ערוץ 10 שישי 7 בערב

ערוץ 10 שישי 7 בערב

עוד שעה. רביב דרוקר ועופר שלח בסיפורו של מנחם לאנג, יוצא בשאלה מבני ברק כיום שחקן בתאטרון הרצליה, שיצא עם צוות צילום נסתר להיתמודד עם החרדים שהתעללו בו מינית בגיל צעיר. תיעוד מצולם נדיר שמעורר הדים בציבור החרדי. כבר קיבלתי תגובות מחברים חרדים. מומלץ!

קראתי במעריב

אני לא מבין מדוע עיתון שמקפיד על דקדוק לשוני, מתעקש לכתוב ``חוזר בשאלה`` ולא יוצא בשאלה? אדם חרדי שיצא בשאלה חזר בתשובה חלילה ושוב יצא בשאלה זה ``חוזר בשאלה`` - חוזר למקום בו הייה. לעומת זאת יוצא בשאלה זה אדם שעכשיו יוצא ושואל לראשונה שאלה. בניגוד לחזרה בתשובה שהדתיים יכולים לטעון שכול יהודי חוזר ``לניצוץ היהודי`` כלומר לדבר הקדום שכבר הייה בו. (אגב זה לא שיש להם תשובה-זה שובה מלשון לחזור / מחילה.) פעם חשבתי על זה.. גם האתאיסטים יכולים לומר חזרה בשאלה, הרי המצב הבסיסי של האדם הקדום הייה חילוני.. טוב אני חופר יותר מדי. לילה טוב

נא לדייק ,8 בערב.

תהיה קצת מעודכן חייל יקר. ב 7 זה המופע של אילדיס ולאחריו החדשות שבמהלכן התחקיר של מנחם לנג.

פנדיאני

New member
נא לדייק, 7:50 בערב,

תהיה קצת מעודכן חיים יקרים. ב 7 זה המופע של אילדיס ולאחריו התוכנית שישי שבמהלכה התחקיר של מנחם לנג.

מוזאאר

הרצתי בשלט קדימה הייה כתוב 19:00 התוכנית של עופר שלח ורביב דרוקר. חיים, מי שהפסיד את התכנית יכול לראות באינטרנט?

hemi32

New member
האם מישהו יכול להקליט לי את התוכנית

לצערי נבצר ממני הערב לראות את התוכנית, האם מישהו יוכל להקליט את המהדורה החל מ 19:50 ועד 21:00 ? אודה לכם אם תועילו להודיעני בפרטי אגיע לקחת את ההקלטה בהקדם . תודה מראש

זוהי ההקלטה מערוץ 10 קבלו!!!!

בקישור שנתתי לוואלה כמובן . וכאן המקום להודות לגיא לרר (העיתונאי המוכשר של הערוץ) על חשיפת הבעייה הקשה וכמובן למנחם לנג על חשיפת פרטים כה אישיים למען העלאת המודעות בציבור החרדי שמנסה בדרכים אבודות למנוע מילדיו מידע לזהירות מאותם חלאות אדם ומן הסיבות המגוחכות של "פגיעה בשידוכים" וכדומה..

ראיתי ובכיתי. מנחם תהיה חזק../images/Emo201.gif

מנחם, כתבו שאתה קורא פה.
אסור להשתיק ולטאטא מתחת לשטיח. בטווח הארוך החשיפה הזאת תועיל לכולם והם לא מבינים את זה. חייבים לטפל טיפול מקצועי בפאדופילים. רבנים, גם אם הם חושבים שיצליחו, לא יכולים להחליף טיפול מקצועי. כל אותם ילדים חרדים תמימים שתציל בגלל החשיפה חייבים לך תודה. תהיה חזק.
מדיניות ההשתקה הזאת חייבת להסתיים.

אליזד

New member
מה נאמר ומה נדבר?

היה מרתק. פשוט מרתק. היחס שלו, שהוא כל כך אמביוולנטי, הגישה המשונה והכל כך מוכרת הזו: פגעו בי, אני יודע מי זה, אני כועס, רוצה נקמה, אבל מתרכך בדרך, מתכופף כשמגיע לשם, מוותר להם ולעצמי. מה שבלט לי יותר מהכל זו כמות הטמטום והעלגות שנחשפה שם. נכון, אני מניח שזה באמת ככה, ההתעסקות עם סוטי המגזר החרדי עוברת דרך פיגור שכלי ברמות שונות שהוזנח. דרך אנשים מוזרים שחיים קצת בשוליים. אבל זה לא עושה את זה פחות חמור. כל תגובה או משפט מהצד החרדי הסריח מטמטום ועלגות שלא עשתה חשק בכלל להתעמת עם מישהו. רק לסתום את האף ולברוח. זה העלה בי המון מחשבות. כל כך הרבה שחוץ מלכתוב כמה טובה מלאכתו של הכתב אני לא יכול להגיד כלום. אולי אחרי שזה יתבשל קצת. אבל רק רציתי להגיד שהכתבה הזו היתה שונה ממה שרגיל בדרך כלל אצל יוצאים. לא ישב שם איזה יקיר אנגלנדר או אסף פיליפ זחוח דעת וסיפר עד כמה היה חושך שם, ותיאר בשפה רהוטה ובמלים מציצניות את האדמו"ר, וסיפר עד כמה הוא מצליח היום, ותיאר במין עליצות של "הנה, אתם רואים משם באתי ועכשיו אני בדרך למסיבה שחבל על הזמן באומן 17 " ממש לא. היה שם הרבה סבל, ויותר ממה שאמר מנחם עצמו אמרה הדרך הדו-ראשית שבה הוא התמודד, והגישה שלו שלא מוסתרת שם, וההגדרה שלו את עצמו. והרכות (היחסית) שבה הוא ניהל את הדו-שיח עם החרדים. הכל היה מלא סימני שאלה, ומלא מקום לחשוב, ובקיצור מצוין. מה עוד אפשר להגיד בלי להתפרץ ולהתעצבן על הניר? שהכל שם מסתובב סביב גור. או שזה רק נדמה לי? גם אנשי משמרת הצניעות המטומטמים (אברומידה?) הכל שם די חסידי. זה במקרה? או רק בגלל שמנחם הוא משם? יש הבדל ביחס? לא יודע. טוב, אני לא יכול לכתוב לנצח שטויות כדי לא לכתוב באמת את העצבים והתסכול. אז הנה, מילה אחרונה למנחם. אם אתה קורא את מה שכתוב פה: לגמרי לגמרי לגמרי מבין אותך. מבין מכל כיוון. רצון מטורף לנקום יחד עם רצון עוד יותר מטורף לשכוח, התייחסות לאנשים האלה כאל עדר עילג של בהמות יחד עם רכות שבאה מזה שאתה (ואני?) עוד שם. ומביאים את זה לכל מקום. תסכול נוראי שאין לו פתרון ומוצא. זה מתקשר לסטירה של ראש הישיבה ההוא מלפני שבוע, להתעללות נפשית שכולנו עברנו, או לזו שלך שוודאי לא נבין אותה אף פעם אם לא עברנו אותה בעצמנו. לקונפליקט כמו שאתה בחרת להציג אין פתרון, ביטאת את זה בכנות ובעדינות. מי ששם, ימשיך ויטייח. מי שנמצא שם (המשפחה שלי למשל) ימשיך ויגיד שהכל שוליים. אבל הנקמה המתוקה שלך תהיה המודעות, והצורה נאצלת בה אתה מצטייר מהכתבה לעומת הצורה הבהמית והמגואלת שמצטיירת בה חסידות גור בפרט והחברה החרדית בכלל. גם אם לא ילכו לכלא. אני חושב שלכמה דקות הצלחת לאחד אולי מדינה שלמה (היה לכתבה רייטינג מטורף) אל מול העליבות החרדית בצורה יוצאת דופן ונוגעת ללב. הנה הנקמה שלך - שהיא גם הנקמה שלנו.

מנחם לנג =ויזניץ

ולא חסיד גור לשעבר למיטב ידיעתי ואברומידה =אברהם יהודה במבטא חסידי פרטיים שוליים אבל בכל זאת...

אליזד

New member
אני יודע חיים.

חיימקה, אני יודע גם יודע. לצערי הרב מכיר קצת את הציבור. מכיר אפילו עוד כמה לאנגים... ואכן בתפילה החסידית הוא נראה "מתחזן" בויז'ניץ. רק שנדמה לי ממה שהספקתי לראות בכתבה ששני הסוטים הראשונים היו "גרעערס" וזה כמובן לפי הבגדים. גם אתה שמת לב? את "אברימידה" שכמובן שאני יודע את מקור שמו (אין לי "חיימייער, ו"יידלייב" במשפחה?) - זיהיתי לפי הדיבור. רק שלא היה נעים לי לומר. אכן כן. מרבית אנשי ה"משמרעס" הם מגור. עובדה ידועה. כמובן כולל הרב סילמן שרשמית הולך עם ספודיק. אבל בהחלט לא סגור על הסוטים בהתחלה. בטח מישהו חד עיין יעזור לנו.

שימו לב מה אתם עושים..

אופן המחשבה שלכם לגמרי לא נכון.. אתם מתגוננים וחושבים שאם יש סוטה הוא אומר משהו על החסידות או האנשים שם. לא הסוטה, החולה הוא הבעיה. ההשתקה והאיומים של האנשים "הבריאים" הם הבעיה! פאדופיליה היא פאראפיליה. למדתי עליה בקורס באוניברסיטה ומשהו במה שבני אמר על יכולת סובלימציה נכון לפעמים אבל פחות אצל פאדופילים. הם אנשים חולים שלפי המחקרים חוזרים על המעשים שלהם וקשה מאוד לטפל בהם אבל הם חייבים להיות בפיקוח מקצועי. אל תתגוננו ותחשבו שאם יש חולה נפש או סוטה הוא אומר משהו על החברה אבל ההשתקה, האיומים, חוסר במערכת תומכת לקורבן הילד ועוד דברים אומרים דברים נוראים על החברה החרדית. בחברה החילונית משתדלים שתהיה מערכת תומכת לקורבן הילד ולמשפחה, מוציאים את הפדופיל מהקהילה למאסר ולטיפול, לא מאיימים על הקורבן וכולם תומכים בו. אתם צריכים להוקיע את אנשי משמרות הצניעות שאיימו עליו. כתבו שאיימו עליו? מי איים על הקורבן? איך הם לא מתביישים?! כששומעים על פאדופילים בחברה החילונית אף חילוני לא חושב שהם אומרים משהו על החברה החילונית. אתם חייבים לשנות את מדיניות ההשתקה הזאת ולא מנחם צריך לעשות את זה כי הוא עבר מספיק אבל גם לא אתם. אתם עוברים מספיק קשיים בכניסה לעולם החילוני ואי אפשר לדרוש מכם יותר אבל אל תתגוננו. לא החולים, הסוטים, הפאדופילים, מכתימים את החברה החרדית אלא הטיפול של החברה החרדית בהם והיחס לקורבן. מי האדם שאיים על מנחם? רביב דרוקר ועופר שלח הזדעזעו וגם אני. כל חילוני מזדעזע מהאיום הזה על קורבן. אם יש רבנים שיש בהם סוג של יראת שמים אמיתית הם צריכים לקרוא את החסידים שלהם ממשמרות הצניעות האלה לסדר ולעצור אותם. אסור להשתיק וחייבים לדווח למשטרה ולשירותים הסוציאליים כי למרות הבעיות אין מישהו אחר שיטפל עם פסיכולוגים ועם כל השירותים. מה קורה לילדים הקורבנות הבאים? מי דואג להם? הכל מזעזע!

למעלה