עצירות עזרו לי

עצירות עזרו לי../images/Emo7.gif

אני אוכלת הרבה ירקות- 2-5 מלפפון ביום, 3-5 עגבניות, 2-3 פלפל, כוס וחצי עדשים מבושל או גריסי פנינה, המוןןןן חלבון- בשר עוף (300 גרם) ו2 קופסאות גבינת קוטג' או קופסת קוטג'+פחית טונה+ ביצה קשה, בלי פירות בכלל, 2 כוסות דגני בוקר מחיטה מלאה וסובין מועשרי סיבים (ברנפלקס, פייבר1) אבל לא שותה כמעט, גם לא קפה. ו2-3 יוגורט. אוכלת כל חצי שעה עד שעתיים- בתדירות גבוהה מאוד מאוד. האם דייסת שיבולת שועל זה טוב? היציאות אצלי זה פעם עד פעמיים בשבוע מרגישה כל הזמן גוש תקוע לי למטה במעיים (יש גם נפיחות קשה) וכאבים וגזים וזה נורא ואוים. מה עושים? כיצד לשנות תזונה?

harduf9

New member
שתיה

את אוכלת הרבה סיבים שסופגים הרבה נוזלים ולכן סביר שיש לך עצירות אם את לא שותה בהתאם. קפה אינו בא בחשבון מאחר והוא משתן ומוציא יותר מים מאשר מספק. מים, חליטות צמחים, מיצי פירות. בריאות שלמה גיא הרדוף

אורביט נשמע ממש מוגזם כמות החלבון

שאת צורכת. תבדקי את זה, קראתי שעודף חלבון מעמיס ולכן הורס את הכליות, בשביל מה לך לצרוך 300 גרם חלבון ביום? מספיק 60 גרם ליום. חבל. גם אני סבלתי מעצירות וכיום כשאני לא אוכלת בשר כלל, אלא הרבה פירות, פירות בבוקר ובין הארוחות וגם פירות יבשים וגם שזיפים מיובשים וירקות מכל הסוגים ושום מוצרי חלב פרה בכלל, אין לי עצירות כלל והתחושה נפלאה. כל טוב וחג שמח
.

hal767

New member
נכון

אכילת חלבון בכמות גדולה מידי, בעיקר חלבונים מהחי, מייצרת רעילות בגוף הפוגעת גם בכליות.

אני צורכת 80-120 גרם חלבון ביום לא 300:)

למה לא לאכול מוצרי חלב פרה? זה הרי תורם לשלשול כי אני רגיש למוצרי חלב האם לאכול טופו זה טוב? אני חיבת מקורות חלבון ביצים ובשר מכל סוג (במיוחד כמות גדולה) גם עושים לי עצירות- כמו אבנים בבטן לא יורד יותר מ4 יום וכל הזמן נפיחות קשה וכואב וכבד סיוטטט

hal767

New member
בקצרה

כל המזונות מהחי גורמים לעצירות. בשרים , מוצרי חלב ועוד הינם "מזונות" שלא נועדו למאכל אדם והם אינם מכילים סיבים תזונתיים [המעודדים פעולת מעיים], והם עברו תהליכי בישול המעודדים עצירות. דגנים ודייסות מדגנים עברו תהליכי עיבוד ובישול והם מכילים כמות גדולה של עמילנים. גם אלה מעודדים עצירות. גזים מעידים על תהליכי תסיסה ורקבון המזון במערכת העיכול. זה נובע גם מהעצירות, אבל גם מבחירה לא נכונה של מרכיבי התזונה וגם של שילובים לא נכונים של מזונות שאינם יכולים להתעכל ביחד. המלצתי היא לשקול שינוי בתזונה. לעבור לתזונה צמחונית אורגנית ככל האפשר, תוך הקפדה על צירופי מזון נכונים, כבסיס לדרך הפתרון. את התזונה יש להתאים לך באופן אישי, בהתאמה למצבך. במקביל לכך יש לתת את הדעת על הפעלה גופנית מתאימה, וכן ניתן להעזר בעיסוי רפואי ורפלקסולוגיה, תרגילי נשימה ועוד.

אבל דייסת קואקר לא מספיק טבעי? ועדשים מבושל?

עדשים אדומים אחרת מה כבר נשאר לי לאכול מהדגנים שאינו מעובד? כל לחם, דגני בוקר, דגן וקטניה דורשים בישול הכל עבד עיבוד ובישול מה עם טופו?

hal767

New member
לא מדובר כאן על טבעי

לדגנים ישנה השפעה של מיתון פעילות מערכת העיכול, בגלל כמות העמילן הגבוהה ותהליך הבישול. אינני מיעץ לך דבר כי אינני מכיר אותך. היפנתי תשומת ליבך למה שנראה לי כלא נכון בתפריתך. נראה לי שישנם דברים הדורשים שינוי, אותו יש להתאים לך. לדוגמא -קטניות יש להביא לתחילת נביטה ורק לאחר מכן לאדות [ולא לבשל] כדי שיהיו קלי עיכול ובעלי ערך תזונתי. בוודאי שחשוב לאוכלם בצרופי מזון מתאימים. דגני בוקר הינם מזון תעשייתי עלוב ודל ואינם מומלצים למי שסובל מבעיות כפי שתוארו בשאלתך.

שמן דגים../images/Emo13.gif

אומגה 3 בכמוסות, עוזר לעצירות, מעבר לזה טיפול גופנפש-רגש אצל מטפל מומחה יעזור לך להבין ממה העצירות נובעת, לרוב כשומרים דברים בבטן... תזונה זה מאוד אינדוידואלי, לא מאמינה רק בשינוי בתזונה על כל אחד זה עובד אחרת. בהצלחה חג-שמח אריאלה

אורביט חריף ../images/Emo140.gif

אני מציעה שתלכי לרופא גסטרולוג, ותעשי בדיקות מקיפות לפי אבחון שלו עצות דרך הנט הינן מאוד מקצעיות לעיתים אך אם משהו מאוד מטריד , שווה לשלוח בעיה רפואית . חג-שמח אריאלה

hal767

New member
לגיא הרדוף

אני יודע שכוונותיך טובות, אבל אבקש לא להשיב בשמי. תודה.

harduf9

New member
מן ההגינות שהשואלת תדע שאתה קיצוני בדיעותיך

מה שסביר להניח שאת לא היית אומר (ורק עובדה זו מראה שאינני עונה במקומך אלא אומר את הדברים שאתה לא היית אומר), מאחר ואני חושב שאתה טועה בגישתך לריפוי, נראה לי רק הוגן להציג את ענין הקיצוניות. בריאות שלמה גיא הרדוף

hal767

New member
מי אתה שתיקבע שאני קיצוני?

מה זאת קיצוניות? לבלוע תוספי מזון זה לא קיצוני? אני חושב שאתה קיצוני בכך שאתה ממליץ למטופליך לבלוע תוספים כימיים מזיקים. אז אני מציג אותך עכשיו כקיצוני. זה ממש לא מעניין מה דעתך על גישתי. עסוק בעיניינך, השב לשואלים ע"פ הבנתך ואל תתעסק בי ובדרכי.

harduf9

New member
אתה צודק שגם אני קיצוני וחשבתי על זה לפני

שכתבתי את שכתבתי, ההבדל העיקרי ביננו היא שאני יותר ממקבל את דרכך והסייג היחידי שלי שזו אינה הדרך היחידה או הנכונה ביותר. אני גם מגדיר את הרופא שנותן רק טיפולים כימיים קיצוני. האם נראה לך שהוא יתרגז בגלל זה. בכלל, לא הבנתי על מה קפצת. אישית אני מסכים עם טיפול תרופתי כימי או ניתוח כאשר אין ברירה ואני חושב ששנינו נסכים שהאין ברירה שלי הוא יותר גמיש משלך בלשון המעטה. בריאות שלמה גיא הרדוף

למעלה