ערכי התנועה:

fresh mishmesh

New member
טוב, אפשר להבין...

לנו פשוט יש מורה לאזרחות שהיא גרעינרית לשעבר (מהגרעין הראשון!) אז יש אחלה דיונים איתה, וגם היא לא רשמה לי חיסור כשנסעתי למיונים (הפסדתי את השיעור האחרון ביום חמישי- השיעור שלה...
)

ה טמבל

New member
טיילר

לכבוד יום השואה תנסה לדמיין אותך בפולין של מלחמת העולם השניה, מתהלך לך ברחוב שמח ומכריז כי אינך יהודי, שוחר חופש דת וטוב לך עם זה. אתה יודע מה היו עושים? יורים לך בראש. למה? כי אתה בשבילם יהודי ולא משנה מה תעשה. עובדה שגם כאלו שהתנצרו למשל נרצחו. בגלל זה הגיעו למסקנה שצריך להקים מדינה ליהודים, ואין מה לעשות היא צריכה להיות קודם כל לעם היהודי! בשביל שאני ואתה נוכל ללכת ברחוב בלי שאיזה גזען יכה אותנו באלת ביסבול. בגלל זה גם כל הסמלים, החגים והטקסים הם מהיהדות. אזרחים נוצרים\ערבים\כל דת אחרת, בכלל לא היו אמורים להיות פה לפי ההגדרה של הבית ליהודים.

כנראה לא קראת את כל השרשור

אני מאמין בזכות להגדרה עצמית כך שגם אם איזה נאצי מטומטם מגדיר אותי כיהודי ויהרוג אותי כאחד... זה לא אומר שאני יהודי רק כי הוא חושב כך. במשפט האחרון אתה טועה, יש הבדל גדול מאוד בין בית לאומי יהודים למדינה יהודית. לכבוד יום השואה אני יזכור את הטרגדיה הגדולה שהייתה לאנושות.

fresh mishmesh

New member
נרצחו אפילו שהתנצרו

כי הנאצים לא רצחו יהודים בגלל דת, הם רצחו בגלל גזע. הם האמינו שקיים גזע שמי, ובגלל זה נרצחו... גם כאלה שרק הסבתא שלהם הייתה יהודיה הוגדרו כבעלי "דם יהודי" ולכן גם הם נרצחו.

אני חושבת שזה לא בהכרח נכון...

ציון זה לא שם נוסף לירושלים? תתקנו אותי אם אני טועה.. אבל מי שציוני, ולא בהגדרה של הרצל, ולא בהגדרה של התנועה או של החברה הישראלית בארץ, אלא בהגדרה שתהיה נכונה בשבילי.. מי שציוני הוא לא מי שמאמין בירושלים ויש לו זיקה היסטורית למקום הזה? כי אם כך.. אז לא רק יהודים הם ציונים. גם מוסלמים, ארמאנים, נוצרים, ראסטפריים, ואני בטוחה שעוד.. הרי בוב מרלי, הראסטפריי הידוע מכל, שר בעצמו: i'm gonna be iron like lion in zion. זה לא אומר שהוא אוהב את ציון, ירושלים, מדינת ישראל, שיש לו זיקה היסטורית וקרבה לפה? אבל במחשבה שניה.. ציונות זה ביטוי שמיוחס רק ליהודים, לא? אני מבולבלת. לפי ההגדרה ששי נתן, נראה לי שאני לא ציונית.. אני לא מאמינה במדינה ליהודים. אני לא חושבת שזה קונספט נכון.

אתה יכול גם להגדיר את עצמך כיהודי

בלי קשר לאמונה של חלק מהיהודים. יהודי כשאר היהודים שהותקפו בשואה ולא כשאר היהודים בסיפורים של הדת. (רציתי להגיד עוד משהו אבל שכחתי מה) לילה טוב

בקצרה

אני תופס את היהדות כדת. אני לא בן אדם דתי - ולא מאוד מושפע מהמסורת היהודית - אפילו שגדלתי בבית מסורתי (דברים קטנים - חגים, כלים שונים לבשר וחלב) אני רואה את הזכות להגדרה עצמית כזכותו של כל אדם אני בוחר לא להגדיר את עצמי כיהודי (זה לא אומר שאני שונא יהודים...) מצד שני - אני גם בוחר לקיים את עצמי בארץ, זתומרת מגדיר את עצמי כישראלי.

נ ו ם

New member
אני אנסה

כי זה עם. יש לנו היסטוריה משותפת. גם אם אגור בחו"ל ארגיש חלק מההיסטוריה הזאת. ואתה יודע מה? לא כל המנהגים/חגים שלנו הם דתיים ובכל זאת אנו מקיימים אותם.

מה אם אני לא מרגיש חלק מהעם "היהודי

" (כוס אומו) אלא חלק מהעם הישראלי (שבבנייה..) הדוגמא הכי פשוטה - חג הפסח, אני ממש לא מתחבר להגדה, אפילו מתנגד למה שהיא מלמדת. אני לא רוצה את זה כחלק מן המסורת שלי. לעומת זאת אני כן מדבר עברית, כי זאת השפה שלי וכאן גדלתי הייתי רוצה ליצור לעצמי מסורת ישראלית לא דתית.

kedeman

New member
מסורת ישראלית לא דתית?

לשבת ליד השולחן, לפתוח הגדה מקוצרת שכוללת בתוכה חלק לא מאוד גדול מההגדה המקורית, כשרובן נינתים לשירה. כל שלושה דפים יש שיר או שניים לא ממשיכים לקרוא אחרי האוכל זה מאוד לא דתי מה אתה לא אוהב? את זה שבהגדה יש "נטיה דתית"? זה ספר שמדבר על יציאת מצריים מנקודת מבט של יש אלוהים שהציל אותנו לא אוהב את אלוהים? תדפיס לעצמך הגדה שמספרת על יציאת מצריים נטו. לא הייתי מתגאה מאוד בעם הישראלי.. עד עכשיו הוא סיפק לי יותר הרגשה של בושה ודחיה.... עברית? אתה מתכוון לשפה התנכית הזאת? עברית זאת שפה של היהדות, אין לך מה לעשות כנגד זה. אתה יכול לחגוג את פסח כמו שאתה חוגג את יום העצמאות או מציין את יום השואה בתור יום שמציין ארוע משמעותי שהיה בעבר.

זאת לא התשובה שחיפשתי...

זה עדיין לא מסביר לי איך אפשר להחשב כיהודי... בלי להחשב "חוטא" כשאתה אוכל ביום כיפור

kedeman

New member
אם אתה לא דתי

אז אתה לא חוטא בפני אל שאתה לא מכיר בו זה כל כך פשוט מה זה הצום ביום כיפור? לענות את עצמך כדי להראות לאל שאתה מצטער - המטרה היחידה. ביום הזה אתה מתיר את הנדרים לאלוהים ומיישר איתו את ההדורים. ומנצלים את זה כדי לומר סליחות גם בין אדם לחברו אם אתה לא מאמין באלוהים אז אתה לא צריך לכפר בפניו על כלום אז אתה לא צריך לצום אבל עדיין אתה יכול לנצל מהיום הזה את המסורת הכן יפה של תרנגול כפרות סתם לא את המסורת של לבקש סליחה מאנשים שפגעת בהם שלא במתכוון בשנה האחרונה

הגדת פסח זה לא היסטוריה!

התנ"ך הוא לא ההיסטוריה של העם היהודי! התנ"ך הוא בסך הכל כתבים מכמה מקורות שונים שמתעדים את גדולת האל. המון דברים בתוך הספר לא נשמעים הגיוניים, הרוב ניסים, אליהו הנביא לא באמת עלה לשמיים במרכבת אש. הגדת פסח זה לא היסטוריה. עם ישראל לא יצא ממצרים בעזרת עשרת המכות, משה לא הפך מוט לנחש, וים סוף לא נקרע. זה הכל עדויות של אנשים שמקדשים את שם האלוהים, מגדלים את טוהרתו. זה לא היסטוריה. פסח הוא חג דתי. אי אפשר לחגוג אותו בלי לגעת בדת. אתה יכול לא לחגוג פסח ולהיות ציוני. לעומת זאת, יום העצמאות או יום הזיכרון לחללי צה"ל, זהו חג ישראלי. חג ציוני. קשה להתחבר אל החגים מבלי להיות ציוניים. כמו שאת חג ההודיה לא נחגוג בארץ ישראל, כי זהו חג אמריקאי. לעומת זאת יש לי חברה שחוגג כריסטמס, כי היא נוצריה, וזה חג נוצרי. והיא גרה בארץ, לכל מי שתהה..

נ ו ם

New member
אוקיי היסטוריה אולי זה לא. זו מסורת

כן כן מסורת של העם היהודי.

נכון מאוד!

בדיוק מה שחשבתי עכשיו כשקראתי את ההודעה ההיא סיפורי התנ"ך הם לא הסטוריה! אלו סיפורים. מעשיות שיש אנשים שמאמינים שקרו בעזרת כוחות כלשהם.. בדיוק כמו שמישהו יבוא עכשיו ויגיד שהעולם שטולקין (או כל יוצר אחר) המציא באמת קיים. זה עניין של אמונה.

kedeman

New member
ד"א

על הרבה מסיפורי התנ"ך מצאו הוכחות או צידוקים היסטוריים אז אולי הסיפורים האלה, בחלקם, קרו. השאלה אם לשייך את זה לקשר אם אלוהים או למשהו אחר זה היסטוריוסופיה!!

למעלה