ערכי התנועה:

גם אני שמעתי על כאלו הוכחות

לא יודעת עד כמה זה אמין.. אבל מה שכן- אם לשייך את זה ליישות עליונה כלשהי? את הבחירה הזו, אם לשייך את זה או לא, עושה כל אחד לפי אמונתו. אני מאמינה שלא. אני גם לא חושבת שהסיפורים שם קרו. והסטוריוסופיה זה בכלל לא קשור לנושא (אפילו אני יודעת!) הסטוריוסופיה זה הקטע שהזה שכתב את כל העסק ההוא מנתח את זה לפי דעתו האישית. ההפך מהסטוריוסופיה זה הסטוריוגרפיה, שההוא שכתב רק עושה רישום של הסיפורים, מבלי להוסיף הערות משלו. עד כמה שהבנתי- אתה התכוונת לגישה ביקורתית/מסורתית. הכל בלאגן לילה טוב

kedeman

New member
לא!

אמרתי היסטוריוסופיה בכוונה!! היסטוריוסופיה זה הכנסת דעה אישית בתוך כתיבה היסטורית אמה מה? מסתבר שבני אדם לא ממש מסוגלים לכתוב משהו בלי להכניס דעה אישית לחלוטין. זה ממש קשה לעשות וכמעט תמיד יש רמיזה למה הסיבה. גם לכתוב שאנחנו עצבנו אותם אז הם נכנסו בנו זה היסטוריוסופיה כי אפשר לכתוב שאלוהים כועס עלינו אז הוא גרם לנו לעצבן אותם ואלוהים נתן להם כוח להיכנס בנו היסטוריוסופיה זה הדרך שבה מסתכלים על ההיסטוריה מה היה הגורם לדבר מסויים? מן הסתם בתנ"ך יש היסטוריוסופיה דתית בעיקר יכול מאוד להיות שהסיפורים האלה קרו אבל שאם את או אני היינו שם לא היינו מייחסים לחציית ים סוף את הנס שאלוהים עשה לנו אלא פשוט את זה שהיתה בדיוק שעת השפל בים והיינו בנקודה שבה אפשר היה לעבור במים או שמשה הכה בסלע ויצאו ממנו מים - פשוט כי הוא היכה במקום נכון כדי לפרוץ מעיין שהיה שם דוגמאות על רגל אחת לחלוטין - אל תתפלספו לי עליהן עכשיו

ועוד משהו ...

יש גם סיפורים על מקומות גאוגרפיים, שהדתיים משתמשים בהם כ"הוכחות" שזה ככה בגלל התנ"ך! טוב זה לא מובן אני יתן דוגמא .. יש בגלבוע (הההר כמובן) קטע שלא צומחים בו עצים, תמיד מנסים לשתול שם עצים ובסופו של דבר מתפתחת שם שריפה או משהו כזה וכל פעם מחדש בסופו של דבר כמה שמנסים- יש איזור שעצים לא מסוגלים לצמוח\ להשאר בו! עכשיו הגיון פשוט יכול להסביר את התופעה אבל לאאאאא ... בתנ"ך כתוב שזה כי מישהו קילל תהר שלא יהיו שם עצים אז אוי בגלל זה לא צומח שם כלום .. כן בטח! הם לא חושבים, שאולי אולי אולי, התנ"ך נכתב אחרי ששמו לב לזה? ואולי הם בכוונה כתבו את זה כדי לעבוד עלינו? פשוט טמטום כל העניין הזה של דת! אבל דת זה מעבר לאמונה וכל זה - זאת תרבות ... וזאת הסיבה שגם חילוניים מדליקים נרות בשבת, עושים ארוחת יום שישי,ליל הסדר, סוכה ודברים כאלה. ככה גידלו אותנו, ככה כולם עושים, ככה זה יהודים. אחרת בכלל אתה יכול להגיד למה לא כולנו עושים כמו טיילר? אני לא מאמינה בכלום בתנ"ך וכל זה, אז למה שגם אני לא יכריז גם שאני לא יהודייה? וחוץ מזה יהדות זה גם עם בניגוד לשאר הדתות! ערבים לדוגמא יכולים ליהיות מוסלמים, נוצרים ומה שבא להם. אבל יהודי הוא יהודי-יהודי נטו! אבל למה להתעסק בזה ולהתעמק בזה כ"כ הרבה? מה מפריע לך? אני בכלל בעד לבטל תדתות .. ככה גם יהיה הרבה פחות טרור, פיגועים וכאלה ... אני רק לא חושבת במיוחד, שבגלל שאני אמרתי, כל העולם יעשה. הדבר היחיד שבכלל שווה ויכוח (ולא איתנו כמובן כי גם זה לא משהו שאנחנו אלה שקובעים אותו) זה הכפייה הדתית המעצבנת! חשבתי על זה בפסח .. כאילו מה מפריע לדתיים שנקנה פיצה בפסח!? לא מכריחים אותם אותם משהו! מה איכפת להם?! אבל זה עוד כלום ... מה שממש נורא זה האוטובוסים! זה שלדתיים לא בא לסוע בשבת אומר שאנחנו לא יכולים?! ומי שאין לו אוטו ורוצה לטייל, מה איתו?! הוא יכול לטייל רק בחול המועד, כש"הדתיים מרשים לו"?!!? זה ממש חוצפה!

kedeman

New member
דת זה סוג של אמונה

מאוד יכול להיות ומאוד הגיוני (לדעתי) שבכל מקום שבו לא ידעו למה משהו קורה אז סיפרו שזה בגלל אלוהים. למה אין עצים? בגלל ש.... אלוהים

נ ו ם

New member
נו אתם לא מקשיבים?!

אני לא מאמינה באלוהים ובכל זאת רואה בסיפורים ובחגים האלה את המסורת שלי. וכן יש הוכחות. לא למדת בהיסטוריה על עזרא נחמיה כורש וכו'? זה מהתנך!

שמעתי על הוכחות...

אבל דווקא הפוכות ממה שאמרתם... הוחכות ששוללות את התנ"ך ועל זה המורה שלי לתנ"ך ספרה לי... :/ (אבסורד?) אני לא יודע בקשר לנכונות של התנ"ך - היה או לא היה אני רק יודע שזה לא נכון בשבילי... לא משם אני לוקח את האמת הרוחנית שלי בגלל זה "קשה" לי לקיים גם את המסורת שבתרבות היהודית החילונית.

kedeman

New member
זאת שאלה דיי פשוטה

לא יודע למה התעלמתי ממנה קודם מטרות התנועה מספקות תשובה דיי קלה לשאלה הו "בוגר השואף להגשים עצמו במדינת ישראל ושותף בתהליכי הקמתה ובנייתה"

fresh mishmesh

New member
מה לגבי סובלנות?...

אם אני לא טועה, זה לא בדיוק אחד מערכי התנועה... אבל אם אנחנו כבר מחנכים לסובלנות (או אמורים לחנך, לפי המערכים שאנחנו אמורים להעביר... למרות שהמדריך אמור להיות בכל מקרה סובלני לחניכים, בתקווה שהם מקבלים משהו מזה), אז למה לא להפוך את זה בעצם לאחד מערכי התנועה? לא יודעת איך בדיוק לנסח את זה, אבל... זאת יכולה להיות נקודה למחשבה

fresh mishmesh

New member
תאמין לי שאני מכירה את הנושא מהאתר

בדקתי הרבה עד עכשיו, אל תדאג חבוב אבל את הכוונה של נעם לא הבנתי... והכוונה של נעם לא כתובה באתר... או שכן ולא ידוע לי על העניין?

אבל המטרות נגזרות מהערכים (לא?)

הכוונה של נעם- נעם רואה את החינוך לסובלנות בעצם החינוך למטרה - "בוגר הרואה את האדם ואושרו כיסוד מרכזי בהוויה ומקיים אורחות חיים המבטאות אמונה זאת" נכון נעם?

למעלה