ערפדים, ולא רק VTM

• פותח הנושא Larik
  • פורסם בתאריך
אז זהו, שלא

א) בשם "ייחודה התרבותי" יפן ביצעה פשעים איומים - האיינו, הקוריאנים, הסינים במנצ'וריה - כולם נפלו קורבן לאכזריות הסמוראים המגונדרים וממשיכיהם במאה העשרים. כל מעשה זוועה שרק תרצה לחשוב עליו - החל מניסויים רפואיים סטייל-מנגלה, דרך רצח שבויים וכלה בהפיכת נשים לזונות בשיטת הסרט הנע. קוד הכבוד הסמוראי הוא שהתיר את זה, ולתרבות כזו אין זכות קיום. ב) אוהבים להאשים את האמריקאים בכל הרעות שבעולם - זה הנשק הגרעיני האמריקאי שמסכן את האנושות (ולא, חס וחלילה, הנשק הגרעיני הרוסי), זו הכלכלה האמריקאית שדורסת את כלכלות העולם השלישי (שכמובן עדיף שתהיה שם כלכלה סובייטית "מוצלחת" ו"שוויונית"), ואלו המנהיגים האמריקאים שהורגים המון אנשים (ואסור להגיד אף מילה על אנשים באפריקה ואסיה שטובחים זה בזה, זה חלק מהתרבות הייחודית שלהם). בלה, בלה, בלה. הסיבה לכל הקשקושים הללו היא שארה"ב היא הגמון, והגמון די מוצלח - ומצפים ממנה לכל מיני דברים שלא מצפים ממדינות מפגרות וברבריות כמו רוסיה או חסרות חשיבות כמו צרפת. ג) הו, היפנים "רק ניסו להגן על ארצם" - וכדי להגן על ארצם הם דרסו את מנצ'וריה, התנפלו על הודו-סין, ביצעו זוועות בקוריאה, ודי ניסו לשדוד את כל הדלק של האזור כדי להניע את הכלכלה שלהם - לשדוד, לא לקנות. למה? מתוך ראייה גזענית ומיליטנטית שנובעת מתרבות הסמוראי המבחילה. ולא, אני לא יכול למצוא שום דבר חיובי בתרבות שמציגה התאבדות סאדו-מזוכיסטית כסוג של "כבוד". ד) בסופו של דבר, היפנים קיבלו את המגיע להם. "בני האלים" נרמסו קצת לעפר, והרוויחו ביושר שתי פצצות גרעיניות. היום קל ונחמד לומר שיפן הייתה נכנעת גם ללא ההפצצות ושמדובר היה ב"ניסוי", אבל אז הכניעה היפנית לא הייתה עד כדי כך ברורה, וחוץ מזה הדבר גם סיים את המלחמה לפני שהסובייטים התחילו להתקרב יותר מידי - ליפנים היה מזל שהם נכבשו ע"י ארה"ב ולא ע"י הדוד ג'ו. ה) בהתחשב בעובדה שבשם תרבותה הייחודית יפן הייתה המדינה עושת-הצרות של מזרח אסיה בערך מהשלב בו יצאה מימי הביניים באדיבות הקומודור פרי (רשימה קצרה - מלחמה עם סין ב1894, מלחמה נגד רוסיה ב1904, הצטרפות למלחמת העולם הראשונה רק כדי לכבוש כל מיני איים שהיו בסביבה, כיבוש מנצ'וריה, ההתקפה על פרל הרבור, רציחת כל פוליטיקאי שהעז להביע דעות פחות לוחמניות, ושאר פנינים) הדבר הטבעי ביותר היה למנוע ממנה להזיק - לפרק את צבאה והצי שלה (יש מן הצדק הפואטי לראות את יפן השחצנית רועדת מפחד בגלל הסינים והקוריאנים בהם התעללה במשך שנים), ולדאוג לדרוס טוב-טוב כמה שיותר מהחלקים המכוערים בתרבות הדי-מיותרת שלה. גם בגרמניה עשו את אותו דבר (די העלימו את פרוסיה, למשל - פשוט מחקו אותה מהמפה), והן בגרמניה והן ביפן זה עשה רק טוב לאזרחים המקומיים. ו) בשורה התחתונה, היפנים עצמם היו קורבנות של התרבות שלהם, ולכן טוב הוא הדבר שבאדיבות מקדונלדס הם משתחררים ממנה (שוב - הרוסים היו מטפלים בהם הרבה פחות בעדינות, שלא לדבר על הסינים). הסופרים שמתאבדים? בכל העולם המיכון, הקידמה ומהפכת המידע משנים את הסביבה, והרבה אנשים מצטערים על כך. רק תרבות הסמוראי גורמת כנראה לאנשים להתאבד בגלל זה. ז) עכשיו קראתי את מה שכתבתי, ויש לחדד ולהבהיר נקודה אחת: אני מתייחס בנפרד ל"יפן" ול"תרבות הסמוראי". לא את יפן צריך להעלים ולמחוק, רק את תרבות הסמוראי המרושעת - לתפיסה שמכניסה לשפה מילה כמו "לנסות חרב על עובר-אורח" אין שום זכות קיום.

0Pandemonium0

New member
טוב, אז ככה:

א) לא שמעתי על דבר מכל אלה. ידוע לי שהיו להם היתקלויות עם האיינו, הסינים והקוריאנים, כולל מעשים שאולי כיום היו נחשבים לפשעים נגד האנושות, אבל לא שמעתי על ניסויים כמו שתיארת והורדה של נשים לזנות. אני מקווה שאתה לא מתכוון לגיישות, כמובן. "קוד הכבוד הסמוראי הוא שהתיר את זה" - לא ברור לי איך, אם קוד הבושידו מבוסס בחלקו על תפישות בודהיסטיות, שגורסות שאין לפגוע בשום יצור חי, כידוע. ב) טוב, אין לי מה להגיד. אני לא בעד "התרבות המתקדמת של רוסיה", אבל גם לא בעד התרבות הדורסנית של ארה"ב. ג) מלחמת העולם השנייה הייתה ללא ספק התקופה האפלה ביותר בתולדות האנושות, ולא רק בגלל השואה, אלא בגלל מאבק הכוחות העולמי. גם בעלות הברית נאבקו אחת בשנייה, למשל. כך החלה המלחמה הקרה וכך נבנתה חומת ברלין. לא שמעתי על זוועות שביצעה יפן במהלך התקופה הזו חוץ מיצירת טייסים מתאבדים, בהחלט בהתאם לקוד הבושידו, אבל אני לא אומר שזה לא היה, אלא רק שאני לא מכיר. זה שהיפנים ביצעו זוועות לא מצדיק את כליאת האזרחים האמריקניים ממוצא יפני בגטאות, כמו שעשו בארה"ב. בעלות הברית היו "נאורות" יותר, ללא ספק. אבל אנחנו לא רוצים למחוק את כל התרבות היפנית כפי שאנחנו לא רוצים למחוק את כל התרבות הגרמנית, נכון? הייתה להם תקופה של כיבושים, אבל גם תקופה של בידוד שבה הם פשוט הסתגרו בתוך עצמם, אז אפשר להסתכל על זה גם מהכיוון הזה. את המעשים שביצעו הם ביצעו מתוך אמונה דתית שמוצאם באלים ולכן הם עליונים, ולא מתוך קוד הבושידו. ככל שמדינה נעשית "מודרנית" יותר, היא גם בדרך-כלל פחות אדוקה בענייני דת. אני לא מצדיק את המעשים שביצעו היפנים בשם הדת, אבל בוא לא נשכח את עלילות הדם נגד היהודים, ציד המכשפות והיהודים הסיקריקים, וגם לא המעשים האקטואליים יותר: אל-קעידה וחיזבאללה, טבח מערת המכפלה והמחבלים היהודים בחברון. בכל תרבות שבה הייתה חשיבות גדולה לדת, נעשו דברים נוראיים בשם הדת הזו. ככל שהחברה הלכה והשתחררה מן הדת, כך פסקו המעשים האלה, בדרך-כלל. אם צריך למחוק את "תרבות הסמוראי" בגלל המעשים האלה, צריך למחוק גם את הנצרות, תרבות האיסלאם והתרבות היהדות מהעולם. הספוקו, ההתאבדות היפנית, היא בהחלט לא סאדו-מאזוכיסטית, אלא התאבדות כואבת שמראה על מידה גבוהה של מסירות לעיקרון, איפוק ושליטה עצמית. תאמין לי שאף-אחד לא אהב אותה ואף-אחד לא רצה להתאבד. ד) אני לא מאמין שאתה יכול להגיד על אזרחים חפים מפשע שחטפו שתי פצצות אטום, שלהדים שלהן אנחנו עדים עד היום, ולהגיד שהם קיבלו את המגיע להם. ה) מדיניות הסאקוקו רק מראה שליפנים לא היה רצון לכבוש ולהתערב עם העולם, אלא ברמה מוגבלת ביותר. אז הגיע אדון פרי שאתה כל-כך מעריץ והכריח אותם לסחור איתו ועם עולמו, שאיתם לא רצו היפנים כל קשר. נסה לחשוב דרך הראש שלהם ולראות איך אתה היית מגיב. כמו שאמרתי, העולם המערבי לא התמזג עם יפן בתהליך איטי ובריא, אלא הכה בה בכוח גדול הרבה יותר מיכולת הקיבול שלה. התרבות היפנית התפוצצה לאלפי רסיסים, ויחד איתה עולמות שלמים של בני-אדם, מה שהוביל גם להתאבדויות הרבות במאה ה-20 וכן לתגובות הקשות של יפן כלפי שאר העולם. פשוט לא הגיוני להגיד שמדינה מתבודדת שלא הייתה מעוניינת בקשר עם שאר העולם, החליטה לפתע לנסות ולכבוש כל חתיכת יבשה שמקיפה אותה. זכור שלא מדובר בחילופי שלטון, מפני ששושלת טוקוגאווה נותרה על כיסאה, אלא באונס של המערב להיפתח אליו. אפשר להגיד שהייתה כאן איזו טראומה של העם היפני כולו, בהכללה: יום אחד בא איזה בחורצ'יק שמעולם לא ראו, שובר את כל המוסכמות החברתיות ושולח את מרות הטוקוגאווה לאלף עזאזל. ואחרי זה הגיעה הרסטורציה של מייג'י, שדווקא הייתה פרו-מערבית. כאן היה חילוף שלטון מהיר קיצוני: מהסתגרות כמעט מוחלטת לפתיחות כלפי המערב ועידוד כניסתו ליפן. העם היה מבולבל, בדיוק כפי שקרה עם העם הגרמני בזמן עליית השלטון הנאצי: ממדיניות של כניעה, חולשה ופייסנות, למדיניות מיליטנטית של לוחמה ותהילה. אני לא יודע למה בדיוק יפן יצאה לכל המלחמות האלה או האם היא פתחה בהן, כי אני לא מכיר אותן מקרוב, אבל לא משנה מה הסיבה, לשליטי יפן באותה תקופה היה קל מאוד לנתב את העם לכיוון שלהם. אל תשכח שאת ההיסטוריה כותבים בני-אדם כמונו, עם תחושות ורגשות. אני בטוח שגם האינדיאנים היו מגיבים באותה צורה, או בצורה דומה, אם הייתה להם היכולת להשתוות למערב. דרך-אגב, נזכרתי שאני מכיר עוד מדינה, "מערבית" הפעם, שמאז הקמתה לא עבר בה עשור ללא מלחמה. לתת לך רמז או שתנחש את השם שלה לבד? ו) היפנים לא היו קורבנות של התרבות שלהם, אלא להיפך - קורבנות של ניפוץ התרבות שלהם, ניפוץ הבועה. שוב, אתה צריך לזכור שלא מדובר כאן בהיפתחות מרצון למערב והיטמעות שלו ביפן, אלא באונס שנכפה על היפנים. "הסופרים המתאבדים" היו אנשי רוח, אל תשכח את זה. אלה לא בני 17 מתוסכלים שרבו עם ההורים שלהם והחליטו לחתוך ורידים, אלא אנשי רוח משכילים, שמתוך ראייה "ברורה" יותר, במובן מסוים, מאנשים "רגילים", החליטו לשים קץ לחייהם. מלבד מקרה בודד או שניים, קוד הבושידו לא היה קשור במאומה להתאבדויות. אלה פשוט אנשים שמאסו בחייהם בגלל שינוי מהיר שעבר על החברה שלהם, כולל מחיקה של כל הערכים שהכירו והכתבת ערכים חדשים. מה שקרה ביפן לאחר מלחמות העולם היה פשוט ניהיליזם וייאוש. ז) תרבות הסמוראי מרושעת? אני חולק עליך. אני חושב שערכים כמו כבוד, יושר ונאמנות הם בין הערכים החשובים שיש לאנושות, וכיום הם כבר כמעט ואבדו. חלק גדול מהאשמה אני מטיל על התרבות המערבית. ואני לא מכיר את המילה "לנסות חרב על עובר-אורח". יש מילה כזו בשפה היפנית?

Serpent Axis

New member
הערה קטנה

<<"כולל מעשים שאולי כיום היו נחשבים לפשעים נגד האנושות">> אין דבר שאני שונא יותר מלהוציא פושע כתמים וטהור לבב על במת האנאכרוניזם הפוסטמודרניסטי בטענה שמאחר וכנראה לפני 70 שנה לבני אדם לא היו רגשות, אישיות, אינטיליגנציה או איזשוהי אנושיות, הדברים "שהאדם המודרני" מחשיב כפשעים נגד האנושות הם למעשה דבר מקובל וסביל בהחלט - הערת שוליים בספר מאובק ותו לא. שחיטה שיטתית של 6 מיליון איש? אז זה לא היה רצח, מסתבר. אונס? היי, בזמנו לנשים לא היו את כל ה"זכויות" שיש להן היום, לא?

0Pandemonium0

New member
לא המעטתי בחומרת הפשעים.

אבל כן היה נדמה לי שראיתי איפשהו בהודעתו של הבלש את הביטוי "פשעים נגד האנושות". תאר לך כמה קשה לקרוא הודעה ארוכה כל-כך ולזכור הכל, אבל לקרוא הודעה כזו ולהמציא דברים? זה כבר יותר פשוט.
כיום השואה נחשבת פשע נגד האנושות. עוד שלוש מאות שנה היא לא תיחשב. זה לא מפחית מחומרתה.

מירטל

New member
בעלי במילואים, אז תרשה לי לדבר בשמו

ולהגיד לך שמה שהכי מטריד אותי בכל הטיעונים שלך זה המשפט שחוזר ונאמר שוב ושוב " אני לא יודע", אז נכון שהודות למיקמנו האסטרטגי ולמה שקרה באירופה במלחמת העולם השניה אנחנו יודעים פחות מרוב העולם המערבי על מה שקרה במזרח הרחוק במאה מאתיים השנים האחרונות, אבל כשמספרים לך על דברים שנעשו בשם ועל ידי אותה תרבות, אתה לא תצליח לברוח מהדיון הזה פשוט על ידי הצהרה שאתה מעולם לא שמעת על הדברים האלה - אם אתה באמת מתעניין בתרבות יפן, מומלץ ללמוד עליה מספרי היסטוריה, ולא רק מספרי אהדה ליפן שנכתבו על ידי חובבי יפן. א.לא, הוא לא מדבר על הגיישות < מגלגלת עינים למעלה> גיישות אלו נשים יפניות, תאמין לי שהיפנים שהגיעו לסין ולקוריאה לא לקחו את שבויות המלחמה וביקשו מהן להכין להם תה או לסדר להם פרחים. ג.יש לך תפיסת עולם מרתקת אם אתה קורא לטייסים מתאבדים שתוקפים מטרות צבאיות "זוועות מלחמה", לא, הצבא היפני עשה דברים קצת יותר חמורים מזה במלחמת העולם השניה, אתה מוזמן שוב לפתוח ספרים בנושא ולקרוא. אבל בשורה התחתונה - יהדות היא דת שהתבססה על חקלאות ( לא סתם משה היה רועה) ונתנה כללים לחברה שמבוססת על חקלאים, הנצרות היא דת שהתבססה על עובדי כפיים ( לא סתם ישו היה בן של נגר) ונתנה כללים לחברה שמבוססת עליהם, האיסלם היא דת שהתבססה על סוחרים ( מה עשה מוחמד?) נתנה כללים לחברה מבוססת על מסחר - התרבות היפנית ( אני לא מכירה את הבושידו מספיק טוב, מצטערת) שמה את הלוחם הסמוראי במרכזה. נכון, כל ארבעת הדתות האלה עשו דברים איומים בשם אותן דתות, אבל רק אחת מהן מיקמה במרכזה אדם לא פרודוקטיבי בעליל, אדם שכל יכולתו וכל גדולתו היא ביכולת שלו לקחת חיים של אדם אחר. עכשיו, קצת קשה לתאר לעצמי אדם שההגדרה הראשונית שלו היא לוחם ( במיוחד לא אם אותו אדם הוא גבר בגיל הטיפש עשרה), יושב בבית, שותה תה ועושה תחרות עם החברים שלו במי סדר פרחים יותר יפה, באיזשהוא שלב הלוחמים הצעירים שלך יחושו את הדחף המוכר של להוכיח להורים שלהם ואחד לשני שיש סיבה למה קוראים להם לוחמים, תזכור את זה - ככה מתחילות מלחמות. ד. מדהים, אתה יודע, אחרי כל ההרצאות האלה על כבוד הבושידו והסמוראי הייתי נעלבת בשם כל אותם יפנים בעלי תרבות יפנית שאתה מתאר אותם כאזרחים חסרי אונים. נו, טוב. רק תזכור שאין שום כוח בעולם שיכול לגרום לצבא להלחם אם אין לו גב בבית, ולשפוט את ההחלטה האמריקאית של הטלת פצצות האטום רק על סמך אותם אזרחים יפנים שנהרגו... ובכן, הדרך הכי קלה לפתור סכסוכים היא להקשיב לצד אחד ויחיד ולשפוט על פיו. ה. כל תרבות ש"יגיעו אליה" תפגוש באיזשהוא הלם תרבותי וזעזוע, ולו בזכות העובדה שהיא פגשה באנשים עם רמה טכנולוגית גבוהה בהרבה. אם לתרבות הזו יהיה מזל, היא תצליח לשרוד כתרבות ( מה שקרה לתרבות היפנית), אם לא... ובכן, אתה מוזמן לגלות מה קרה לתרבויות האינדיאניות או לחברה מאוסטרליה. ז. כבוד, נאמנות ויושר הם אכן ערכים נעלים, אבל אולי כדאי לזכור שתרבות יפן היא גם סגידה ליופי, העדפה ברורה של הזכרים על פני הנשים ( והפיכת נשים ממעמד מאוד מסויים לצעצועים בכדי לשעשע את המעמד הנעלה), חברה שמתבססת על אלימות שאינה יצרנית ועל האחזות עוורת בקוד של כבוד שרומס כל ערך אחר - לצמצם את תרבות יפן ולהאדיר אותה על ידי התעלמות מכוונת מכל הדברים שאינם נראים "טוב" אינה שונה בהרבה מהפיכתם של היפנים למפלצות מלוכסנות עינים.

0Pandemonium0

New member
אני לא מבין איך אתם יכולים להשמיץ

כאן תרבות שלמה ככה ולחשוב שזה יעבור בשקט. אתם באמת חושבים שאין שום דבר טוב בתרבות היפנית? איזו מין הכללה מגעילה זו? א) את המשפט "אני לא יודע" אני אומר על דברים שאני באמת לא יודע, ובדברים כאלה, מן הסתם, לא סתרתי את הבלש. את הגיישות הזכרתי כי במערב נהוג להתבלבל ולחשוב שהגיישה היא זונה, אז רק רציתי להבהיר שאין כאן בלבול ושהבלש באמת יודע את תפקידה. בכל מקרה, לא אמרתי שלא בוצעו מעשים כמו שהוא תיאר, אלא רק שלא שמעתי עליהם, וכן הבעתי תמיהה ש"קוד הסמוראי" התיר את כל זה, מאחר שהוא בכל-זאת מושתת על תפישות בודהיסטיות, לפחות בחלקו. אז היפנים ביצעו הרבה זוועות, אבל כך גם כל תרבות אחרת. שנשמיץ ונשמיד גם את כל התרבויות האחרות? ג) קודם כל, אשמח את תעשירי אותי במה שעשו היפנים במלחמת העולם השנייה. להבהרה, אני לא מפקפק, אלא להיפך. ושנית, אחזור על דבריי: "זה שהיפנים ביצעו זוועות לא מצדיק את כליאת האזרחים האמריקניים ממוצא יפני בגטאות, כמו שעשו בארה"ב. בעלות הברית היו "נאורות" יותר, ללא ספק. אבל אנחנו לא רוצים למחוק את כל התרבות היפנית כפי שאנחנו לא רוצים למחוק את כל התרבות הגרמנית, נכון?" הנצרות לא מיקמה במרכזה נגר, אלא את בן האלוהים. המקצוע ה"ארצי" שלו היה נגר, יופי, אבל ישו עצמו היה המשיח שנועד להציל את האנושות. ושלא כמו משה, שלכישוריו כרועה יש תפקיד מכריע בקיבוץ עם ישראל, ישו ידוע הרבה יותר בשל מעשי ניסים ונפלאות שעשה, מאשר בגלל השולחנות היפים שבנה. את מסתכלת על הסמוראי מזווית עקומה: "כל כוחו הוא בלקחת חיים" - לא נכון. כל כוחו הוא בהגנה על האדון שלו/המדינה שלו, אסור לו לפגוע בחפים מפשע והוא צריך להיות מאופק. לצורך הגנה על האדון הוא לוקח חיים, כן, אבל זו לא מטרתו. הוא לא יילחם "סתם" כדי לקחת חיים, אלא למען מטרה מסוימת. ועם כל הכבוד, למען מטרה שאדם מאמין בה, הוא צריך להילחם. אף "צעיר" לא יחוש שום דחף, כי זה לא סמוראי. סמוראי שולט בדחפים שלו ולא מסתובב בעיר ורוצח אנשים, ואם כן, הדאימיו שלו צריך לטפל בו, בהנחה שהוא לא עוד פוליטיקאי מושחת. עשי הבדלה, בבקשה, בין רוצח לסמוראי. רוצח יכול להרגיש דחף להוכיח את עצמו, וללכת להראות לבנות העיירה כמה הוא טוב בלוחמה עם חרב. סמוראי לא צריך להוכיח כלום, עצם היותו סמוראי מוכיח הרבה, והוא לא יירצח ללא סיבה. המלחמות לא מתחילות בגלל החיילים, אלא בגלל השליטים. אף צבא לא מחליט לתקוף מדינה אחרת על דעת עצמו, אלא לפי הוראה של השלטון. מה שהסמוראים כן היו זה רובוטים גאוותנים שרק מבצעים פקודות, וזו הבעיה. ד) מצטער שאני לא חושב שצריך להנחית פצצות אטום על אזרחים, אנחנו חלוקים בעניין הזה. הצבא תקף אותך, תילחמי בצבא, לא באנשים המסכנים שיושבים בבית. זה בדיוק מה שקרה במלחמה האחרונה שלנו, אגב. אז? עם ישראל קיבל את המגיע לו? כל הילדים המסכנים שישבו במקלטים ורעדו לשמע כל וקול פיצוץ, קיבלו את המגיע להם? הרי הצבא שלנו תקף את נסראללה, אז לפי מה שאת אומרת, כן. לפי מה שאני אומר, אין צורך לפגוע באזרחים, כי לא הם אלה שנלחמים בך ולא הם אלה שפגעו בך. ונניח שכן יש צורך לפגוע בהם, במקרה חריג, למה פצצת אטום? ואם כבר המלחמה האחרונה שלנו, גם בה צה"ל נלחם כמעט בלי גב מהעם. כולם כעסו על הממשלה ועל חוסר ההתקדמות ב"מבצע", והתקשורת הייתה מאוד לא פטריוטית, כך טוענים. אז מה? השליט נתן פקודה והצבא נלחם. ה) את שוב מתעלמת מהמצב המיוחד של יפן, אותו פירטתי בהודעות הקודמות. קראי אותן קודם. ז) סגידה ליופי היא לא נחלת יפן בלבד, וישנה אפילו תורה פילוסופית שעוסקת בכך, היא האסתטיקה, ואני חושב שמייצגה הבולט ביותר במערב הוא אוסקר וויילד. הוא לא סגד ליופי? כן, והיה אסתטיקן. את יכולה לא לקבל את הפילוסופיה שלהם, אבל היא פילוסופיה לגיטימית. מה רע בסגידה ליופי, כל עוד לא מוציאים להורג את המכוערים? זה נושא פילוסופי קשה, אז נעזוב אותו בצד כרגע. שוב, כמעט בכל תרבות אחרת הייתה העדפה של הגברים על-פני הנשים. נכון, לרוב התרבויות זה עבר עם המודרניזציה וההתפחות, אבל יפן, מה לעשות, קצת מפגרת בנושא הזה. ולמרות שהיא חברה מסורתית עדיין, בכל-זאת יש נשים עובדות וכו'. שוביניזם תמיד היה ותמיד יהיה, גם בארץ, דרך-אגב. אם צריך להשמיד את היפנים בשל היותם שוביניסטים, אני מציע לזרוק אטום על בני-ברק. אגב, במקרה נתקלתי אתמול בשרשור בפורום יפן, שבו מישהו נוסף התרעם וקרא להשמיד את היפנים בשריפה. בן-אדם מקורי. משתתף אחר ענה לו בזו הלשון בדיוק, תחת הכותרת "בוא נראה מי צריך שיישרף": "כמובן שהגרמנים על שעשו, והיפנים על ציד הלוויתנים ועל אונס הקוריאניות, לא נשכח את הלבנים שרצחו ועינו את האינדיאנים, ואת המוסלמים שטבחו בהינדים ואת הסיקים שרצחו ואת העירקים כמובן על שלא גוננו עלינו בגוף ובנפש כאשר ימח שמו זרק עלינו סקאדים, את הצרפתים אוכלים צפרדעים, את יהודי ישראל על שגירשו יהודים, את המתנחלים, את הפלסטינאים, את האסקימואים ציידי כלבי הים החמודים, את הקוריאנים אוכלי הכלבים, את הסינים עושקי הטיבטיים ועוד ועוד ועוד. ואת הנהלת הפורומים שמאפשרת למנוע החיפוש החדש לפעול בטרם נבדק עד תום, ואת רופאי שרון שטעו ודיללו לו את הדם, ואת המעשנים ומזהמים לנו את החיים... יש עוד מתנדבים?" ותמסרי לבלש שההתחמקות שלו למילואים נרשמה.

JuffoWup

New member
אף אחד לא אומר שליפנים אין צד יפה

היי, אני אוהד יפן בעצמי. ואף אחד לא אמר שהתרבות האמריקאית עדיפה. ובודאי שאף אחד לא מעודד טבח אזרחים. אתה צריך להבין שלא כולם חיים עפ"י קוד הסמוראי ביפן. אגב, יפן פתחה באין סוף מלחמות עם שכניה, ביצעה זוועות על ימין ועל שמאל כמו כל מדינה אחרת; התפיסה מלאת האהדה של היום ליפנים מבוססת לרוב על ידע מוטעה שמועבר לאנשים ע"י היחשפות מוגבלת ובררנית להיסטוריה היפנית ולערכים שלה. אגב, למה שלא תעמיק קצת את הידיעות שלך בנושא ותנבור קצת באשפתות של ההיסטוריה היפנית? אתה להוט כ"כ להגן עליה שלא יזיק אם תשמע על הצד הסיני של העניין או הקוריאני או של בערך כל מדינה במזרח אסיה. אני לא אומר שהיפנים רעים יותר מכל אומה אחרת; הם פשוט לא טובים יותר.

מירטל

New member
אני מדמיינת לעצמי אותו

יושב עם הפלאפון ומנסה לחפור את דרכו לדיון הזה... האם אמרנו שאין דברים טובים בתרבות הסמוראי היפנית? בהחלט יש, קראת את מה שכתבתי? אבל אותם דברים טובים מתאזנים, או מובסים על ידי העובדה שכיום, במאה העשרים ועם תפיסה פציפיסטית למדי אני לא יכולה לראות בתרבות היפנית תרבות טובה. וכמו שהבלש אמר, יש תרבויות שצריך לגדוע מן השורש, ותרבות הסמוראי היא אחת מהן - תפיסה של אדם שכל תכליתו היא להרוג ( גם אם זה בעבור הגנה) אין לה מקום בעולם המאה העשרים. אגב, תקן אותי אם אני טועה יש את שמונה המדרגות של היכרות עם תרבות, אני מניחה שאתה בשלב ההתלהבות? נ.ב. - נא לא להתייחס יותר מדי ברצינות למה שנכתב אתמול והיום - אני על אקמול ותה חם.

0Pandemonium0

New member
החלמה מהירה לך ובהצלחה לבלש.../images/Emo6.gif

"התלהבות"? לא יודע, אולי. אבל את יודעת, תחום ההיסטוריה הוא לא כזה תחום מרתק בפני עצמו, אז... כמו שג'אפו ציין, לא כולם ביפן חיים לפי תרבות הסמוראי, ובתרבות הסמוראי עצמה יש גם צדדים חיוביים. לא צריך לגדוע את כולה מהשורש, אלא רק את הצדדים השליליים שלה, כמו של כל תרבות. בקיצור, אני מסכים עם כל דבריו של ג'אפו: "אני לא אומר שהיפנים רעים יותר מכל אומה אחרת; הם פשוט לא טובים יותר". יאללה, בואו נסיים את הויכוח הזה ונלך לאכול סושי ולשחוט קצת סינים.

רשימת קריאה

כמה ספרים מועילים שנכתבו על התרבות היפנית ולא מנקודת מבט מתרפסת של מעריצי סרטי מנגה ומכוניות סובארו: המערכה הנשכחת/רותם קובנר: קובץ מאמרים שעוסק במלחמת רוסיה יפן, שמשום מה אף אחד לא טורח להכיר אותה. יפן לא יוצאת משם רע מידי, אבל זה רק בגלל שהיריב שלה היה המשטר הצארי המתועב. על הניסויים הביולוגיים שערכה יפן במלה"ע השנייה אפשר לקרוא בגרסא שטחית וקצת עילגת כאן: http://en.wikipedia.org/wiki/Unit_731 אבל אם אתה יכול להשיג אותו, הספר הבא מכסה את הנושא בצורה רצינית יותר: Unit 731 : the Japanese Army’s secret of secrets / Peter Williams and David Wallace ויש גם את המחקר האנתרופולוגי הקלאסי על יפן במלחמת העולם השנייה, שכתוב בצורה מאוד נייטרלית ולפחות לפי העותק שאני קראתי התקבל גם בעניין רב ביפן עצמה וזכה בה בפרסים: The chrysanthemum and the sword : patterns of Japanese culture / by Ruth Benedict כמו שציינתי - אין לי שום דבר נגד יפן או יפנים - רק נגד תרבות הסמוראי המתועבת וההערצה הטיפשית שלה. וכן, אני חושב שיש תרבויות שצריך למחוק. כאשר באו הודים לשליטים הבריטים ומחו בתוקף על כך שהבריטים עוצרים אנשים ששורפים אלמנות, וטענו שאין לבריטים שום זכות להתערב בתרבות האותנטית של הודו שאחד ממנהגיה הוא ה"סאטי" (שריפת אלמנה על מדורת הקבורה של בעלה) ענה להם הבריטי כי גם לארצו שלו יש מנהגים אותנטיים ועתיקים, ואחד מהם קובע כי אם מישהו שורף אישה בעודה בחיים, מן הראוי לתפוס את המנוול ולתלות אותו עד צאת נשמתו. אגב - ארה"ב היא לא מדינה מושלמת, אבל יש סיבה למה אנשים רוצים להגר דווקא לשם. פרט לכך, אנשים נוטים לא להבין את מדיניות החוץ האמריקאית - הם אמנם אופורטוניסטים ותועלתנים כמו כולם (הצרפתים והסינים מפריעים לכל נסיון לעצור את רצח העם בדארפור, כי הממשלה הסודנית העניקה זכיונות להפקת נפט לחברות משתי מדינות אלו - אבל היי, בואו נאשים את בוש שהוא רוצה רק דלק לג'יפים שהאמריקאים כל כך אוהבים!) אבל באותו הזמן הם גם אידיאליסטים עד כדי נאיביות (מישהו אמר "הייעוד הגלוי"?) - וזה משהו שאנשים נוטים לשכוח. היום זה נורא אופנתי לקלל את האמריקאים האימפריאליסטים השמנים והטיפשים, אבל העולם החופשי חייב להם כל כך הרבה ואם הם יחליטו להפסיק לנסות להחזיק את שלום העולם על כתפייהם, הולך להיות גרוע מאוד.

0Pandemonium0

New member
אני אחפש את הספרים, למרות שכמו

אמרתי, היסטוריה היא לא ממש כוס התה שלי, ואני לא חושב שגם של אף-אחד אחר. בתרבות הסמוראי יש גם דברים טובים, כמו בכל דבר, שים-לב לזה. ובקשר לאמריקאים...טוב, האמת שאתה צודק. ההגדרה "אידיאליסטים עד כדי נאיביות" מתאימה להם, למזלנו.

חשוב להכין שיעורי בית

אם כבר מתעניינים בנושא מסויים, צריך ללמוד אותו לעומק מהיבטיו השונים כדי לנסות להבין אותו באמת - זה אולי אחד מהדברים הכן-מועילים שאמר הפוסטמודרניסט המסופלס ההוא, פוקו. והיום עם האינטרנט והויקיפדיה, זה גם לא כזה קשה.

האם הערפד הרומני הוא פיקציה?

אני זוכר די בבירור שראיתי פעם באיזו תוכנית דוקומנטרית משהו על זה שברומניה כלל לא היו אגדות או מסורות-עם בנושא הערפדים (על אנשי זאב דווקא היו) עד שבראם סטוקר כתב את "דרקולה" ותיירים התחילו להגיע...

Serpent Axis

New member
יש

סִטְרִיגוֹי, רוחות רעות שעולות מהקבר בזמן הלילה כדי לרדוף את אזורי הכפר ולהטריד את העובר ושב כשהם הופכים לחיות או כל מני דברים מטרידים אחרים, אז הם ניזונים מהחיים שלך או משהו מעורפל אחר. בנקבה (אני חושב סטריגואיקה) זה גם שם של מכשפות...

Serpent Axis

New member
אם אני זוכר נכון, בקש"ק למשל

הם לא ממש הערפדים המוכרים לנו כמו שהם תולעת שנכנסה בגופה מתה ובעצם שולטת בגופה (יותר דומה לזומבי).

לא בדיוק

בקש"ק יוצאים מנקודת הנחה שהאזרח הממוצע לא מסתובב עם אסופת מפלצות ביד, והוא עלול לכנות את היצורים בהם הוא נתקל בכל מיני שמות (בגרסה של ימי הביניים לכל יצור יש גם רשימה של כמה מהשמות האפשריים שידביקו לו, וכמה וכמה מהם די חופפים). יש כמה יצורים בקש"ק שעשויים להיות מוגדרים כערפדים: 1) ערפד "קלאסי" בסגנון סרטי האימה הישנים. זו לא בריית-מיתוס אלא אל-מת "נורמלי" לעולמנו, המופיע בספר הכללים הבסיסי לצד המומיה, איש הזאב, הזומבי, השלד ושאר כוכבי האימה הותיקים והמוכרים, למקרה שאיזה מנחה ירצה להוסיף נופח של בי-מוביז עלק-קלאסיים למשחק. 2) הערפד כפי שהוא מוצג בספר הכללים של משחק בימי הביניים. כאן מדובר ברוח רעה כלשהי שמשתלטת על אדם וגורמת לו אובדן-בינה מסויים ורצון לשתיית דם. שונה מכנית ועלילתית מהערפד הקודם, ותואם יותר אגדות-עם על ערפדות מאשר את גרסת הרומני השרמנטי שמוכר מהגרסאות הקולנועיות לספרו של סטוקר. אגב - בגרסת ימי הביניים של המשחק גם אנשי הזאב הם בעצם בני אדם תחת שליטת רוח רעה וטורפנית, ושכרון-קרב מכונה שם "קללת הזאב". 3) הDark-Ones - אלו תולעים שחורות ודו-ראשיות, ללא תודעה ממשית, שנכנסות לתוך גופות ומניעות אותן כאילו הללו היו בחיים. פרקטיקה מקובלת אצלם היא להנפיש גופה, להיעזר בה כדי לרצוח מישהו אחר, ואז לעבור לגופה שלו. הם לא עושים שום דבר ערפדי של ממש, אבל אדם מן הישוב שרואה מישהו שאמור להיות מת מסתובב ורוצח אנשים בהחלט עלול לחשוב שמדובר בערפד וכך לכנות את התופעה. 4) חומסי-קברים (גועלים) - כל אדם יכול לעבור שינוי ולהפוך לגועל לאחר תזונה ממושכת מספיק של בשר אדם. במשחק הקת'ולוהי, בשר אדם מחייה את הגוף ומעניק חיים ארוכים מאוד ואף מחדש את הנעורים, אך גורם לניזון ממנו להפוך למפלצת. מי שלא מכיר את חומסי הקברים כתופעה בפני עצמה, עלול לראות בהם ערפדים. 5) כל השאר - הבייאקהי מוצצים דם, המשתרכים המימדיים תוקפים בעודם בלתי נראים, לכלבי הציד של טינדלוס יש לשון דוקרנית שמותירה פצעים מוזרים - מעשיהם של כל אלה יכולים להיחשב בתנאים מסויימים למעשה-ידם של ערפדים.

Sabre Runner

New member
מירוצללים (מהמהדורה הרביעית...)

Vampire Vampires are humans infected with HMHVV. Vampires prey on sentient beings, absorbing the life essence of their victims along with the victim’s blood. More conscientious than other infected metahumans, vampires are able to restrain their hunger. Some vampires refuse to drain from an unwilling subject, while others revel in their role as predators and killers. Vampires become sick within the hour if they consume anything but blood, and they have particularly bad reactions to alcohol (treat as Nausea, p. 245). Many vampires display magical ability, and the transformation sometimes unlocks hidden magical potential. Such vampires are capable of learning and using magic just like a human. Vampire sorcerers are most likely the source of some legendary vampiric powers, such as the ability to change into animals or to mesmerize victims. Natural Habitat: Habitated areas worldwide. Skills: Infiltration 3, Perception 3, Shadowing 4, Unarmed Combat 3 Powers: Enhanced Senses (Hearing, Smell, Thermographic Vision), Essence Drain, Immunity (Age, Pathogens, Toxins), Infection, Mist Form, Natural Weapon (Bite: DV 2P, AP 0, –1 Reach), Regeneration, Sapience. Weaknesses: Allergy (Sunlight, Moderate), Allergy (Wood, Severe), Dietary Requirement (Blood), Essence Loss Notes: Some vampires may have the Adept, Magician, or Mystic Adept qualities. Vampires have less buoyancy than metahumans (–4 dice pool modifier to all swimming-related tests). Vampires also have an additional weakness of Induced Dormancy (Lack of Air). If a vampire is cut of from air for more than (Essence) minutes, it falls unconscious indefinitely. However, if the vampire is again exposed to air, it regains consciousness within a minute.​
זה לקח קצת זמן...

רמשטיין

New member
נדמה לי שזה היה ב"דרקולה 2000"

שהם הביאו פרשנות יפה במקוריות שלה למקור הערפדים... יהודה איש קריות לפי הסרט הוא נתלה, נראה לי ע"י חסידי ישו, מעץ זית בדיוק בזריחה וקולל ע"י אלוהים בדומה לקין, שלא יראה שוב אור שמש ושיהפוך למת בין החיים והקטע עם הצלב מכסה את עצמו. ויתדות עץ מכיוון שהוא נתלה מעץ זית, שהוא אחד משבעת המינים ולכן בעל קדושה מסויימת.

למעלה