ערפדים, ולא רק VTM

• פותח הנושא Larik
  • פורסם בתאריך

Serpent Axis

New member
בסיפור המקורי...

יהודה איש קריות היה תלמיד של ישוע, אחד הקרובים אליו. כמו אנאקין סקייווקר לאובי וואן קנובי. ישוע התחיל להיות מבוקש על ידי הרומאים כי היהודים המלוכלכים האלה חיפשו לחסל אותו כי.... כי הם יהודים מלוכלכים! בכל אופן, הרומאים הטהורים צדו אחריו ויהודה מכר להם מידע על מיקומו, הוא אמר להם שהם יזהו את ישוע (לא ממש היו להם תמונות פרופיל או טביעות אצבעות שלו) כשיהודה ינשק אותו על הלחי. לאורך כל הסיפור, בסעודה האחרונה שלו, ישוע מודע לחלוטין למה שהולך לקרות. מה היה מחיר הבגידה? יהודה מכר את בן האלוהים בשביל 30 מטבעות כסף. אחרי שהוא עשה את זה, הוא גם התחרט האידיוט וזרק את הכסף. מכוסה בצער ויגון, הוא הלך לעשות דברים אחרים ואז איזה שדה שהם היו בו, לשם הוא זרק את הכסף, נודע כשדה הבוגדים או משהו בסגנון... להפוך אותו לערפד אחרי זה, דומה קצת לפרשנות של הבלש לסטראד... נראה לי שבמקרה הזה, יש עוד אחד להצטרף למועדון ההוא

JuffoWup

New member
לונגוניוס

כמו ב-VTR; החייל הרומי שממש הרג את ישו כשהוא דקר אותו כשהיה צלוב עם כידון.

סרט נוראי, ראיתי אותו במקרה

יהודה איש-קריות תלה את עצמו, לא נתלה ע"י אף אחד. לפי הסרט הנ"ל, דרקולה פגיע לכסף בגלל 30 שקלי הכסף תמורתם מישת"פ על ג'יזוס קרייסט סופרסטאר.

JuffoWup

New member
אל תהיה קטנוני

אף אחד לא אומר ישו מתוך המטען האנטי נוצרי-משיחי שמחובר לשם הזה. זה רק נהוג ככה בחברה שלנו וככה כולם מבינים. אתה יכול כמובן לתקן אותי אם אני טועה ולהגיד לי שאתה נוצרי והשימוש בשם ישו מעליב את האמונות הדתיות שלך, לא בטוח שאני אסכים להתכופף בנושא- אבל אתה מוזמן לנסות.

לנסות?

אני לא רואה טעם כל עוד אתה יודע מה המשמעות של המילה ומשתמש בה מסיבה שהיא לא להעליב משהו שאני מאמין בו אלה בגלל שהיא נפוצה בישראל. אלעד

JuffoWup

New member
נו באמת

אתה לא אוהב שאנשים אומרים מילה שהיא שגורה ונהוגה בפי העם כי היא מוטעית? אמרת פעם עגבניה, אגב? אתה ידוע שצריך להגיד בדורה? מעכשיו אני מבקש שאף אחד לא יגיד עגבניה. זה לא נשמע לך קצת טיפשי?

כן, באמת

מפריע לי שאנשים אומרים ישו, בגלל משמעות המילה והחשיבות שלה כלפי ולא בגלל שהיא מוטעת. לכן, שאנשים אומרים ישו אני מבקש מהם להגיד ישוע, אם הם שואלים אותי למה אני מסביר ואם הם אומרים לי אנחנו יודעים ולא עושים זאת בשביל לפגוע, אין לי שום בעיה עם זה - זה כל הסיפור. אלעד

JuffoWup

New member
אין כוונה לפגוע

אבל אני גם לא מבין מה חשיבות המילה כלפיך, אז כמו שציינת- אתה מוזמן להסביר.

יש"ו - ר"ת של ימח שמו וזכרו

כך הנגר מנצרת מכונה בספרות היהודית - כשלא קוראים לו "אותו האיש" או "התלוי". אני אישית בעד להעליב כמה שיותר דתות ואלים - כידוע לכל אלים בכלל ואלים מונותאיסטיים בפרט מתמחים בעיקר בלהתעלל במאמינים שלהם ולהביע עליהם צרות ונסיונות קשים, בעוד שאם אתה כופר בהם הם מתרפסים בפניך כמו כלבה קטנה כדי שתתן להם צומי.

למעלה