לא מוכר
<<תקרא את הכתבה שלי באורק על ערפדים אם אתה רוצה להכיר כמה חדשים לרפרטואר. >> בשמחה, אפשר קישור? <<כולם עברו תהליך של מוות גופני של חיי התמותה שלהם ואז הקמה מהמתים באמצעות דם ערפדי.>> זה לא מוכר לי מהאגדות. הערפדים שאני מכיר מהאגדות (סטריגוי) הפכו לכאלה כי קברו אותם לא נכון (קרי: לא קבורה נוצרית ראויה), כי הם קוללו, כי הם היו מכשפים, כי הם מתו מוות לא טבעי (יעני רצחו אותם וחיפשו דרך להפחיד את הרוצחים) או כי גירשו אותם מהכנסייה לפני מותם (בלי להספיק לקבל חנינה). הקטע הזה עם דם לא היה מוכר לי עד V:tM (וכמובן, הנובלות של אן רייס). אחרים הפכו לערפדים כי הם נולדו עם זנב או משהו יוצא דופן דמוי-שטן כזה... גם דברים מאוד מאוד מאוד פשוטים כמו לקבל מבט ממכשפה או ערפד כשאת בהריון, אותה אישה בהיריון לא אוכלת מלח, התינוק נולד עם פטמה עודפת (זה תמיד נשמע מוזר... אתה ארור להיות יצור מקולל של הלילה שרודף את בני משפחתך והבקר שלהם בשביל הדם שלהם לנצח כי... נולדת עם פטמה אחת יותר מדי) או התינוק מת לפני ההטבלה שלו ועוד יותר מדי סיבות בשבילי לזכור אגב, בספר העזר למנחה (של Vampire) מצויינים גם גורמים אלטרנטיביים מעין אלו להקמתו של ערפד... לאו דווקא דם ערפדי וחלוקה לשבטים. <<כולם נשרפים באור שמש למוות אמיתי.>> לא זוכר אם הערפדים שאני מכיר מהאגדות יכולים להישרף בשמש, רק שהם עולים מהקבר שלהם בלילות (כנראה כי זה יותר מפחיד מאשר שהם יעלו מהקבר ב2 בצהריים, מתי שכולם ערים ואין זאבונים מיללים על הגבעות וההרים שמנקדים את הסביבה). <<כולם חייבים לשתות דם להמשך קיום חייהם העל טבעיים ולתחזוק יכולות הקסם שלהם.>> הם (הערפדים של V:tM, כמובן) לא חייבים לשתות דם כדי לשרוד פר-סה, הם יכולים להתקיים הרבה זמן בלי טיפת דם. אבל הם צריכים אותו אם הם רוצים להיות עירניים ובסביבה בזמן הזה, כמו כן, לא כל יכולת ערפדית דורשת "תחזוק" בצורת הזרמת דם. לדוגמא, אף יכולת של Animalism, Auspex או Dominate לא דורשת הזרמת דם. הערפדים הללו גם שונים די מהותית מערפדי האגדות, הן במבנה חברתי, פיזיולוגי (אם אפשר לערוך השוואות כאלו בלי להרגיש באמת מגוכחים), מהותי ועוד. למשל, הסטריגוי והמורוי (צאצא של שני סטריגוי, אותה גברת בשינוי אדרת - רוח מתה שחוזרת כדי להטריד את מנוחת החיים), הם יותר כמו רוחות רפאים שחוזרות לרדוף את בני משפחותיהן ונהנות במיוחד מהתקפת בקר או דברים כאלה. אגב, יודעת איך להיפטר מסטריגוי? תפזרי לו נסורת בקבר - בזמנו, משום מה כל רומני וסלבי שני חשבו שנסורת תציל את החיים שלהם מכל דבר - ואז כשהוא יתעורר בערב הוא יאלץ לבלות את כל הלילה בספירת הנסורת ובבוקר הוא ימות. זה לא כל כך אפשרי במקרה של V:tM. זה, או שתחזרי על טקס הקבורה שלו - מה שלא יעשה שום דבר לערפד בV:tM. יתד בלב בדרך כלל מחסל סטריגוי, על אמת. זה או שתחתכי לו את הראש ותדחפי לו איזה שום בפה... זה באמת יעבוד על ערפד מV:tM אם הוא ייכשל באופן דרסטי בגלגול הספיגה שלו, אבל השום באמת מיותר ברוב המקרים. מה עוד? אם הסטריגוי באמת עקשן, מקצצים אותו, שורפים אותו, מערבבים במים ונותנים למשפחה שלו לשתות את זה. <<עם חיזוק משמעותי ולא הוגן של החולשה לאור שמש והחלשה משמעותית של שאר יכולות אבל זה כבר דקויות המשתנות מפרט לפרט.>> ראשית, עולם האפלה הוא לא מקום
הוגן - בספר למנחה מובאית כדוגמא, השוואה בסיסית בין חולשות שבטיות, בין מצבים וכו'. למשל, ערפד משבט נוספרטו לחלוטין מגורש מהעולם שמעל ומבלה נצח בתור קווזימודו פגוע קשה במיוחד בעוד שהגנגרל הממוצע מגדל קצת פרווה על הגב התחתון אם הוא מגיע למצבים מאוד מסוימים. את הונטרו ניתן להגביל ליזון רק מאדם אחד בכל העולם. ערפד קמרילה זקן ובעל כוח כמעט אלוהי מתגלה כאימפוטנט במאה העשרים ואחת כאשר צייד ערפדים מגיע אליו בשלוש אחרי הצהריים - בעוד שערפד לסומברה צעיר מחלק את אותו צייד לכמה צנצנות כדי לזרוק אחר כך. מלקוויאן אחד ארור לנצח של ייסורים מקולותיהם של כל אחד מהקורבנות שלו, בעוד שלערפד משבט ברוחה יש קצת בעיות בשליטה בכעסים... שנית, ניתן להתגבר על החולשה הזו מאור השמש באופן זמני בעזרת כוחות מסוימים. אחת הדמויות שלי, ארל לוק (הנוספרטו שלי שסיפרתי עליו פעם או פעמיים פה), מסוגל לספוג לא מעט זמן תחת אור השמש (והוא נחשב לערפד צעיר מאוד, אגב). על כל פנים, כמו שאמרתי לך בעבר, יש מגמה מאוד בעייתית כשזה מגיע לדברים שקשורים לכוחות ערפדיים, שיטת הכוחות הזו ומה הערפד שלי באמת מסוגל לעשות כאשר, כדברי רמץ, "אתה מגיע לעולמו הזר והמנוכר של המנחה". זה נכון כפליים בV:tM, שם באמת כל משחק עלול להיות שונה באופן דרסטי ממשנהו כאשר המנחה הוא שונה. לפעמים זה טוב, לפעמים זה רע, תלוי על מי נופלים. העניין הוא, שאני בתור מנחה יכול להחליט שהערפדים שלי יותר "חזקים"\"חלשים" ממה שמוצג בספר הליבה ומאחר שגם במשחק הכי by the book שיכול להיות יש עדיין הרבה מקום לפרשנות אישית ופרטנית, גם זה עלול להשתנות. מעבר לזה, הרבה דברים גם תלוים בשבט, בגיל הערפד וכו'. מה גם, שזה תלוי
איך משתמשים בכוחות הללו. אבל על כל פנים, המשחק לא מכוון את השחקנים להתרכז בכמה הדמויות שלהם יכולות להיות עוצמתיות (או חלשות, לצורך העניין), יש לו פוקוס אחר. כמנחה, את יכולה להחליט לשחק עם הדברים כדי להתאים אותם לסיפור שאת רוצה לספר. לפעמים אני אפילו לא צריך לשנות דברים, אלא רק להדגיש אותם. לפעמים אני לא צריך לעשות כלום מבחינת שינוי או הדגשה. מצטער אם זה יצא ארוך מדי... ניסיתי לקצר, באמת