עצבים

ken lee

New member
עצבים

אני מודעת מראש לכך שזה יישמע יללני, אבל אני באמת מוכרחה לשמוע עצה טובה. קיבלנו בחזרה תרגיל במקצוע מסוים, שעל ההכנה שלו עמלתי עם בחור אחר (לא ברמת ההעתקה, אל חשש). מטבע הדברים, לשנינו היו אותם חוסרים בעבודה. ואכן, על שתי העבודות התנוססו אותן הערות בדיוק - אלא שמר בחור קיבל את מלוא הנקודות לתשובה, ואני רק את חלקן. למה? כובע (כנראה מצב הרוח של המתרגל השתנה. כל עבודה נבדקה בעט אחר, כך שאני מניחה שהבדיקה נעשתה בימים שונים). ועכשיו המלכודים: 1. הציונים של שנינו גבוהים, אבל הפער משמעותי באופן יחסי. עם זאת, זה עדיין מבאס - במיוחד למי ששואף גבוהה. לכן, לגשת למתרגל עם ציון גבוהה ולבכות ייתפס לא טוב. 2. בלי העבודה שלו, אין לי קייס. הרי המתרגל אכן רשם על מה הוא מוריד, ואמנם היו חוסרים - כך שלא ניתן לטעון שירדו נקודות לא בצדק. הבעיה היא שאל אותו חוסר בדיוק הוא התייחס בצורה שונה - פעם הוריד ופעם לא. ומשום שמר בחור הוא חבר טוב, ואני לא רוצה לקחת את שתי העבודות ביחד למתרגל, כדי לא לפגוע בו. לכן, בלי העבודה שלו, לא תהיה לי דרך להוכיח את הטענה שלי למתרגל. אז מה עושים? בולעים את הצפרדע ונחנקים עם תחושת חוסר הצדק? או שניגשים למתרגל בידיעה שכנראה שום דבר טוב לא יצמח מזה?

BlackUnicorn

New member
בהחלט בולעים את הצפרדע

זו בדיוק הבעיה בעולם האקדמאי של הסטודנטים למשפטים. למתרגלים אין שיטה אחת לבדוק את התרגילים, ולא אחת ראיתי מתרגלים מודים שהם נותנים למצב רוחם להשפיע על הבדיקה. מספיק שעוברים מספר ימים בין בדיקת עבודה אחת למשנה, והרי לך שינויים בציון. מכיוון וזו לא מתמטיקה, וזו "שיטת הבדיקה", את תתקלי בזה לא פעם ולא פעמיים. זה מה יש, אין פיקוח על המתרגלים, ולאף אחד לא באמת אכפת מאיתנו. קיבלת ציון גבוה בכל מקרה? תשמחי על זה ותמשיכי הלאה...

bignono

New member
מה עושים? מתבגרים...

המציאות הקשה והכואבת היא שהציונים בעבודות ובמבחנים נוטים להיות רנדומליים. העובדה שלמישהו אחר לא הורידו על הטעות אין משמעה הכשרת הטעות אצלך והעלאת הנקודות, אלא לכל היותר כי היה צריך להוריד ל"מר בחור" ניקוד. בשנה א' הייתי נוהגת לעבור עם חברה טובה על הנקודות המרכזיות ולהשוות רשמים לפני כתיבת העבודה (מעין בורסת רעיונות שכזאת). באופן שיטתי, אני הייתי מקבלת 97, 95 ו-100 בעבודות והיא הייתה מקבלת ציונים נמוכים בהרבה (67, 80 ו- 82 בהתאמה). מעבר על העבודות בדיעבד גילה שאומנם הניסוח שלי מעט שונה, אך ההבניה דומה מאוד והטיעונים כמעט זהים. יתכן שפה ושם היו לי כמה הערות מקוריות, אך הבסיס של העבודות היה זהה ובטח לא מצדיק פער כל כך משמעותי בין הציונים. מה גם שהיה מדובר בבחורה מבריקה עם יכולות ניסוח מעולות. חברים אחרים שלי למסלול ידעו לספר על עבודות כמעט זהות לחלוטין שקיבלו ציונים שונים בתכלית (פער של 20 נקודות לפחות בין עבודה לעבודה). אני מאוד מבינה את השאיפה לציונים גבוהים. עם זאת, אין לך קייס ואת עלולה רק להקים עלייך את המתרגל ואת "מר בחור", חברך הטוב. המתרגל עשוי לחשוד בך בהעתקה ולהתעצבן מהביקורת שאת מותחת על אופן הבדיקה שלו. כשהציון גבוה הטענה נשמעת קטנונית במיוחד. ואילו מר בחור עשוי לא להבין מדוע את לא מסוגלת לפרגן לו ולהבין שפעם הוא מרוויח ופעם את מרוויחה ושכל מה שיכול לצאת זה שהמתרגל יבין שהוא היה צריך לקבל ציון נמוך יותר. אני ממליצה לך לבדוק לעומק ובצורה מדוקדקת מה היו ההבדלים בין התשובה שלך לתשובה של חברך. לעתים הבדלים קטנים, שנראים לך ניסוחיים ותו לא, עשויים להתגלות כמשמעותיים ביותר. מילה אחת קטנה יכולה להיות שווה הרבה מאוד נקודות. גם אם תעברי שוב על העבודות ולא תצליחי למצוא פערים, עלייך להבין ש"חוסר הצדק" הזה שעליו את מצביעה, עשוי לנבוע משיטת התקנון. העבודה שלו נבדקה בשלב מסוים ואילו שלך נבדקה בשלב אחר (שבו ככל הנראה היה צריך לקזז עם ציונים גבוהים או שאולי נבדקת אחרי עבודה מעולה במיוחד). יכול להיות שאת נבדקת בהתחלה, כשלמתרגל עוד היו ציפיות מסוימות לתשובות מלאות, וככל שהוא התקדם בבדיקה הוא הנמיך את ציפיותיו. האם זה הוגן? כנראה שלא. האם יש משהו שאת יכולה לעשות? לא ממש. אולי קצת ללמוד לפרגן למר בחור ולא לקחת יותר מדי קשה את כל קונספט הציונים. אגב, בפקולטאות למשפטים באוניברסיטאות העלית של ארה"ב כבר מזמן עזבו את שיטת הציונים. כיום, בייל ובסטנפורד, למשל, יש עובר/נכשל/סיים בהצטיינות. אין ציונים מספריים. הלוואי עלינו
בכל מקרה, המון בהצלחה וקחי את החיים בקלות

PIonit

New member
בדיוק אתמול התווכחתי עם מישהו עד כמה לדעתי

ציונים הם רנדומליים, ויש עבודות שלפי מי הבודק היתי יכולה לשערך כמה קיבלתי, וששמעתי על לא מעט על מקרים שאנשים עשו עבודות יחד, העלו את אותם רעיונות, וקיבלו ציונים שונים.. כואב? כן מבאס? כן מציאותי? לצערי כן.. בהצלחה!!:\\

Renovatio H

New member
אפשר להגיש ערעור...

הגשתי לא מזמן ערעור, על ציון בעבודה שהורדו בה נקודות הניסוח בעבודה היה אותו ניסוח כמו בפיתרון שהומצא כולל הסתמכות על אותו פס"ד... אז למה לא?

bignono

New member
המצב שאתה מתאר שונה...

יש להבחין בין מצב שבו הפתרון שלך זהה לפתרון המרצה למצב שבו תשובתך אינה מלאה, אך אחרים במצב דומה קיבלו את מלוא הניקוד. במקרה שלך הייתי ניגשת בשנה א' לברר מה פספסתי ומה הייתה כוונת המתרגל/המרצה. במקרה שבו הייתי יודעת שניקוד מלא אינו מגיע לי, אך חבריי זכו מההפקר, לא הייתי עושה דבר. אגב, אני לא בטוחה שאפשר לערער על ציוני עבודות מבחינת התקנון באת"א. ניתן לערער על מבחנים, אך לא על תרגילי הגשה ו/או עבודות סמינריוניות אם אינני טועה. מה שאומר שאם אני לא מקבלת עכשיו מאה על הסמינר - אין לי מה לעשות כל כך
למה הייתי צריכה לבחור בסמינר שכולו על טהרת הגאונים?
(והאנשים שמגישים אותו חודשיים לפני הזמן...
)

PIonit

New member
ומה תגיד אם יש רק מפגש פתרון ולא פתרון?

איך תוכיח את טענותיך
?

bignono

New member
וגם אם יש פתרון

מתרגלים מנוסים ידעו לציין שהפתרון הוא חלקי ובנקודות, בעוד שנדרשה התעמקות יותר במסגרת העבודה. כמו כן, ישנם פרמטרים שונים העשויים להשפיע על הציון ושזכרם אינו בא במסגרת הפתרון המוצע, דוגמת: ניסוח, הבניה, התרשמות כללית, האם המתרגל/ת רב/ה עם בן/בת הזוג רגע לפני בדיקת העבודה וכו'. לא אשכח שהייתה לנו מתרגלת בשנה א' ש"התבדחה" שהיא מסמנת קווים על רצפת דירתה וזורקת את העבודות באוויר. לאחר מכן היא הייתה אוספת את העבודות בסדר שבו נפלו ומנקדת אותן כך שהממוצע יעמוד על 78. כמו שנאמר, צריך יותר מזל משכל... זו אומנם הייתה בדיחה, אך לדעתי במקרים מסוימים היא לא כל כך רחוקה מהמציאות. מפגש פתרון הוא אגב הפעולה הכי גאונית מנקודת מבט של מתרגל: זה חוסך כתיבת מסמך, ש-120 סטודנטים רעבים להצלחה ינסו לאתר בו פרצות ויחשבו שבכך הם מנהלים את משפט המאה... חישבו פעם על ציבור המתרגלים המסכן: הם גם צריכים לקרוא את גיבובי השטויות שכתבתם, גם להתווכח עם הסטודנטית הנודניקית התורנית על למה זה 98 ולא 99 (נו טוב... איתי
) וגם לכתוב סמינרים ולעבוד במספר עבודות מסביב לשעון. התקנון מונע מהם לתת לכולכם 100, הגם שהם מאוד היו רוצים לתת לכם ציונים כאלה ולחסוך את כאב הראש. מיומנה של מתרגלת מתוסכלת.... BIGNONO

PIonit

New member
בעיה שלהם שהם בחרו להיות מתרגלים!

שלא יוציאו את זה על הסטודנטים המסכנים

למעלה