ערב טוב מה דעתכם?

המשל שלך מקולקל

אם השיחה עם אשה אחרת היא העלייה על הכביש והגירושין התאונה, מה בדיוק מקביל לביטוח?

זיגי13

New member
כפי שכתבת למעלה

המשל מצויין האם אתה רוצה לחזור בך? מוסד הנישואין הוא בעצם סוג של ביטוח לזוג לכל אחד בפני עצמו ובייחוד לה (בהנחה שיש להם ילדים שצריך לפרנס) אני מניח שאינני צריך להסביר לשולי שלא כל זוג מתאים לפורמט "נישואין פתוחים" בין שאלה דתיים או חילונים אם היא לא מתכוונת לפתוח באמת את הנישואין שלה היינו לאפשר גם לבעלה חיים זוגיים כפי שהוא יבין אותם.
הרי שהיא דומה למשל שנתתי היינו שהיא תמצא את נישואה מפורקים תוך זמן לא ידוע, מתגובתה עד כה זה לא נראה שהיא מבינה מה הסיכוניים בזוגיות כזו
היא גם לא באה מסביבה, שיש בה דוגמאות כאלה לנישואין פתוחים שהיא יכולה ללמוד ולהתייעץ, ואני מסופק אם היא יודעת בכלל למה היא נכנסת... .

כשהמשל לא כלל את רכיב הביטוח

הוא היה מצוין, עכשיו הכל הסתבך.

אם מוסד הנישואין הוא הביטוח, הרי ששולי שנשואה לבעלה מבוטחת למעשה, ולכן פועלת בדיוק לפי המצופה.
אתה בטוח שאתה מבין איך המשל שלך אמור לעבוד?

זיגי13

New member
המשל הכיל מתחילה

את רכיב הביטוח והוא מרכיב מאוד מרכזי במשל.
לגבי מוסד הנישואין, אני לא משוכנע שהבנת את המשל, כשזוג נכנס בברית הנישואין (ובייחוד כשהנישואין בעלי אופי דתי ) הם מסכימים על חוזה מסויים שצמוד לפורמט הנישואין שבחרו לעצמם, העיקר כמובן איננו מה יקרה אם יתגרשו ויגיעו לרבנות
אלא, שכל אחד מתחייב לשמור אמונים לשני באופי ובצורה של הפורמט בו התחתנו. ברגע שהיא משנה את הפורמט
בהחלט סביר שגם בעלה ירצה לשנות את הפורמט איך שהוא מבין אותו (לא בהכרח איך שהיא מצפה)
ההנחה שלה, שהכל יישאר כשהיה ובעלה ישאר נאמן לחלוטין לה , בגלל שהתחייב כך בחתונתו או שמוסרית הוא מחוייב לזה, היא משאלת לב בלבד.

אכן לא הבנתי את המשל

ולכן ביקשתי שתסביר אותו.
מה המקבילה של נסיעה בכביש, מה המקבילה של הביטוח ומה המקבילה של תאונה?

זיגי13

New member
המקבילה מאוד פשוטה

ובכן: הכביש אלו ה"חיים" על כל מה שמשתמע מכך, הרי זוג שנכנס בברית הנישואין או הזוגיות. מלא באהבה ושמחה. לא ממש יודע מה מצפה לו בהמשך הדרך. הרכב ומה שבתוכו הוא הזוגיות עצמה. הביטוח הוא ברית הנישואין בין בני הזוג (אינני נכנס לאופי של הברית הזו, בין שהוא דתי או אזרחי, מה שבטוח שבמקרה דנן הוא דתי.) כשנהג עושה ביטוח, הוא לא רק מקבל גיבוי לעת צרה מחברת הביטוח ומהמדינה(במקרה של ביטוח חובה) הוא מתחייב לנהוג בצורה אחראית ונבונה וזהירה.
תאונה במקרה שלנו, הוא כל מה שהזוג לא מייחל שיקרה לזוגיות שלו,אני מניח שבמקרה של שולי זה נמשל לגירושין ופירוק הנישואין
אבל זה יכול להיות באותה המידה, הריון לא מתוכנן מחוץ לנישואין או אף בתוך הנישואין. למעשה כל דבר שהזוג לא מעוניין שיארע בתוך הזוגיות שלהם
מקווה שהפעם העניין הובן...

אז אם נזרום עם ההקבלה שלך

שולי שומרת על ברית הנישואין וכמוה גם בעלה, ולכן הם מבוטחים מפני צרות, ומשום כך הגיוני להניח לו לשוחח עם נשים אחרות.

היה קשה להוביל אותך לשם, אבל אני שמח שהגענו.

זיגי13

New member
אם אתה רוצה לזרום אם המשל

הרי שהנמשל הוא כזה אם מחר מחרתיים בעלה ישנה את דעתו , ויחליט שאיננו מעוניין להמשיך בזוגיות מסוג זה. הרי שספק אם ה"חוזה" יגין עליה כיאות (זה בהחלט תלוי בסוג בית הדין או בית המשפט שהיא תתגלגל איליו)
והעניין כולו ידלוף למשפחתה ולסביבה שב היא חיה, הרי ההשלכות יכולות להיות שהיא לא רק תפרק מסגרת קיימת שמתאימה לה , אלא תנודה ע"י משפחתה.
לא נראה לי שהיא מודעת כרגע לאפשרות הזו, כמו כל תאונה אפשרית גם כאן זה יכול לקרות ללא התראה מוקדמת ועם הרבה נזק
לה ולסביבתה.
אם היא מודעת לכך , יופי. רק שכרגע נראה בעליל שהיא לא מודעת לכך...

אז עכשיו אתה טוען שהביטוח לא עובד?

אתה מאד עקבי...

אני לא מסכים גם עם המסקנה שלך, אבל את תשים לב - לא הבעתי שום דעה לגביה אלא רק לגבי המשל, ולכן כל הסיפורים היפים שלך לגבי עתידה של הגברת שולי אינם רלוונטיים, וכל שעליך לעשות הוא להסביר אם ואיך המשל שלך אמור להוביל למסקנה שהגעת אליה.

זיגי13

New member
כמו כל ביטוח

הוא עובד בתנאים שמתאימים למה שהתחביית בעת שרכשת אותו. אם נהגת שיכור ועשית תאונה וגרמת לפציעה או נזק, כנראה שהביטוח לא יעזור לך , סביר להניח שתועמד לדין וייתכן שאף יתבעו ממך פיצויים(הכל לפי העניין) כנ"ל אם תנהג בצד הלא נכון של הכביש או הפוך מכיוון התנועה הכל לפי חומרת החריגה מתנאי הביטוח.
כרגע החוזה שלה מכסה אותה והוא מעין חסינות מבית ומחוץ, בכל מקרה של פירוק הנישואין, ברגע שהיא תפעל באופן שונה, החוזה לא יהווה חסינות בשבילה . מקווה שסוף סוף העניין הובן

וכיוון ששולי ציינה מהרגע הראשון

שכל מה שהיא עושה הוא בידיעת והסכמת בעלה, הרי שכל המשל שלך לא רלוונטי, ובא לציון גואל.

זיגי13

New member
כפי שציינתי

הכל יהיה טוב, כל עוד לא קרתה תאונה (כמו שרוב הנהגים חסרי הנסיון חושבים כשהם נוהגים בשיכרות או במהירות של f15)
ברגע שתקרה "תאוננות " קטנה, הסיפור עלול להיות מאוד לא סימפטי מבחינתה.
כרגע בעלה מסכים, מה הבטיח לה שגם מחר הוא יסכים?

כאמור - הנושא היה המשל בלבד

ולטעמי הובהר מעל לכל ספק שהוא לא התאים, ובזה מוצה הדיון.

שולי - אני מקווה שלא נוצרה אי נעימות מבחינתך, בעקבות הדיון הארוך שכביכול התייחס לחייך האישיים.

שילגיה13

New member
למה מוצה הדיון?

כולנו כאן נהנים,, תמשיכו,,,

למעלה