ענין של אופי

דוסים

זו המילה המגעילה הנכונה למישהו שמתבטא בלשונך. כנראה. זה שראיתי אותך ביוצאים בשאלה אינו אומר דבר - כמו שפורום פמיניזם מושך שובניסטים, ככה "יוצאים בשאלה" מושך דתיים. אני מציעה שתתבטא קצת מנומס ורציני יותר ואז לא תעלה כל שאלה של אמינות למקרא דבריך.

Ergil

New member
מוזר מאוד

אני אף פעם לא ראיתי מישהו שצועק "נשים מקומן במטבח" כאן בפורום.

soulbird

New member
אני מציע לכן לקרוא עיתונים של

מגזר הדתי (יתד נאמן , הצופה וכו) כדי ללמוד על דרך החשיבה שלהם . להבין אותן במובן הסוציולוגי אנתרפולוגי.

האם ההצעה שלך מנסה לרמוז שאיננו

מבינות אותם? או אולי שנגלה שם משהו מדהים ומרגש שיביא אותנו להכרה שהם צודקים ואנחנו טועות? אם יש לך משהו מהותי לומר - אנא אמרי. הרי אין שום סיכוי שאני, שמחרימה עיתנוים באופן כללי וגורף, ארד לבני ברק לרכוש את "הצופה". את מבינה, כשאת שולחת אותי, עם המלצה, לעשות משהו, אני רוצה לפחות תקציר של הניסים והנפלאות הצפויים לי בחווייה. אחרת - לא אטרח.

ציפי ג

New member
אורין, את יכולה להיות מנויה להצופה

שניתן לקניה בעוד כמה ערים חוץ מבני ברק. הדימוי הגטואי שאת מעניקה לכל חברי הציבור הדתי, מצביע עד כמה את מכירה אותו.

soulbird

New member
אני לא מדברת על מי טועה ומי צודק

אלה פשוט להבין את מגזר הדתי. להבין את דרך החשיבה שלהם. לכן המלצתי לך לקרוא קצת עיתונים דתיים (הצופה , מקור ראשון ויתד נאמן ויש גם את המגזין במשפחה שנשים) זה יכול להיות לך חוויה מעניינת

מקווה שלא המלצת לי באופן אישי

בכל פעם שמישהו ממליץ לי משהו שלא הזמנתי עבורו המלצה, האוזניים מתחילות לעקצץ לי. ולמה את מניחה שאני, אישית, איני מבינה, מכירה יודעת את אורח החיים של הדתיים? ולאיזה דתיים את מתכוונת? אלה שמגלחים את ראשה של הכלה, ערב החתונה (איפה אמיר?) או אלה שמתחלחלים מהעובדה שהאשה במחזור ומרחיקים אותה שלא תיגע בהם ח"וש? או אולי לאלה שדורשים שרוול קצר לפחות אבל בשום אופן לא גופייה, כי כתף של אשה מעוררת להם מחשבות זימה?

חנה, נשומאלע,

תודה על הקומפלימנט. לא התחייבתי אף לא לאחת לכתוב באיזה סגנון שהוא, ואם הסגנון בו אני בוחר (בוחר, אטומה, בוחר!) לכתוב אינו לרוח הפורום שבניהולך- אני שב ואומר: הרי הרשות בידך למחוק, ומה לך כי? הילד תמה

או לחלופין

הרשות בידיך לעדן את אופן הביטוי שלך (כמו בהודעה האחרונה, למשל) ולקחת חלק חיובי ותורם בדיונים המאוד מרתקים שמתנהלים כאן באופן רציף.

ומעתה שאל:

מי יוותר למי? והאם ישנה דרך שלישית? אני בוחר בדרך החמישית!
הילד תמה

מירה ח.

New member
שיעורי עזר באידיש לרוסי

"נשומעלה", ולא כפי שכתבת, משום שה"עין" משמשת באידיש במקום הצירה (או סגול), ואילו ה"אלף" באה כשיש פתח. היהודי זקוק לכיתה מקדמת באידיש.

ציפי ג

New member
את מעבירה? אם כן תרשמי אותי.

למה להתיחס לטעויות של אדם, וללעוג לו עליהן? אני מודה ומתוודה שפת אמי אידיש, ובכל זאת לכתוב מיידאלע ללא שיגאות יקח לי הרבה זמן (אם בכלל), אפילו שאת הצרוף א שיינע מיידאלע שמעתי ללא הרף. מקום לציון __________ חתימת המורה ___________

מירה ח.

New member
לא מעבירה. מסתפקת בתחום מומחיותי

אני יועצת ארגונית ועוסקת בפיתוח דרגי ניהול\מנהיגות ובפיתוח הפוטנציאל האישי. אידיש מחוץ לתחום עבורי, ולא אתיימר לדעת אותה, אלא רק כדי לנקד נכון את הכתיבה. אני בקושי מבינה בדיחה פה ושם. יחד עם זה, שמתי לב שאת כן ניקדת נכון. אני לא נותנת ציונים, אם כי המקום לחתימה קורץ לי לא מעט... וזה בסדר, את יכולה להתלוצץ על חשבוני.

אביא

New member
לא ידוע לי על דקדוק אידי נכון

בכלל ה"אידית הספרותית" היא אידיש מליטא. וכידוע בכל אזור האידיש קצת שונה ולכן יתכן גם כתיב שונה. בכלל בספרי קודש נשיים שנכתבו באידיש דוגמת "צאנה וראינה" ניתן למצוא צורות כתיב שונות.

soulbird

New member
אם ככה שמעת על Dale ../images/Emo32.gifמירה .ח

Carnigie אם יש בארץ את הספרים שלו?? (באנגלית ) חיפשתי בסטמצקי וליריק ולא מצאתי. אני גם יודעת שבחו´ל יש הרבה הרצאות על התורה שלו . האם כאן יש??

מירה ח.

New member
יש שניים שידועים לי:

"אל דאגה" ו"איך להשיג חברים והשפעה בחברה" או משהו דומה. בעברית. באנגלית לא ידוע לי מה יש בארץ

למעלה