ערב טוב מה דעתכם?

רק עכשיו הגעתי לקרוא את השרשור הזה..
כיף לחייך על הבוקר.

שולי חי

New member
עוד כמה פרטים שיבהירו אותי קצת יותר,

ראיתי את כל הדיון של מילטון וזיגי, ורציתי להבהיר:
א. מה ששומר על בעלי, זה ההלכה (וזו הסיבה שאני אנוסה ולא יוצאת!)
ובעלי מאד מאד מקפיד על הלכה. זה סוג של אמצעי בטיחות.
ב.מה ששומר על שנינו זה כנות מוחלטת בינינו. לא רק שאין שקרים, אין הסתרות! בעלי יודע שנפגשתי עם מישהו, איפה, ואפילו באופן כללי מה היו נושאי השיחה. לדעתי זה אמצעי בטיחות מאד חזק שכמעט לא קיים אצל זוגות, לא אצל דתיים ולא אצל חילוניים.
ג. ראיתי כאלה שהאשה (או הבעל) לא מרשה להם המון דברים כדי שלא יבגדו. זה עוזר? או שזה יוצר תחושת חנק והסתרות?
ד. מה שידוע לי על נישואים פתוחים, זה לא בדיוק מה שתארתי. אני דיברתי על קשר של ידידות שלא כולל אפילו לחיצת יד! זה נקרא נישואים פתוחים? (זו שאלה,אני באמת לא מכירה את ההגדרות)
ה. בעלי דורש ממני כתנאי לנישואים, נאמנות מסוג אחר, אם אני מוכנה בשבילו כל שבת להמנע 25 שעות מכל מה שנחשב חילול שבת, (ובחגים זה יהיה יותר) למרות שאני לא מאמינה בזה! והוא יודע שאני לא מאמינה, ועושה את זה רק בשבילו. אני רואה את זה כנאמנות מאד גדולה אליו.
בגידה (בנישואין, במדינה וכדומה) זו הפרת אמון. יש בינינו הרבה מאד אמון.
האם הנישואים שלנו יחזיקו מעמד? זו כבר שאלה אחרת. הסכנה הגדולה לנישואים כרגע, זה הקושי של שנינו להשלים עם זה שהדעות שלנו כל כך שונות
בכל זאת אני מאמינה שעם כנות,אהבה סובלנות וסבלנות נצליח לשמור על חיי הנישואים (ואני לא מתכוונת למגורים משותפים בשביל הילדים, אני מתכוונת לאהבה, לרגש). בינתיים זה עובד

א וב

קצת בעיתי בעיני שמה ששומר עליו זו ההלכה והיא בעצם לא ממש אוסרת עליו נשים אחרות אבל מסכימה לגמרי שכנות ופתיחות חשובים לחיים שכאלו.
נשמע לי מוזר לאישה "תאסור" או "תתיר" לבעלה לדבר עם אישה אחרת, כל עוד זה נשמר במסגרת המקובלת והידידותית. עד כמה שאני יודעת אנשים חיים באופן הזה סביבי ולא נרשמת חריגה באחוזי הבוגדים/ות, החשש מגלישת הקשר נשמע יותר כמו שאריות משטיפת המוח החרדית.

שולי חי

New member
הדת אוסרת עליו נשים אחרות ללא נישואין.

ואם הוא ירצה נישואין עם עוד אשה, הוא צריך היתר של 100 רבנים.

ההלכה לא אוסרת עליו נשים אחרות

יש בהלכה מספיק היתרים.

ועוד לא ראיתי גבר שההלכה היא נר לרגליו כשהXXX עומד לו.

זיגי13

New member
זה הכל נחמד מאוד שולי

אבל זכרי, החיים כאן הם לא פקניק. עפ"י ההלכה היהודית גבריהודי נשוי שפגש או חי עם אשה פנויה והכניס אותה להריון הילד או הילדים כשרים לכל דבר ועניין, לעומת זאת אשה נשואה שתעשה כדבר הזה בניה ממזרים. ולפי מיטב ידעתי כך הרבנות ובתי הדין פוסקים במדינה
לכן, בעלך יכול עפ"י ההלכה לקחת לו "ידידה" שתהיה פילגשו ולחיות עמה כאוות נפשו, ואת לא.
אני מניח שגם בעלך מודע לעובדה שמי שעשוי להפגע עפ"י חוקי האישות הקיימים(כל זמן שלא הפרידו את הדת מהמדינה) מהלך זו את..מקסימום הוא ימצא לעצמו מישהיא וימשיך את חייו
בקיצר, תלכי להתייעץ עם מי שמבין בתחום, כי לדעתי הגורם שעלול להפסיד בכל הסיפור הזה זו את....

שולי חי

New member
אתה באמת חושב שאין הבדל בין לדבר עם אשה,

לבין להכניס אותה להריון?
גם אצל חילונים כל דיבור עם אשה מוביל לבגידה?

זיגי13

New member
ממש לא

אבל המציאות שאת שולי מתארת, היא כזו שבין בני הזוג שאת מתארת נפער פער גדול, בהתחלה אידאולוגי בלבד, אבל זה כנראה לא יישאר רק פער שניתן לגישור.
במציאות הזו, בעלך באופן טבעי ירצה בת זוג טבעית ומתאימה שותפה לאומונותיו ודעותיו. ולכן הוא בשלב זה או אחר יגיע למסקנה שעליו למצוא שותפה חדשה לחיים, במצב נפשי כזה, זה מתחיל בדיבורים ועובר די מהר למעשים הרבה יותר מהר ממה שאת מדמינת, אל תשכחי עם כל הכבוד להלכה הוא גבר ויש לו הצרכים שלו והכבוד שלו...
אם תרצי או לא זה מה שיקרה ולא תהיה לך שום שליטה על העניין.
ברגע שאת יוצאת עם גברים אחרים אובד הטיעון המוסרי שלך והוא לא ייחשב יותר לנואף,לא בעיני משפחתו לא בעיני הסביבה וגם לא בעיני בית הדין .

זיגי13

New member
ובאמת אין לי כל כוונה לפגוע

בך או בבן זוגך,
הסיבה לדבריי היא מקריאה של הודעותייך בעניין, והעובדה ששאלת שאלה כזו בפורום, מכאן הגעתי למסקנה שאת לא מודעת לתוך מה את נכנסת, וגם לדעתי אין לך הכלים מהסביבה בה גדלת והתחנכת ומהמידע שברשותך לראות את התמונה המלאה.
מקווה שעזרתי לך להבין את התמונה המלאה.

זיגי13

New member
נסחפתי?

הצגתי לשולי מבט מסויים על השאלה שהיא העלתה (לא אני העלתי את השאלה ולא אני פיתחתי את השרשור למימדיו ...)
כמו שאומרים, "את יכולה לקחת את זה או לעזוב את זה" לדעתי מה שכתבתי משקף את המציאות בה חיים רוב הגברים והנשים
הבריאים בגופם ובנפשם. זה שיש יוצאים מן הכלל שיכולים לנהל מערכת יחסים אפלטונית לחלוטין עם בן המין השני. אינו מעיד על הכלל,
אני לא רואה כאן היסחפות, להיפך אני רואה כאן קריאה רציונלית ומציאותית של המצב שלה. עובדה שהיא עצמה שאלה את השאלה מוכיחה שאני כנראה צודק

זיגי13

New member
אם התכוונת ל"מציאות", אז לא.

אבל זו המציאות שמתגלה לי כשאני עושה מילואים (לפחות 30 יום בשנה), וכידוע במילואים גברים מדברים בינם לבין חבריהם
על מה שקורה אצלם ובסביבתם. וממה שאני מתרשם שזה לא שונה בהרבה מהשיחות בגדודים אחרים של צה"ל

רק קחי בחשבון

שאם חלילה הוא מחליט להפטר ממך - אכלת אותה ובגדול.

הוא יוכיח בקלות שאת "זונה" (מתראה עם גברים אחרים - שאינם נאמנים כי הם מחללי שבת - ועושה איתם שבתות...) ורוב הסיכויים שתאבדי כתובה ומשמורת.

את נותנת בו הרבה אמון שהוא לא יעשה את זה.

אבל את לא לוקחת בחשבון שכמעט כל הנשים שבגדו באמון שלהן היו בשוק ולא האמינו שבן הזוג שלהן יכול לעשות להן דבר כזה....

אינשאללה. שהכל יהיה טוב.

למעלה