ערב איכותי של NBA

rapgamer4ever

New member
לא בטוח שצריך מדד PER השוואתי

אני מעדיף לכמת את התרומה של שחקן למספר מסוים ולעשות את האנליזה בעצמי במקום לתת למדד לעשות לי אותה. קצת כמו "מדד היעילות" שהיה בזמנו, אבל כזה שמסתמך על נתונים מתקדמים יותר.

fatnoam

Active member
המדד יצא במטרה להשוות בין שחקנים ללא קשר לעמדה בה הם משחקים.

rapgamer4ever

New member
שזה גם חטא היבריס

כי אתה יכול לקחת חמישה שחקנים עם PER של 20 ומעלה שירכיבו חמישייה לא מאוזנת וגרועה בהרבה משחקנים עם PER של 15.
אי אפשר לנתק את הנתונים מהקוטנקסט או לייחס משקל רב מדי למדד שמתיימר "לעשות את כל העבודה" ולומר פשוט כמה שחקן מסוים טוב בכדורסל.

fatnoam

Active member
למה

קשה להרכיב קבוצה שתצבור 20 נקודות מדד ומעלה זה נכון, אבל בקלות אתה יכול לקחת שחקנים עם ממוצע של 20 נקודות מדד ולחבר אותם לחמישיה נהדרת עם סינרגיה טובה, פשוט הם לא יצליחו לשחזר את נקודות המדד האלה.
&nbsp
קארי, הארדן, לברון, דייויס וג׳ורדן יכולים לשחק ביחד בכיף. סבבה, אתה יכול לחבר גם שחקנים שלא תהיה בינהם סינרגיה טובה, ולקחת שחקנים עם פחות נקודות מדד ועם סינרגיה יותר טובה שתהיה חמישיה יותר טובה, אבל זה משהו שלא קשור למדד, זה קשור לאופי של שחקנים.
&nbsp
&nbsp

rapgamer4ever

New member
זו הייתה כוונתי

שהמדד כביכול מתיימר לומר "לסנטר א' יש PER של 19 ול-SG ב' יש PER של 16, סימן שהסנטר יותר טוב מה-SG" אבל בפועל זה הרבה יותר מורכב. לכן אני גם לא רואה ערך רב בהשוואה סטטיסטית בין סנטר לבין SG.

אני מסכים שאין טעם להשוות בין עמדות

אני חושב שכן בסופו של דבר שחקנים שמשחקים ליד שחקנים טובים או שחקנים שמשחקים הרבה זמן עם תפקיד ספציפי במגרש נפגעים יותר במדד שמתבסס על סטט' :)
&nbsp
ובכללי לרכזים יש סיכוי גבוה יותר להיכשל במדד הזה.
&nbsp
אני חושב שבגלל זה יש כל כך הרבה מדדים בגלל זה אני בד"כ לא אוהב להיתפס למדד אחד.

מקבל את התיקון - היית אומר שזה סטרץ' היסטורי?

אני לא טוב בהיסטוריה

היית אומר שזה סטרץ' היסטורי של ווסטברוק? ערימה של טריפל דאבלים פשוט לא נרומלית (תראה מי עוד עשו 10 בעונה בשלושים השנים האחרונות... והיד עוד נטויה), ממוצע טריפל דאבל (לאורך די הרבה משחקים), זה פשוט מדהים.
ושוב, הוא בקושי מועמד ל MVP (לא ציינתי את זה כדי להתריס, זה מוצדק, רק הופך את זה למופלא יותר).
לדעתי, אם ווסט' ודוראנט בכושר טוב, יחד עם איבאקה וקאנטר, ושאר השחקנים (יש עוד כמה שעוד לא ראינו את המקסימום מהם), הם מועמדים מובילים לאליפות. מקווה שבשנה הבאה זה אכן יקרה - אחרת הקבוצה המעולה הזו תתפרק. וחבל.

rapgamer4ever

New member
ודאי שזה סטרץ' היסטורי

אי אפשר לטעון אחרת מהסיבה הפשוטה שלא ראינו סטרץ' מסוג זה כבר הרבה מאוד שנים... אם בכלל. באמת חריג בצורה יוצאת דופן.
בגדול מה שחשוב לי להדגיש הוא שהמספרים באמת off the charts מכל הבחינות אבל היכולת עצמה, עם כמה שהיא מעולה, קצת יוצאים מפרופורציה לגביה. זו דעתי לפחות.
&nbsp
&nbsp

Anfield

New member
תסכול גדול

תשים לב למה שקאנטר עושה בהתקפה מאז שעבר לאוקלהומה, כאילו הוא וווסטברוק משחקים כבר 20 שנה ביחד. כמה חיכיתי שיהיה לנו איום כזה בצבע כמוהו. הוא חור בהגנה אבל רק לדמיין איזה קבוצת התקפה אוקלהומה יכולה להיות כשכולם בריאים...משהו נדיר. אני מחכה כל יום לחדשות מפתיעות מכיוון דוראנט, זה יותר חשוב מהתוצאות כרגע. מתפלל להפתעה ושיחזור שבועיים לפני הפלייאוף או משהו כזה, אמן.

Anfield

New member
זה משנה?

בלי דוראנט נעוף בכל מקרה. בלי דוראנט גם אם נעבור סיבוב נעוף אח"כ.
בכלל לדעתי גם חובה שאיבקה יהיה כשיר אבל אצלו הסיכויים שיחזור בזמן טובים.

Executioner

New member
תודה!

מפתיע לראות שהוא לא חריג בנוף הרכזים בNBA מבחינת החזקה בכדור אבל בכל זאת הוא עושה מזה הרבה יותר. סטטיסטיקה מעניינת.

billc

New member
אני לא רוצה לסנגר על אטלנטה, אבל רק רוצה לומר

שצריך לתת לחוזרים מהפציעות זמן כידי לחזור לעצמם, אין ספק שאטלנטה לא בשיאה, פעם ראשונה העונה הם הפסידו 3 משחקים רצוף, אני לפני שבוע צפיתי להפסד 3 המשחקים האלה , למרות שעל הנייר אטלנטה היתה צריכה לנצח לפחות שניים מהם (כאשר תומפסון לא שיחק עם גולדן, ודוראנט וקנטר לא שיחקו עם אוקלהומה)
כולם חיכו למשבר של אטלנטה, הם כרגע שם, אבל יש זמן לחזור לעצמם, אני יודע שהרבה מזלזלים במזרח,
אבל מיאמי ביום נתון יכולה לנצח כל קבוצה בNBA ואינדי אולי פול ג'ורג' יחזור ואז הם ממש יהיו מפחידים.

billc

New member
דרך אגב בפאוור רנקינג של שטיין, קלבלנד עולה למקום השני

אטלנטה יורדת למקום הרבעי (ירידה של שני מקומות )

מצד שני הפלייאוף קרוב ואם אטלנטה לא תתאפס ומהר

מקום ראשון במזרח או לא, זה לא יעזור להם בפלייאוף הרבה מחצי הגמר/הגמר.
&nbsp
השיפוט יתן להרביץ יותר, הפיזיות תעלה והמשחק האמיתי יתחיל באמת ואז אסור לפשל.
&nbsp
מצד שני עד חצי הגמר/גמר המזרח אני לא צופה שמשהו יפריע לאטלנה או קלבלנד, כי המזרח כל כך חלש שזה מצחיק שיש למזרח 8 נציגות ואפילו עצוב. הייתי מעדיף פלייאוף של הטוב מ 16/8 על פי בית אחד בלי בתים בכלל (אין מזרח-מערב אלא בית בודד אחד) ואז הרמה בפלייאוף הייתה יותר טובה.

billc

New member
אינדי ומיאמי לא כלכך חלשות, המאזן שלהם גרוע, אבל

הם לא חלשות, אפשר להתווכח שאם בוש היה בריא ומשחק, היה להם את החמישיה החזקה בNBA

rapgamer4ever

New member
אל תגזים

אין למיאמי קייס מול החמישיות של גולדן סטייט, פורטלנד, קליבלנד, קליפרס והאמת שגם אטלנטה.
הרשימה יכולה להתארך אבל אני לא אציין חמישיות שאפשר לחלוק עליהן.

אני מוכן לזרום איתך לשם הדיון, אבל מה עם ה 4 האחרות במזרח?

הנקודה שלי היא שבליגה אחת בלי בתים נציגות המזרח רובן לא היו נכנסות לפליאוף של 8 קבוצות בלבד והיינו רואים 6 מהמערב ו 2 מהמזרח בפלייאוף נכון להיום. אם שיטה של 16 קבוצות המזרח היה במקומות האחרונים לרוב בפלייאוף של 16 קבוצות עם ליגה אחת בלי בתים אחרי המערב להוציא את אלטלנטה וגולדן וקבלנד קצת מתחת להן.
&nbsp
להוציא את אטלנטה וקלבלנד אין למזרח פייט מול המערב.

עומרי כספי מתחיל להצמיח שורשים? פוסט אופטימי.

העונה נראה שהוא התבגר. הרי ברור לכולנו שעומרי עובד כמו מטורף ומתאמן כמו פסיכומניאק גם שלא שיחק בכלל, אבל בעבר לא ידע לנצל את רוב ההזדמנויות שקיבל בעיקר בגלל שניסה לעשות יותר מדי דברים מעבר לקיבולת שלו, או במילים אחרות לקפוץ מעל הפופיק, ולקפוץ מעל הפופיק שלו זו קפיצה די רצינית.
מאז ש"קואץ' קארל" כמו שעומרי אוהב לקרוא לו הגיע לסקרמנטו הבחור פורח, השתלב בשיטה של קארל מצויין ואין סיבה שלא, כי השיטה מבוססת על סטרץ' 4 (שזה דווקא רודי גיי) והרבה הנעת כדור (שזה דבר מצויין בשביל עומרי).
בגלל זה עומרי כספי ודירק וויליאמס שני שחקני כנף לא מוגדרים בין ה3/4 עם החסרונות והיתרונות לכאן או לכאן פורחים כי שניהם יכולים לשחק בשיטה הזו בצורה יעילה.

בנוסף לקואץ' קארל, חייבים לתת קרדיט לעומרי, שסוף סוף נראה שהבין עד לרמה מקסימלית את תפקידו במערך, הוא שיפר את החדירה והסיומת מתחת לסל, הוא לא מתבייש לחדור על שחקנים והוא מנסה שלא להיות תלוי אך ורק בלבד על קשת השלוש ומביא איתו משהו שמתחיל להיות המאפיין הכי גדול שעומרי כספי בליגה Dirty hard defensive player.
(כספי במרץ 8נק' 3.6ריב'וכמעט 2אס' למשחק 45% מהשדה 40% מהשלוש ב-23דק')

כן עומרי שלנו לאט לאט הופך להיות ברוס בואן הישראלי, אני חושב שזה התפנית הכי חכמה שעומרי יכל לעשות, סטרצ'רים שיודעים לקלוע יש מספיק וטובים ממנו בתחום הזה, כמו פרנסיסקו גארסיה חבר טוב של כספי (בתת מודע הוא שונא אותו) שלקח מכספי דקות בערך כל הקריירה, בהתחלה בקינגס ואז גם ביוסטון, ואני חושב שדבר עכשיו שקבוצות באמת רוצות זה שחקנים שהם גלו-גאייז, שבאים עם רוח קרבית ומספקים הגנה קשוחה.

ועומרי מתחיל למלא את המשבצת הזו.
קחו לדוגמא ראיון הבא עם רודי גיי אחרי הניצחון האחרון על הוויזארדס, כספי מוזכר בראיון של 4 דקות שלושה פעמים או יותר.
1. 2:30 דק' רודי גיי מסביר שבשביל שהשיטה תעבוד צריך שחקנים שיכולים לשחק אותה (בעיקר הכוונה מישהו שישחק לצידו כשהוא יורד ל-4 ויהיה חייב להיות הגנה תואמת וצפופה לעזור לגיי) אז הוא אומר שעומרי ודי-וויליאמס (2) יכולים לשחק את זה טוב.
2. מיד אחר כך היא שואלת אותו על התקופה האחרונה הטובה של עומרי, "הוא Wild-card שם בחוץ, אני לא יכול לציין פוזשיינים או מה בדיוק הוא עושה אבל זה עובד ויעיל אז כדאי שימשיך לעשות את זה".
3. בסוף הראיון הוא נשאל על הדחיפה של פירס על עומרי, וזו התגובה "הוא תמיד מסיים עם איזה מקרה, אפילו כששיחקתי נגדו, שנאתי אותו, הוא אחלה Team-mate אבל שנאתי לשחק נגדו, חייבים שחקנים כאלה בקבוצה, הוא לא מפחד להיכנס לעימות עם אף אחד וזה מה שאנחנו אוהבים בו"

לינק: https://www.youtube.com/watch?v=pXF2T5gakBI

לסיכום:
כספי נכנס לעונה הזו כשהוא חוזר לקבוצה שדרכה נכנס לNBA, בלי ידיעה אם ימשיך בכלל בליגה (שנה אחרונה בחוזה).
אז מבחינתו השנה היא מלחמה על שאר הקריירה ובנתיים הוא קונה לעצמו חוזה.
בנוסף החלטה נבונה היא להשתקע במקום אחד שבו אתה מקבל קרדיט והמערכת אוהבת אותך כמו סקרמנטו, ושהשחקן הכי טוב בקבוצה חולה עלייך (קאזינס מת על עומרי רואים את זה גם בכימיה במגרש).
וגם אי אפשר לשכוח את החברה שני שלומדת במכללת סקרמנטו.
= כספי מצהיר כבר שהוא מאוד רוצה להמשיך רק בקינגס ומקווה לקבל חוזה חדש עם הקינגס.
בהתחשב ביכולת לאחרונה כנראה שזה יתממש.

מה שכן אנחנו ממש לא נותנים גב ישראלי לנעליים של עומרי ועם גורג' קארל אמר שזה מכוער, דרשני.

למעלה