עצוב....

הורסמאן

New member
טוב אצלך זה לא חוכמה

יש לך קו ישיר לאלוהים. :) קניה זה דומה קצת לסיפור על השאלה אם סוסים אוהבים בני אדם, את מעדיפה לחשוב על הסוס שלך בצורה מסויימת, וזה מעוות לך את הראיה על סוסים באופן כללי. חבל שאנשים יקראו את הדיעות האלה וישקיעו מרץ בכיוונים לא נכונים. יש הרבה דברים שסוסים צרכים, וירוויחו מהם הרבה יותר, מאשר להיות משוחררים.

אתה כל כך טועה!

אני מכירה הרבה סוסים שהיו מאוד בעייתיים באופי שלהם וברכיבה ובטיפול ובכלל בהכל... וברגע ששיחררו אותם למנז' כל האנרגיות הרעות שלהם נעלמו- ברכיבה, בטיפול וסתם ככה בכללי... (בדיוק כמו "תרופת קסם").... ולא רק שנעלמו להם כל האנרגיות הרעות- נפטרו גם הרבה בעיות בריאותיות שהיו לפני כן... "סוסים לא צרכים "שיחרור נפשי", זה המצאה של מי שלא מכיר סוסים" אם כבר ההפך...

הורסמאן

New member
שטויות

את מכירה סוסים שלא עבדו נכון, שלא החזיקו אותם נכון, ויתכן שהם אכן פיתחו בעיות. בינינו, בגילך, כמה סוסים את כבר מכירה? לסוסים שעובדים בצורה מסודרת אין "אנרגיות רעות".

קניה 1

New member
../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif

הדרך הכי טובה ללמוד היא מהניסיון. יש לנו סוסים, ואנחנו רואים מה טוב להם, מה משמח אותם, ומה תורם לבריאותם הנפשית והפיזית.. אין לי ספק שסוסים שיש להם אפשרות להיות משוחררים, לנוע יותר, לגוון את החיים שלהם מעבר ל 4 קירות ושעה אימון ביום, הם סוסים בריאים יותר (נפשית ופיזית) ושמחים יותר. (ותוספת קטנה: כמובן שהשטח צריך להיות בטיחותי (הגדר והקרקע), ולא כל סוס יכול להיות משוחרר בחברת עוד סוסים.)

הורסמאן

New member
השאלה היא

אם את מסתכלת בצורה נכונה? מהטענה שאת מעלה, ברור לי שלא. את רואה דברים שהחלטת מראש על איך שהם צרכים להראות.

קניה 1

New member
פעם חשבתי כמוך

ולכן הטענה שלך ש"החלטתי מראש", לא יכולה להיות נכונה

הורסמאן

New member
מעניין

אני פעם חשבתי כמוך, עם הנסיון הבנתי שאת טועה. "החלטת מראש" לא חייב להיות לפני כך וכך זמן, אלא לפני שהגעת למסקנה בהסתמך על מה שנדמה לך שראית. קניה, הרעיון לפיו סוסים זקוקים לחופש מופרך מעצם העובדה שעשרות אלפי סוסים מסביב לעולם, מתאמנים שעה עד שעתיים ביום בלי שמשחררים אותם, והם במצב מצויין, שמחים ומאושרים. זה מצחיק כשאת מנסה להביא את הנסיון הזעום שלך עם מספר סוסים מצומצם, כהוכחה מנגד לעשרות אלפי הסוסים האלה. במיוחד כשההוכחה שלך מסתמכת על הרגשה סוביקטיבית לחלוטין.

קניה 1

New member
אני לא מנסה להוכיח שום דבר

החזקתי סוסים בצורה מסוימת, היום אחרי שהייתי בהרבה חוות, בארץ, ובעיקר בחו"ל,( שברובן אגב, מחזיקים סוסים בתאים בלבד) אני מחזיקה אותם בצורה קצת שונה, ואת המסקנות שלי כבר הסקתי, (וכמובן שאני תמיד מנסה ללמוד עוד, לשאול ולבדוק). ואגב, אני במקומך, ובמקום המנהלות של הפורום הזה, הייתי בודקת את הקשר בין הצורה שבה אתה מגיב לאנשים ובין הטענה שלך ש"הפורום מת", בכל זאת, אם לאנשים לא יהיה נעים כאן, ויזלזלו בהם ובניסיון שלהם, הם פשוט לא יהיה כאן, ותוכל להמשיך לספר לעצמך סיפורים על סוס שהוא לא ממש מת (או משהו כזה)

הורסמאן

New member
השאלה היא כמובן

על מה מסתמכות המסקנות שלך. אני מציע שעל אוויר רייק.

jgut

New member
אני ניסיתי בזמנו לשלב

יש לי סוס באימון וניסיתי במשך היום שישוחרר במירעה. וגם חברים שלי ניסו את אותה שיטה. היו עם זה המון בעיות, כל אחד ניתקל בבעיה אחרת. כמה סוסים של חברים היו כל הזמן נפצעים כי היו יחסית עדינים. הסוס שלי פיתח לא מעט הרגלים רעים וגם לא התחשק לו לעבוד. היה קשה לתפוס אותו במרעה. הוא כל הזמן התפלש בבוץ מסריח שרק תרם לגרדת שלו. הוא לא השמין וכו'... מה שכן אולי בגלל שהוא סוס שגדל במירעה אז הוא סוס דיי חזק (למרות שגם זה נתון לויכוח). היום מה שאני עושה - במשך השבוע הסוס בתא ועובד כל יום (שעה וחצי בממוצע), ובסופ"ש הוא משוחרר במנג' עם עוד סוסה כמה שיותר זמן שמתאפשר. אני דווקא חשבתי על הקוליק לא רק מבחינת התנועה של הסוס אלה מבחינת המשזון שאותו אנחנו נותנים היום שהוא שונה ממה שהם היו אוכלים בטבע (לטוב ואולי לרע)

קניה 1

New member
אצלי אין עם זה בעיה

להיפך.. הסוס משוחרר מס' שעות ביום, הוא יותר רגוע, ויותר שמנמן.... ולמה שיהיה בוץ מסריח במרעה?? (גם גרדת זה בד"כ בקיץ, ובקיץ אין סיבה שיהיה בוץ). אני מכירה אנשים שלא מוצאים סוסים כדי שלא יתלכלכו... אבל זה כבר טובת הרוכב ולא טובת הסוס

הורסמאן

New member
כי לא כל סוס הוא אותו סוס.

אבל בואי נסתכל על זה ההיפך, מעבר להרגשת ה"חופש" והשחרור שאת חשה שאת מעניקה לו, (אין שום סיבה לחשוב שהוא חש כך) למה הסוס שלך צריך את זה? כמובן, בתנאי שהוא עובד יום יום בצורה מסודרת.

קניה 1

New member
אני חושבת שהוא צריך את זה

כי זה בטח יותר בריא ונעים לו להיות משוחרר ולהסתובב באוויר הצח ובשמש, מאשר להיות כלוא בקופסא שלו מעל 20 שעות ביום. אחרי הכל זה מה שאלוהים התכוון שהוא ברא אותו, לא?

הורסמאן

New member
שאלתי את אלוהים

והוא אומר שהוא ברא אותו בתור אוכל לאריות, ודווקא מוצא חן בעיניו הרעיון שלי להשתמש בו לרכיבה. הוא אומר שהוא לא חשב על זה כשהוא ברא אותו, אבל הוא סומך עלי שאם אני עושה שינויים לתיכנון המקורי שלו אני אדע להתאים את הסוס ואת התנאים שבו הוא נמצא, לדרישות שאני המצאתי לגביו. אלוהים הסביר שאין שום סיבה שלא יהיה אוויר צח באורווה, ושהיא תהיה נקיה. כמו כן, חשוב מאוד שהסוס יצא כל יום, אך שעה או שעה וקצת בדרך כלל מספיקה לו. כה אמר אלוהים, ואני מסכים איתו במאה אחוז.

קניה 1

New member
ו..סססס אמק החום שלי עלה יותר מידי

2 אקמולים ולמיטה.. אז ביי

הורסמאן

New member
אלוהים יש אחד

זה אומר שאחד משנינו טועה. אני מוכן להביא כמה עשרות אלפי הוכחות שאני לא טועה. אולי את צריכה להתפלל בצורה יותר מעמיקה בשביל שגם את תוכלי לשמוע את דבריו.

למעלה