עצה בבקשה

• פותח הנושא flia
  • פורסם בתאריך

flia

New member
עצה בבקשה

היי, אני לא יודעת אם זהו הפורום הנכון לשאול את שאלתי, אך אני אנסה בכל זאת: אני אמא לבן שנתיים ושבעה חודשים שאין לי שום כוונה להגדירו כמחונן אך בכל זאת, השפה שלו מפותחת מאד, הוא התחיל כבר קצת להבין באתיות ומספרים, הזכרון שלו מדהים והוא מצטט ספרים שאני מקריאה לו וזוכר שירים מתוך הצגות בע"פ, חוזר על תנועות ומזכיר לנו דברים שקרו לפני חודשים רבים. בקיצור, לא עלאה אתכם בפרטים של אמא גאה ואנסה להגיע לעיקר: הילד נמצא במעון מגיל 7 חודשים, ובאמצע השנה שעברה (גיל שנתיים) הציעו לי להעבירו לקבוצה של גילאים מבוגרים יותר (גילאי 3-4) בגלל שהוא היה היחיד שדיבר וכד'. הסכמתי להעבירו ואכן, הוא הסתדר בכיתה החדשה הרבה יותר טוב: הפסיקה האלימות משעמום, הוא ישן יותר טוב בלילות (יותר שעות וזו ברכה מאחר שהוא בקושי ישן) ופשוט פרח. אך בגלל גילו הצעיר, השנה נאלצתי להשאירו עוד שנה במעון כיוון שהוא נולד בינואר ואין סיכוי להעבירו לגן עירייה. שנת הלימודים החלה לפני שבוע והוא חזר להיות עם בני גילו ואני פשוט רואה שמשעמם לו - פתאום הוא נושך, שוב נרדם מאוחר וקם מוקדם ומתוסכל במעון למרות שהגננת מפעילה אותם ויוצרת גירויים רבים. יש לציין שבשעות אחה"צ אני דואגת לספק לו גירויים נוספים - קריאה, ציור, משחקים, חוג שחייה, תיאטרון ועוד אך אני חשה שזה לא מספיק- הוא כל הזמן רוצה עוד ושהוא לא מתעייף. ושוב, אני לא חושבת שהוא מחונן, ולא נראה לי שיש מסגרות לגיל הזה בכל מקרה אך שאלתי היא מנסיונכם לילדים סקרנים: איך לספק לו את התנאים האופטימליים שבהם הוא יהיה מאושר. ממש עצוב לי לראות אותו משועמם בגן ואין לי מה עשות עם זה. אם יש לכם עצות, חוויות דומות או משהו להגיד בנושא אני אשמח. אגב, אני גרה בירושלים - אולי יש מישהו שמכיר איפה יש חוגים (רצוי זולים) לגילאי שנתיים וחצי-שלוש שהם מעבר לג'ימבורי. סליחה על האורך ותודה מראש על כל תגובה.

למעלה