ערב טוב כנסו בבקשה

ערב טוב כנסו בבקשה

היי.אני מאיה הפורום הזה זה הפורום שהכי עיניין אותי,פתאום שמתי לב ונכנסתי..נדהמתי.. התאכזבתי מעצמי.. אף פעם לא הייתי מחוננת ואני גם לא חושבת שאני ברמה כזאת.. יש לי הפרעות ריכוז וקשב היסטריות שגורמות לי לחשוב כמעט על הכל וכמעט לא על המבחן\עבודה או כל דבר לימודי אחר. בנוסף, כנראה יש לי "דיסקלקוליה" מי שלא יודע מזה זה בלשון פשוטה..שאי אפשר להבין מתימטיקה. זה מה שהסבירו לי וזה מסביר למה אני פשוט אדיוטית גמורה במקצוע הזה ובמה שקשור בו כמו פיזיקה וכימיה. בשאר הדברים אני טובה מאוד כי אני חורשת המון,מה שקורה זה שאני שוחכחת מהר מאוד מה קראתי או את מה שצריך להבין. אז בקשר למבחני האיי קיו,(לא עשיתי מעולם) אם בן אדם מקבל מתחת ל 90 זה אומר שהוא אדיוט גמור? שהוא פשוט דבר מטומטם??? שהוא לא יגיע רחוק בחיים? נגיד ככה ,סיים את הקריירה ושהוא צריך להתחיל לתכנן עתיד מבוסס על שטיפת כלים במסעדה כי אין לו סיכוי להיות מנהל חברה \רופא\פסיכולוג"? ולהיפך? אני בת 17..אני כנראה לא מבינה הרבה בנושא ואני ישאר פה בפורום להבין. אם תוכלו לענות על השאלה אני אשמח.

s u p e r mind

New member
../images/Emo35.gif../images/Emo70.gif

"דיסקלקוליה" ~ לצערי גם אני סובל במידה כזאת או אחרת מלקות הלמידה הזאת; לקות זו מתבטאת בקשיים בחשיבה כמותית וביכולת להבין את משמעותם של המספרים; במקרים קיצוניים, לקות זו לא מאפשרת ביצוע פעולות כגון חישוב וכימות, הפשטה והסקת מסקנות. יש לציין כי למרות המגבלות שמתלוות לותפעה זו, אין היא מונעת מן האדם הסובל ממנה לפתח כשרונות אחרים, אין היא פוגמת (לפחות במקרה הנפוץ) באינטלגנציה שלו - ואין היא מהווה בשבילו מכשול משמעותי. על אף שאני "סובל" מכמה תסמינים של הלקות, אני מתמודד עמם יפה, כיצד? - תרגול והתמודדות ישירה עם עמם.
בקשר לשכחה (שאגב, הוא אחד הסימפטומים של ה"דיסקלקוליה"), סביר להניח כי היא נובעת מהעלאת הזכרונות למודע. קריאה חוזרת ונשנית משרישה את הזכרונות, כך שתוכלי לשחזרם מאוחר יותר ~ כמו כן, נתינת משמעות למידע אותו ברצונך לזכור, עוזרת לשחזרו ביתר קלות; כך לדוגמה, כאשר את לומדת למבחן בהסטוריה, על היהודים בגטאות, כל שאת צריכה לעשות הוא לדמיין כאילו את חווה את אשר את קוראת באותם רגעים ~ לא רק שלא תלמדי כמו תוכי מילה במילה, אלא גם תוכלי לשחזר מילה במילה ברגע המיועד לכך - במבחן. כמו כן, בכדי לשפר את יכולת שליפת הזכרונות, אני ממליץ על שחזור פעולות היומיום (לפני שאת הולכת לישון), נסיונות להיזכר בזכרונות מן הילדות המוקדמת, משחקי זכרון, תזונה נכונה (גם קצת שוקולד לקינוח), פעילות גופנית, ושינה טובה.
אדם שתוצאות מבחני הIQ שלו הן בטווח של 80-90, מדורג כממוצע נמוך. האם זה אומר בהכרח שהוא מפגר? לא... למעשה הוא יכול להיות גאון; ישנם סטנדאפיסטים (ידוע לי על אחד אמריקאי) שלמרות שהIQ שלהם נמוך, חוש ההומור שלהם מפותח ביותר ~ כשרון שלעתים מעניק להם את התואר החמקמק "גאון". אינטלגנציה מורכבת מ"אינטלגנציות", לעתים ישנם כמה פונקציות שכליות מפותחות לעומת האחרות; כך לדוגמה, אדם שההבנה המילולית, הסקת מסקנות והזכרון שלו במבחן IQ היו מתחת לכל ביקורת, אך היכולת החשבונית, התמצאות במרחב וההבנה המכנית שלו היו הרבה מעבר לממוצע ~ יכול להחשב כאדם ממוצע לחלוטין (עפ"י התוצאה הסופית), אך למעשה טמונים בו כשרונות ופוטניצאל עצום שאם ינצלו, ירקיע שחקים. בקיצור: לא, אדם כזה לא אידיוט ולא מטומטם (אם כי, תמיד יש יוצאים מן הכלל). אדם כזה, בהתאם לכשרונות וליכולות שלו, יכול להתקבל גם ללימודי רפואה ~ ואפילו להפוך לפרופ'; אולם יש לציין, כי לרוב זה לא יוצא לפועל, וכזה אדם יסתפק במשרה שאולי נחשבת פחות יוקרתית, אך גם היא דורשת (לעתים) כישורים שאין לכל אחד.

מיא היקרה

מיא יקירתי העולם לא מתחיל ולא נגמר ברפואה ופסיכולוגיה ישנם הרבה מאוד מקצועות מכובדות שאת תוכלי לעבוד בהם הישרות שלך והכנות הם הם המפתחות להצלחת חייך אם רק תאמיני בעצמך ובמה שיש בך תוכלי להגיע רחוק מאוד , יש לי בן דוד שלא הצליח כ"כ בלימודים בגלל בעיה מסוימת והוא פנה לכיוון עולם המוזיקה ומצליח שם מעל ומעבר למה תחשבו כולם . מותק חיים טובים :שלומי

אבל אין שום מניעה ממנה

להשתלב בלימודי פסיכולוגיה, ולדעתי גם בלימודי רפואה...

זאת הבעיה.

ברפואה צריך בשביל לימודים להתקבל 4 או 5 יחידות מתימטיקה. ואני כנרעה לפני צבא או אחרי..עושה במקום בהמרה 5 יחידות ביולוגיה בקורס. אז בזאת השאיפות לרפואה (כמו מנתח או חדר מיון וכאלה..) הפכו רק לשאיפה בלבד?

אבל יש עוד תחומים

כמו מוסיקה וספרות ואגב תשמעי בדיחה . שני הורים יושבים מול היועץ החינוכי של בית הספר והוא אומר להם ;בנכם הוא טיפש ורע לב הוא לא מסוגל לראות את הטוב אצל השני ואוהב לספר דברים שלא היו . הצעתי לו שילך להיות עיתונאי.. חשב האב בליבו כנראה שכך אמרו לו כשהיה קטן.... בכל מקרה יש הרבה תחומים שאת יכולה להצליח בהם גם בלי להיות מוכשרת במתמטיקה ולא כדאי לך כ"כ מהר להתיאש מה גם שאת עוד לפני צבא ויש לך עוד הרבה זמן עד אז . אז קחי את החיים באיזי .שלך שלומי

מקוטיאל

New member
אני מציע

אני מציע לא להציב יעדים חיצוניים כתנאים לאושר. את לא צריכה תואר, ולא צריכה לעבוד בשום מקצוע מסויים. היעד היחידי שאת צריכה להציב לעצמך הוא לעשות את מה שאת אוהבת.

בדיוק אבל......

אני מתכננת עתיד בשביל שאני לא יסתבך בחיפוש עבודה למובטלים כמו חצי מדינה. ובצבא! אם ישימו אותי כפקידה (לא מתאים לא מתאים!) ירד לי החשק כי אני יחשויב את עצמי לאדיוטית..... (גם בלי לפגוע בפקידי צהל או בג'ובניקים..) מה שאני אוהבת זה לראותאת ההתקדמות ליעד שלי אם אני לא צריכה תואר מה אני צריכה? וגם בקרוב אני אתגייס (יש עוד שנה..) ואני גרה בשטחים ..מחוץ לישראל נגיד? (מתנחלים..ולא ברצון!) אני מבינה שזה משפיע על הקבא.. יהרסו אותי בצבא אם יהפכו אותי למה שלא.. כמו אלה שרואים אתהתוצאות איי קיו דלהם כממוצא והם יודעים שהם חכמין במיוחד..

למעלה