ענין של אופי

אהה, את רוצה שיהיה לך נוח...../images/Emo123.gif

אז זה הולך ככה: מתעוררת בבוקר, ארוחת הבוקר מוכנה ומהבילה, את מבקשת מהעוזר/ת לחייג לחנות X ומזמינה, מהקטלוג האחרון, את פריטים כך וכך. המידה שלך כבר אצלם. אחרי כמחצית השעה, מתייצבים אצלך בוילה, שתי מוכרות ובידיהן הפריטים. המדידה נעשית אצלך, בחדר ההלבשה. מודדים, מתלבטים, חליטים ואז, מתאימים, לוקחים לתיקון ומביאים אחה"צ. נוח מספיק? או קמה בבוקר, מהרהרת מעט, מבקשת שיחייגו לשדה התעופה ובערב הולכת מגונדרת ויפה לארוחת ערב בפריז. בבוקר קניות במקוות הכי הכי. זה כיף, תאמיני לי. קוראים לזה מנעמי הכסף.

.inbal

New member
מה שהוא זה אולי עוד כמה דברים

אבל מה שהוא חושב עליה, זה אחד הדברים החשובים ביותר כשמנסים לבנות חיים ביחד. אם הוא לא רואה בה שותפה שווה, אדם עצמאי שיכול ורוצה להתפתח ולגדול, אז היא תהיה אומללה לצידו. אני לא הייתי יכולה להסתדר עם אחד כזה ובעברי הפנוי פסלתי מיידית גברים על בסיס שוביניזם כי מבחינתי זהו בוז לנשים באשר הן. אי אפשר לחיות עם מישהו שחושב שהוא יותר טוב ממך, אלא אם כן גם אתה חושב ככה. אם היא חושבת שניתן לחנך אותו, שתבדוק ותנסה לפני הנישואין.

מירי,

New member
אבל האם אנחנו לא משתנים?

לפני בערך 10 שים בשיחה שלי עם החבר (בן זוג) הוא אמר שהוא היה רוצה שאשתו תשב בבית , שאחזקת הבית (ניקיונות בישולים וכד...) הם תפקידי האישה , שהוא לא היה רוצה אישה יותר משכילה ממנו או שמרויחה יותר ממנו... היום, היום הייתי בועטת בו למרחק... אבל אז למרות שמשהו לא נשמע לי נכון ואפילו התווכחנו על הנושא , הרי שהייתי צעירה מאוהבת ולא מודעת. היום אנחנו עדיין יחד , ולמרות שהוא היה רוצה שרק אני אנקה ואבשל (נו..גם אני רוצה שרק הוא או מישהו זר יעשה את זה) חלוקת התפקידים בבית היא שיוויונית לגמרי, אני יותר משכילה ממנו - והוא דוחף אותי תמיד ללמוד , ולצערי (וגם לצערו ) אני לא מרוויחה יותר ממנו , אבל זה כי "זה מה יש". ואלימות?? אצלנו לא תהיה אלימות כי המכה הראשונה כבר לא יהיה אנחנו , אבל... זה פה ידעתי שאני בוחרת נכון - זה כלל לא קשור לדעות שהוא החזיק בהן.. לא לעשות השלכות , ואפשר להשתנות , לפעמים מבינים כאשר מחזיקים דיעה שגויה.

טל קר

New member
יש שמשתנים ויש שלא. להקשר למישהו

שאוחז בדעות הפוכות משלך בענינים שעקרונים עבורך בתקווה שהוא ישתנה זה מתכון כמעט בטוח לתסכולים ואכזבות. אני שמחה שאצלך נגמר טוב, אבל באותה מידה את (או שרה אחותו של יונה) היית יכולה להיות אחת מאלו שעגונות עשרים שלושים ארבעים שנה, כשאת רוצה לצאת מקשר נישואים בהם הבעל מצפה ממך לשבת בבית לעסוק באחזקת הבית ולא להיות משכילה ממנו, והבעל לא מבין למה, כי הוא יידע אותך שזה מה שהוא מצפה ואת הסכמת, והוא לא מוכן להניח לך.

הבוכארים זו אחת העדות הכי מסורתיות

ושמרניות בארץ, ונראה שהבחור הזה עונה בצורה מדויקת על הסטריאוטיפ, וכדאי שהאחות תזכור שחוץ ממנה יש עוד כמה גורמים שמשפיעים עליו כמו ההורים, החינוך והסביבה. עקרונית, אין שום סיבה שבני זוג יהיו בעלי אותן דעות בכל דבר (זה אפילו משעמם). אבל צריך שיהיה איזה כבוד הדדי לדעות שונות, ואיזו אפשרות שכל אחד יחיה בהתאם לאמונותיו. פה זה לא נראה לי שמתקיים בין שני הצדדים. הבחורה בזה לדעות של הבחור, ובטוחה שהיא תגדל לו מוח, ואילו הוא נחוש בדעתו שהיא צריכה להיות לפי מה שהוא אומר. נראה לי מתכון בטוח לגירושין מהירים ולחיים בעייתיים.

מירי,

New member
אנחנו גדלים ומשתנים תמיד....

האיש שלי יידע אותי - שהוא עם הילדים שיהיו לנו לא מתעסק עד שהם מגיעים לגיל שנה... לקחתי את זה בחשבון כשהחלטנו על ילדים (שהגידול שלהם יהיה באחריותי...) רק מה הכל התהפך כאשר נולד הבן הגדול , הנסיבות היו אפילו כאלה שהוא היה הראשון בנינו שהאכיל אותו... הדברים יכולים להיות גם הפוכים , הכל יפה ונחמד , ופתאום כשמגיע הילד מתבררים דברים שהדעות בהן הפוכות או אחרי הנישואין או... אחרי כמה שנים יחד פתאום איזו סטירה....

מירה ח.

New member
טל, אין סיכוי

כי נשים מתחתנות עם גברים ובטוחות שהן תשננה אותם; גברים מתחתנים עם נשים ומקווים שהן לא תשתנינה...

טל קר

New member
אני לא תוכנית ה"מהפך" עם אורנה דץ

אני לא מוכנה לצאת עם אף אחד שלא מוצא חן בעיני כבר במקור, AS IS, רק כי אולי פעם הוא ישתנה ואז הוא יתאים לי, ואיך אפשר לצפות ממישהו שלא ישתנה עם חלוף השנים?

מירה ח.

New member
אבל,

סליחה, אבל ההתייחסות כאן לזוגיות היא מאד שיטחית. הבחירה שלנו בבן\ת זוג אינה כה פשוטה כפי שאת, ואחרים, היצגתם אותה כאן, ולא תמיד הגורמים הפועלים בהתאהבות ובבחירה ה"סופית" הם כה ברורים ומודעים. נדמה לנו שאנחנו באמת יכולים "לקרוא" את בנהזוג, להבין את כל תכונותיו, ולהגיב בדרך זו או אחרת לאדם שבחרנו להיות לצידנו ("אני אתחתן\אחיה רק עם גבר שמכבד אותי, ואם זה לא מוצ"ח בעיניו, אז שיתחפף", וכד´). מניסיוני רב השנים ומ"מרומי גילי" המתקדם, אני יכולה רק לומר שבמרבית המיקרים בחירת בנהזוג מורכבת מ: 1. צרכים לא מודעים שלנו, שאנחנו משליכים באופן לא מודע על השני (מעין "דמות מראה" שאנחנו ממציאים בפועל, כי יש לנו ציפיות שהוא יספק לנו דברים שאין לנו - צרכים הנמצאים "מתחת לפני השטח" ולא מסופקים). או 2. ניסיון (שוב, לא מודע, כמובן) ל"תיקון" התנסויות ו"תקלות" או תכנים לא מודעים שיש לנו עם הורינו ועם הסביבה בה גדלנו. לדוג´, אישה שסבלה כילדה מאלימות בביתה וחשה חסרת אונים מכדי להילחם, תבחר, פעמים רבות, גבר שיציב אותה שוב ושוב במצבים דומים, והיא תנסה "לשנות" ו"לשפר" אותו. שימו לב שהדגש פעמים רבות הוא על "לא מודע"... בפועל, כל ההסברים, התירוצים והסיפורים שלנו הם רק רציונליזציות, ומה שפועל, לעניות דעתי הבלתי קובעת, הוא התכנים הנסתרים שמתחבאים מתחת לפני השטח (ומתגלים לנו לא לפני שנשב על ספת הפסיכולוג כמה שנים...)

../images/Emo32.gif מה הקטע של התכנית הזאת ?

נתקלתי בה לפני כמה ימים. איזה אמא חלמה על בת אלגנטית - הלבישו לה את הילדה (לשביעות רצונה) בשמלת נשף שנראתה כמו מ"חלף עם הרוח" (מאלה שאני טוענת לגביהן שהמעצב/ת ארכיטקט/ית ולא מעצב/ת אופנה, כי זו ממש קונסטרוקציה), עם טונה איפור ותסרוקת רב קומתית והאמא זרחה מאושר. על זה אומרת אוגוסטוס (שמדירה רגליה מכאן, אגב - שכנעו אותה לחזור
) "אמא, תלדי אותי בחזרה".

אוגוסטוס לא נעלמה אלא מדירה

רגליה משום שנמחקה כאן הודעה שפגעה ברגשות הדתיים בפורום והיא רואה בכך כניעה לדתיים וסתימת פיות. למרות שאני בקשר טוב איתה מחוץ לרשת, אין בכוונתי "לשכנע" אותה, מה גם שבחנתי היטב את החלטתי דאז לגבי המחיקה והייתי מוחקת את ההודעה גם היום (שאותי הצחיקה מאוד, אגב והיא נכתבה ע"י ידיד יקר). אני מכבדת את רצונה למרות שהבעתי גם בפניה את דעתי, שבעצם ההעדרותה היא מותירה את הבמה דוקא לאלו שהיא לא מסכימה איתם.

אוגוסטוס-מתגעגעת אליך../images/Emo122.gif

זה כמו גירושין או שרק פרידה לניסיון? אז יש תקווה לתיקון?

הייזל

New member
המהפך היא במקור סדרה בריטית

שם, אם אני זוכרת נכון הגיעו גם גברים בגיל הזהב ולמעשה בכל גיל וגם נשים. אם אני לא טועה(כי אני לא צופה בתוכניות אופנה) הם השתדלו שתמיד יהיה גבר אחד ואישה אחת.

גם אני.

אבל אולי כי זה אני זקנה מדי לשטויות של כל אדיוט תורן וכי למדתי שאנשים בסה"כ מספרים את כל האמת על עצמם ולא נותר לנו אלא להקשיב ללא פרשנויות, פשוט להקשיב. הוא אמר את האמת על עצמו והפנטזיה של אחותך סופה שתהדף אל מול דורות של שובניזם פטריאכלי שהוא ינק עם חלבה החמצמץ של אימו. אני שותפה לתקוותה של טל, שלא נראה את אחותך גולשת בפורומי תמיכה לאלימות במשפחה. זה כמובן אם יש לך אחות ואם ההודעה היא לא טריגר לדיון. אגב - מותר לדוסים לדבר בסגנונך ? אני לא דוסית, והיו שוטפים לי את הפה עם סבות בבית הורי לו דיברתי ככה.

למעלה