עצתי לחרדים

Henry0

Well-known member
אני לא מסכים איתכם, אך בהחלט מבין אותכם.
עבורכם התורה היא ערך עליון, ועבורנו המדינה אינה ערך עליון (אלא תפקידה להעניק לאזרחים את הערכים שלהם).
כך שגישתכם היא הגישה שאיש עקרונות צריך לקחת על עצמו.

אל תעשו הפגנות, אל תכנסו למלחמות.
לכו לכלא בראש מורם.
בכלא לא יתנכלו אליכם, ירשו למוריכם להיכנס לתת שיעורי תורה, תוכלו "להגות בתורה יום ולילה",
ולא תאלצו "לבטל תורה" בהפגנות ומלחמות.

ישראל, עם עשרות אלפי אברכים בכלא, תאלץ לעשות חושבים מחדש,
איך יוצרים "צבא חרדי",
שבו רבניכם הם הקובעים בכל סידרי החיים,
ומפקדיכם מתאמים עם צה"ל את צרכי הביטחון.

כוכבית מצויה

Well-known member
עבורכם התורה היא ערך עליון, ועבורנו המדינה אינה ערך עליון (אלא תפקידה להעניק לאזרחים את הערכים שלהם).

לכו לכלא בראש מורם.
בכלא לא יתנכלו אליכם, ירשו למוריכם להיכנס לתת שיעורי תורה, תוכלו "להגות בתורה יום ולילה",

איך יוצרים "צבא חרדי",
כל מה שצריך זה לשלול את זכות הבחירה לכנסת מהמשתמטים והרבנים תאבי השררה יורו להם להתגייס.

Harrington

Well-known member
מנהל
זה יהיה חסר תקדים כי אפילו לבוגדים כמו וענונו ואודי אדיב לא שללו זכות הצבעה.
וטוב שכך. יש מדינות ששוללות זכות הצבעה מעבריינים מורשעים, אבל תכל'ס זה צעד לא דמוקרטי בעליל. לטעמי אם (ה)מדינה רוצה לנקוט בצעד זה, עליה לעשות זאת בדרך עקיפה של שלילת אזרחות. זה צעד שניתן וראוי לנקוט אותו כלפי בוגדים למשל והתוצאה ממילא תהיה שהם מאבדים את זכות ההצבעה. אבל לשלול את זכות ההצבעה נטו מאזרחים ישראלים רק בגלל שהם לא עומדים בתלם ולא נוהגים כפי שיש הסבורים במדינה שעליהם להתנהג*? לא רלוונטי ולא דמוקרטי.

* מתייחס כמובן לבחורי הישיבות ולא לעבריינים.

DANIAVNI

Well-known member
וטוב שכך. יש מדינות ששוללות זכות הצבעה מעבריינים מורשעים, אבל תכל'ס זה צעד לא דמוקרטי בעליל. לטעמי אם (ה)מדינה רוצה לנקוט בצעד זה, עליה לעשות זאת בדרך עקיפה של שלילת אזרחות. זה צעד שניתן וראוי לנקוט אותו כלפי בוגדים למשל והתוצאה ממילא תהיה שהם מאבדים את זכות ההצבעה. אבל לשלול את זכות ההצבעה נטו מאזרחים ישראלים רק בגלל שהם לא עומדים בתלם ולא נוהגים כפי שיש הסבורים במדינה שעליהם להתנהג*? לא רלוונטי ולא דמוקרטי.

* מתייחס כמובן לבחורי הישיבות ולא לעבריינים.
בהחלט ראוי שאדם שמגלה חוסר נאמנות למדינה לא יהיה בעל זכות להיות שותף לגורלה
( שהרי הוכיח כבר את חוסר נאמנותו )
אפשר לדון רבות בשאלה מהי חוסר נאמנות אבל בעיקרון אני בטוח .
זאת אומרת, אם החרדי, בהנחה שאני מאמין לו, טוען שבלימוד תורה הוא דואג למדינה אז חוסר נאמנות זה לא .
כנ"ל גם מי שתומך בהקמת מדינה פלסטינית כי לטענתו ( המטומטמת) זה יביא שלום. טימטום גדול אך לא חוסר נאמנות .
מי שהורשע בשיתוף פעולה עם איראן במלחמה בהחלט ראוי לאבד את זכות ההצבעה וגם את אזרחותו .
לגבי עבריינים פליליים קשה לי להחליט למשל, האם זה שמישהו אנס פוסל אותו להצביע ?
אפשר לטעון שהוא לא פגע במדינה אלא בנאנסת אבל אפשר גם לטעון שזאת פגיעה במרקם המוסרי של המדינה .
מה לגבי מי שמפזר חמץ בזדון במרחב הציבורי ? אני חושב שזה חוסר נאמנות למדינה
זה לא החמץ ולא מכירתו זה הזדון ששזה גוןרם בעירעור מערכת היחסים השברירית בין חילוניים לדתיים .
כנ"ל מי שזרקה ראש חזיר לתוך אלאקצא .
כל מקרה לגופו .

כוכבית מצויה

Well-known member
זה לא החמץ ולא מכירתו זה הזדון ששזה גוןרם בעירעור מערכת היחסים השברירית בין חילוניים לדתיים .
נראה שלדעתך כל פגיעה ברגשות החרדים פוגעת במערכת היחסים השברירית בין חילונים לדתיים בעוד השתמטות של עשרות אלפי צעירים מגיוס לא פוגעת במרקם הזה.
הפרופורציות שלך תמוהות בעיני.

evglev1

Well-known member
מנהל
נראה שלדעתך כל פגיעה ברגשות החרדים פוגעת במערכת היחסים השברירית בין חילונים לדתיים בעוד השתמטות של עשרות אלפי צעירים מגיוס לא פוגעת במרקם הזה.
הפרופורציות שלך תמוהות בעיני.
החמץ פוגע גם בסרוגים שדווקא סרוגה הפילה ממשלה בגלל זה, ויש דברים שהם סתם בשביל להתגרות. למשל זה שניסו להישאר בכוח ברכבת הקלה בשבת זאת מחאה לגיטימית ובאמת נלחמים בהחלטה שלא סופרת את הציבור החילוני ושומרת על סטאטוס קוו בעניין השבת שאין בו שום דבר לטובת החילונים ובדיוק כמו העיסקה של אובאמה עם איראן פשרה שבה רק צד אחד מקבל הכול. אבל לחילוני שלא שומר כשרות אין בעיה לרכוש חמץ אצל גויים בפסח ולכן עם החמץ זה בא רק כדי להתגרות או "להראות מי הבוס" ואין מצוקה אמיתית לציבור החילוני כמו עם התחבורה הציבורית בשבת ובמיוחד בכלי תחבורה חדשים כמו הרכבל בחיפה והרכבת הקלה בתל אביב ולכן מי שחושב שדרוש מרי אזרחי נגד חוקי התחבורה הציבורית בשבת זאת עמדה לגיטימית שנובעת ממצוקה אמיתית, גם אם ח"כיות גלויות ראש כמו מירי רגב וטלי גוטליב לא מכירות בה.

Harrington

Well-known member
מנהל
בהחלט ראוי שאדם שמגלה חוסר נאמנות למדינה לא יהיה בעל זכות להיות שותף לגורלה
( שהרי הוכיח כבר את חוסר נאמנותו )
אולי. מבחינתי משאיר את זה ב'צריך עיון'. אני פשוט לא רואה באי-גיוס לצה"ל (בוודאי לא אם זה מסיבות ענייניות מצד הנוקט בדרך זו) "גילוי חוסר נאמנות למדינה". בניגוד לאיך שנהוג בתקופתנו להציג את זה, אני לא חושב שהשירות בצה"ל הוא 'חזות הכל', לא מבחינת אפשרויות התרומה למדינה ולא כמבחן נאמנות לה.

אז אם התייחסת לבוגדים מורשעים, אמרתי שאין לי שום התנגדות לשלול מהם זכות זו, אבל אני סבור שיש לעשות זאת בדרך העקיפה שציינתי למעלה. זאת מהטעם הפשוט ששלילה סתמית של זכות ההצבעה היא צעד לא דמוקרטי בעליל שאני לא חושב שראוי להטילו על בני אדם מסוג מסוים על אוטומט. אולי וגם על זה אני צריך לחשוב עוד, בדרך של בחינת כל מקרה לגופו.
אפשר לדון רבות בשאלה מהי חוסר נאמנות אבל בעיקרון אני בטוח .
זאת אומרת, אם החרדי, בהנחה שאני מאמין לו, טוען שבלימוד תורה הוא דואג למדינה אז חוסר נאמנות זה לא .
בדיוק.
כנ"ל גם מי שתומך בהקמת מדינה פלסטינית כי לטענתו ( המטומטמת) זה יביא שלום. טימטום גדול אך לא חוסר נאמנות .
מוסכם.
מי שהורשע בשיתוף פעולה עם איראן במלחמה בהחלט ראוי לאבד את זכות ההצבעה וגם את אזרחותו .
אז אנחנו כלל לא חלוקים כנראה. אני רק הופך את הסדר.
לגבי עבריינים פליליים קשה לי להחליט למשל, האם זה שמישהו אנס פוסל אותו להצביע ?
לטעמי לא. ולפני שחמומות מוח יסיקו מכאן שאני תומך באונס, אציין (באופן מיותר להחריד אמנם לדעתי :)) את התנגדותי לכך.
אפשר לטעון שהוא לא פגע במדינה אלא בנאנסת אבל אפשר גם לטעון שזאת פגיעה במרקם המוסרי של המדינה .
אולי. אבל זה מדרון חלקלק. איפה תעצור? נער צעיר שגנב כיכר לחם בגלל שמשפחתו עניה ורעבה ללחם, תיטול ממנו (לכשיגיע לגיל המתאים) את אפשרות הבחירה בגלל שעקרונית גניבה נוגדת את ערכי המדינה ואת המרקם המוסרי שלה?
כנ"ל מי שזרקה ראש חזיר לתוך אלאקצא .
כל מקרה לגופו .
בקיצור, אני נוהג בדרך כלל להגיב בהתאם לקריאה כרונולוגית. אבל לאחר שהגעתי לסוף דבריך, נלענ"ד כאמור קודם שאנחנו בס"ה מסכימים על הכל פחות או יותר בסוגיה הזאת :).

אוסיף רק עוד נדבך אחד שלא עלה עד כה והוא קיומן של מפלגות ענייניות, כלומר מפלגות שקמות ויש להן עניין אחד שהן מבקשות לקדם. היו שלל מפלגות כאלו בישראל לאורך שנות קיומה, אולי יש גם היום אם כי אין לי כרגע דוגמה בשליפה (אם זה מהעבר אז מפלגת הקשישים היא דוגמה טובה). ידוע ולא חדש שתנאי המאסר ובוודאי תנאי המעצר בישראל בעייתיים. זה דיון שנמשך כבר שנים רבות וארוכות גם במישור הפוליטי וגם במישור המשפטי. דא עקא, זה לא מעניין אף אחד מספיק כדי להפוך את זה לאישיו, לדגל. כעת דמיין שקבוצת אסירים לשעבר (כלומר שעניינם היא לא להשתחרר מהכלא באמצעות בחירה לכנסת) רוצה להקים מפלגה שתטפל דווקא בנושא הזה. האם יש לאסור זאת? מדוע? אלו אזרחי ישראל ש'שילמו את חובם למדינה' כפי שזה מכונה ויש להם נושא שלדעתם מספיק חשוב בשביל להקים עבורו מפלגה. יש אפילו סיכוי לא מבוטל שמפלגה כזאת תצליח להתברג לכנסת, שכן כידוע לא חסרים אסירים/עצירים לשעבר במדינה, שאם אין להם נושא אחר שחשוב להם מספיק ישמחו לבחור במפלגה שחרטה את הקטע הזה על דגלה.

לטעמי זה צריך להיות לגיטימי (ואפילו רצוי) ועל החברה לתמוך בכך. אבל מה אם החלטנו שעבריינים מורשעים לא רשאים להצביע? ראשית מפלגה כזאת לא תוכל בכלל לקום וגם אם תקום (למשל באמצעות חוק התיישנות שיאפשר 10 שנים אחרי תום המאסר להצביע), היא לא תעבור את אחוז החסימה, בגלל שכל האסירים הקיימים לא יוכלו לממש את זכותם הדמוקרטית ולהצביע עבורה.

marabo

Well-known member
כל מה שצריך זה לשלול את זכות הבחירה לכנסת מהמשתמטים והרבנים תאבי השררה יורו להם להתגייס.
את לא מקורית, היה כבר אנטיוכוס ששלל מהם אפילו את הזכות לעשות ברית מילה.
על מפלתו חוגגים את חג החנוכה

Harrington

Well-known member
מנהל

לכו לכלא בראש מורם.

איך יוצרים "צבא חרדי",
כך יעשו אלה שיידרשו לכך (קרי ייעצרו ויישלחו לכלא). אלה שלא נדרשים לכך לא ילכו בהתנדבות לכלא, מה לעשות. במקום זאת הם יפגינו, שכן זה מה שהם יכולים לעשות.
מאחר וכרגע לא עומדים על הפרק מבצעי מעצרים נרחבים (מה שעלול להשתנות בכל רגע, בהתאם למצב הרוח של היועמ"ש ורמת ההיענות להנחיותיה של צה"ל), אין מה לדבר על "עשרות אלפי אברכים* בכלא".

לגבי מה שצפוי בבתי הכלא הצבאיים לחרדים שייעצרו ויישלחו לשם, זה תלוי בכמות העצורים//נענשים. ככל שהכמות תהיה מספקת, אותם בתי כלא בס"ה יהפכו ל'ישיבות לעת מצוא'.
עם זאת עלולה להתעורר בעיה בנוגע למזון באותם בתי כלא. אלה יצטרכו להתאים עצמם לדרישות החרדיות**, או לשחרר את העצורים. לחלופין ו/או באופן זמני העצורים יסתפקו במוצרי מזון ספציפיים מאוד בלבד.

* המבינים ומכירים את הנושא יודעים שכלל לא מדובר באברכים בדרך כלל, אלא בבחורי ישיבות, אבל זרמתי עם הטעות לצורך הדיון.
** מה שכמובן יהיה כרוך בהוצאות לא מעטות, אחת הסיבות בגינן צה"ל מתנגד למבצעי מעצרים המוניים ו/או לגיוס חרדים בכלל.

Henry0

Well-known member
כך יעשו אלה שיידרשו לכך (קרי ייעצרו ויישלחו לכלא). אלה שלא נדרשים לכך לא ילכו בהתנדבות לכלא, מה לעשות. במקום זאת הם יפגינו, שכן זה מה שהם יכולים לעשות.
מאחר וכרגע לא עומדים על הפרק מבצעי מעצרים נרחבים (מה שעלול להשתנות בכל רגע, בהתאם למצב הרוח של היועמ"ש ורמת ההיענות להנחיותיה של צה"ל), אין מה לדבר על "עשרות אלפי אברכים* בכלא".

לגבי מה שצפוי בבתי הכלא הצבאיים לחרדים שייעצרו ויישלחו לשם, זה תלוי בכמות העצורים//נענשים. ככל שהכמות תהיה מספקת, אותם בתי כלא בס"ה יהפכו ל'ישיבות לעת מצוא'.
עם זאת עלולה להתעורר בעיה בנוגע למזון באותם בתי כלא. אלה יצטרכו להתאים עצמם לדרישות החרדיות**, או לשחרר את העצורים. לחלופין ו/או באופן זמני העצורים יסתפקו במוצרי מזון ספציפיים מאוד בלבד.

* המבינים ומכירים את הנושא יודעים שכלל לא מדובר באברכים בדרך כלל, אלא בבחורי ישיבות, אבל זרמתי עם הטעות לצורך הדיון.
** מה שכמובן יהיה כרוך בהוצאות לא מעטות, אחת הסיבות בגינן צה"ל מתנגד למבצעי מעצרים המוניים ו/או לגיוס חרדים בכלל.
אם חוץ מהדברים הברורים מאליהם,
אין שום דבר לכתוב,
לא מוכרחים.

Harrington

Well-known member
מנהל
אם חוץ מהדברים הברורים מאליהם,
אין שום דבר לכתוב,
לא מוכרחים.
הו כמה חבל שאתה לא טורח לקרוא (ובעיקר לאמץ) את דבריך שלך בעצמך... זה עולה כל פעם מחדש הקטע הזה.

שוין, העיקר שנהנית להנפיק תגובה (מונח לא ראוי שכן לא הטרחת עצמך להגיב למאומה מהדברים עליהם עשית עצמך מגיב, אבל ניחא. חם מכדי להשקיע יותר מדי זמן בלכתוב כל זאת או כמו שאתה קורא לזה "את המובן מאליו").

בריאות.

Henry0

Well-known member
הו כמה חבל שאתה לא טורח לקרוא (ובעיקר לאמץ) את דבריך שלך בעצמך... זה עולה כל פעם מחדש הקטע הזה.

שוין, העיקר שנהנית להנפיק תגובה (מונח לא ראוי שכן לא הטרחת עצמך להגיב למאומה מהדברים עליהם עשית עצמך מגיב, אבל ניחא. חם מכדי להשקיע יותר מדי זמן בלכתוב כל זאת או כמו שאתה קורא לזה "את המובן מאליו").

בריאות.
אם אין מה לכתוב,
לא מוכרחים.

marabo

Well-known member

לכו לכלא בראש מורם.

איך יוצרים "צבא חרדי",
גם בלי כל זה זה היה קורה אם הבג"ץ שלכם לא היה הולך מולם ראש בקיר פוסל את כל הפשרות שהושגו בעבר שבסופו של יום יהיו הפשרות שיגיעו אליהם בסוף כך או אחרת

צביקה5311

Well-known member

לכו לכלא בראש מורם.

איך יוצרים "צבא חרדי",
נראה לך שזה יכול לעבוד?
יש אדמו"רים עם רזומה צבאי/מבצעי?

דורי 1981

Well-known member
אין מספיק בתי כלא לעכברושי השטריימל. איפה אתה רוצה שיכלאו אותם, בשירותים של תחנות אוטובוס מרכזיות?

למעלה