ערכי התנועה:

tuty fruty

New member
ערכי התנועה:

כפי שכבר אמרתי לכם אני חושבת שכמה מערכי התנועה צריך לשנות או וחלקם לא אולי רק שיפוץ קטן בהם כי מי שיודע ולא יודע שידע עכשיו כל הערכים האלה נכתבו לפני המון המון זמן שהתנועה נוסדה וחלקם כבר לא ממש רלוונטים אלינו או שיש ערכים שיותר מתאימים אלינו עכשיו.. אז יש לי שאלה אליכם מה דעתכם בנושא של השינוי ואיזה ערכים אתם הייתם רוצים לשנות או להוסיף...

Hadas B

New member
תרומה לקהילה

בוגר שאיונ מנותק מסביתבתו ומנסה לעזור ככל יכולתו בישוני. \מזהוא כזה- תרומה לקהילה,עזרה לסביבה.

אולי את מתכוונת ל-

"בוגר המעורב בתהליכי שינוי חברתיים בכוון אמונותיו ותפיסותיו"?

ציונות

פעם היה לי התלבטות גדולה בקשר לציונות אני יוכל לקרא לעצמי ציוני? (אני לא מגדיר את עצמי כיהודי) זה נורא הפריע לי עד קראתי - "בוגר השואף להגשים את עצמו במדינת ישראל, בתהליכי הקמתה ובנייתה" - שום אזכור הגדרה דתית... ככה אנ מבין את הציונות ע"פ התנועה אבל הייתי רוצה שזה יהייה יותר ברור... איך התנועה רואה את הציונות?

נ ו ם

New member
אולי ציונות=התיישבות בארץ

ואהבת הארץ, הכרת הארץ וכו'. כך זה מבחינתי אני חושבת שגם מבחינת התנועה.

kedeman

New member
לא

כי הציונות מדברת על התישבות של יהודים בארץ ישראל אבל לא של יהודים בתור דת, אלא בתור לאום והציונות החלה ממתבוללים שהבינו שזה לא משנה איך הם רואים את עצמם - החברה עדיין מסתכלת עליהם בתור יהודים (להרצל זה הגיע כשהוא היה במשפט דרייפוס)

kedeman

New member
על זה אני לא יודע....

כי למרות שאתה לא מגדיר את עצמך כיהודי.. העולם כן מגדיר אותך ככזה (זה אולי ציני אבל מפתיע כמה שזה נכון - אני יהודי כי היטלר היה רוצח אותי בתור יהודי) נראה לי גם שיש מן קונפליקט מוזר שבתנועה שלנו שאחד הערכים שלה זה ציונות שיש בה כפרים ערביים (וממש אין לי בעיה עם הערבים או עם השילוב שלהם בתנועה!!! לחלוטין לא!! אני אפילו אוהב את הרעיון הזה. רק שזה נראה לי מוזר כשחשבתי על זה עכשיו) אבל אם אתה מגדיר את עצמך כציוני זה אומר לדעתי בהכרח שאתה מקבל את עצמך בתור יהודי. לא בדת אלא כלאום.

אז זהו

אני לא רואה את היהדוות כלאום אני רואה אותה כדת only! הלאום שלי הוא ישראלי. היטלר היה הורג אותי כיהודי, כי לפי ההגדרה של היטלר אני יהודי. אבל כמו שאמרתי - אני מאמין שזכותו של כל אדם היא להגדיר את עצמו, ולא איך היטלר והעולם מגדירים אותו... אני צריך לראות את עצמי כיהודי, לקיים את המסורת, רק כי היטלר היה הורג אותי?! היטלר טעה בהרבה דברים לא? אז אולי הוא טעה גם בזה...?

kedeman

New member
זאת בעיה שלך...

יהדות היא לאום - כמו שערבי זה לאום. את הלאום אתה לא ממש יכול לבחור למרות שלדעתי גם ישראלי צריך להיות לאום כמו שיש לאום ערבי-ישראלי צריך להיות גם יהודי-ישראלי ואם אתה לא יהודי בשום פנים אז אין לך שום עניין בציון העניין היחיד שיש ליהודים בירושלים הוא היסטורי (מההיסטוריה המוכרת לנו במקרה של הציונות החילונית והיסטוריה של התנ"ך במקרה של הציונות הדתית) הציונות מדברת על חזרת היהודים לארץ ישראל בעיקרון (הרצל היה יותר פתוח לאפשרויות אחרות אבל עדיין הרעיון היה מקום מרכזי ליהודים) לכן אם אתה לא יהודי אז לא צריך להיות לך שום עניין בציונות

שנתווכח?

מקום מרכזי ליהודים => בית לאומי ליהודים=> מקום שיהווה מקלט ליהודים בואו רגע נחשוב... מדינה כזאת חייבת להיות מדינה שתאכלס רק יהודים? זה לא יכול להיות מדינה שמתוך עקרון תגן על חופש הדת? ואני לא מסכים איתך שיהדות היא לאום "כמו שערבי זה לאום" ערבי זה לא דת, יהודות זה כן.

kedeman

New member
פה אתה אומר משהו שלא אמרתי

מי אמר שמדינה ליהודים צריכה להיות מדינה רק של יהודים? אני אמרתי שהיא לא יכולה להגן על חופש הדת? אני אמרתי שהציונות מדברת על בית ליהודים הציונות שואפת להגשים את עצמה בבית הלאומ של היהודים אבל הציונות לא הגדירה בצורה ברור לגמרי אם יהדות זה לאום או דת - פשוט כי כמו שאמרתי הציונות קמה כשראשה - הרצל, קלט שלא משנה כמה התבוללות יש עדיין מסתכלים עליהם בתור ה"יהודים" ולכן צריך למצוא מדינה שתהיה שייכת ליהודים. בשום מקום שקראתי לא נכתב שהיא אוסרת על קיום של דתות אחרות. פה נכנס מקום לפרשנויות אישיות..... אבל בכל אופן הציונות מציגה את היהדות כלאום ולא כדת. ראשי הציונות היו חילוניים, חלקם מתבוללים בעבר

אבל אני עדיין לא מבין

תסבירו לי (שי ונעם) איך אפשר להתייחס ליהדות כלאום ולהתעלם באופן מחלט מן הצד הדתי של העסק? איך אפשר להיות יהודי ולא לקבל על עצמי את מרותו של אדוני צבאות?

kedeman

New member
אני יהודי

אני יהודי חילוני אני לא חושב שיש למעלה כוח עליון בשם אלוהים אני לא מרגיש שאני חייב לו שום דבר ואני מאמין שאם בכל זאת יש איזה כוח עליון או "עולם הבא" אז מעשים של אדם ישפטו לפי הגינות של אדם ולא לפי כמה מצוות הוא עשה. (אדם שמקיים תרי"ג מצוות - דבר שלא אפשרי בלי המקדש.. אבל לא עושה את זה באמונה או שגונב כסף נחשב לחוטא יותר גדול ממני.. אפילו בתנ"ך!) לא קיבלתי עלי שום מרות עליונה למרות שאני יהודי אני יהודי כי זאת מסורת ארוכת שנים. ותאמת - אפילו מסורת דיי יפה - היו פעם רבנים ופרשנים מאוד חכמים, יש סיפורים מאוד יפים בעבר. הגישה שלך נוצרת בד"כ מעודף כפיה דתית. מאוד נוח לנו להשאיר את כל מה שקשור ליהדות ל"הם" הדוסים האלה שמתפללים הם אומרים שהדרך היחידה להיות יהודי היא להיות כמוהם. אז אתה אומר שאתה מוכן להיות הכל רק לא הם

אני לא יהודי

וזה לא בגלל הדוסים, זה פשוט בגלל שאני לא מאמין בדת ולא מאמין במסורת נכון, יש חלקים מאוד יפים במסורת היהודית... אבל בדיוק כמו שיש חלקים מאוד יפים במסורת המוסלמית והנוצרית וכל מסורת אחרת כמו שבכל מסורת יש גם את החלקים המכוערים והרעים. המסורת היא עבר שלא הייתי שותף בו, וקשה לי למצא את הקשר האישי שלי אליו ומכאן, קשה לי להתחבר אליה... וכבר שאין לי את הרצון. אני לא מעוניין בקשר לעבר, אם תחשוב יותר רחוק - השורשים שלנו בכלל בסוואנה באפריקה. אני רוצה קשר להווה! למי שאנחנו עכשיו. לא העם היהודי שעבר את השואה -אלא העם הישראלי שמנסה לעבור את האיתיפדה.

מה הופך אותי לישראלי?!

כאן נולדתי! (כאן נולדו לי שני בני...) עברית זאת השפה היחידה שאני מדבר טוב...(כנראה) כאן אני רוצה להשפיע כאן אני רוצה לחיות אני מת על מוזיקה ישראלית אולי לא שמתם לב (במיוחד שי) יש כאן גם תרבות ישראלית יפה שאני כן רוצה לאמץ - שירים וקולנוע, הקיבוץ בני המושבים! כאן החיים שלי - את זה לא בחרתי, אבל בזה אני בוחר עכשיו

ה טמבל

New member
באמת?

-אז מה עם כל העולים בעלי האזרחות הישראלית? הם לא ישראלים כי לא נולדו פה? מה עושה אותם לישראלים? -עברית זאת שפת היהדות ועל זה אתה לא יכול להתווכח. -למה דווקא כאן אתה רוצה להשפיע ולחיות? מה רע בלהשפיע בהודו למשל? -ומי שחי באוסטרליה ואוהב את תיסלם הוא ישראלי? כנ"ל לגבי השירים והקולנוע. -הקיבוץ, ובני המושבים, מבוססים על ציונות = יהדות בארץ ישראל. -התרבות הזאת שאתה מדבר עליה, מה לעשות, מבוססת על התרבות היהודית. עדיין לא הסברת לי מה באמת הופך אותך לישראלי חוץ מהעובדה שאתה גר פה. אבל התרבות שלך, היא יהודית לגמרה, אם תרצה בכך או לא.

ההווה

אולי ה"עכשיו" שלי נוצר מסדרת ארועים שמתקשרים ליהדות עכשיו אני חי פה ועכשיו אני מדבר עברית אבל עכשיו אני לא מרגיש מחוייב ליהדות או למסורת היהודית עכשיו אני רוצה ליצור משהו אחר ארץ ישראל היא תרבות שמתפתחת. במונחים של מדינות - 56 זה לא כזה הרבה. אז למה שלא ננסה לפתח תרבות ישראלית שלא תהייה מחוייבת לדת? כל מי שלא יהודי לא יכול להיות חלק מהמדינה הזאת? ומוסרים לי באוזנייה שתפסיק להציק לרותם

למעלה