עצת התמחות

lol65

New member
עצת התמחות

אני יודעת שהתמחות בעליון נחשבת למאוד יוקרתית ונראה שכל מי שיש לו את הנתונים שואף לשם. אני תוהה לעצמי מה ההתמחות שם באמת נותנת מבחינת הידע הפראקטי. לפקולטה יש אינטרס שכמה שיותר בוגרים שלה יתמחו שם וה דוחפים לכיוון הזה, אז כל תשובה של הסגל אני לוקחת בערבון מוגבל ("כל המשרדים חוטפים את המתמחים של העליון").
אז נגיד וסטודנט עושה התמחות בעליון, סיים את ההתמחות ומן הסתם, למעט מקרים יוצאי דופן של עוזרים משפטיים שנשארו, עכשיו צריך לחפש עבודה ולהתברג למשרדים. אם, למשל, הסטודנט מאוד מתעניין ברשלנות רפואית, מה בדיוק עזר לו שהוא התמחה בעליון אם יש לו ידע אפסי ברשלנות רפואית ובכלל בעבודה פראקטית של עו"ד? אם אתה כבר אחרי התמחות, אתה עו"ד ומחפש עבודה כעו"ד, אז לא באמת אפשר לבוא למשרד ולהגיד לו "תשמע, אין לי שמץ של מושג בתחום שלך, אבל אני מאוד מתעניין בו ואשמח ללמוד. קח אותי כי התמחתי בעליון".
בקיצור, אני מתלבטת עד כמה היוקרה של ההתמחות בעליון, הסבל של מחקר משפטי והנסיעות לירושלים באמת ישתלמו מבחינת שוק העבודה אח"כ?
מכירים מתמחים בעליון שאח"כ עברו למשרדים פרטיים? איך זה עובד?
תודה
 

sacrament

New member
התמחות בעליון

אני אתן לך שניה דוגמה לא קשורה אבל כן קשורה.
אפשר לשאול את עצמך למה לעזאזל אלוף בצה"ל שכל מה שהוא יודע מהחיים שלו זה צבא יכול לחפש פתאום כמנכ"ל של מפעל של גלידות, או בחברת סלולר, או באלוהים יודע מה. או איזה ח"כ לשעבר שפתאום מנהל חברת הייטק אפילו שהוא לא מבין את הבדיחה שיש 10 סוגים של של אנשים, כאלה שמבינים בינארית וכאלה שלא.

אז נשאלת השאלה איך הם עושים כזה "EXIT" לאזרחות אפילו כשברור שמבחינה אובייקטיבית, אנשים אחרים עם ניסיון ב*אותו* תחום היו מתאימים לעבודה יותר. קודם כל - הם מתוך "המערכת" והם מבינים איך היא עובדת ואיך להתנהל מולה. דבר שני - אם הם הגיעו לאן שהם הגיעו כנראה שהם אנשים מאוד מוצלחים. שלוש - יש להם קשרים. מלאאא קשרים. וכמובן שיש עניין של פיקוד ויכולת ניהול והם אנשים מוכרים ונפתחות דלתות וכו' וכו'.

עכשיו תכניסי את עצמך לנעליים של מראיין - מגיע אליך מישהו שהתמחה בעליון. כזה שרואה את כבוד הנשיא בבוקר ומהנהן לו לשלום. כזה שמכיר את כל הספריה של בית המשפט העליון בעל פה. כזה שכנראה הציונים שלו היו כל כך מדהימים והריאיון איתו פשוט הפיל את השופט עליון עד שמכל מיליון המועמדים - בו הוא בחר. מתמחה שכתב את הטיוטות או את הקדם טיוטות של כמה מפסקי הדין הבולטים באותה שנה או לפחות היה מעורב בהן. שיודע איך הדברים עובדים בעליון...

איפה ההתלבטות בכלל?
כן, הם הולכים למשרדים פרטיים. וכן - הם מתקבלים למשרדים הכי טובים, אפילו שאין להם מושג על התחום. כל דבר אפשר ללמוד. אצלי במשרד היו שני עורכי דין שהתמחו בעבר בעליון ולא ראיתי שהם נתקלו בבעיה כלשהי...
 

shiray

New member
מסכימה ומוסיפה

שחלק גדול מאלו שמתקבלים לעליון, בגלל אותו חשש מהיעדר ניסיון פרקטי, עובדים כטרום מתמחים במשרד מסחרי לפני ההתמחות בעליון (לרוב במשרד אליו התקבלו לפני שהתקבלו לעליון).
 
אפילו בלי טרום

רוב חבריי שהתמחו בעליון לא עשו טרום.
כולם התקבלו בלי שום בעייה לכל משרד שרצו לעבוד בו אח"כ, פרטי, ציבורי או מגזר שלישי. ממש רדפו אחריהם. והם גם בד"כ הרוויחו שכר קצת יותר גבוה מאשר עו"ד צעירים אחרים באותו משרד.
את הנסיון החסר אפשר להשלים מהר מאד.
ועו"ד מתמחה עליון נראה יפה גם בעמוד קו"ח של עורכי הדין באתר אינטרנט של המשרד, וגם עושה רושם מצויין באירועי מינגלינג למיניהם.
 
המראיינים בעליון- מה הם מחפשים?

ראיתי שהיה על זה דיונים מימים ימימה בפורום, אבל אני שואלת כי אולי:
א. יש משהו עדכני.
ב. כדי להציף את זה שוב, בגלל משתמשים חדשים שאולי פעם לא היו פעילים פה ויוכלו לתרום מהבנתם.


מלבד ציונים גבוהים [מעל 90 כמדומני שקראתי], האם ניתן לומר שרוב המועמדים שמתקבלים להתמחות בעליון היו ב2 התפקידים [עוזר מחקר/כתב עת]? דברים אחרים יכולים להרשים אותם גם?
 
אבל

(למרות מה שכתבתי קודם, בתגובה) - אם זה נראה לך סבל, אז סתם חבל. גם הסיכוי שלך להתקבל נמוך יותר אם את לא יכולה לשכנע את המראיינים שלך שיש לך סיבה טובה לבוא לעליון.
אם ברור לך שאת רוצה לעסוק בעריכת דין באחד המשרדים המסחריים, ויש לך נתונים של עליון, ואת חושבת שתסבלי בעליון, לכי להתראיין להרצוג פוקס נאמן/ש. הורוביץ/אגמון וכאלה, ופשוט תמשיכי לעבוד שם גם אח"כ.
עם נתונים של עליון, הסיכוי שלא תתקבלי לאחד המשרדים הגדולים קטן מאד. ואם את טובה, לא אמורה להיות לך בעייה גם להישאר שם אח"כ.

חבל על המקום בעליון שיבוזבז עלייך ולא על מי שעשוייה להנות ממנו, וחבל עלייך לסבול שנה של עבודה אינטנסיבית וסיזיפית אם את לא נהנית ממנה.
 

lol65

New member
איך אני אדע?

בתיאוריה הכל נשמע לי משעמם, אבל אולי בפראקטיקה אני כן אהנה מזה? זה בדיוק העניין שיכול להיות שבסופו של דבר אני כן אוהב להתמחות שם, בדיוק כמו שיכול להיות שאני אסבול במשרד גדול. אי אפשר לדעת.
מעבר לכך, אני לא חושבת שאני רוצה לעסוק במשפט מסחרי, אבל אני כן אעדיף להתמחות במשרד גדול ונחשב, ורובם, מה לעשות, מסחריים, כדי שתהיה לי נקודת פתיחה טובה. וגם כאן, מי יודע? אולי אני אוהב את התחום המסחרי ואשאר בו. הכל מלא לי בסימני שאלה.
אם אחליט להתראיין לעליון, ברור שזה לא יהיה המקום היחיד שאתראיין אליו, זה לא מונע ממני להתראיין גם למשרדים. אני כרגע פשוט מתלבטת אם שווה לי בכלל להשקיע את המאמץ ולהגיש מועמדות (זה כרוך בהרבה ניירת, עותקים ובלאגן פרוצדורלי) עקב החשש שלי מכך שלא אלמד שם שום דבר מעשי ולמעשה לא אתמקצע בשום תחום.
 
חד משמעית - לא לומדים שם יותר מדי פרקטיקה

לומדים חשיבה, לומדים היכרות עם המערכת - אבל רק עם פן מאד צר ומצומם שלה.
תשאלי את עצמך מהן המטרות שלך בהתמחות. אח"כ תבררי על כל אחד מהמקומות מחברים שלך שהתמחו במקומות האלה, ותשאלי אותם מה הם קיבלו מההתמחות שם. ואז תראי אם זה מתאים.
איפה את לומדת?
אם אין לך שמות של אנשים לפנות אליהם בהקשר זה, פני אליי בפרטי, ונראה למי אוכל להפנות אותך.
 

Atenolol

New member
שתי הפרוטות שלי

תסתכלי על הקריירה שלך כמכלול. בית המשפט העליון הוא פסגת המשפט הישראלי. אם יש לך סיכוי להתמחות בפסגה, הדבר הנכון הוא להתמחות בפסגה. אם תרצי אחר כך לעסוק בתחום ספציפי, תפני בתום ההתמחות למשרדים המתאימים, ויקבלו אותך.
 
למעלה