ערב טוב לכולם

טומי.....אמרו לי שרצוי

לשמור חשבונות 7 שנים .לא עומדת בזה כמובן ושומרת חצי מהזמן .

ben 911

New member
מרי, שיטת התיוק שלי הרבה יותר קלה. ../images/Emo201.gif

לוקח את כל ה"ערימה" שם בשקית ניילון גדולה "אשפתון". שומר במחסן שלי עד ל"ג בעומר.. בלג בעומר אני שומר קמצוץ אפר ממה שנשאר.. אם מישהו מהרשויות ישאל אותי איי פעם אם בכלל: "יש לך קבלה"? אראה לו את קמצוץ האפר ואומר: "הייתה לנו שריפה גדולה בבניין"!

תגידו מה קרה לכם?אפילו בקופת חולים

לא שומרים ניירת שבע שנים....בשביל מה צריך לשמור חשבונות בעידן ההוראות קבע..תדפיסי בנק יכולים להעיד כאסמכתא לתשלום אבל הניירות? אם מדובר על קנסת, עיקולים, דחוחות וכאלה דברים שקשורים לחוק ומשפט אותם כדאי לשמור..אבל שבע שנים? מוגזם לא?

ערדניקית.....לפני כמה חד' קיבלתי

לשלם חשבון חוב מלפני מס' שנים בזמן שיש לי הוראת קבע.עיינתי בתיקיה ואכן חסרו מס' קבלות.הסתבר שהוחלפה החברה הגובה וכתוצאה מזה נוצר נתק של מס' ח' בתשלום עד שהוחלפה הוראת הקבע.יכולתי לברר רק על פי הרישומים והניירת שלי ולא לסמוך רק על דברי החברה.

בן.......יווווווו הזכרת לי את

שיטת התיוק הראשונה שלי כנשואה טריה
. כאחת שאינה חובבת אוספים ומתפטרת בקלות מחפצים ,בגדים,כלים וכו'.עשיתי סדר בארון לקראת פסח גיליתי שקית גדולה עם מכתבים ואוסף ניירת של בעלי ז'ל .חשבתי שזה תופס מקום בארון היחיד בבית הקטן שהיה לנו ושרפתי את השקית.לא עברו ימים רבים ובעלי חיפש פנקס תשלומים מסוים.אחרי חיפוש מדוקדק..נזכרתי ששרפתי איזה שקית וסיפרתי לו. הוא כמובן כעס מאוד ,ואז נעשה ההסכם הראשון שעל הניירת והמגירות שלו הוא האחראי הבלעדי לסדר.....וכך היה. הלקח שהפקתי ....מה שחשוב לי חסר חשיבות בעיני הזולת ולהיפך ורצונו של אדם כבודו.

ולי זה הזכיר סיפור שקרה לגיסתי..בעלה היה בעל

חברת כוח אדם שסיפקה עובדים זרים...ביום המשכרות הוא היה משלם להם במזומן...באותו יום הוא בא הבייתה עם השקית ובה מזומנים בדולרים...ב מ ט ב ח.....גיסתי חשבה שזו סתם שקית פסולת והשליכה לפח...אחרי מספר שעות כשנוכחה בטעותה בילו כל הלילה בנבירה בפח האשפה המרכזי לפני שיגיעו פועלי הנקיון..ןאכן השקית נמצאה...

פעם לקחתי לגריסה ולשריפה

כיום לוקחת מספרים וגוזרת בקטנה ורק אז זורקת ויש לי מלא הסטוריה להשמיד

למעלה