עצוב....

הורסמאן

New member
גם את מנהלת שיחות עם אלוהים?

סוס שעובד, לא צריך להיות משוחרר. אני מבין שנראה לך, אבל את יודעת, יש אנשים שרואים דברים, ויש אנשים ששומעים קולות. :) אגב, אורווה עם גידרה קטנה, יכולה להיות דבר מאוד מסוכן. זה מתאים לעגלים, לא לסוסים. למרות שסוסים רגועים יכולים בדרך כלל להשרד בלי פגיעות בסידור כזה, עדיין ממש אין להם צורך בזה.

jgut

New member
לא ממש שיחות

לפעמים הוא שולח לי SMS... אבל אני קצת סנובית כידוע. אבל ברצינות לרגע ונשאיר את אלוהים מחוץ לשיחה. אתה רוצה להגיד לי שסוסים שעבדת איתם לא שיחררת בכלל? מעולם? גם ביום שהם לא עובדים? אפילו לא לכמה דקות? ומה הם הסיכונים באורווה עם חצר? (אולי שווה לפתוח על זה דיון בנפרד אים ניראה לך שזה שווה דיון והרחבה)

הורסמאן

New member
שחררתי גם שחררתי

אפילו אני לא נולדתי עם נסיון. ממרומי זקנתי, אני היום יודע שהם לא זקוקים לזה. הסיכונים הם לפציעה. כמובן שאפשר לבנות גידרה בטוחה יותר, אך בדרך כלל הן אינן בטוחות מספיק וקיים סיכון גדול שסוס יעביר רגל בין הברזלים. מקום נוסף שהוא מועד לפורענות זה המשקוף של הדלת, סוסים יכולים בקלות לדפוק את המותן כשהם יוצאים ונכנסים לבד מהאורווה. לעתים זה פציעה קלה, אך יכול גם להגמר רע מאוד. והבעיה העיקרית בגידרות קטנות, שהן בעצמם "מזמינות" את הסוס לתת פורקן למרץ, אך אין בהן מספיק מקום, לעצור, להסתובב... זה הזמנה לצרות ב"התחננות".

הורסמאן

New member
אגב

את לא צריכה דיון על כל שאלה. אחרי הכל, אלוהים כבר כותב כאן בפורום.

אני לא מבינה מה רע

בלתת לסוס להיות חופשי חצי שעה ביום, שיעשה מה שבא לו... אלינו בחווה יש תאים מסודרים, נקיים וכד' אבל יש גם מראה ושם הם יכולים לאכול מתי שבא להם, לשתות, לרוץ ולהיות עם שאר הסוסים... כמובן שהגדר היא מאוד בטיחותית! עוד לא היה לנו מקרה של פציעה במראה...

הורסמאן

New member
זה רע מאוד

לתת לסוס לעשות מה שבא לו, אבל נדמה לי שלא לזה התכוונת. ברוב המקרים זה לא רע לשחרר אותם, זה פשוט לא נחוץ. ברור שמדובר על סוסים שעובדים בצורה מסודרת. סוסים שלא עובדים חייבים להיות משוחררים. הרעיון שסוסים זקוקים לחופש, ל"התפרקות", לשעשועים, נשען על תחושות שלנו כבני אדם, לא על מה שהסוסים עצמם מרגישים או צריכים.

הורסמאן

New member
תיקון

"חייבים להיות משוחררים" זה קצת כוללני מידי, רצוי שיהיו משוחררים והרבה יותר בריא להם, זאת הגדרה יותר נכונה.

כמובן שלא לזה התכוונתי

אבל נכון שהם לא צריכים להוציא מרץ בגלל העבודה אבל ככה הוא עם שאר הסוסים מאשר שיהיה לבד בתא...

הורסמאן

New member
"לבד בתא" לא שייך

זה לא רצוי, אבל את מתארת מצב נתון אצלך, שהוא כלל לא הכרחי. "עם כל הסוסים", גם יכול להשבית אותו למשך כמה שבועות בגלל בעיטה במקום לא מתאים. משחקים כאלה אפשר לעשות עם סוסים של הובי, לא עם סוסים שווי ערך.

הורסמאן

New member
אני מציע שתמשיכי לעשות

מה שעובד בשבילך. את אבל לא צריכה "תחליף" ולא צריך לשחרר סוסים שעובדים בצורה מסודרת. אני כל פעם חוזר על "צורה מסודרת" כי זה העיקר כאן. סוסים צרכים לעבוד כל יום, או שש פעמים בשבוע, ואין להם שום צורך להיות משוחררים. (להרבה זמן או למעט זמן). אם כבר, אז עדיף לא לשחרר אותם בכלל.

NTL

New member
אתה מדבר על משהו אחר

אתה מדבר על מכונות כסף. אתה מדבר על סוסים ששווים מיליונים שצרכים את כל הכוחות ואת כל הריכוז שלהם בעבודה נטו ושכל פגיעה קלה ברגל יכולה לעלות להם ביוקר. ופה האנשים בפורום מדברים על סוסים רגילים בסביבות העד 10,000 דולר. אפילו 40 שדווקא יהיה להם טוב לנקות את הראש ולפתוח קצת במנז' ולהתפלש בחול הרך. ובוא אני אדבר בצורה אישית יותר. הסוסי בית ספר שלנו הורגלו שכל הבוקר הם מבלים במנז' הגדול לפחות ל3 שעות. השבוע העובד של החווה היה מושבת אז מצאו מחליף שהאכיל וניקה אבל לא התעסק על להוציא את הסוסים החוצה. וכל השבוע הזה היו מלא מלא מלא בעיות עם הסוסים, הם לא היו מרוכזים, הם היו בעייתיים, סוס אחד התפלש באמצע רכיבה וסוס אחר שהוא סוס טיפולי מאולף מדהים שבעיניים עצומות הייתי עולה עליו עם ידיים קשורות אפילו מאחורי הגב פתאום פתח לילדה קטנה בת 7. אלה סוסים שעובדים 6 פעמים בשבוע שלוש שעות כל יום ולפחות 4 שעות רציניות בשבוע ובכל זאת הם צרכים את השיחרור הנפשי שלהם בבוקר. אז כל סוס והצרכים שלו. אני צריכה את הסוסים שלי אחרי הצהרים שקטים שלוים שכבר הוציאו את האנרגיות המיותרות שלהם היום ואתה צריך סוס עם הרבה מאוד אנרגיות בשביל לנטב אותם לצרכים המיוחדים שלהם.

הורסמאן

New member
לגבי

כל סוס שווה כמו סוסים ששווים מיליונים, אחרת הוא גם לא שווה את הזמן שאני משקיע בו. גם סוסי בית ספר, צרכים להיות סוסים שיכולים להשקיע בעבודה. אם התלמידים לא מספיק טובים להם, הם צרכים לעבוד בלונג'. תחזיקי סוס שניים ל"סיבובים" לילדים אם את צריכה. את מתארת מצב של חווה סתם, לא של בית ספר שבאים ללמוד בו. אני לא מכיר את המקום שאת מחזיקה ואני מתייחס אך ורק למה שכתבת כאן. סוסים לא צרכים "שיחרור נפשי" זה המצאה של מי שלא מכיר סוסים. יש מקרים בודדים מאוד שבהם אפשר לטעון שלסוס יש בעיה נפשית, וגם אז שיחרור בשטח פתוח זה לא "תרופת קסם". יש לפעמים שזה יכול לעזור, בדרך כלל מה שסוס כזה צריך זה גישה מקצועית.

NTL

New member
אתה יודע מה מצחיק?

אני יכולה להגיד בדיוק הפוך. סוסים כן צרכים שיחרור נפשי ומי שאומר שלא אז הוא לא מכיר סוסים. יש כל כך הרבה דרכים לגדל את החיה הזו. וכל אחד יגדל אותה בדרכו שלו. יש כאלה שיגידו על סוס שחי במרעה איזה מסכן ויש כאלה שיגידו על סוס שחי בתא 22 שעות בימיה איזה מסכן. מצב נפשי לא טוב אפשר לראות. סוס שבולע אויר או מתפלל בתא שלו (שכחתי את המילה המקצועית). אני לא יודעת מה קורה בחוות אצלך כי לא הייתי שם אבל אני יכולה להגיד שממה שאני רואה בארץ הסוסים שלא יוצאים החוצה אף פעם חוץ מלעבודה (אפילו ווקר) פיתחו הרגלים רעים שכאלה. לעומת זאת לאחת החוות הקודמות שהייתי בה הגיע סוס עם בעיית בליעת אויר, תוך חודש בחווה עם המרעה 5 שעות ביום זה עבר לגמרי. הורסמאן... אתה ואני דיי שווים פה בפורום הזה. אתה יכול להגיד משהו ואני אגיד ההפך. אף אחד מאיתנו לא יצא צודק יותר מהשני, כל אחד מהאנשים שקוראים יכול לאמץ איזו דרך שהוא ירצה. וזה שאתה מבטל דעות אחרות משלך לא עושה אותך צודק. במיוחד לאור העובדה שאתה בכלל לא פה ולא אומר מי אתה. זה כל הקסם במקום הזה.

למעלה