עץ לניתוכם

astral tal

New member
המשך....

העץ כולו מצוייר בקווים עדינים ואלגנטים. מה שנותן לי תחושה (טובה בעצם גם ראיתי אותו במציאות) שלבנאדם יש חוש אסטתי, והוא לא בהכרח תמיד שומר על סדר כפי שיש קצת בלגן בנוף (עם זאת בלגן שדיי שיטתי, נראה לישהוא מסוג האנשים שכל הדירה שלהם מבולגנת, אך בשביל זה מסודר,,,כי הם זוכרים איפה נמצא כל דבר). והוא גם מתלבש יפה ואלגנטי. (אבל את זה ראיתי) באמת משתקפת בעץ נשיות, ואם לא הייתי יודע מי המצייר, הייתי נוטה לחשוב שזו בחורה שציירה את זה. הוא עצמו, מהשיחה שהייתה לי איתו, לא מחצין נשיות כל כך, אבל גם לא מאצ´יות. עם זאת, יש לו גוף לא רע בכלל עם שרירים והוא נראה גברי, אבל נחמד. גברי אלגנטי נגיד ככה. ולפחות בשבילי, העץ נותן לי תחושת נעימה דווקא. וכך גם הרגשתי בשיחה איתו. קיי ואחרון חביב, הגענו לספסל ולשביל, שבהם אני רואה קשר ישיר. (ואני דווקא טוב בקטעים של פסיכומטרי
קיי, תשימו לב שמסביב לעץ אין שום דבר אחר שצומח מסביבו, שזה דבר שרואים לרוב אצל אנשים, שהם מוסיפים לפעמים דשא או פרחים מסביב. והעץ עצמו נראה מאוד בודד. כאילו חסרים אנשים בחייו. וזה לא רק שהוא נראה בודד, הוא גם מרגיש כך עד כדי כך שהוא מוסיף שביל וספסל בכדי שאנשים יוכלו לבוא אליו, ולשבת לידו. אפילו בבסיסו של העץ, יש מעין שורש שכמעיין מושט על הספסל כיד שאומרת "הרי, בבקשה, שבו לכם בנוח והתארחו בצלי". השביל הוא כמעיין טיילת כזו, ויישר שהסתכלתי על הציור הוא נתן לי תחושה כאילו הוא נמצא באיזה מקום שהוא פארק טיילת כזו, והשביל כאילו מזמין אנשים לעבור ליד העץ, לעבור בחייו, כולם מוזמנים, כולם יכולים לבוא ולשבת. גם כשמסתכלים על הספסל אז רואים איך הוא השתדל לעגל את הפינות, ולהשוות לספסל מראה נעים וחלק, שנעים לשבת עליו ולשוחח. ובאמת כמו שאריק או ז´אן כמדומני אמר, ממש סצינה רומנטית לבני זוג. רק צריך להוסיף בחור ובחורה שמשוחחים על הספסל. ואוליי גם זו חלק מהכמיעה שלו, שתהיה לו מישהי בחיים שאיתה הוא יוכל לשבת על אותו ספסל ולדבר. נראה לי שהוא אחלה בנאדם, אך רק בקטע החברתי הוא מרגיש מאוד בודד וזה מאוד חסר לו בחיים. הוא איש של אנשים, והוא חייב אינטרקצייה תמידית עם אנשים בחייו, שכן אחרת הוא ישקע לדיכאון בסיבוכים של עצמו והרוח אם לא תכריע אותו, אני בטוח שלפחות תגרום לכמה ענפים שמה בצמרת להתכופף עם כיוונה, כיוון העבר, שגם בו רואים קצת יתר סיבוכים בענף. התחושה הכללית שאני מקבל מהעץ הוא שהוא בנאדם מאוד נעים להיות איתו, אינלקטואל רוחני, מחובר לצד הנשי שלו אם כי הוא לא בהכרח תמיד מחצין את זה. רומנטיקן, ופשוט בנאדם שצריך לסדר לעצמו את הצד החברתי בחיים שלו ואז אני בטוח שגם אם הרוח תישאר בציור שלו, העלים יחזרו להיות על העץ וגם כמה פירות יתחילו לצמוח.

תיקתקית

New member
מאוד מאוד מעניין מה שכתבת, אסטרל../images/Emo51.gif

ואיזה כיף לחזור קצת לעצים. מצחיק, בדיוק היום ביקשתי ממישהו שיציר לי עץ, מישהו מאוד מוזר בעיני, ופתאום הסתקרנתי לראות. והוא צייר לבי הרבה שאלות והביא לי. זה נורא מוזר, אני אסרוק אותו כשיהיה לי כוח..בבקשה אל תכעסו, אני עצלנית. אסטרל, כבר שכחתי שאני כותבת לך
. אז למדתי הרבה. מאוד מעניין, אבל אני מעוניינת לדעת מה הוא יאמר על זה - צריך אינדיקציה, לא? אז מתי תספר לנו מה הוא אמר? וגם, אני ממש נהנית בפורום הזה, למרות שהגעתי למסקנה שבכתב יד אני לא מבינה דבר ואפילו חצי. (טוב, אולי בעץ דבר ובכתב חצי..) ועוד משהו, לכלל הפורום (מקווה שכולם יטרחו להסתכל): מה דעתכם לנתח כתב של שתי אחיות, האחת בי"ב והשניה בכיתה ז´? יש הרבה מן המשותף, במבט ראשון וגם שני, ואני חושבת שזה יהיה מעניין.

לא נעשה את זה עם תשובות מעמיקות

לבנות כי הן צעירות מדי, אבל נשמח לראות בכל זאת. נראה לי שאני לא ארשה התיחסות מעמיקה כדי לנטרל צרות. אז תשימי את כתבי היד שנשזוף את עינינו ונדבר על הדמיון ולא על הבנות באופן מפורט. נראה לך ?

תיקתקית

New member
נראה לי מאוד, למרות שאני חושבת

שבאמת ובתמים, אין הרבה דברים שאפשר לומר לצמד הזה שהן יעלבו ממנו, כי הן מאוד מאוד חכמות ואינטילגנטיות, ואת זה ישר רואים בכתב.. אצרף, אני רק צריכה לבקש מהן שיכתבו..

אריק!

New member
אסטרל שלום

נדמה לי שנוצרה כאן איזה אי בהירות ואולי תוכל להסביר: האם ניתחת את העץ תוך כדי שילוב רשמים מהכרות אישית שלך עם האיש ? או שזה ניתוח נטו של עץ כפי שאנחנו ניתחנו. האם ייתכן שהלבשת מסקנות ממיפגש בלתי אמצעי עם האיש ו ´מצאת´ אותם גם בעץ ? ושאלה אחרונה האם יש לך ידע בניתוח עצים שכן הקפת ממש את כל אישיותו, או שאתה פחות או יותר ברמת הידיעה שלנו אבל במקרה זה פשוט ראית המון? במלים אחרות: איך אנחנו צריכים להתייחס למסקנות שלך, כאל דעה נוספת או כאל נתונים שהם כבר וודאיים ומגובים באישיות של האדם. להשתמע אריק.

אאאאאאאאריק ../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif

תעשה שאני אוכל לקרוא אותך
ת--ר--ו--ח

אריק!

New member
הקטע שכתבתי לאסטרל

הוא די קצר אז מה כל משפט לקפוץ שורה ? במה שכתבתי ל רמי נדמה לי שריווחתי. תוך כדי הדפסה קופצים לי לפעמים מלים ושורות. שמתי לב שהתוצאה הסופית שונה ממה שראיתי על המסך. אני מודע לכך ונקווה שיחול שיפור כבר בשנים הקרובות. בברכה אריק.

אריק לא מדובר על בעיות מימשק

כי אצל כל האחרים אין את הבעיה הזאת. אני אולי אסביר ואני מתנצלת מראש אם זה פוגע באיזשהי צורה כי זאת לא הכוונה. כשכותבים, כמו שמדברים, עוצרים מדי פעם כדי לנשום או כשמחליפים נושא. נותנים שהות לבן אדם להבין שהנושא הוחלף. בהודעה שלך האחרונה, זאת שעליה אני מגיבה, עשית רווח בין השורות אבל לא עשית רווח בין נושאים. זאת לא כוונתי. אמנם זה עדיף אבל זה לא ממש עוזר. למשל אני אכתוב את אותה ההודעה עם ריווח שמקל על הקריאה (ובאמת שזה מתוך רצון כן לקרוא את מה שאתה כותב ). הקטע שכתבתי לאסטראל הוא די קצר, אז מה, כל משפט לקפוץ שורה ? במה שכתבתי נדמה לי שריווחתי. תוך כדי הדפסה קופצים לי לפעמים מילים ושורות. שמתי לב שהתוצאה הסופית שונה ממה שראיתי על המסך. אני מודע לכך ונקווה שיחול שיפור כבר בשנים הקרובות. בברכה, אריק. יש מבין ? ואכן בקטע שכתבת לרמי היה יופי של ריווח וסידור נושאים ולכן כתבתי לך שם
.
מיכל

astral tal

New member
לי דווקא אין בעיה עם סגנון הכתיבה

אריק. אני אפילו מת עליו, משקף ייחודיות ואישיות מעניינת ביותר !
וחוץ מזה באמת שלפחות לי אישית אין שום בעיה וואט סו אוור להבין את המסרים וההודעות שלו בפורום. מיותר נראה לי לנסות לשנות אותו. באיחוד בגילו המופלג.

אני מאוד מקווה שלהתפתח אפשר בכל

גיל. ואריק, אני שמחה שיש לך מעריץ אבל אני לא היחידה שמתלוננת על אי קריאות של ההודעות שלך ולכן הערתי לך. לא מדובר בטעם אישי שלי בלבד.

אריק!

New member
אסטרל ( דרך מיכל )

תפסיק להגן עלי היא צודקת בכל מלה. אני באמת צריך לשפר זאת.

../images/Emo45.gif way to go אריק !

ונורא שמחה שלא נעלבת (כי באמת לא התכוונתי). מיכל ששונאת לתת ביקורת.

astral tal

New member
../images/Emo6.gif ../images/Emo6.gif ../images/Emo6.gif ../images/Emo6.gif ../images/Emo6.gif ../images/Emo6.gif ../images/Emo6.gif

astral tal

New member
תגובה מהמעריץ לאריק ../images/Emo8.gif

כשניתחתי את העץ אז השתדלתי לנתח אותו כמה שיותר אובייקטיבי. אז התייחסתי רק למרכיבים שלו בלי לקשר בינהם לבין מה שקלטתי ממנו בשיחה. אבל כמובן שזה יכול להיות עד לרמה מסויימת, שכן בכל זאת הרי פגשתי את האיש ולכן לא יכולה להיות לי אובייקטיביות טוטאלית. אבל אני ייתן לך דוגמא, שגם אם ראיתי את אותו אלמנט במציאות, זה לא אומר שלא הייתי רושם אותו בניתוח שלי אילולא פגשתי אותו: אמרתי שהוא נוטה לצד האינטלקטואלי רוחני. זאת הסקתי מרוחבו של הגזע, שכן גזע רחב ודומיננטי משקף באופן כללי חומרניות. וגזע דק משקף באופן כללי אינטלקטואליות. וזאת בשקלול עם אופי הנוף. אם כך הייתי צריך לומר שהוא נוטה יותר לצד האינטלקטואלי ללא שום קשר לרוחניות נכון ? אז...מממ.....כשדיברתי איתו אז הוא הפגין אלמנטים רוחניים ולא רק אינטליקטואלים, אבל זה לא יהיה פייר שאני ייגיד שהוא נוטה לצד האינטלקטואלי ויוסיף את הרוחני רק בגלל שזה מה שראיתי במציאות - ואז זה לא יהיה ניתוח ששואף לאובייקטיביות. אז למה כן הוספתי את הרוחניות ? דבר ראשון ההרגשה הכללית שקיבלתי מהעץ היא כזאת, ודבר שני גם אפשר להסיק את זה באופן אינטואטיבי חלקית, לפי הנוף, ועצם אופן הציור שלו, שהוא כזה גם עדין, ולא רק אינטלקטואלי טכני, שזה דבר שאפשר לראות בעצים. ויודע מה, אני זוכר שיש לי איזה עץ בארכיון העצים שלי במגירה שיכול להדגים אינטלקטואליות שלא קשורה לרוחניות, ואז תראה את ההבדל בין העצים. דרך אגב, לדעתי הנוף, משקף את אופן החשיבה של המצייר, שכן זה כאילו מקביל לראש אם מייחסים לכל חלק בעץ חלק מהאדם עצמו. - ויש כאלה שמנתחים עצים לפי הממד הפיזיולוגי כביכול דרך העץ. ממ..ממ..ממ....בוא נראה מה עוד שאלת..... לגבי הידע שלי הגבתי לגביו בתגובה למיכל, לגבי העץ הספציפי הזה באמת היו יותר נתונים מאשר בעץ ממוצע ולכן זה גם נתן לי יותר דברים לדבר עליהם. ולגבי איך שההתייחסות שלכם צריכה להיות לגבי הניתוחים שלי לעצים אז קחו אותי בערבון מוגבל למרות שיש אמת בדבריי. משהו כמו ז´אן, רק בעצים

astral tal

New member
דוגמה 1 - אינטלקטואליות טכנית

המצייר לומד פיזיקה דרך אגב. בציור הזה רואים שהנוף מפותח, וגם האופן שבו הוא מצוייר הוא בסגנון של ענפים שמתערבלים זה בזה וענפים שיוצאים מענפים, אך באופן יותר....מרובע. באופן טכני, אנליטי.... אך גם,- משקפת אינטלקטואליות.

astral tal

New member
דוגמה 2 - אינטלקטואליות רוחנית

רוחניות, אך לא פורצת מסגרות. הנ"ל קוראת בקלפים.

אריק!

New member
אסטרל,

תודה רבה על כל המידע, עכשיו אני רק מתחיל לראות שזה כנראה תחום שבו באמת ניתן להפיק הרבה מידע מועיל אודות המצייר. הציור הזה של הפיזיקאי זה הדבר הכי מדהים שראיתי לאחרונה. מעניין איך אביך, שככל שאני זוכר הוא מתימטיקאי, מצייר עץ. קוראת הקלפים הנ"ל נראית לי כמו קוראת בכדור בדולח חלול, בלי שום ידע ממשי לספק למישהו. העץ עשה לי אסוציאציה של נבוב. אגב, תיבת המסרים שלי תוקנה ואני יכול להכנס ולקרוא. אחרון, אני הולך לצייר עץ ויותר מאוחר אסרוק. מהזכרון שלי כמציר עצים זה עתיד להיות עץ אינפנטילי פרימיטיבי.

למעלה