ערוץ 10 שישי 7 בערב

נכון

יכול להיות שבאמת הם לא 100%, אבל כשזה תמיד התירוץ, כהדחקה, הזנחה ופשיעה של כל הנוגעים בדבר ?? אנחנו מסכימים. יופי.

חיים 1990

New member
לדעתי זאת כתבה מטומטמת

הוא מוציא את היוצאים בשאלה כחבורת מטומטמים שיצאו בגלל חסכי ילדות והשאיפה היחידה שלהם בחיים זה נקמה וכסף ורייטינג ולא כלום יותר מיזה. ד.א. אני מכיר את משה הזה בתור ילד אני זוכר שהוא היה שולח ילדים לקנות לו דברים ונותן להם את העודף רוב הילדים אהבו אותו אני שנאתי אותו כי פעם הוא לקח אותי ואת חבר שלי לסיור בבניין של נדבורנא והוא ברח לנו ונעל אותנו שם ואחר כך הוא ניסה לשכנע אותנו ללכת איתו למקווה

הכתבה לא היתה על "היוצאים בשאלה"

הכתבה גם לא היתה על אותם אנשים חולים בנפשם. הכתבה היתה על הטיוח ועל ההשתקה של התופעות. מה שאתה מספר הוא לא טוב כי היה צריך לעצור את האדם הזה. אתה צעיר. כשקצת תתבגר תבין שמנחם נראה כאדם רגיש שה"נקמה" שלו מגיעה מכאב עמוק ורצון שלא יקרו מקרים כאלה בעתיד. הרייטינג הוא כדי לזעזע ולהתחיל לטפל ולא לצורך אחר. מנחם עשה דבר אמיץ וחשוב. בהצלחה בחיים בחוץ.

בתצ1

New member
מה אתה נתפס לגיל שלו..

תענה לו ענינית בלי קשר להיותו צעיר..ואמרו חכמים " למדנו דברים גדולים מאנשים קטנים" ואל יזלזלו במשפט זה..

עניתי לו מה לדעתי המסר בכתבה

את חושבת שממקרה אחד או שניים מסיקים שכולם עברו מקרה מזעזע כזה? נקודת מבט של בן 16 על הכאב שחוזר לאדם אחר קצת שונה מנקודת מבט בגיל 20. ההתבגרות משנה אותנו ואנחנו מבינים יותר את הגוונים שאינם שחור ולבן ואת הכאב וההתמודדויות של אנשים אחרים. אגב, הוא מספר שהחברים שלו עברו הטרדה מאותו פאדופיל וצריך לבדוק מה קורה להם. את שותפה לדעתו שזה הרושם וזה המסר מהכתבה?

בתצ1

New member
לדעתי כל סיקורים האלו על יוצאים

מיותר לחלוטין... ןספציפית לכתבה באמת לא הבנתי בדיוק מה מנחם מחפש ומה הוא מצא שם לעצמו...זאת היתה בהחלט כתבה מוזרה..

justchip

New member
טוב אז ממרומי גילי אצטרף גם אני

לדעתו, ולא כי אני חושבת שזה מוציא שם רע ליוצאים או שהבן אדם הזה מייצג אותי באיזשהו דרך, אלה פשוט כפי שכבר אמרתי צבירת רייטינג ופרסום וביצוע עניין שאמור להיות אישי ורגיש לעיני כלל מדינת ישראל לדעתי מראה על חולנות נפשית לא פחותה מזו שמיוחסת לאנשים אחרים בכתבה. מצד שני באמת יש להעריך בן אדם שבמקום לקחת אונס כדבר אישי וכואב וטראומטי ולערב בעניין את המשטרה יושב וחושב איך יוכל להפיק משהו מהעניין ולקדם איזשהו אגנדה, מה אפשר לומר? בן אדם שיודע להפיק את המירב מהכל, אפילו ממקרים מזעזעים שקרו לו (או שיכול לטעון שקרו לו) פעם הבא אם אפשר רק שיתעדו גם את האונס עצמו תוך כדי התבצעות זה יכול להוסיף קצת רייטינג (משהו בסגנון אה.. אתה הולך לאנוס אותי? אז לפחות תביא לי להדליק את המצלמה הזו קודם).

Le Fay

New member
זה לא קשור ליוצאים. זה קשור למטען

הבושה והאשם שהחברה מטילה בדרך כלל על שורדי תקיפה מינית. בניגוד לפשעים אחרים, בסוג זה של תקיפה הנפגע והסובבים אותו נוהגים כאילו הנפגע הוא זה שצריך להסתתר, בעוד התוקף מהלך בראש חוצות. וזה נכון עוד יותר לגבי נפגעים ממין זכר, שלא אמורים לכאורה להיתפס בחולשתם. בשום חולשה. גם בינקותם. מנחם לדעתי עשה את הדבר האמיץ והנכון. העובדה שחלק מהאומץ נטש אותו בדרך רק מבהירה כמה קשה לעשות את זה; אבל הנסיון המצטבר של קבוצות תמיכה לשורדים מראה, שזה הדבר שנכון לעשותו: להצביע על התוקף, להתעמת איתו ולאלץ אותו להבין איך הנפגע מרגיש. למה מנחם צריך ללקק את הפצעים בשקט ובהסתר? הוא עשה משהו רע למישהו? ולמה לא נוח לצפות בזה? כי מנחם מתבזה, או כי הוא עדות חיה להתנכרות שלנו כלפי הפרטים שראוי להגן עליהם? נ.ב. אם את חושבת שזה אקסהיביציוניזם, מעניין מה חשבת על מתמורפוזה.

justchip

New member
להתמודד ולהתעמת כן

השאלה שלי היא על הרצון בסיקור טלויזיוני להתמודדות הזאת והחוסר הפרדה הבוטה ביו חיי פרט וכלל שמשתקפת מהרצון בסיקור הזה, חוסר בושה במשהו לא מאלץ את הקרנתו אל בתי אלפי אנשים. להיפך התמודדות רגשית חזקה מכל סוג, רוב בני האדם יעדיפו לעשותה ללא שותפים או צופים, ברצון לשתף את כלל החברה ברגעיך האינטמיים, גם אם הם מושא גאווה בעינייך יש משהו מעוות מאוד . מה שעוד יותר מפתיע אותי זה שהצעד הזה נראה לכולם כ"כ מובן ואפילו מתבקש, זה כנראה חלק מתופעה גדולה יותר שבו לגיטמי לדחוף מקרופון לפני משפחה מתאבלת רגע אחרי קבלת הבשורה ולשאול לרגשותיהם, או כל תכניות הריאלטי למינהם . אולי אני היא המוזרה החושבת שיש דברים שעדיף לאדם להתמודד איתם באופן פרטי ולא מסוקר ושצריך להיות הפרדה בין רשות הפרט לרשות הרבים.

יש הרבה מחקרים על קורבנות אונס

את לא מוזרה אבל את לא מכירה הרבה מחקרים, שדומים מאוד למה שמסופר פה. השתתפתי בכמה קורסים בנושא טיפול בנשים קורבנות אונס. אצל חלק מהנשים הדבר המזעזע קרה בילדות. ההתמודדות היא כמו שלה פיי הציגה. האמירה לחברה היא שהאשמה מוטלת גם עליה כאשר קורבן האונס לא יכול לספר על מה שקרה והחברה מבקשת ממנו לצעוק אבל בשקט, בחדרי חדרים. ההבנה שלי למנחם היא הזדהות אנושית ורגשית עם קורבנות וגם זיהוי של התהליכים שלמדתי עליהם במחקרים. אני חושבת שפה לא המקום להתחיל בדיון אקדמי על שלבים שעוברים קורבנות אונס אבל באופן כללי אני מסכימה עם לה פיי. כשמכירים יותר את הנושא מביטים על הכל אחרת.

Le Fay

New member
מובן ואולי מתבקש - כי זה אקט פוליטי

לא פחות, ולמעשה הרבה יותר, מתלונה של חיילת שפלירטטה עם שר ולא מרוצה מזה שהוא הוציא לה לשון. זו הפגנה. אמנם של אדם אחד, אבל הוא משמש פה להרבה מאד שותקים; ולהפגנה אין ערך אם היא נעשית בדלתיים סגורות. תקיפות מיניות אינן רגעים אינטימיים ויחס החברה אליהן אינו עניין פרטי. הדרך היעילה ביותר להיאבק בהן היא, כנראה, לחשוף אותן ולהתעקש להעלות אותן לסדר היום הציבורי: בגלוי, בקול ברור, עם פנים ושם ובפומבי. העובדה שכמעט כל מושאי התקיפה מסוג זה מאמינים שהיא זבש"ם בלבד ושעליהם להסתיר אותה - היא-היא אסונם. או, כמו שאמרה טמיר לדרברג כשהסבירה למה הסכימה לדבר למצלמה ב"מתמורפוזה": "קורבן אונס בתקשורת תמיד נראית מטושטשת ומדברת בקול מעוות ואת התוקף מראים עם הפנים האנושיות שלו. כשהקורבן מטושטשת, קשה להזדהות אתה, [...] לא מצליחים להרגיש אליה אמפתיה. ואני שואלת, למה היא צריכה להיות מוסתרת? היא לא עשתה משהו רע. בגלל מה שיגידו האנשים שאני מכירה בעבודה? בלימודים? הפחד שישפטו אותי?". אז כנראה כן. תמיד יהיה מישהו שישפוט אותה על זה. ובדיוק כדי לשים לזה סוף צריך שיהיו עוד כמוה.

משהו בכתבה לא מתחבר

אין ספק שהבחור עבר התעללות. הם הודו בזה בפה מלא. אולם מהלך הכתבה, צורת ההתעמתות, משהו לא מתחבר. להרגשתי משהו רגשי בבחור היה מנותק. אולי זו היתה הדרך שלו להתמודד, אולי לא. הייתי שמחה לדעת שהוא מקבל טיפול רגשי. אני לפחות קיבלתי תחושה שרב הנסתר על הגלוי.

אהבתי

אייך הוא אומר בכתבה פרק תהילים למען ``הצלחת המבצע`` המבטא הידשאי לא יוצא כול כך בקלות.. אגב מנחם לאנג מקיים מצוות?

שבתאי

New member
מזעזע...

ראיתי אתמול בערב את הכתבה והזדעזעתי... מה שלא הבנתי זה לגבי הכסף. מה בדיוק היה שם? הוא לקח ממנו את הכסף תמורת מה בדיוק? תמורת זה שהוא לא יתלונן? לא הבנתי...

בוא נגיד

שגם אני לא כ"כ הבנתי את זה, ואם הוא לקח את הכסף של הפח-זבל הזה, אז לא רק שחבל אלא כל הסיפור מקבל זווית אחרת. מה גם שהוא בא לעשות "נקמה", ועם כל זה שזה קשה, צורת הדיבור, הפחד, ההתבטאות הרפה קצת הפריעה לי, אבל מי אני שאשפוט אותו...

לא בדיוק

מנחם לדעתי יותר בא לסגור מעגל מאשר לנקום. הוא השתכנע מהחרטה הכנה של התוקף ששיחק לו יפה על המצפון. בסך הכל יש כאן מצב מאד מורכב.

דמי ``לא יחרץ``

מחשבה חרדית טיפוסית, כסף מעלים כול בעייה, האנס דחף לו 700 דולר פלוס התנצלות שזה לא הוא אלא יצרים רעים בנשמה שלו (אני לא מבין אייך הוא הסכים לומר שהוא סולח, אני את הכסף ההיתי תורם לנפגעי תקיפה מינית) אווף אני שונא את האגדות של הדתיים על יצר הרע ושאר ירקות עדיף הנזל וגרטל.

חזק מנחם

חזק ואמץ

תודה מנחם (וולווי)

למרות ואולי בגלל שעוררת בקרבי כמה שדים שהושתקו במהלך השנים, תודה רבה! מקוה שיהיה לי הזמן ויותר מכך האומץ לתת את חלקי בנושא. שאלה למתמצאים, האם יש אפשרות להשיג את ההקלטה כסרטון (פורמט DivX או wmv)? נ.ב. מנחם, ד"ש משכן שלך... (לא אני)

למעלה