עצמאות ריקודי העם

עצמאות ריקודי העם

נפלה לידי הזכות ונכחתי אמש במספר הרקדות פתוחות לקהל הרחב במקומות שונים. אבוי לנו אם אכן נראים אנו כפי שחוויתי את הדברים תוך צפיה באספקלריה הישראלית המפוחלצת. בכל ההרקדות בהן נכחתי ולו לרגע קט, הושמעו ריקודים שהוגדרו במפגיע כריקודי עם, שלחניהם, קיצבם ואף שפתם לא דמו ולו במעט לכאלה שניתן לכלול אותם בקטגוריה של ישראליים, עבריים או מקומיים. יכולתי לשמוע שפות כמו פרסית, מרוקאית, תורכית, אנגלית ואחרות בקצבים תואמים, שלקולם ולצלילן פיזזו הרוקדים. לרגע קט הייתי בתחושה כי כהו עיני וכבדו אוזני, וצבטטתי את עצמי על מנת לבחון כי מצוי אני במלוא חושיי. שלפתי במהרה את יומני על מנת לבדוק את לוח החגים ולתדהמתי גיליתי שאף הוא מורה על התאריך והמועד הקרוי יום העצמאות של מדינת ישראל. היו רגעים בהם חשתי כי מצוי אני בקבלת פנים לאחמניג'ד האירני או לאישיות עולמית "חשובה" אחרת. מכובדי החוגגים, חפץ הנני לזעוק ולשאול, האם לא איבדנו את חוש הכוון, את הצפון או אולי שמא אבדה תקוותינו למרות המילים המושרות על ידנו בהמנון הלאומי. האם באמת ובתמים לא נותר בנו קורט של פטריוטיות או קמצוץ של אהבת הארץ ונכסיה הרוחניים, האם אין בנו רצון לשמור על ייחודינו הלאומי כפי שעשו זאת רבים וטובים מבני עמינו לאורך דורות? אם לא נרקוד ריקודי עם ישראליים ביום העצמאות שלנו אז מתי באמת נרקוד אותם? אין זה לדעתי אלא כישלון ואובדן זהות ודרך של מארגני ההרקדות, המרקידים והרוקדים המשתפים עימם פעולה כחטיבה אחת. למותר לציין כי אני באופן אישי נמנעתי מליטול חלק ב"חגיגה" מופלאה זו ולא נותר לי אלא לנוד בראשי, לספוק את כפיי ולקונן על האובדן. בברכת חג עצמאות שמח

נקודת אור

נקודת אור היתה אתמול בשעה הראשונה של ההרקדה ברחבת בית אריאלה בת"א. שרה אביב הפתיעה ופתחה במחרוזת שירי ארץ ישראל (בואו נשיר לארץ יפה, ארץ ישראל יפה, ארץ ארץ, ארצי וכד') והמשיכה עם ריקודי עם ותיקים לכל דיכפין (עוד לא אהבתי די, הורה נרקודה, הורה מדורה, ערב בא, הרועה הקטנה וכד') היו רק שני ריקודים שממש לא התאימו לשעה הזאת, לדעתי: צל עץ תמר היווני, וזוז מצד לצד שלא התחבר לכלום. כל הכבוד שרה, הפתעת בגדול (בהתחשב במה שאת עושה בד"כ בשפת הים)

K I S 69

New member
מי צריך את החרטה הזה ../images/Emo35.gif

שישימו את זה בבית אבות... פנו דרך לדברים עכשוים

קיס 69

תודה לך על תגובתך, שמן הסתם היתה צפויה הרבה מעבר שיכולת לשער. תגובה אופיינית זו, בתוספת הניק ה"מיוחד" שבחרת אכן מצביעים ומחזקים את דברי ומהוים הוכחה ניצחת לעובדה כי אותו דור שעל פי טעמך מצוי בבית האבות, כשל בגדול בהקניית ערכים בסיסיים לדור שלך ולאלה שבעיקבותיך. אין בהם אשם, משום שניסו להקנות לכם את כל שחסרו הם ומתוך כך לא הקדישו תשומת לב ראויה למסורת, ערכים, פולקלור מקומי, מורשת ועוד. לא לפני שנים רבות, נחשב מי שלא שירת את המדינה והצבא למוקצה הן בעבודה והן בחברה ואילו היום נחשב הנ"ל למסתדר, מתקמבן, קול ושאינו פרייר. אני מניח כי אין צורך בדוגמאות נוספות על מנת להמחיש את רלוונטיות הדברים.

union39

New member
קיס69 סופסוף צדיק בסדום

כל הכבוד שאתה מעיז לומר פה לכולם שהמלך הוא ערום

union39

New member
שרה אביב את גדולה כמו תמיד

יודעת לזהות את קהל הרוקדים ולתת בדיוק מה שמתאים להם פשוט גדולה

משהא

New member
איתן ידידי אם היית בא לגן נחום ??

תמורת 30 ש"ח ובעזרת שתיה מגווונת, שמפניה ובירה מחבית בתוספת מאפים רבים ומגוונים מכל הטעמים, יכולת להנות מריקודים ושירים שרובם היו ודאי ערבים לאוזניך ולרגלך, וראויים ליום העצמאות אותם הביא שמעון עשור. ריקודים שמחים אורי גבעוני

tbh12

New member
אחחח...איזה דרמה...

איתן יקירי, מהו שיר עם ישראלי? הרי כל השירים "העבריים" מקום המדינה הלחנים שלהם מארצות שונות. רובם למעשה מרוסיה ואירופה בכלל. כבר דשו כאן ב-'מהו שיר ישראלי'. בכלל...מה הזהות שלנו כישראלים?

אני אומר לך מה הוא שיר ישראלי

לדעתי ואתה תאמר לי אם זה מקובל עליך ואם לא אז גם תסביר מדוע: שיר ישראלי (שראוי שיהיה לו מה שאנו קוראים "ריקוד עם ישראלי") הינו שיר שאתה ואני מסוגלים ואוהבים לשיר אותו לעצמנו ובשירה בציבור עם חברינו. בין השירים האלה תמצא הרבה שירים שהולחנו ברוסיה, צרפת או ארץ גלות אחרת, אך ללחניהם חוברו שירים בעברית המדברים על ההוויה שלנו כאן בארץ ישראל. אנו שרנו אותם וממשיכים לשיר אותם. לא נתקלתי בשום אדם השר את סלמאטי או הורה בן. לא שמעתי שבערבים של שירה בציבור שרים שירים כאלה עם שיקופיות. גלה את אוזני אולי אתה מזמר אותם ושכמותם במקלחת?

אני לא שרה דבקות לא בציבור ולא...

במקלחת - אז אין הן מתאימות להרקדת יום העצמאות שתתקיים אצלי הערב? השימוש במוסיקה שאינה ישראלית אינה תופעה חדשה, בעיקר בריקודים בסגנון הדבקה - "בוקי דללה" - ריקוד מאד "נחשב" הוא למוסיקה כורדית אאל"ט. רמות - ה"אמא של הדבקות" -מלבנון. אז עלי מבחן הישראליות הזה לא מקובל - כי אני לא מוותרת על רבים מהריקודים שאינם עונים על קריטריון המקלחת.

שמחתי לשמוע

שגם שאת מתקלחת את חושבת עלי

האמת היא שעד היום לא חשבתי על זה

...אבל עכשיו זה לא יצא לי מהראש...רצה לקנות סבון אחר...יש למישהו הצעות?

למעלה