עץ לניתוכם

astral tal

New member
עץ לניתוכם

מי שעשה את הציור הוא בן 18 אמרתי לו לצייר עץ ושהוא יכול להוסיף מה שהוא רוצה ולא צריך לשאול כלום מה שבא לו להוסיף אם הוא רוצה ,שיוסיף - אין חוקים את הפידבק ממנו אני ייתן לכם אחרי שכולם ינתחו ויביעו את דעתם

אריק!

New member
לייזער מה ענינים ?

סליחה על הפניה הלא שגרתית פשוט השאירו אותי לבד עד 11 וחצי. תגיד לי לייזער ( לא מתרגל לשם ), אתה נראה לי בחור חושב ופקח, אולי במקום לשאול שאלות תביע דעתך על העץ. אין לי ספק שתראה דברים שאיש מלבדך לא יראה. היות שאיש כאן לא מתיימר להיות חוקר שורשים מדופלם הינך מוזמן בזאת לחוות דעה. אתה נשוי ? בידידות אריק.

ווואו.... נראה לי מאוד מורכב ככל

שמסתכלים עליו יותר ויותר.. ואני לא מקצועית, ככה שקחו בערבון מוגבל את מה שאני אומרת. הערות והארות יתקבלו בשמחה. עושה רושם שהבחור נמצא בתקופה מסובכת ומלחיצה מאוד. העץ שלו מלא ענפים שמשתלבים אחד בתוך השני למעין מבוך, מה שמעיד על התסבכות של הבחור או הקלעות למצב שהוא אינו יודע כיצד לצאת ממנו. העץ נמצא במעלה ההר והספסל ממוקם "בדרך" כאילו מתאר משהו שעוצר אותו.. השלכת גם היא מעידה על קשיים והעובדה שאין שורשים לעץ מעידה אולי על ניסיון להסתיר או לא להתבלט עם הכוחות הפנימיים. הקווים בהם השתמש המצייר חלשים ומחוזקים כל הזמן, כך שמלבד המימד האומנותי ניתן להגיד שהבחור חלש, עייף, אולי חולה.. על פניו זה ציור מאוד יפה, אבל ציור שמשדר בדידות וקשיים.

אריק!

New member
יחי העץ

מה שאני רואה זה קודם כל שהוא מצייר הרבה יותר יפה ממני עם תשומת לב ורגישות. נראה לי רומנטיקן שנותן דעתו לנגזרי העץ ( ספסל, אווירה קסומה, שלכת, אסוציאציות של טיול ואהבה ). הדגיש קוים גמישים נאים בשלד ( גוף ) העץ כעין קוי מתאר נשיים ( או שרק אני דמיינתי זאת ? ). השקיע המון במלאכתו מה שמלמד אותי שהוא חייב לעסוק במה שהוא אוהב - גם אם לא יהיה בזה די פרקטיות ופרנסה. כמובן, רק אוסף רעיונות שעלו לי בראש בלי ידע קונקרטי. אריק.

אריק!

New member
אסטרל אני חייב לומר

לך משהו בסוד, בינינו, שמעתי שמי שכותבת אות ש´ נמוכה, שכובה, מעדיפה בד"כ להיות למטה כשעושים את זה. אם זה מתחלף במהלך הדף ניתן ללמוד על וויכוחים תכופים בין בני הזוג תור מי היום להיות למטה, ולהיפך. אם גם ה ס´ מצולקת ממש חבל על הזמן שהם ביחד. בשבוע הבא אספר לך איך לזהות ´נותנות´. אני מקווה שזה לא חריף מדי לפורום המהוגן שלנו. במחשבה שניה, לאחר שדנו כאן לא מכבר במיניות של מישהי אני פוטר את עצמי מעכבות ומעכשיו אני ממש מתכוון לחדור. יאללה ביי.

אריק, זה לא הבוטות של ההודעה

שמכעיסה אותי
אלא התוכן שלה. לזהות נותנת ??? יש מישהו שנותן ומישהו שלוקח בסקס שלך ? אם כך, תנחומי לך, אתה לא יודע מה זה סקס שווה באמת
אתה מזהה דברים כאלו על סמך אותיות בודדות ? אם כך, כנראה אתה בדרך לכתוב את הספר של אילון בן יוסף. בשם הכבוד לגרפולוגיה, בשם הכבוד לפורום, בשם הכבוד לאישה ובעיקר בשם הכבוד לסקס, הודעות מהסוג הזה יימחקו להבא. מיכל

אריק!

New member
מיכל בוקר טוב

לו היית קוראת את מה שכתבתי לעינת מירון כמה דקות קודם, וקצת יותר ברצינות, היית רואה שאין כמוני מתנגד נחרץ לפרשנות ע"פ אותיות וסימנים בודדים. מה שכתבתי לאסטרל בהקשר של ´נותנת´, וקודם לכן לגבי ה ש´ השוכבת זו הגזמה מגוחכת כדי להמחיש עד היכן יכולה להגיע ההתעסקות השטותית בכגון אלה, ואין כאן שום דבר מעבר לכך. היות שאנשים נבחנים לפי מעשים, והיות שטרם ציידתי מישהו בעיצות כגון אלה - אני בחזקת זכאי. לגבי הבוטות וכד´. אני בעד צנזורה מתקנת ומסכים שתמחקי כל שרשור שלי שנראה לך חורג מהטעם הטוב ולא משנה מה. מצד שני אפשר לקחת גם דברים קצת מוקצנים ומקוממים, שקיימים בחברה, כ ירית פתיחה לדיון רציני יותר בנושא כלשהו. שהרי הצד המוסרי עלה כאן זה מכבר ואני דוקא הייתי בצד שלא מציץ. מנין לך שזה משקף איזה עמדה שלי בנוגע למין ? אני לא בדרך להוציא שום ספר, מה השלכת עלי איזה פחדים שלך מעוד אילון כזה ? חוץ מזה, קצת התרגשות באטמוספירה זה לא מזיק, זה מוציא מכולם תגובות בטן קצת יותר אמיתיות ופחות נמוסיות. שבת שלום, אריק.

אריק אם זאת היתה בדיחה, כדאי

שתנסח אותה פעם הבאה כך שגם אחרים יבינו אותה. הצד המוסרי שנוגע לנשים נדון בהרחבה בפורום פמיניזם ואם בא לך לדון בו כדאי שתעלה את הדיון שם. פחדים שלי ? מאילון ? תגיד לי אתה בכלל קורא מה שנעשה בפורום הזה ? אני לא מפחדת מאילון ואני גם לא ממתנגדיו הבוטים, על מה אתה מדבר בכלל ? אני פשוט חושבת שמה שהוא עושה לא מוגדר גרפולוגיה, זה הכל. אני כמובן קוראת כל הודעה שנכתבת בפורום הזה או משורשרת אליו ואם תבדוק את השעות של ההודעות לא תטעה בטעויות כל כך בוטות. דבר אחרון: התרגשות באטמוספירה בדרך כזאת איננה מקובלת עלי. לא אכפת לי אם קוראים לזה צנזורה או לא ולא אכפת לי אם זה מתקן או מקלקל לפי הגדרות של גולשים. מה שמשנה לי זה רמת הדיון בפורום והאוירה בו והודעה מהסוג הנ"ל פשוט מקלקלת את שניהם. נורא רוצה לכתוב משהו נחמד לגמור את הכל בחיוך, אבל אני נאלצת להסכים עם עינת שכתבה פה לפני, פשוט תתחשב קצת בגולשים האחרים בפורום הזה. וגם בגולשות.

pomelit

New member
לא יודעת אם זה מצחיק או שמרני

אבל ההודעה שלך (אריק) פשוט שחצנית ומעליבה.

תיקתקית

New member
זה נורא רע מה שאמרת וגם ממש פוגע

אני אף פעם לא חשבתי להסתכל בכתב של מישהו כדי לבחון איך הוא במיטה. מיטה וסדינים זה עניין חשוב כמו נפש.

תיקתקית

New member
טוב, אז הוא מאוד כשרוני... ../images/Emo13.gif

וחוץ מזה הוא מאוד שקוע בעולמו ואלי חש בודד. יותר מבודד, אולי מעל כולם. האוירה שם נורא בודדה, נראה לי, כמו מקום שרק אפשר להשקיף אליו, אבל מעולם לא להיות בו. אולי הוא שואף להיות שם. הכל בזכות הספסל. חוץ מזה העץ מאוד מפותח למעלה, אבל בלי עלים. אני חושבת שזה מראה על הצורך להיות נטו, בלי מסיכות, לגלות את הרובד הכי עמוק, ואולי זה מה שמתגלה בציור. ומה מתחת למסיכה? הרבה לבטים, הרבה מחשבות, אבל לא בלגן - אני חושבת שהוא בדרך לאיזושהי השלמה עם המצב שלו. זה די צועק, המצב הזה, מתוך העץ. אין כאן רמז לאיך חיי החברה שלו (שימו לב. אמרתי איך, לא אם יש או אין) כי אני חושבת שהעץ עוסק מאוד בו, אבל הספסל ההוא מרמז משהו. עץ מעניין,
אני חייבת להוסיף, שהצייר מאוד רגיש ואני חושבת שמבין לנפש ידידיו, או כל אדם. הוא גם עדין, בפנים בפנים (אבל יש לי הרגשה שאם יקרא את זה, ייכנס יותר למסיכת המאצ´ו - צא משם!
)

תגידו, העץ נראה לכם נמצא בירידה

או בעליה של המדרון
נראה לי שמאוד מסובך לפרש את זה בלי להיכנס להשלכות של עצמנו, מה אתם חושבים אפשר להתגבר על זה
דבר אחד בטוח לחלוטין: העץ לא נמצא במישור. מעניין אם האדם ימני או שמאלי ואולי זה משפיע על הכיוון של המדרון בשבילו.

astral tal

New member
האדם ימני ו......

שאלתי אותו לגבי המדרון והוא אמר שהוא לא התכוון לצייר את זה כמדרון, אלא כמין קו רקע כזה, משהו שיהיה מאחורה, כי הוא הרגיש לא טוב עם זה שמאחורה כזה ריק, אז הוא הוסיף את זה וגם אני לא חושב שהוא התכוון למדרון, כי אם הוא היה עושה את זה במדרון אז נראה לי לפי רמת הציור שלו הוא היה דואג לכך שזה יראה כמו מדרון ולא סתם קו כזה מאחורה לי אישית יש לזה פירוש שונה שאותו אני ייתן בסוף אחרי כולם

כדאי לשים לב...

ישנם עלי שלכת נופלים רק בצידו האחד, ומצידו השני העליה מפסיקה להיות מתונה ונעשית תלולה לפתע פתאום, וקשה להמשיך...אבל באמצע יש פינת חמד וספסל (שהוא כל כך מטונימי). עלי השלכת אינם מטרידים, והעקוב הופך כמעט למישור. אלא שבהתבוננות נוספת, הספסל המנומר מורכב בעצם מאותו הסובסטנץ של עלי השלכת, כך שגם פינת החמד הרומנטית ושלווה לא נמלטה לאמיתו של דבר מקשיי החיים שבחוץ (שאלתי כאן מתודת פרשנות הלקוחה מתחום הספרות)...

לייזער

New member
ניתוח של בן תמותה

מודיע מראש שאני סתם בן תמותה ולא גרפולוג ואפילו לא גרפולוג בגרוש. מה שאני שם לב אליו זה שיש פה דואליות: מצד אחד הספסל שמבטא יציבות וקביעות- יושבים עליו הוא יציב וכו´ ומצד שני יש תנועה רצינית של העלים, הרוח ובכלל זרימה של כל הציור וגם הקו מאחור, מן המקום בו העץ נמצא והלאה. מה זה אומר אני לא יודע מלבד אמירה כללית על אדם, שמחד נטוע חזק בעבר או בהווה ומצד שני נע קדימה (או מוטב לומר נסחף קדימה?) .

astral tal

New member
ניתוח משלי

קיי, אז אני יסקר את כל האלמנטים שאני רואה, נתחיל בעץ ונמשיך אחר כך לאלמנטים שמסביב... העץ עצמו מתפרס על רוב הדף, מה שמעיד על פי גודלו היחסי לדף שיש למצייר הערכה עצמית גבוהה. הגזע הוא ארוך ויותר נוטה להיות צר מאשר רחב, אך במידה טובה, הוא לא צר מידי או משהו, אלא דווקא משקף איתנות וחוזק. מכך משתמע שלבנאדם יש איזון טוב בין רוחניות וחומרניות אך עם זאת הוא נוטה יותר לצד האינטלקטואלי הרוחני. הגזע בבסיסו מתרחב, מה שמשקף רצון של המצייר ליותר בסיס ויציבות בחייו. בגזע יש עיקול משהו, דבר שמצביע על נטייתו להגיע על המטרה בעקלקלות ולא באופן ישיר. כלומר, אם הוא ירצה להשיג משהו ממישהו, הוא לא ישאל אותו ישירות, אלא יכין אותו לכך ויתמרן אותו במידה מה ורק אז הוא יוציא מאותו בנאדם את רצונו, אך לפי איך שזה משתקף בעץ יותר הייתי מכנה את זה כטקט מאשר נטייה מניפולטיבית,,,,שאוליי דווקא בעצם יש לו, אבל לא משהו רציני, בואו נגיד בטוב טעם (כי כבר ראיתי מקרים הרבה יותר חזקים). כמו כן יש לו גם יכולת מילולית\וורבלית ותיאור טובה. הוא פשוט מבטא את עצמו מאוד טוב. שזה דבר שתדעו, שרוב מי שיש לו כישרון לציור אז יש לו גם כישרון לדיבור. קיי, הגענו לצמרת, לנוף. הנוף מורכב מהרבה ענפים שמסתלסלים זה זה ומסתעפים לענפים נוספים יותר ויותר עד שהם מגיעים לזלזלים. דבר זה משקף נטייה לעבוד ולתפוש דברים מהכלל על הפרט. כמו כן אוליי גם ליבוטים פנימיים משהו. עצם כך שהענפים גודלים כלפיי מעלה מעידים על אופטימיות ואנרגטיות, ועצם זה שהעץ עצמו לא נוטה הצידה בגלל הרוח, וכך גם ענפיו לא, מעידים על חוסן ויכולת התמודדות טובה. דבר אחד שכן מושפע מהרוח (שמשקפת כביכול את קשיי היומיום בחייו) הם העלים, שנשרו מעץ ונסחפו עם הרוח. עלים באופן כללי משקפים אופטימיות ופרודקטיביות גם במידה מה. עכשיו, אם מחד הענפים גודלים כלפיי מעלה, אך האופטימיות של העלים נסחפת על ידי הקשיים, הייתי אומר שהבנאדם בבסיסו מאוד אופטימי, אך במצבו הנוכחי קשה לו לשמור על האופטימיות הזו, והיא נסחפת. מבחינת פרודקטיביות העץ לא פורה, אין לו פרות, וגם העלים כבר נסחפו ברוח. ומכך הייתי מסיק שגם אם הוא עובד במשהו כרגע, הוא בתוכו - מרגיש שהוא לא פרודקטיבי והוא לא מקבל סיפוק ממעשיו בחיי היומיום שלו. עם זאת העץ מצוייר בחלק העליון של הדף, מה שמעיד על שאיפות שקיימות ורצון להתעלות על המצב הקיים למרות הקשיים. העלים באמת נסחפים רק לצד אחד, לצד שמאל, צד העבר, ולכן הייתי אומר שהוא מנסה להתייחס לתוצאה של קשיי היומיום שלו כמשהו שכבר שייך לעבר, למרות שהוא עכשווי ומשפיע עליו בהווה, וזאת על מנת אוליי להתנתק מכך ולהמשיך הלאה כאילו זה לא משפיע עליו. אך אני רואה בזה גם הכחשה מסויימת, למשהו שקיים עכשיו אך הוא מתעלם ממנו כאילו הוא כבר היה רק אתמול. אוליי זה עוזר לו לשמור על האופטימיות שלו, אבל מצד שני הייתי אומר שזה קקצת יכול להקשות עליו אם הוא ימשיך כך באופן שיטתי לאורך זמן. קיי, אני לקו שמאחורה, נוטה יותר לתת משמעות של קו כרקע, ולא כעלייה, אבל אני ייתן את הפירוש שלי לשני התפישות. אם זה רק קו ש"ממלא" את הרקע כפי שהוא אמר לי, אז זה משקף תלישות קלה מהמציאות, היסחפות קלה לעולם הדימיון. וזה גם אלמנט שנראה לי עוזר לו לשמור על האופטימיות שלו. אוליי הוא מדמיין לעצמו את מה שהוא הולך לעשות בעתיד למען מימוש השאיפות שלו, ועצם המחשבה על זה גורם לו להיות קצת יותר אופטימי. וזאת לעומת המצב העכשווי שלו. אם הקו היה עלייה, אז אכן גם אני הייתי אומר שזה פשוט משקף את הקושי שהוא צופה לעצמו בעתיד, שהעתיד קשה לביצוע, כי בשביל להתקדם אליו צריך לטפס, ולהתאמץ קצת יותר מאשר אם זה היה מישור. עם זאת, אני עדיין מתייחס לכך כאל קו "ממלא" ולא כאל עלייה, כי אם זו הייתה עלייה אז גם השביל היה בעלייה, וגם הספסל - והם לא.

אנשים שיודעים לצייר יודעים לדבר ../images/Emo35.gif

מאיפה הבאת את זה ? ומה עם המיתוס של האמן הבודד ? ואן גוך למשל ? ועוד שאלה לי, אתה אומר "הוא צייר כך וכך וזה אומר שכך וכך..." מאיפה אתה יודע ? אני לא שואלת כדי להקניט אלא להיפך. נתת תיאור מצוין של התמונה ומהתיאור הזה יצאת לפירושים. איך אתה יודע שהפירושים שייכים לתיאור ? נגיד, למה ענפים שמתפצלים לזלזלים וכו´ מעידים על נטיה לתפוס מהכלל אל הפרט ? ומה זה תפיסה מהכלל אל הפרט בעיניך ? אני אשמח אם תוסיף הסברים !
מיכל

astral tal

New member
מיכל אני חייב לזוז עכשיו ולצאת

לפיזותרפייה שלי, ככה שאני מבטיח שאני יענה כשאני יחזור....יאללה ביי בינתיים

astral tal

New member
תגובה למיכל

קיי, אז הרקע לניתוח ולידע שלי מתבסס על שני ספרים שקראתי בנושא, בניתוח עצים וציורים. דבר שני זה שגם התאמנתי עד כה על משהו כמו 200 ציורים של אנשים ככה שזה נותן לי ניסיון משהו בדבר. המסקנה שלי לגבי הקשר בין כישרון לציור ויכולת וורבלית נובעת מכך שאצל רוב האנשים שראיתי שציירו ציורים על רמה סה"כ, ושיש להם כישרון בציור, אז היה להם גם יכולת ביטוי טובה. ועל כך מתבססת המסקנה שלי לגבי האלמנט הזה. המסקנות הישירות שלי לגבי אלמנטים מסויימים לבין הפירוש שלהם נובעות מהספר שקראיתי אותו שנותן את אותם פירושים בהסתמך על נסיונה הארוך של המחברת שלו בניתוח ציורי עצים וציורים בכלל. כמו כן גם אני אישית דיברתי עם אנשים שציירו לי עצים וניסיתי תוך כדי שיחה איתם אחר כך למצוא הקשרים בין אלמנטים בציורם לבין אלמנטים באישיותם. וכאשר ראיתי שיש דפוס שחוזר על עצמו בין אלמנטים מסויים לבין פן באישיות של אותו מצייר\ת, אז נהייתי דיי בטוח לגבי פירושים מסויים כי ראיתי שאנשים מאשרים אותם והם נכונים. לגבי הענפים: אם חושבים על ההקבלה בין התפישה מהכלל אל הפרט לבין ציור ענפים ראשיים, שאחר כך מתפצלים ליותר קטנים ויותר קטנים, אז דיי אפשר להבין את הקשר שבין שני הדברים. שכן הענפים הגדולים משקפים את התפישה הכללית שלאחר מכן נכנסת יותר לעומק לפרטים הקטנים שאותם משקפים הענפים ולבסוף הזלזלים שהם כביכול הפרטים הקטנים יותר. זה כמו המבחן הפסיכו-קוגנטיבי הזה ששכחתי את שמו. שיש איזו צורה מסויימת וצריך להעתיק אותה, ובזמן שהנחבן מעתיק אותה הפסיכולוג צריך להסתכל איך הוא גם מעתיק אותה, ומה סגנון הההעתקה שלו, מפרט אל הכלל, בלי שום סדר מסויים, משהו רנדומלי נגיד, או מהכלל אל הפרט. לגבי תפישה מהכלל אל הפרט, על כך אצטרך להרהר עמוקות ולנסח טוב טוב את דעתי ולכן אעשה זאת בזמן אחר שכן אני צריך ללכת לחברה שלי עוד מעט

למעלה