עצה לכולכם.

ערנארן

New member
כמה דברים...

תקרא מה אומר סטיבן הוקינג בסוף הספר שלו על המפץ הגדול ואז תגיד שטיות במיץ עגבניות. דבר נוסף , לפני שאתה משמיץ אותי תנסה אולי לחשוב על הדברים שאני אומר כי גם אני מקשיב לדברים שאתה אומר. אבל תסכים איתי שלמרות כל הדברים שנתת לי לקרוא בתכלס למדע אין תשובה מוחלטת לכל התהליך של היווצרות העולם וכל פעם יש דעה אחרת ותאורייה אחרת וזה משתנה מדור לדור ועד היום התשובה נשארה ללא מענה . ואם בכיתה א' הייתה מסביר לי שהעולם והיקום נברא מפיצוץ אז הייתי קונה את זה . אבל עכשיו כשאנחנו כבר מספיק נבונים ומבוגרים ולא תמימים ,ומיספרים ונוסחאות כבר לא מרשימות אותנו,אז חלאס. יכול להיות שאתה פוחד מלחקור את דעתי בנושא ולבדוק לעומק את הדרך שלי ולא רק את שלך ואולי תגלה משהו חדש ומעניין. כי בסך הכל אין לי משהו נגדך ונגד הדעות שלך להפך! אני שמח לחלוק את דעותיי עם אחרים.

Governor

New member
`תקרא מה אומר סטיבן הוקינג בסוף

הספר שלו על המפץ הגדול` הצג מקור לדברים שאתה טוען שאמר...

ערנארן

New member
אין לי את הספר בבית אבל

אם יצא לך פעם ללכת לספריה ותראה שם את הספר אז תקרא מה הוא אומר שם ואז תראה שאני לא מבלף אותך. אני לא זוכר את כל המשפט הסופי המסכם של הספר שלו בעל פה.

Governor

New member
לא. יש מספיק פרסומים באינטרנט.

הצג קשור, ערן מושתן, או שאני קובע שאתה שקרן נתעב, נאלח ומצורע...

Governor

New member
אז סתם העתקת שטויות מקונטרס

צאינה וראינה המשמש חמר למוד סטנדרטי בסמינר בית-יעקב, ערן מושתן...

ערנארן

New member
תשמע ....

אם הייתה חכם אז היית מבין שאני בכוונה שולח אותך לבדוק בספר המקורי ולא בקישורים באינטרנט כי אפשר בלי בעיה לזייף . אולי אתה לא חכם?

Governor

New member
ערן מושתן, אתה לא תריץ אף אחד מאתנו

לחפושים אחרי משהו שטענת שקים. הצג קשור לדברי הוקינג, או ברח...

Governor

New member
לא. מאוחר יותר אמר זאת:

So long as the universe had a beginning, we could suppose it had a creator. But if the universe is really self-contained, having no boundary or edge, it would have neither beginning nor end, it would simply be. What place, then, for a creator? Stephen Hawking, A Brief History of Time, Bantam Press, 1988 (pp. 156 - 157)​
והנה ה- references לכך עליך להבין, בכל מיני הזדמנויות, ובמיוחד בהרצאות בפני קהל, או בספרים פופולאריים (להבדיל מ- _peer-reviewed articles_), מרימים מדענים לעתים מס שפתיים להזיה הנוירופסיכואלקטרוכימית (ולהלן הנפא"כ, AKA יהוה) המצויה אך בתבן אשר בין אזני הנאמינים. זה ס"ה token, או מחוה של נמוס כלפי הדיוטות שאינם חברי הקהיליה החוקרת, וזה עוזר למכירות, מסבות מובנות. המאמין המעונה, הנקרע בין אמונתו ההבלותית לבין תמונת המציאות המתבהרת והולכת, אשר בה מתמעט, מתכרסם והולך מרחב המחיה של הנפא"כ - זקוק לנחומים, למלת עדוד שתוכיח לו שאינו אידיוט גמור, וזאת מספקים החוקרים ע"י אמירות כגון אלה שצטטת, ואשר ערן המושתן לא יכול היה למצאם בעצמו, כיוון שהסתמך על קונטרס "צאינה וראינה" של סמינר בית-יעקב... ______________________________________________________________ 0284392570 באהבה1

s u p e r mind

New member
../images/Emo4.gif

אתן לך את העונג להבין את "נרד לסוף דעתו של אלוהים"- קרא שוב את הקישור שלי ואולי תבין. ברור שאני מקשיב לך, אחרת איך הייתי עונה? ובקשר לכך שאתה מקשיב לי... ע"פ השאלות שלך... לא נראה לי. המדע איננו מוחלט כמו הדת- בהנחה ונמצאות עדויות שסותרות תיאוריה מסוימת, אז התיאוריה נופלת, ותיאוריה מבוססת קמה במקומה. אבל תיאוריות מתחלפות לעתים נדירות- כי לכולן יש עדויות מוצקות ביותר. ולכן טענתך מצוצה מן האצבע. כפי שהסברתי המדע מסתמך על מחקרים, ניסויים ותצפיות. על מבוססת הדת? ספרים?! "אבל עכשיו כשאנחנו כבר מספיק נבונים ומבוגרים ולא תמימים ,ומיספרים ונוסחאות כבר לא מרשימות אותנו,אז חלאס"- מספרים ונוסחאות כבר לא מרשימות אותנו? אה! שכחתי! דברי הרבנים הקדושים שקובעים נחרצות כי אסור לחטט באף בשבת, אסור להוציא שקע מן התקע אלא רק ע"י הפה, אסור לשכב עם נשים כאשר זבובים עפות מסביב- זה נורא מרשים! וגם שיהוה אמר "ויהי אור" והיה אור! קסם! נורא מרשים... אתה נמצא בצד הלא נכון של טענתך- כי מי שלא מרשים כלל זאת הדת. ואין פה עניין של הרשים או לא הרשים, יש פה עניין של נכון או לא נכון, מוכח או לא מוכח, מבוסס או לא מבוסס. "יכול להיות שאתה פוחד מלחקור את דעתי בנושא ולבדוק לעומק את הדרך שלי ולא רק את שלך ואולי תגלה משהו חדש ומעניין. כי בסך הכל אין לי משהו נגדך ונגד הדעות שלך להפך! אני שמח לחלוק את דעותיי עם אחרים."- כנ"ל אחרת לא הייתי משתתף בדיון הזה. ואני את הצד שלך חקרתי, ועדיין חוקר. ואפילו מכריחים אותי בשיעורי תנ"ך לחקור את הצד שלך.

ערנארן

New member
אולי זה ירשים אותך יותר...

ממצאים אריכאולוגים שמאמתים את תורת ישראל. ממצאים מדעיים שהיו ידועים לאבותינו לפני 2000 שנה שהתגלו רק בזמן האחרון. הוכחות לקיום הנשמה וחיים לאחר המוות על ידי 1)היפנוזה 2)סיאנס 3)מוות קליני 4)גלגול נשמות. אי מציאת טעות הכי קטנה בתנ"ך שלנו ורק שלנו. שאני ימשיך?

ערנארן

New member
ועוד משהו

דוגמא קטנה... הקיבה בגוף האדם ממה היא עשויה? היא בעצמה גוש בשר... וכשאתה אוכל סטייק אז איך אתה מעכל את הסטייק? הקיבה שלך מפרקת את הבשר על ידי מיץ שמופרש מהקיבה שמפרקת את הבשר ואז אתה מעכל את הסטייק. ועכשיו השאלה: הרי הקיבה היא בעצמה גוש בשר אז איך המיץ שמופרש לא מפרק גם את הקיבה? מי אמר למיץ שאת הסטייק היא תפרק ואת הקיבה לא? איך לעזעזל מהתפתחות ומפיצוץ ומצרוף מקרים של התחבריות יצא כזה דבר??????????????????? תחשוב קצת!!!!!!!!!!! וזאת רק דוגמא פיצפונת מנפלאות הבריאה.

Governor

New member
ערן מושתן, אני יודע שהחנוך התכוני

בעיירות הדרום אינו מי יודע מה, אולם גם עם רמה נחותה זו לא הצלחת להתמודד. מה? לקיבה רקמת דפון מיוחדת עמידה בפני מיצי העכול `איך לעזעזל מהתפתחות ומפיצוץ ומצרוף מקרים של התחבריות יצא כזה דבר` לעזאזל. לא לעזעזל, ערן מושתן, בור/בער. ה- Big Bang לא דמה לפצוץ של אמנון איזאק האימבציל, והאבולוציה היא עובדה ניצפית... ______________________________________________________________ 0284392570 ערנארן

s u p e r mind

New member
תשובות

"הרי הקיבה היא בעצמה גוש בשר אז איך המיץ שמופרש לא מפרק גם את הקיבה? מי אמר למיץ שאת הסטייק היא תפרק ואת הקיבה לא?"- קרא זאת. "איך לעזעזל מהתפתחות ומפיצוץ ומצרוף מקרים של התחבריות יצא כזה דבר???????????????????"- אם היית חושב בעצמך וחוקר, אז לא היית שואל אותי זאת. כיצד אתה מגדיר בכלל פיצוץ? ובכן אתה מתכוון לפיצוץ של חומרי נפץ - קבוצה של תרכובות ותערובות כימיות. חומרים אלה מתפצוצצים ע"י בעירה מהירה ביותר, תוך שחרור כמות גדולה של גזים וחום. ומה בין המפץ הגדול לפיצוץ של חומרי נפץ?! המפץ הגדול התפרצץ מתוך נקודה סינגולרית לפני 13.7 מיליארדי שנים. בוא נלך שלב שלב בחלקיקי השניות של ראשיתו של היקום. 1) 10 בחזקת 42- שניות: בתחילת המפץ (טמ"פ 10 בחזקת 31 קלווין) ישנם שני חוקי פיזיקה- כוח המשיכה והכוחות הבין מולקולאריים. 2) 10 בחזקת 40- שניות: בטמ"פ 10 בחזקת 31 קלווין, הקווארקים נוצרים. 3) התפשטות מהירה החלה אחרי 10 בחזקת 33- שניות, בטמ"פ 10 בחזקת 26 קלווין. 4) 10 בחזקת 24- שניות, בטמ"פ 10 בחזקת 20: הקווארקים מתרכבים בשלשות ויוצרים פרוטונים וניוטרונים- ישנם עכשיו 4 כוחות: כוח משיכה, הכוח החזק, הכוח החלש, אלקטרומגנטיות. 5) 10 בחזקת 12- שניות, בטמ"פ מאה אלף ביליון קלווין- אלקטרונים ולפטונים נוצרים, אבל הטמ"פ עדיין גבוהה מדי בכדי שאלה יתחברו למשהו. 6) 0.0001 שניות, בטמ"פ עשרת אלפים ביליון קלווין: פרוטונים וניוטרונים מתחברים ביחד ויוצרים גרעין. בשלב זה יש גרעינים רק של מימן והליום.הפלסמה קלטה את האלקטרומגניטיות הרדיואקטיבית (כולל אור), ולכן היקום בשלב זה לא נתן לאור לעבור דרכו. 7) אחרי 3 שעות מן המפץ, בטמ"פ ביליון קלווין: היקום התקרר מספיק בשביל שהגרעינים יוכלו להתרכב עם האלקטרונים, וליצור אטומים. ברגע שהאטומים נוצרו, אלקטרומגנטיות רדיואקטיבית (כולל אור) יכלו לצאת אל מרחבי היקום בפעם הראשונה. 8) כ-300,000 שנים לאחר המפץ הגדול, בטמ"פ 1000 קלווין: כוח המשיכה החל למשוך את אטומי המימן והליום ביחד. כשהאטומים נאספו באגד, הם הגבירו מהירות תנועתם. בסופו של דבר אטומי המימן נעו מהר מספיק בשביל ליצור תגובה גרעינית עם אטומי ההליום, תגובה זאו שיחררה כמויות עצומות של אנרגיה, והגז מתחיל לזהור- כוכב נולד. 9) בערך 2-3 מיליארדי שנים לאחר המפץ הגדול, בטמ"פ 20 קלווין: המון כוכבים נוצרים מן ההליום והמימן ביקום. באותה עת היקום היה ממולא בגזים מהם נוצרו כוכבים, אבל מה שהיה פעם גזים נהפך למקבץ של כוכבים שתכופות הסתובבו סביב החור השחור (אזור בחלל, שבו כוח-המשיכה כה עצום, עד שאפילו אור אינו מצליח לחמוק ולצאת ממנו. על-פי תצפיות שונות, משערים המדענים שיש חורים שחורים בליבן של גלקסיות) במרכז. והשאר.... ידוע. לפירוט נרחב יותר קרא כאן.

ערנארן

New member
אתה מקבל דברים כמובן מאיליו

למה אתה מקבל דברים כמובן מאיליו כמו התחברות והתרכבות של חומרים? איך זה קורה? למה דווקא חומרים אלו התחברו? יש כאן כל כך הרבה שאלות ודברים תמוהים! איך זה שבמשך כל השנים הללו התרכובות והחומרים לא משתנים איך שבא להם? משהו כאן לא ברור! אתה לא חושב?

s u p e r mind

New member
תשובה

"איך זה קורה? למה דווקא חומרים אלו התחברו?"- הכוחות שיוצרים את הקשרים המחזיקים יחד את האטומים במולקולות או בסריגים כוללים כוחות משיכה אלקטרוסטטיים, הנגרמים עקב העברת אלקטרונים מאטום לאטום בקשרים יוניים, או בדרך של שיתוף אלקטרונים בין אטומים בקשרים קוולנטיים וכן קשרים מתכתיים וקשרי פי הנובעים ממסלולים מורחבים של אלקטרונים, המקיפים מ"ס אטומים. את כוחות המשיכה של הקשרים מאזנים כוחות דחייה, הנובעים מפעולות הגומלין שבין ענני האלקטרונים שמסביב לאטומים. לתשובה מפורטת ומעמיקה קרא אתזה, וגם זה. השאלה: "למה דווקא חומרים אלו התחברו?" משולה לשאלה: "למה דווקא אלוהים ולא אל מדת אחרת ברא את היקום?" אני מניח כשמדברים במושגים שלך אתה מבין. "איך זה שבמשך כל השנים הללו התרכובות והחומרים לא משתנים איך שבא להם?"- מה זה איך שבא להם? לכל חלקיק יש "משך חיים" מסוים, חלקיקים מסויימים מתפרקים בתוך פרק זמן ממוצע אופייני, והופכים לחלקיקים אחרים.

למעלה