ערב טוב לכולם

ערב טוב לכולם ../images/Emo140.gif

לקראת החופשה שלי החלטתי לסדר ניירת של מס' חודשים.הקלסר הגדול הוכן עבור המשימה ונשאר במקומו.היום לפני יציאה לעבודה החלטתי.......שהגיע הזמן לטפל בניירת.וכך מצאתי את עצמי ממיינת במהירות וזורקת מה שצריך.בשעה טובה ......הכל מסודר עד לסבב הבא
. ענין של רצון,מוטיבציה החלטה ויישום. עכשיו לקראת השנה הבאה עלינו לטובה....מחליטה להכניס לסדר היום דברים שזנחתי לגמרי. ואיך אצלכם?

ben 911

New member
מרי, אז גם את עושה סדר בניירת בערב ראש השנה?

איך זה התחיל אצלי? חיפשתי כרטיס ברכת שנה טובה..בערימת הניירת הרגילה... כי התעצלתי לרדת לעיר לקנות כרטיס חדש.. וגם התקמצנתי קצת.
חוץ מזה ידעתי שיש לי היכנשהו מלאן כרטיסים משנה שעברה..אז למה לקנות? טוב, קצת לא נעים לשלוח לאנשים שנה טובה תשס"ז במקום תשס"ח..
אבל מאידך..אני חושב שעדיף לקבל ז' תיכף בתחילת השנה מאשר כל השנה..
בקיצור...תוך כדי ניבור ופשפוש בנבכי הניירת...שמתי לב שיש לי המון ניירת מיותרת.. כגון, החוברות המצורפות לחשבון חיוב כרטיס האשראי החודשי..כולל המעטפות שלהם.. כל מיני תעודות ביטוח של מכשירים חשמליים..אגב, רוב המכשירים כבר מזמן התבלו.. חבל שלא מייצרים את כל הניירת הנ"ל מסוג נייר רך וקטיפתי...כך שאפשר היה להשתמש שימוש נחוץ וחיוני בכל אותה ניירת אשר סתם נזרקת לסל וחבל.

ben 911

New member
אלא מה? בדואר אלקטרוני? ../images/Emo10.gif

יותר נעים שאת מגיעה הביתה מהעבודה... מתעכבת מעט לייד תיבת המכתבים.. והנה את מוצאת כרטיס ברכה מוזהב עם נצנצים, פרחים וציפורים... זה לא יותר מרגש?

בטח...רק שזה כבר פאסה לא?

בכלל מיצרים עדיין כרטיסי ברכה כאלה כמו פעם?..תאר לך שהיו מייצרים כרטיסי ברכה כמו פעם משה דיין. בן גוריון .תאר לך כרטיס זהב עם דיוקנו של אולמרט...או קצב...או עמיר פרץ...מדליק לא???ועם ציפרים מוזהבות בצדדים...איזה אתר היו שמים היום במקום הכותל נדוש לא???אולי היו שמים תמונה של כספומט...מדליק לא?

ben 911

New member
אגב זה רעיון לא רע ...לארגן כרטיסי ברכה

עם דיוקנו של קצב... בתנוחות אירוטיות...
על דיוקנו של פרץ הייתי מדביק שני זנבות של מינק שחור בשביל השפם.
אולמרט..לא צריך הרבה..רק כובע טמבל.
על ציפור מוזהבת הייתי שם את הרמטכ"ל טייס, שו איסמו? דן חלוד. או חלוץ. אנא עארף

טומי*

New member
נראה לי שאתה הבן אדם היחידי בארץ../images/Emo6.gif

שעדיין שולח שנה טובה בדואר. אומנם יש מלא דוכנים בתל אביב שמוכרים את כל הגלויות מכל השנים עברו אפילו קניתי כמה לצורכי צילום בלבד

ben 911

New member
כן אההה? ../images/Emo9.gif

פעם בפתחו של ראש השנה.. תיבות הדואר הפזורות בעיר היו מפוצצות מרוב מכתבי ברכה שנות טובות וכאלה... היום הם מנערים את השקים....גורנישט, מיט גורנישט, מיט גורנישט. אבל הנה.. בתוך שק אחד, מכתב אחד נוחת בלאט על רצפת הדואר.. המכתב שלי.

לפני שנה קיבלתי איגרת שנה טובה

מאחותי ומ...........הנכדים
.השאר זה ברכות טלפוניות ולאט לאט מזדחל לברכות sms .

לדעתי, יש משהו קסום

באותן אגרות שפעם היינו שולחים בדואר. ההקדשה היתה יותר אישית והמחשבה שמישהו חשב לקנות לי גלויה במיוחד, יש בה משהו מרגש. כיום, כשאני מקבלת SMS בנוסח" שנה טובה לך ולבני ביתך", אני יודעת שההודעה הזו נשלחה לכל רשימת התפוצה של השולח. מאבד כל טעם, לא מרגש ודי מנוכר, לטעמי.

ben 911

New member
אוווו סוף סוף מישהי המבינה לרוחי. ../images/Emo9.gif

פוסעת, נכון שזה נעים לחשוב שאותו אחד כיתת רגליו עד לתחנה המרכזית כדי למצוא איגרת ברכה מתאימה.. לאחר מכן התיישב על הספסל בגן כדי לכתוב לך בנחת את כל מילות הברכה .. ושוב...לצעוד צעדה ארוכה עד לבית הדואר הקרוב...להעביר את המעטפה מתחת לחוטם כדי לראות אם היא מריחה טוב...להגניב לה נשיקונת קטנה ולשים בתוך חריץ התיבה האדומה.. SMS זה משהו בסגנון שלח ושכח..
זה נחמד, ותו לא.

בן...בערב ראש השנה זאת

הזדמנות טובה ומתאימה להתחיל מחדש ......נכון לכל דבר.

ben 911

New member
../images/Emo6.gif אז את מתארת לעצמך מרי..שערב ראש השנה..

כל עם ישראל נוברים בניירותיהם..ומפזמנים לעצמם חרישית... "לקום מחר בבוקר ולהתחיל...מבראשית"
.

בן....אם כבר קמים

בבוקר
חוץ מברכת: תודה לאל על עוד יום יפה שנתת לי אז זאת תמיד הזדמנות ......להתחיל מחדש.

אני בד"כ משתדלת לא לאגור ניירת

דואר מה שלא רלוונטי אני מייד זורקת יש לי איזה מתקן כזה של מיכתבים שכל כמה חודשים אני מדללת..מה שלא צריך זורקת..הצרה שהבן הגדול שלי טרם ביצע שינוי כתובת ורוב הדואר המצטבר הוא שלו...קורא אותו ומשאיר אצלי..חכם אה? המקום השני שדורש סדר זה ארון הבגדים של הקטנציק ....ואת בטח מכירה את התופעה הזו...כבר חודש לא עשיתי לו סדר והבלגן שם חוגג ..אני משתדלת להתעלם כדי שיסדר בעצמו אבל נראה לי שזה לא מפריע לו..הפינה השלישית שאצלי תמיד זנוחה...תסלחי לי תנור האפייה...אני שונאת לנקות אותו אחרי הבישולים של שבת אני עייפה..ובמשך השבוע פשוט אין חשק..אבל לפני החג לא תהיה לי ברירה...אני לעומתך כבר תקופה של חודש חסרת אנרגיות ומוטיבציה...מאוד עייפה...[לא מעבודה] מהשחיקה בה...עושה רק מה שצריך...אני כבר מכירה את התקופות האלה..קצת חופש שנתי ואחזור לעצמי..אולי זה חום יולי אוגוסט...אה?

אני מתייקת

את כל הניירת לפי נושאים [חשבונות וכו'] ומוצאת בקלות בשעת הצורך-----כשצריך לברר חשבון למשל. תופעת ארון הבגדים לא מוכרת לי.......יש לי בת ולא מתעסקת עם הארון שלה

טומי*

New member
כמה זמן שומרים חשבונות?

את האמת אני שומר שנים, לא יודע למה....אבל חושש לזרוק כל מיני חשבונות

למעלה