ענין של אופי

Yarik N

New member
חנה כשהייתי ילד

לפני שנתיים בערך.... היתה מילה שהיינו אומרים כששני אנשים אמרו משהו בו זמנית ואז היית צריכה לקנות לי קרמבו. לצערי אני לא זוכר מה היתה המילה. תקני לי קרמבו בכל זאת?

Boojie

New member
ואצלנו

היו אומרים "צ´יקס", שזה כמובן שיבוש של "ג´ינקס" (המקובל באנגלית במצבים כאלה). בכלל, כשאני חושבת על זה, היו יותר מדי מילים שהגיעו אלינו בירושה מאנגלית כשהייתי ילדה. מעניין מאיפה ודרך מי.

מירה ח.

New member
"ג´ינקס"

זה דבר שלילי: אומר, קלקלת לי, בגללך לא הצליח לי. למשל, אם אני מנסה לטפס על עץ, ומישהו מסתכל עלי, ונפלתי, אגיד לו (בגירסה האנגלית): אתה עושה לי ג´ינקס...

Boojie

New member
"עין הרע".

ככל שאני מבינה את מקור הביטוי באנגלית (כששני אנשים אומרים את אותו דבר), זה נובע מהאמונה שכששני אנשים אומרים את אותו דבר בו זמנית, זה יביא להם מזל רע, והראשון שאומר "ג´ינקס" או "ג´ינקס עליך", כאילו מבטיח בזה שהמזל הרע יעבור רק לשני.

ואוו, ואצלנו בכלל זה הדרדר ל....

צ´יפס... ואז היה מילת שחרור שאם היו אומרים לך צ´יפס ורצית ממש מהר להשתחרר מזה, אז הייתה צריך ישר להגיד "קטשופ" לפני שזה שאמר לך צ´יפס היה אומר "בלי חברים, בלי קטשופ" ואוו, זה ממש נוסטלגי ומצחיק....

wasaby

New member
אני שמעתי על גרסה של "ג´ינס סקוטי"

ומי שלא אמרה את זה היה אמור להיות לה בעל ג´ינג´י, שכבר אז אני זוכרת שהיו תהיות למה בעל ג´ינג´י או העדרו זה בעיה גדולה כל כך.

צמבל זו מילה מראשית היישוב בערך

שמעתי אותה מאמא שלי, מימי טרום-המחתרות
מאיפה הבאת את זה, מירה ? לפעמים יושבים אמי שתחיה ואחיה התאום שייחיה ומעלים חוויות מילדותם - זו משפחת הביטויים שנשמעת שם

מירה ח.

New member
זה ממרומי גילי המתקדם

אני מנסה כל הזמן להוכיח - ואתם לא מאמינים לי...

אפרת_ח

New member
הודעה שובניסטית של חנה !!

הביטוי "ינק עם חלב אמו" בכלל ובנוסח "החמצמץ" בפרט - מייצג השקפת עולם לפיה האם, והיא בלבד, אשמה בחינוך הרע של הילדים ומכאן שתמיד האם אשמה בכל מה שהם יעשו בהמשך. פרויידיאני למדי, וכידוע הוא לא ממש אהב נשים.

למה אני לא מופתעת... ? ../images/Emo13.gif

חשבתי היטב לפני שרשמתי את הביטוי הנ´ל ואני אישית לא מוצאת בו שובניזם. אני רוצה להזכיר שהשובניזם או הפמיניזם או המרכיבים האישיותיים שלי בכלל אינם עומדים כאן לדיון. לו תקפת את הביטוי בלבד ולא אותי, היתה פה עילה לדיון. דעתי על ההטמעה אצל נשים וע"י נשים ידועה לכל מי שגולשת פה יותר מיומיים בערך. התעלמות ממנה בגלל שזה לכאורה לא פוליטקלי קורקט לא תפתור את הבעיה.

אפרת_ח

New member
ארג´יל כתב את אותו הדבר

כשהוא טען שרק אמא שלו השפיעה על חינוכו, אבל מארג´יל אני לא מצפה לכלום, וממך כן. האמנם רק האמהות הבוכריות הן סוכנות החיברות? לאבות אין השפעה? ולקרובים? ולשכנים?

איפה ראית שכתבתי דבר כזה ?

אפרת, זה לא קורה הרבה אבל לעיתים אני חווה ממך התקפה חזיתית שכוללת הוצאת דברים מהקשרם והוספת פרשנות "מפלילה" משלך רק כדי לתקוף אותי מסיבה שלי לפחות היא לא ברורה לחלוטין. אם יש לך משהו נקודתי - המייל שלי פתוח בפנייך. אם זה ויכוח מהותי - אנא הוציאי אותי מהדיון ותתמקדי בנושא עצמו, עליו אשמח להגיב כתמיד (גם אם דעתי לא בהכרח תמצא חן בעיניך).

ואגב, אין לי מושג מה ארגיל כתב

למעט הפניות יוצאות דופן, אני לא קוראת את ההודעות שלו. יש גבול לזמן ולסבלנות שלי, אחרי הכל.

למעלה