ערב טובב

בכתבה הראשונה נכתב

ו- 10 עד 12 אלף דולר לאיתור ואבחון פונדקאית בקיצור הכתבות הן כתבות ואתם ההורים יודעים בדיוק כמה שילמתם אני יודעת כמה ההורים המיועדים שלי שילמו לתיווך של הפונדקאות איתי ואני גם יודעת בודאות שלא ממש נערכה הערכה אם אני מתאימה או לא ע"י התיווך, אני נפגשתי איתם פעם אחת בלבד! נערכה שיחה בת חצי שעה ונכנסתי למאגר שלהם, ומשם לקח פחות מחודש וזווגתי לזוג, שלב מאוחר יותר מצאתי לבד בסביבתי פסיכולוגית כלינית שעלתה 600 דולר, העורך דין שלי עלה 500 דולר, שום בדיקות אישיות פרטיות לא נעשו בי הכל דרך קופת חולים מכבי! שלב מאוחר יותר הגענו לרופא מדהים ד"ר ארליך גם דרך קופת חולים מכבי הוא עשה את החחזרה והשאיבה ולבסוף גם את הניתוח בבית חולים רמב"ם. בתחילת ההליך הוצע לי ליווי כספי שכמובן ההורים היו אמורים לשלשם עליו המון דולרים ואני מדברת על המון!! אני מנעתי מהם זאת בטענה שאין צורך בליווי ובעשיקה שכזו! אוריתוש יקירה תשומת לבי המלאה תמיד נתונה פה בהכל את האמת רק את וכל ההורים יודעים הכסף יוצא יקירה מכיסכם אני בסך הכל
י תמיד איתכם.
(ואני עדין בדעתי וחושבת שמרכז זה דבר חיוני ורלוונתי כל עוד המחירים בפורפורציה מול הפונדקאית בסך הכל פונדקאיות האמינו לי יש בשפע כל אחד מאיתנו יכול להקים מרכז לשם הודעה ולא תאמינו כמה פניות יהיו אליו! ומשם הקשרים שגם רכשים עם הזמן והבנות מה ואיך צריך לעשות, אף אחד מאיתנו לא ממש נולד לזה בעצם זה החיים שהביאו אותנו הלום) לילה קסם לכולם

שירן 27

New member
מה העקשנות הזאת???

אני קוראת כל מה שנכתב כאן בפורום (משתדלת)ואני שמה לב שאת לא מפסיקה לדבר על התשלום למרכז,רציתי לדעת מה את מנסה להעביר כי אין צורך להעביר זאת כמה פעמים ,אני חושבת שכולם הבינו את דעתך וזאת דעתך וזה בסדר אבל כל אחד עושה את העבודה שלו ומרוויח כמה שמרוויח.אף אחד פה לא גונב ולוקח ללא ידיעה זה המחיר שנקבע ויש לזוג בחירה,ואני לא מבינה אותך כי את ממש מדברת כאילו את אמא מיועדת ולא פונדקאית ,כאילו את מרגישה שרימו אותך, כל זוג שבוחר ללכת דרך מרכז זה זוג שהוצגו בפניו הנתונים והוא משיקולים אישיים ושונים החליט שזה שווה לו,יש הרבה מקומות עבודה ומשכורות ואין לנו זכות להתערב או להלחם אלא לבחור אם ללכת דרך ולשלם . ובטור פונדקאית אני חושבת שזה מאוד חשוב שיש את המרכזים האלה שיודעים את העבודה ודואגים לנו ולזוג לעבור את התהליך הריגשי והחשוב הזה על הצד הטוב ביותר וזה שווה הכל. אני ממש לא מנסה לשכנע אותך ולא אף אחד אחר אבל אני לא רציתי להגיב ולהתערב בשיחה הראשונה ולא השניה ולא השלישית אבל זה נראה לי כבר מוגזם מצידך לכתוב ולהתעקש על זה כל כך הרבה פעמים ,הבנו את דעתך ועמדתך בנושא וזהו,לכל אחד יש דיעה וזכות בחירה.יש כאלה שמוכנים לשלם המוןןןן שמישהו יעשה את העבודה בשבילם ועל הצד הטוב ביותר מכל מיני סיבות אולי הם לא סומכים על עצמם בנושא כזה רגיש וחשוב ועוד מיליון סיבות וזה נתון לשיקולם ולבחירתם בסוף.

ועוד דבר קטן שלקחתי משם:

"יש הרבה מעכרים שעוסקים בפונדקאות" אומר ל-ynet ד"ר יעקב בן עמי מאוניברסיטת דרבי, "חלק מהם אנשים שעסקו בתיווך דירות, ועושים רווח של עשרות אלפי דולרים על גבם של זוגות שבסך הכל רוצים להפרות את המשפחה. הם עובדים בלי הסמכה, ללא עובדת סוציאלית, פסיכולוג או רופא שצריך ללוות את המשפחות, והכל משום שאין רגולציה ואין חוק מוסדר בנושא בישראל". וזה עצוב כי אם זה יהיה מעוגן כמו הרבה דברים אחרים אני מאמינה בכל לבי שלכם יהיה קל. כמו שנקבעה איך שהוא עובדה כמה פונדקאית רשאית לקבל עבור ההריון והלידה כך גם מרכז זה לא יכול להיות שוק חופשי ולפי הרגשת בטן. מרגישה שזה חבר פורפורציות. תודה על הכתבות דוקא זה חיזק יותר את מה שאני מרגישה וחושבת.

mia05

New member
הסכומים בכתבה לא נכונים!

אנחנו עברנו את התהליך לבד, ללא תיווך, יש לנו ילדה בת שנה כתוצעה מהתהליך. חוץ מהתשלום לפונדקאית , שילמנו בין 1000 ל1500$ לאבחון פסיכולוגי, כ1000$ לעורכי דין וכ300 $ לפירסום במקומונים.אלו כל ההוצאות חוץ מהתשלום לפונדקאית. הטענה שלמרכז נשאר רק 3000$ היא לא נכונה. מצד שני המרכזים משתמשים באותו חוזה לכל הזוגות לכן משלמים הרבה פחות לעורך דין. לנו הקופת חולים שילם את כל הבדיקות הרפויות. אגב, באותה כתבה יש הרבה תגובות שטוענים שהנתונים לא נכונים! חבל שאנשים ללא אמצעים כלכלים ישלמו 10000$ למרכז כאשר אפשר לעשות את התהליך לבד ולהקטין עלויות.

שלום,

אני בדרך כלל לא כותבת כאן, אבל נכנסת מדי פעם לקרוא, וראיתי הרשום וראיתי צורך להגיב: אנחנו הורים לתאומות בנות כמעט חצי שנה מפונדקאות. לקחנו מרכז עד לקטע החתימה בוועדה.(זאת אומרת, איתור פונדקאית, מבדקים, חוזה) שודכה לנו פונדקאית די מהר (לא דרך מירב), והיא גם כן כמו לידי בל שכנעה אותנו שלא נוציא הסכום על ליווי כי חבל (ליווי היה עולה עוד כמה אלפי דולרים). ואני רוצה להגיד שבדיעבד תקופת ההריון של הפונדקאית שלנו, (שלכאורה הושג מהר = פעם ראשונה ממוקפאים, ) היתה גיהנום עבורנו. היום לא הייתי מעזה ללכת לכזה תהליך ללא מישהוא שמלווה, זה שווה הרבה מעבר למה שהמרכז לוקח תאמינו לי, הגענו ללידה שבר כלי ממש, מרוב תסכולים ופחדים ושטויות, אני "הפלתי" על הפונדקאית את כל שנות התסכול שלי והעברתי את ההריון לחוצה והסטרית מבלי שיהיה לי עם מי לדבר, והיא מצידה בחורה צעירה, צ'יק צ'ק בהריון עם תאומות, ללא ליווי, עם המון חסך, עשתה מה שנראה לה נכון, בלי מסגרת, בלי ליווי, בלי מישהוא שיכוון, אז הגענו ללידה, עייפות, רצוצות, שיגענו את ד"ר ארליך שהיה צריך גם ל"גשר" שיגענו את העובדת הסוציאלית ברמב"ם (כי אין מה לעשות, בהרבה מההריונות בהפריה, יש שמירה בבית חולים, יש דימומים, יש כאבים/תהיות ודברים שפונדקאית ללא ליווי והכנה לא ממש מוכנה להם)הלידה היתה אחלה, מרגשת, עד היום אנחנו בקשר מקסים, אבל עם יד על הלב, הלואי והיה לי "מירב", הלואי. עד היום כשאני נזכרת בשנה שעברה בא לי לבכות, ואני בדרך כלל אדם אופטימי, שמח וחם. פשוט צריך לזה כוחות נפשיים שרק מישהוא מנוסה שעושה את זה כעבודה במשרה מלאה יכול להתמודד. גם שמתי לב שמי שלא משתמש בליווי יש די הרבה מקרים של בעיות שמסתבכות, לפי מה שקראתי גם ללידי בל זה נגמר לא הכי עם הזוג. אז היום אנחנו מאושרים עם שתי מדהימות שבתינוקות ואם תרצו תמונות אשמח.... אבל אני כותבת כאן למירב, יישר כח, פשוט כל הכבוד לך, רואים שזה בשבילך לא הכסף אלא שליחות, את בסדר גמור! ולכולם בהצלחה! חגית רפאלי

../images/Emo13.gifמענין מאוד מה שכתבת פה מעניין

גם מהיכן נשלחת לכתוב זה. אבל את יודעת מה זה ברור לעין :)

לא נשלחתי משום מקום,

מה קורה לך? אני עברתי תהליך דרך המרכז להורות של עדה ומינה, לא לקחתי ליווי כי שוכנעתי לוותר גם מאחר ואנחנו כלכלית היינו עמוסים, וכל מה שרשמתי אמיתי, מי בדיוק את חושבת ששלח אותי ולמה? ומדוע את כ"כ כועסת? תקראי שוב מה שרשמתי, תעברי לנענע לתקופה של שנה שעברה ותראי מה אני ובן זוגי עברנו (אנחנו בנענע רשומים כחגית ואיל). לא היתה לי שום כוונה רעה רק להסביר ולספר מה קרה לנו ושמלווה זה דבר קריטי בין זוג מיועד ופונדקאית שבאים לתהליך זמני ממוצקות מאוד שונות. ולידיעתך בתקופת ההריון של שירי שלנו הדף כאן בתפוז מאוד עזר לי, כי כל הפונדקאיות והזוגות של מירב נתנו לי הרגשה שאפשר גם אחרת, הכל אמיתי ואף אחד לא "שתול", אל תקחי את זה למקום שאת מדמינת, חבל.

ועדין העובדות שאת ציינת פה מאוד

חשודות, אבל עזבי לא נכנסת לעומק זה נראה כסיפור תרתי משמע "סיפור" יאללה זזתי לילה טוב..

וזו הדרך שאת מתנהלת בחיים בכלל?

כולם חשודים ומספרים סיפורים? אז בשביל לעשות לך את הלילה מתוקלהלן ההוכחה של הפשושות שלי

למעלה