ערפדים, ולא רק VTM

• פותח הנושא Larik
  • פורסם בתאריך

Larik

New member
ערפדים, ולא רק VTM

בכל עולם יש תמיד את המקור לערפדיות, הערפד הראשון, או איזושהי נקודת התחלה שבה צצו להם הערפדים ב VTM זה היה לא אחר מאשר הבן של האדם הראשון (קיין) ב LOK אלה היו הגזע של הELDERS שהטילו עליהם קללה בBLADE זה היה דרייק לפי Bram Stoker זה היה דרקולה לפי UNDERWORLD זה מרכוס אבל מה עם עולמות אחרים כמו WARHAMMER ו D&D?

Larik

New member
בדיוק כמו בכל עול מושקע

שמכבד את עצמו חייבת להיות נקודת התחלה כמעט לכל דבר. למה ש WARHAMMER ו D&D יהיו שונים?

Super Monkey

New member
מו"ד לא מבוססת על עולם ספציפי

יש מלא עולמות רשמיים של WOTC שהופצו לאורך השנים (קרין של "רומח הדרקון", טוריל של "ממלכות נשכחות" ועוד...). חוץ מרייבנלופט אני לא חושב שנתקלתי שאיזכור לערפדים בעולמות של WOTC (לשעבר TSR). את WARHAMMER אני לא מכיר.

DDN

New member
אני לא חושב שלמו"ד יש מקור אחיד לער

-פדים. כמו כל אל-מת, ערפד זו סטייה של הטבע. אולי הראשון היה מישהו שהיה כל כך רשע בחייו, והרצון שלו לחיות ולעשות רע היה כל כך גדול, שאל רע כלשהו החליט "לתת לו מתנה"

אם אני זוכר נכון (ספויילרים)

סטראד רצה לתת באיזה אחת עם שם של רוסיה (סבטלנה? טטאינה?), אבל היא רצתה להתחתן עם אחיו דווקא - אולי בגלל שגם לאח היה שם של רוסי (איגור? סירוז'ה?) הוא התחיל לחפש כל מיני כשפים בספרים שיעזרו לו להפוך מאוגדונר זקן ומצולק לכוסון מהפנט עד כדי כך שהרוסיה תתאהב בו, והתחיל לשמוע כל מיני קולות בראש, שהסבירו לו מה לעשות. הוא חתם על עסקה אפלה עם כוחות הרשע, דקר את אחיו למוות רגע לפני החתונה ושתה את דמו, ואז בא לרוסיה בפוזות של טווס-מין. באותו רגע הוא גילה שכוחות הרשע עבדו עליו, שהוא הפך לערפד אל-מת ושהרוסיה עד כדי כך לא רוצה אותו עד שהיא קפצה מהחומה והתאבדה. מאז הוא יושב בטירה שלו ומאונן על חוברת הפורנו הימי-ביניימית "קרסול חשוף" תוך שהוא גונח "אני כל כך אפל, אני כל כך מיוסר".

Ihavenonick

New member
nitpicking

היא קפצה מצוק, ובנוסף לכך הוא כלוא בתוך הממלכה שלו.

חבל שהוא כלוא בממלכה שלו

אחרת הוא היה יכול לחבור לאלריק, דריזזט ורייסטלין ולהקים את "מועדון בכייני הפנטזייה", בו הם היו יושבים, מתלוננים כמה שהחיים שלהם קשים ומכבים סיגריות אחד על השני.

מועדון בעייתי

מאז שאלריק התחיל לנסות לכבות את החברים האחרים עם אבי-סער המועדון די נטוש....

Serpent Axis

New member
אל אלוהים...

באמת השתדלתי שלא לשפוך את השוקו על המקלדת כשקראתי את זה...

רמץ

New member
ניטפוק

דרקולה הוא כנראה לא הערפד הראשון לפי Bram Stoker, למרות שכל הסרטים שנעשו על דרקולה (ולכן מתבססים על הספר)מתעקשים, משום מה, שהוא כן הפך לערפד בזכות עצמו. בראם סטוקר, לעומתם, משאיר את העל-טבעי בערפל כבד לאורך כל הספר, ובעניין הספציפי של "המקור" אני יכול רק לנחש שזה לא דרקולה לפי הפולקלור העשיר והאמונות הרבות שאוסף פרופ' ואן-הלסינג למחקרו בנושא, שמעידים במידה מסויימת על כך שערפדים היו מוכרים באירופה עוד לפני דרקולה.

Serpent Axis

New member
לא כל סרט, נוספרטו למשל...

נוספרטו לא מכיל שום מידע לגבי איך דרקולה ("הרוזן אורלוק") הפך בעצם לערפד, האם היו ערפדים אחרים לפניו וכו'...

Sabre Runner

New member
סיימתי את הספר לא מזמן.

אין שם שום אזכור למקור של הערפדים או מי בא לפני דרקולה. הפרטים שכן מוזכרים הם: דרקולה הוא ערפד. ערפדים ידועים אבל לא ממש בתקופתו. ואן-הלסינג מכיר את התופעה אבל לא מזהה אותה בזריזות אלא רק אחרי תצפית של כיומיים-שלושה בלוסי. תושבי ההרים הקארפאתיים מאוד מפחדים. יש שמועות על יצורי אופל השורצים לאורך שרשרת ההרים המסתורית המסתורית הזאת. הם גם מכירים את הסיפורים אבל מפחדים מאוד בעיקר מדרקולה. דרקולה כבר בן לפחות מאתיים שנה בזמן הספר - 1892 אם אני זוכר נכון. זהו. אבל עד כמה שאני זוכר מכל הדברים שאני קראתי, המיתולוגיה היא שולאד טפיש היה מאוד אכזרי בפני עצמו. מועמד מושלם לעסקה עם השטן. אותה הוא עשה למען חיי-אלמוות וכוחות על-אנושיים. אז בעסקה הוא הפך לערפד.

Serpent Axis

New member
ניטפוק

הביטוי הנכון של הוא צֶפֵשׁ. ולאד (קיצור סלבי עתיק לשמות שמתחילים ב"ולאד", במקרה של ולאד השלישי - ולאד דרקולה - זה ולאדיסלאוס) צפש.

Sabre Runner

New member
בכל מקרה, נראה לי שזה היה מקוצר.

אני אעבור על הגרסה המלאה בקרוב.

0Pandemonium0

New member
ולאד צפש היה אכן שליט אכזרי מאוד.

הוא נודע גם כ"דראקולה" - בן הדרקון והיה שליט וולאכיה דווקא, ולא טרנסילבניה. דרך ההריגה החביבה עליו הייתה לתקוע את האדם, בעודו בחיים, על שיפוד ארוך ולתת לכוח הכבידה לעשות את שלו. השיפוד היה עובר דרך פי הטבעת, קורע את המעיים ואת כל האיברים הפנימיים ויוצא מהפה או מהקרקפת. כמובן שכל זה לקח די הרבה זמן, כי לא הייתה שום התערבות מלאכותית, רק חוקי הטבע ואלוהים. מספרים שבתקופת דרקולה היית יכול להשאיר את שק הכסף שלך ברחוב, ואף-אחד לא היה נוגע בו מרוב פחד. ולאד נהרג בקרב נגד הטורקים, לא ברור איך. יכול להיות שהיו אלה חייליו שלו, יכול להיות שבטעות ויכול להיות שבכוונה. ואולי זה סתם היה טורקי מוכשר במיוחד. בכל-אופן, אצל הרומנים, שכיום וולאכיה היא חלק ממדינתם, הוא נחשב דווקא לגיבור לאומי מיתולוגי.

למעלה