עצה בהמשך הלימודים

nonamenoname1

New member
עצה בהמשך הלימודים

הי, אני שנה ראשונה באחת האוניברסיטאות ועשיתי קורסים במשפט עברי בדיני חוזים ודיני נזיקין בסמסטר הראשון.
אני חייב לציין שעצם קבלתי לפקולטה היה תהליך לא קל.עשיתי 4 פעמים פסיכומטרי ושיפרתי בגרויות והגעתי ללמוד
באיחור יחסית בגיל 28. הייתה לי גם תקופה לא קלה לפני תחילת הלימודים גם מעצם הקושי בלהתקבל תוך כדי קשיים
משפחתיים שעברתי לפני שליוו אותי למעשה עד היום. נכנסתי לפקולטה בהרגשה שאני שם "בחסד" וכל הזמן מלווה אותי
תחושה שהיכולות שלי הן פחותות מהשאר בעיקר בשל הקשיים שהיו לי עד שהתקבלתי (ולא אפרט את התהליך הארוך שעשיתי ותעצומות
הנפש שליוו אותי מפסיכומטרי לפסיכומטרי ושיפור בגרויות). התחושות האלה גרמו לי לביטחון עצמי נמוך והייתי בטוח שעצם העובדה
שאני בפקולטה זה השיא שיכולתי להגיע ואין מצב שאעבור את המבחנים (מעין מיתוסים שהדביקו לי שהמבחנים במשפטים הם מאוד קשים-אז קל
וחומר למי שהיה לו קשה להתקבל). הופתעתי כשגיליתי שאני עובר מבחנים בציונים סבירים והחלטתי שאני לא משווה את עצמי לאחרים אם כי
זה לפעמים בלתי נמנע. אבל אני משתדל בכל הכוח להזכיר לעצמי שעצם זה שאני מוציא ציונים עוברים אני כבר צריך להגיד תודה כי זה מה שישאיר
אותי גם לשנה ב' וכן הלאה. במשפט עברי ונזיקין עברתי בציונים יפים יחסית, אבל בחוזים נכשלתי במועד א'. עשיתי מועד ב' ואני חייב לציין שגם הוא לא
הלך לי מי יודע מה. יש לציין שהבדיקה של המבחן בחוזים היא יותר קפדנית אצלנו מהשאר וגם הזמן שניתן לנו למבחן הוא מאוד קצר. ידוע לי שאני דרוש
לאבחון כדי לאפשר לעצמי תוספת זמן (דבר שניתן לי בעבר אבל משום מה בפקולטה לא הכירו בו) אבל יחד עם זאת אני חושש לגבי הציון בקורס הזה ומה
המשמעות שלא אעבור בפעם השנייה. מאוד הייתי רוצה להצליח וזה מאוד מתסכל שאני רואה את החברים לכיתה מסופקים ומרוצים ונכנסים לעניינים
הרבה יותר מהר ממה שהצלחתי אני. אודה לכל עצה או המלצה להמשך הדרך אני באמת לא יודע למי לפנות חוץ מאליכם:)

lol65

New member
נקודת המוצא שלך היא שגויה

אוניברסיטה לא עושה לאף אחד טובות בזה שהיא מקבלת אותו. אם כל אחד היה רשאי להכנס בשעריה, לא היה צורך בנתוני קבלה. עצם העובדה שהיה בך את הכוח לא לוותר ולגשת לפסיכומטרי 4 פעמים ולשפר בגרויות, זה מעיד עלייך המון ולחיוב. הרווחת את המקום שלך בפקולטה ביושר, ואתה בטח לא נמצא שם בחסד.
שנית, לכל אחד יש את הקורס המעצבן הזה שהוא מתקשה בו ורק מתפלל לעבור. אצלך כנראה זה חוזים. גם אם תיכשל במועד ב', לא קרה שום דבר נורא. תצטרך לשלם על הקורס שוב ולעשות אותו עוד פעם בשנה הבאה. מקסימום תיקח מורה פרטי ספציפית לקורס הזה.
העובדה שעברת את שאר המבחנים בציונים סבירים מעידה שאתה יכול הרבה יותר ממה שנדמה לך, ואם תאמין בעצמך קצת יותר, אני מאמינה שזה ישתקף גם בציונים.
זה שאתה רואה את החברים לכיתה מסופקים ומרוצים ונכנסים לעניינים מהר לא אומר שזה באמת ככה. יכול להיות שזה מה שאתה רוצה לראות. אני מבטיחה לך שיש אצלך בכיתה לא סטודנט אחד ולא שניים שמרגישים בדיוק כמוך. שנה א' היא שנת הלם. היא קשה ומבלבלת, אבל ברגע שקולטים את שיטת הצ'ק ליסט, ומבינים שיש נרמול, שלפעמים יכול לדפוק אותך ולפעמים מאוד לעזור, אז פתאום הדברים לא נראים כ"כ נוראים.
עזוב את האחרים. תתרכז בעצמך, תשיג את הארכת הזמן שאתה זקוק לה, ואם יש צורך אז אפילו תבקש חונך מהמחלקה למעורבות חברתית (אני מניחה שיש לכם כזאת).
בהצלחה, ואנחנו כאן בשבילך

nonamenoname1

New member
וואו תודה לכם ממש חיזקתם!

אני מאוד מקווה שיום אחד אסתכל על זה במשקפיים של מי שמבין בדיוק כמו מי שבניכם יש לו נסיון
ואבין שהמפלצת לא כזאת גדולה ושאעבור את הכל כמו גדול! תודה ותצליחו...

TierB

New member
מזדהה

שנת מכינה ו-4 בחינות פסיכומטריות סה"כ בדרך שלי לפקולטה.

בתחילת שנה הזכרתי לעצמי שאף אחד מהאנשים שם לא טוב ממני ושאני ראוי לא פחות מהאנשים האלו ל-90. זו לא המציאות, יש טובים ממני ויש טובים פחות - אבל עבורי הייתי צריך לאמץ את החשיבה הזו כדי להיות "אמיץ" מספיק ולתת הכל ולהגיע לציונים הטובים. וזה קרה.
מחזק את העניין זה שדווקא האהבל'ה המקרית מפציצה במבחנים, זה בעיקר עבודה קשה (ועבודה קשה, בסופו של יום, כל אחד יכול לעשות).

למעלה