ערב טוב מה דעתכם?

ערב טוב מה דעתכם?

מה אתם אומרים לצאת עם אנוס בזמן שאתה נשוי זה נחשב לבגידה או רק סוג של חברות?

ונניח שאתם יוצאים למטרה רומנטית

האם זה נחשב בגידה?
האם זה לא מוסרי לבגוד בבן זוג שמעולם לא אהבתם ונכפה עליכם (שלא באשמתכם) להנשא לו?

טולסוטי כתב ספר שלם על זה (אנה קארנינה)

yokro

New member
אם את באמת רוצה לדעת...

אני חושב שאיין ראנד נתנה לזה ביטוי הולם.
אדם אינו צריך להיות אמצעי למטרותיהם של אחרים: הוא צריך לחיות למען עצמו, בלי להקריב אחרים לצרכיו או להקריב את עצמו למען אחרים. עליו לחתור לטובת האינטרס העצמי הרציונלי שלו, כשאושרו האישי הוא המטרה המוסרית הנעלה ביותר. ולכן קירבה רומנטית היא ביטוי ההערכה למדרגתו של השני. אם אין לך הערכה לתפיסת החיים של האדם עימו אתה חולק בית - איך באמת תממש ותעריך את עצמך?! אתה לא נשוי אם אתה לא מאמין במוסד הנישואין כנתפס ביהדות, ואדרבה אינך צריך לבגוד בעצמך.
מקווה שלא התפלספתי יותר מדי :)

בלשון זכר מתוך נוחות

בפרק ב' הלכות בגידה כתוב שאין זו בגידה

אך הרב שגל מציין בהערתו שאם מתכוון לאכול מן הצד הרי זו בגידה למהדרין וחייב מדיני שדיים ופטור מדיני אדם ובהמה
ויש לציין את דעתו של הרב זלמן הטוען שכל עוד האנו והנוסה מתכוונים לשם הנאה בלבד ולא להכעיס הבגידה נחשבת לדיעבד ואין חייבין על זה כרות שופכה
ולגבי שבת כבר נפסק מדין ריחיים של מים אטו ריחיים של יד משום מראית ה*ין שאסור.

נ.ב.
כל זה לפלפולא ולהרבות בתורה,
ואין לפסוק מכאן וכל אחד ינהג כפי שנהגו אבותיו ורבותיו ...

green boli

New member
בגידה זה משהו שאתה מחליט עליו בהתאם למצב

הרגשי והמוסרי שלך

ואם אתה מואס באשתך, ואתה שם רק בגלל הטקס, אז קדימה תבגוד...כל עוד שזה לא יפגע במה שחשוב לך (כמו אתה עצמך או הילדים)..

עצם השאלה

מעלה בי את התהייה מהי בגידה.

לטעמו של החרד, שיח ידידותי בין שני המינים מהווה בגידה בעוד לטעמו של האדם המצוי אין בכך דבר.

לטעמו של החרד בילוי בחוף ים מעורב בו נכפה עליך מראות אחרים.... אף הוא סוג של בגידה.

תכלס' הבגידה המקובלת היא קשר רומנטי עם בן/ת זוג אחר/ת
אז, אם את רואה באמונה ובדת חלק מברית הנישואין הרי זו בגידה ואם לאו צאי כאוות נפשך

ולגבי התרת הבגידה במצבים שונים, כבר כתבו כאן אחרים וטובים הימני.

שילגיה13

New member
בגידה

אני חושבת שכל דבר שבן הזוג לא יודע (ואני לא מתכוונת לאיזה סוג של קראסון אכלת בבוקר אלא לדברים מהותיים יותר)
נחשב לסוג של בגידה.
אם בעלי תופס את הזוגיות ביננו בצורה כזאת שאני תמיד אלך עם כיסוי ראש לדוגמא
אני לעולם לא ארגיש בנוח להוריד אותו כשהוא לא יודע מזה, זה ירגיש לי בגידה באמון
מעבר לזה, יציאה מהסוג שאת מתארת עם אנוס אחר יכולה להוביל למקומות אל טובים.יכולה לבלבל ואפילו להרוס.
מישהי חכמה אמרה לי פעם שכשאת גם ככה נמצאת במצב מבולבל (ואני מתכוונת לאניסות) כדאי לך להסיט מהדרך את כל הדברים שיכולים "לעוור" אותך או "לסנוור" אותך.
ולראות מולך רק את הדברים שיוכלו להשפיע עלייך רציונלית על המשך דרכך או על התנהלות חייך.
אז אני אמנם לא מכירה אותך ולא יודעת איך את מגיבה לדברים כאלו אבל באופן כללי הדברים הללו עלולים להוביל לבלאגן ולאנדרלמוסיה ולדעתי לא שווה לקחת את הסיכון.

זיגי13

New member
בגידה זה

תלוי מאוד בזוג, אבל תשאלי עצמך אם מה שאת רוצה לעשות, היית רוצה שבעלך יעשה (הכוונה שתהיה לו חברה כזו גם, עמה יבלה בנעימים) , אם לא איכפת לך שבעלך גם יצא לדייט עם בחורה אחרת אז סבבה, אבל אם איכפת לך אפילו קצת הרי זו בגידה.

שולי חי

New member
מבחינתי, כל מה שבהסכמת בעלי, אינו בגידה

בעלי די צמוד להלכה, חילול שבת או אכילת חזיר, זה הוא מבקש ממני לא לעשות. (וזה מבחינתו תנאי להמשך החיים שלנו ביחד!)
אבל פגישות, ואפילו ממש ידידות עם גברים, אם אני שומרת על נגיעה, זה בסדר!
מבחינתי כנות ויושר זה ערכים חשובים, בלי קשר לדת.
כבר עשיתי שבת עם אנוסים/ות ולא חיללתי ממש, בעלי ידע שהם מבשלים בשבילי, שהם מדליקים מחשב בשבילי...
בעלי יודע שאני נפגשת עם אנוסים. אני מספרת לו על כל פגישה כזאת.
הוא סומך עלי ב 100%, הוא יודע שבגידה לא תהיה, כי כנות ויושר זה ערך משותף שלנו.
לדעתי, מי שמרגיש חוסר סיפוק רגשי או מיני בנישואין, צריך להשקיע בזוגיות, כדי שתהיה מספקת, או להגרש.

זיגי13

New member
מבחינתך

כל מה שמותר לך , מותר גם לבעלך? או שאם לפתע תגלי שבעלך האוהב והמסור מפתח קשרי ידידות עם איזו גרושה או אלמנה מהשכונה, את כבר לא תקבלי את העניין?

שולי חי

New member
זו שאלה קשה. חשבתי על זה.

אולי זה יהיה לי קשה, אבל אני אצטרך לתת לו את זה, כמובן באותם תנאים שהוא מרשה לי. בלי נגיעה בלי ייחוד ושהיא תהיה לבושה בצניעות.
אגב, כשאני חושבת על זה, יש לבעלי מישהי שיקרה לו כמו אחות, נשואה, הוא לא בקשר רצוף איתה, כי היא בחו״ל. אבל כשהוא בחו״ל, הוא מתארח אצלם, ואני יודעת שהוא מדבר איתה, אני סומכת עליו ב 100% שלא קורה כלום מעבר לדיבורים.
זה הפלוס של הכנות.

זיגי13

New member
לא הבנת אותי

השאלה שהעלתי איננה קשורה לנגיעה או ייחוד או תלבושת או קשר רומנטי במיוחד, אני מדבר על תשומת לב (טלפון מייל וכ"ו) לאשה פנויה לחלוטין, שרק רוצה להסיח את מה שעל ליבה, אפילו סתם כדי לדבר עם גבר נחמד כמו בעלך. ולא מדובר על פעם בשנה בנסיעה לחו"ל אלא על פעם פעמיים בשבוע. האם תסכימי שבעלך יפנה תשומת לב מיוחדת למישהי נחמדה וצנועה ככל שתהיה?

זיגי13

New member
את מניחה שהוא לא ייסחף

אין לך שום "ביטוח" שזה לא יקרה זה בערך כמו להניח שאם בעלך נהג טוב, הוא לא יעשה שום תאונה. אבל יש דברים שיוצאים לפעמים משליטה אפילו אם לא רצינו בהם מראש סה"כ אנו בני אדם.

HT Aviran

New member

וזו הבעיה במתירנות ובפתיחות יתרה

הבאת דוגמה מצויינת

כנראה שהניסיון למנוע מהבעל שיחה עם אשה אחרת למרות שהוא לא טיפוס שנסחף, סביר באותה מידה כמו הניסיון למנוע ממנו לנהוג למרות שהוא נהג מצוין.

זיגי13

New member
נכון, אבל

אני מניח שכל נהג ותיק בעל ניסיון, לא יעלה בדעתו לעלות על הכביש ללא ביטוח. גם אם לא היה חוק המחייב ביטוח חובה. עצם נהג שאומר אני נוהג טוב ולכן אני לא צריך ביטוח חובה עלול למצוא עצמו בתוך צרה גדולה אם יעשה אפילו תאונה קטנה.
אלו הנחות יסוד של נהגים צעירים חסרי נסיון שכמובן לעולם לא יעשו תאונה(וכנראה בשבילם החוק קיים)
אם היא מאפשרת לבעלה לקיים קשר ידידות עם אשה אחרת, היא צריכה לקחת בחשבון שייתכן שבעלה ימצא את השניה כתחליף סביר אליה. זה קרה וזה קורה במשפחות הטובות ביותר.
אם היא אומרת, בסיידר אם זה מה שבא לו בבקשה. אני לוקחת בחשבון שיכול להיות שהעניינים "יתחממו" בין בעלי לידידתו, והקשר יהפוך לאהבה רומנטית סוערת. אז סבבה שיהנו כל אחד מנישואים פתוחים.
אבל אם היא בונה על זה שבעלה יישאר נאמן לה כל הזמן, זה די דומה לנהג צעיר שלא עושה ביטוח חובה ועולה לכביש....

למעלה