מאוד רחוקים אחד מהשני. השוני ביניהם - או, מדוע ערפדי V:tM אינם הערפדים הבלקניים שאת מכנה אותם: (המשך בהודעה הבאה)

Serpent Axis

New member
(המשך)

ראשית, אמרנו בספר העזר למנחה יש שיטות אלטרנטיביות ושניתן בעצם לשנות ולהתאים מה שרוצים? נכון, אבל בספר הליבה הדרך בה הערפדים של V:tM הופכים לכאלו היא על ידי כך שרוקן דמם והוחלף בדם ערפדי. ערפדים בלקניים (באופן זהה לערפדים הסלביים) הופכים לערפדים משלל סיבות ודרכים שאף אחת מהן לא כוללת שתיית דם ערפדי (אך אחת מהן כוללת לחטוף איזה ביס מערפד קיים). סטריגוי הם בד"כ מכשפות חיות שהופכות לערפדים לאחר מותן. שנית, ערפדים מהאגדות עולים מקבריהם (הם חייבים להיקבר קודם - גם קבורה לא ראויה) מדי לילה בכדי לרדוף את בני משפחותיהם והשכנים שלהם כשהם בעיקר תוקפים את הבקר שלהם ורודפים את אזורי הכפר. הערפדים של V:tM לא חוזרים לקברים שלהם (אם הם נקברו בכלל - ורובם לא) ואינם מוגבלים בבחירת קורבנותיהם באותו האופן. כמו כן, רוב ערפדי V:tM אינם רודפים את אזורי הכפר, היו וישנם כאלו שצדים באזורים אלו (להקות שבת ברומניה, להקות שבת נודדות, גנגרל באזורים מסוימים, נוספרטו אינדיאנים וכו'), אבל הם המיעוט שבמיעוט, במיוחד בזמנים המודרניים - הערפדים של ריין-האגן הם יצורים עירוניים לחלוטין והם נמנעים מלצאת לאזורים הכפריים. שלישית, לסטריגוי הממוצע אין ממש מבנה פסבדו-חברתי או פסבדו-פוליטי, בניגוד למבנה החברתי, השבטי ואפילו מבוסס-כת של הערפדים של ריין-האגן כולל החלוקה לצעירים וזקנים. רביעית, שיטות זיהוי - סטריגוי מופיעים כחיות פרא או כגופות מהלכות או משהו מטריד אחר בסגנון הזה ומבחינים בהם בד"כ כשהם באים וזורקים דברים בבית (או על הבית)... כי הם רוחות רפאים קלאסיות בקטע הזה. אז הם מוצצים קצת דם (מהשפחה והשכנים). מה עוד? לבדוק את הקבר. כן, ערפדים מהאגדות עולים מהקברים שלהם כמו שאמרנו. אחרי זמן מסוים (שנים) בודקים את הקברים של מי שיש סיבה לחשוד בו (תינוק שמת לפני ההטבלה, הבן השביעי שיש לו שישה אחים או הבת השביעית שיש לה שש אחיות, מנודים מחיק הכנסייה שלא הספיקו לזכות במחילה וכלה בדברים כל כך פשוטים שכל אחד עלול להיות ערפד) - אם יש הפרעה באדמה, אם כשחופרים מגלים שהרגל של הנפטר נוגעת בצד הארון או אם הגופה אינה רקובה והפנים אדומות (הערה: הערפדים של ריין-האגן, להוציא האסמייתים, הם חיוורים אלא אם כן הם עושים מאמץ מודע להסוות את זה) מה עוד? מכשפות חיות שעתידות להפוך לערפדים - אפשר לעלות עליהן ועל "ערפדים" חיים בעזרת שום - מחלקים את זה בכנסיה. הם גם פעילים בעיקר בתאריכים מסוימים (בניגוד לערפדים של V:tM), בעיקר בלילה של גיאורגי (או יורי, אם את ברוסיה) הקדוש (22 לאפריל בלוח היוליאני, 4 למאי בלוח הגריגוריאני). אני לא יודע אם הקטע הזה עם תאריכים מקורו באמת באגדות או אצל בראם סטוקר: "Do you know what day it is?" I answered that it was the fourth of May. She shook her head as she said again: "Oh, yes! I know that, I know that! but do you know what day it is?" On my saying that I did not understand, she went on: "It is the eve of St George's Day. Do you not know that tonight, when the clock strikes midnight, all the evil things in the world will have full sway?" ("דרקולה", בראם סטוקר) הערפדים של V:tM אינם מוגבלים לקום מהקבר ככה ולהשאיר את כל הסימנים המיתיים הללו. רובם המוחץ לא נרתע משום, אי אפשר לעלות עליהם לפי הסטנדרטים מהאגדות והם לא חוזרים מהמתים כדי לערום את הבית של הקרובים שלהם בנייר טואלט, לשבור את פסל החרסינה של דוד טראיאן ולהציק לעז המשפחתית. שיטות מניעה הן גם מאוד שונות - אין כמעט שום דבר שאת יכולה לעשות כדי לעצור ערפד של ריין-האגן, מלבד נסיון כמעט אבוד להתגבר עליו ולברוח. להכות אותו לא עושה לו שום דבר, לחתוך אותו רק מרגיז אותו וכו'. אם את מצליחה לשרוף אותו או לחשוף אותו לאור השמש, אולי זה יעזור (אם אין לו לאן לברוח). לכרות לו את הראש גם טוב. אבל הפתרונות שעובדים על ערפדים קלאסיים הם שונים בתכליתם - למרוח שום על הבקר, לתלות צלבים בבית, לשים ורדים קוצניים על הקבר, לחזור על טקסי הקבורה, לשרוף את הגופה ולערבב אותה עם מים ולתת למשפחה לשתות את זה (תחשבו על זה רגע) ועוד כל מני דברים כאלה. יתד בלב וכריתת ראש עם דחיפת שום בפה זה השיטה הנפוצה, מתישהו גם התחילו לירות בארון הקבורה (!) כדי לטפל בבעיה. אם הערפד העקשן חוזר, עושים ממנו את השישליק המוזכר ושותים את זה (!!). האגדות סיפקו מקור השראה מאוד בסיסי ליוצרים של V:tM, שהתמקדו יותר במיתוס הפופולארי המודרני, בדרקולה של סטוקר, ברעיונות מהנובלות של אן רייס ודברים נוספים שהם יצירי הדמיון של מארק ריין-האגן. למשל, הנוספרטו מבוססים באופן ברור למדי על הסרט "נוספרטו", שהיה סרט אילם אומנותי משנות ה20 מבית היוצר של אמן גרמני בשם מורנאו שלא קיבל אישור להשתמש בסיפור המקורי של סטוקר ולכן החליף שמות של דמויות ומקומות, אך השאיר את העלילה הבסיסית כפי שהיא. "נוסרפטו" היה טוויסט על הסיפור המקורי של סטוקר בכך שבניגוד לדמות המקורית של סטוקר, הרוזן אורלוק (הערפד של מורנאו) היה מעוות, מפלצתי ומחריד והסרט היה הרבה יותר אפלולי בטבעו. בואו של הרוזן, למשל, מוכרז על ידי התפשטות של מגיפה בעיר. הוא גם נראה מהלך לאור יום בכמה פריימים אבל יכול להיות שזה פשוט היה הכרח של ההסרטה? על כל פנים, הערפד שם הוא עדיין דרקולה סוג ב' - "אני אדון הלילה, בלה בלה בלה..." - אבל מארק ריין-האגן וידידיו הפכו את הנוספרטו לשבט שלם של זוועות שמתקיימות בירכתי תת-החברה הערפדית ונתנו להם הרבה נפח ועומק בהתבססות על הדמות המחרידה של מורנאו. <<זה לא מפתיע שבשיטה מבוססת כוחות זו מתישהו מישהו ימציא דרך לעקוף גם את החולשה הזו.>> Vampire: The Masquerade אינה "מבוססת-כוחות", אני לא מבין את ההכרזה הזו. את אומרת את זה כאילו כעלבון, ברמז של "שיטת מאנצ'קינים" או משהו נלוז בסגנון. <<ולידיעתך - ערפדי הבאלקן לא היו רגישים לאור שמש בצורה קטלנית- רק נחלשים ממנה כמו ב BO1 LOK - עד שהוליווד החליטה שזה יהיה יותר מעניין להקצין את החולשה ולנצח את דרקולה ע"י אור שמש.>> אני לא מכיר שום דבר בקשר ליכולת של הערפדים שאני מכיר מהאגדות להלך לאור יום, הם פשוט באים בלילה. אבל אם את רוצה את חפירה כדי לחפור לעצמך בור גדול יותר, הנה בשמחה - אם זה נכון, הרגע הצבעת על עוד מאפיין מרחיק בין ערפדי הבלקן לבין עפרדי V:tM. <<אז הגיע הזמן שתצא, תחקור, תלמד>> ........ אני לא מתכוון להגיב להכרזה מתנשאת... <<ותפסיק לצטט לי את ספר השיטה של VTM כמו איזה ספר דת עתיק יומין>> והנה הוכחה שאת סתם חוזרת על המשפט המאוס והמאוד מעצבן הזה, כנראה בלי לקרוא את ההודעות שלי מאחר ולא ציטטתי שום דבר מהספר. גם אם היה וכן הייתי עושה את זה, ההשוואה לספר דתי היא פשוט פאתטית. זה ספר משחק ואם אני מצטט, זה בהקשר לנושא כשאני מדגים בו דברים (למשל, הציטוטים שאני מחפש לרמץ, בנוגע לדברים במשחק ואיך המשחק מתייחס אליהם). ההאשמה החוזרת והנשנית כלפיי שאני "מצטט את הספר כמו ספר דתי" היא פשוט מגוכחת, מרגיזה ולא יותר מדמגוגיה זולה. קודם, זו הייתה הטענה שאני מצטט, אז כשהסברתי במילים שלי, הטענה נשארה. המשפט הזה, מצידי, חתם את השיחה הזו וכל שיחה אחרת איתך בנושא - נמאס לי לדבר רק כדי לגלות שהנקודה שלי פשוט לא עוברת או שאני מדבר לקיר. גם נמאס לי לדבר רק כדי לזכות בהאשמות מגוכחות ובתגובות הפאבלוביות שלך, של דני ושל חנן.

0Pandemonium0

New member
אם זה יגרום לך להרגיש טוב,

אתה מה זה עושה לי חשק לשחק.

Serpent Axis

New member
Welcome to my world...

אם יהיו עוד מספיק אנשים ואנחנו פחות או יותר באותו אזור, יכול להיות שנקים קבוצה. על כל פנים, מאחר ואני מנחה במספר משחקים מקוונים, אני אשמח לעזור בקטע הזה אם בא לך להצטרף. בכל מקרה, אתה מוזמן לדבר איתי על זה במסרים או משהו.

Nihau

New member
אתה מעייף לפעמים.

1. אין לי שום כוונה לכתוב עוד כתבה ארוכה סתם כדי להתווכח איתך. בשלושת מפגשי הפורום האחרונים אני הצעתי להעביר לקהילתנו הפורומית הרצאה בת שעתיים על ערפדים. הקהילה העדיפה להתווכח בקולי קולות על 3 נושאים שונים סביב אותו שולחן בעודה מתעקשת שלהכריח את כולם לשמוע הרצאה פוגע בזכות ההתבטאות החופשית. תאלץ למצוא הזדמנות בה יזמינו אותי לתת את ההרצאה בפומבי ולהגיע לאירוע. אתה יודע עברית סבירה, אנגלית סבירה ובהחלט יותר רוסית ממני כך שאם תקדיש חצי יום של מחקר סביר להניח שתמצא הרבה מקורות שאינם זמינים לי אז לך תקרא לבד. במחשבה שניה -אם תרצה אתן לך הנחיות לקריאה מודרכת- זו חוויה נורא כיפית בדרכה שלה. הנקודה היא שבדיון הספציפי הזה שלאריק פתח הוא שאל על ערפדים שבמפורש אינם ערפדי VTM ואתה מתעקש שוב ושוב לדבר עליהם. לפחות זכינו לשמוע קצת דברים מעניינים על סיפורי עם אמיתיים שאתה מכיר בין כל הטיפטופים בלתי נלאים על ספר שיטה שבמפורש ביקשו לא להתייחס אליו אלא לדברים אחרים ממנו. היה נחמד אם היה לך משהו מעניין להגיד על warhammer למשל. 2. זה נורא תמים מה שאתה אומר אבל בסופו של דבר תזכר שמשחק תפקידים הוא משחק קבוצתי ואלוהים יכול לשחק לבד בחושך אבל זה לא יהיה משחק תפקידים. וכשאני מנחה אני לא אלוהים. הנחייה כזו לטעמי שגויה מהיסוד. מנחה נמצא במשחק בשביל להנות בדיוק כמו כל אחד אחר בקבוצה וכולם שווים במעלה מסביב לשולחן המשחק. אה, כן, וכשאני מנחה האלים והאלות הם עוד NPCs וכלי עלילה. לא יותר. אני לא מכירה שחקני תפקידים שיבחרו לשחק עם שיטות ההתערפדות האלטרנטיביות הללו כי הן מפגרות ומטופשות ואין להם אפילו טיפה של הילה וזוהר מיסטי שלשתית דם לפחות יש. גם התירוץ שלך נשמע הרבה יותר מיסטי מאשר "אררר... אמא לא אכלה מספיק מלח אז בחיי איזה צוואר יפה יש לך תביא ביס" 3. כתבת הודעה שלמה ולא עינת לי על מה ששאלתי. בקשתי הגדרה ברורה של מהות הערפד שלפיה אתה מבדיל בין ערפד לכל יצור על טיבעי אחר שמסוגל לשתות דם. בקצב בו אתה עונה לי על השאלה הפשוטה הזו אני לא אתפלא אם תמצא ערפד שלא שותה דם, מוליד ילדים מאורגיות סקס פרועות, אין לו ניבים מתארכים הוא אוהב להשתזף ביום קיץ חם ובאופן כללי הוא מתלבש בוורוד כי קטיפה בשחור ואדום זה פאסה.

The Evil Rabbit

New member
ענק!

"אררר... אמא לא אכלה מספיק מלח אז בחיי איזה צוואר יפה יש לך תביא ביס" LOL סליחה.

Serpent Axis

New member
נקודה קטנה

בקשר לחלק הזה עם "אלוהים". מאחר ואני ידוע (אני מקווה שזה ידוע) כמי ששונא מנחים שאומרים "אני אלוהים" (כי ראיתי את זה אך ורק בשימושים הכי גרועים שיכולים להיות), אני לא אומר את זה סתם. שיחקתי עם הרבה מנחים (מקוונים) בחיים שלי ואני מכיר טוב מאוד את התחושה של "דפקו לי לחלוטין את מה שרציתי לעשות בגלל חוקי הבית המפגרים של המנחה הזה..." או כשמנחה שולף את הטענה "אני אלוהים" בתשובה לכל רמז לוכחנות. אבל אני אמרתי את זה כשאני מסתכל מזווית אחרת, לא בתור "אני אלוהים של הקבוצה!" או אפילו של המשחק או הסיפור, אלא ה"אלוהים" של העולם - של הבמה - שאני יוצר עבור השחקנים, בתור מנחה אני קובע כל כך הרבה דברים בקשר לעולם שאני בבחינת "האלוהים" שלו. למה הכוונה? שאם ארצה וכך יעלה לפניי, אקבע שלערפדים יש תכונות אלו ואלו או אין להם תכונות אלו ואלו או שאפשר להשמיד אותם ככה וככה או שאפשר להפוך לערפדים כתוצאה מכל מני שיטות אחרות חוץ משתיית דם ערפדי. מה בכך? כמובן שלשחקנים יש הרבה מה להגיד במקרה הזה, זה גם הסיפור והמשחק שלהם. העניין הוא, שמנחה הוא באמת מי שאומר את המילה האחרונה לגבי חוקים, עולם, תכונות וכו'.

0Pandemonium0

New member
זה נכון.

אני זוכר שהיה כאן לפני כמה זמן דיון על רמאות של מנחה בקוביות, לטובת השחקנים או נגדם. למה זה מותר? כי המנחה הוא, מה לעשות, אלוהים.

Serpent Axis

New member
זו לא הייתה הכוונה

המנחה הוא שחקן ככל השחקנים, אבל הוא השחקן שיש לו את העבודה (וההנאה) בליצור את במת הסיפור ואת הרקע. הוא "אלוהים" ככל הנוגע לעולם המשחק ולכללים (בהתחשבות בשחקנים ודעותיהם). ובקשר לרמאות בקוביות, אני לא מרמה. אבל אני גם לא שש לתת לדמות שחקן מושקעת ומעניינת למות בגלל שיצאו לשחקן תוצאות נמוכות באיזה גלגול קוביות שולי.

DDN

New member
תגובה לסעיף 2

אבל בחושך אלוהים לא רואה. . .. (לאן הוא נעלם אגב?)

Serpent Axis

New member
ניהאו, באמת...

למה Baka? אני מבקש... Baka-yarö! זה מה שהיית צריכה לכתוב...

tapas tapas

New member
אז אני מבין

לפי כנראה היפנית שלכם, שגם אתם מעריצים דמויות מצוירות שמחללות כל היגיון של פרספקטיבה במרחב.

למעלה