ניתוח משלי
קיי, אז אני יסקר את כל האלמנטים שאני רואה, נתחיל בעץ ונמשיך אחר כך לאלמנטים שמסביב... העץ עצמו מתפרס על רוב הדף, מה שמעיד על פי גודלו היחסי לדף שיש למצייר הערכה עצמית גבוהה. הגזע הוא ארוך ויותר נוטה להיות צר מאשר רחב, אך במידה טובה, הוא לא צר מידי או משהו, אלא דווקא משקף איתנות וחוזק. מכך משתמע שלבנאדם יש איזון טוב בין רוחניות וחומרניות אך עם זאת הוא נוטה יותר לצד האינטלקטואלי הרוחני. הגזע בבסיסו מתרחב, מה שמשקף רצון של המצייר ליותר בסיס ויציבות בחייו. בגזע יש עיקול משהו, דבר שמצביע על נטייתו להגיע על המטרה בעקלקלות ולא באופן ישיר. כלומר, אם הוא ירצה להשיג משהו ממישהו, הוא לא ישאל אותו ישירות, אלא יכין אותו לכך ויתמרן אותו במידה מה ורק אז הוא יוציא מאותו בנאדם את רצונו, אך לפי איך שזה משתקף בעץ יותר הייתי מכנה את זה כטקט מאשר נטייה מניפולטיבית,,,,שאוליי דווקא בעצם יש לו, אבל לא משהו רציני, בואו נגיד בטוב טעם (כי כבר ראיתי מקרים הרבה יותר חזקים). כמו כן יש לו גם יכולת מילולית\וורבלית ותיאור טובה. הוא פשוט מבטא את עצמו מאוד טוב. שזה דבר שתדעו, שרוב מי שיש לו כישרון לציור אז יש לו גם כישרון לדיבור. קיי, הגענו לצמרת, לנוף. הנוף מורכב מהרבה ענפים שמסתלסלים זה זה ומסתעפים לענפים נוספים יותר ויותר עד שהם מגיעים לזלזלים. דבר זה משקף נטייה לעבוד ולתפוש דברים מהכלל על הפרט. כמו כן אוליי גם ליבוטים פנימיים משהו. עצם כך שהענפים גודלים כלפיי מעלה מעידים על אופטימיות ואנרגטיות, ועצם זה שהעץ עצמו לא נוטה הצידה בגלל הרוח, וכך גם ענפיו לא, מעידים על חוסן ויכולת התמודדות טובה. דבר אחד שכן מושפע מהרוח (שמשקפת כביכול את קשיי היומיום בחייו) הם העלים, שנשרו מעץ ונסחפו עם הרוח. עלים באופן כללי משקפים אופטימיות ופרודקטיביות גם במידה מה. עכשיו, אם מחד הענפים גודלים כלפיי מעלה, אך האופטימיות של העלים נסחפת על ידי הקשיים, הייתי אומר שהבנאדם בבסיסו מאוד אופטימי, אך במצבו הנוכחי קשה לו לשמור על האופטימיות הזו, והיא נסחפת. מבחינת פרודקטיביות העץ לא פורה, אין לו פרות, וגם העלים כבר נסחפו ברוח. ומכך הייתי מסיק שגם אם הוא עובד במשהו כרגע, הוא בתוכו - מרגיש שהוא לא פרודקטיבי והוא לא מקבל סיפוק ממעשיו בחיי היומיום שלו. עם זאת העץ מצוייר בחלק העליון של הדף, מה שמעיד על שאיפות שקיימות ורצון להתעלות על המצב הקיים למרות הקשיים. העלים באמת נסחפים רק לצד אחד, לצד שמאל, צד העבר, ולכן הייתי אומר שהוא מנסה להתייחס לתוצאה של קשיי היומיום שלו כמשהו שכבר שייך לעבר, למרות שהוא עכשווי ומשפיע עליו בהווה, וזאת על מנת אוליי להתנתק מכך ולהמשיך הלאה כאילו זה לא משפיע עליו. אך אני רואה בזה גם הכחשה מסויימת, למשהו שקיים עכשיו אך הוא מתעלם ממנו כאילו הוא כבר היה רק אתמול. אוליי זה עוזר לו לשמור על האופטימיות שלו, אבל מצד שני הייתי אומר שזה קקצת יכול להקשות עליו אם הוא ימשיך כך באופן שיטתי לאורך זמן. קיי, אני לקו שמאחורה, נוטה יותר לתת משמעות של קו כרקע, ולא כעלייה, אבל אני ייתן את הפירוש שלי לשני התפישות. אם זה רק קו ש"ממלא" את הרקע כפי שהוא אמר לי, אז זה משקף תלישות קלה מהמציאות, היסחפות קלה לעולם הדימיון. וזה גם אלמנט שנראה לי עוזר לו לשמור על האופטימיות שלו. אוליי הוא מדמיין לעצמו את מה שהוא הולך לעשות בעתיד למען מימוש השאיפות שלו, ועצם המחשבה על זה גורם לו להיות קצת יותר אופטימי. וזאת לעומת המצב העכשווי שלו. אם הקו היה עלייה, אז אכן גם אני הייתי אומר שזה פשוט משקף את הקושי שהוא צופה לעצמו בעתיד, שהעתיד קשה לביצוע, כי בשביל להתקדם אליו צריך לטפס, ולהתאמץ קצת יותר מאשר אם זה היה מישור. עם זאת, אני עדיין מתייחס לכך כאל קו "ממלא" ולא כאל עלייה, כי אם זו הייתה עלייה אז גם השביל היה בעלייה, וגם הספסל - והם לא.