ענין של אופי

ענין של אופי

אחותי, בחורה דתית ולא-פמיניסטית מוצהרת. אבל אני מנייק אם היא לא שיקרה כשהיא אמרה "אני לא פמיניסטית". יש פשוט יצורים שנולדו להיות מזויינים ולא לזיין, והיא לא מהם, ויש יצורים שנולדו לזיין ולא להיות מזויינים, והיא אחת מהם. היא יוצאת, למטרת נישואין, עם בחור דתי, דובר רוסית גם הוא, ממוצא בוכרי. הוא כבר הראה תסמונות נצלניות, אבל היא "גדעה אותן בשורש". לא, לא זרקה אותו, כי לזרוק זהו סימן של חולשה ומעשה נסיגה. אבל הופתעתי ממנה בטירוף כאשר היא סיפרה לי שהבחור רוצה שהמשפחה שיקימו תהיה משפחה פטריארכלית (כך הוא אמר...), ושאחותי לא תצא אחרי הנישואין לא לעבוד ולא ללמוד. "נו, שרה, ואת עדיין נשארת איתו?" שאלתי אותה. היא ענתה לי ש... כן, ושהיא "תתקין לו מוח" (אויש, ברוסית זה נשמע אחושרמוטה יותר טוב). הוא עוד יראה... ואם הוא יתעקש- אז ודאי שלא תהיה ברירה אלא לעזוב אותו. אבל אלהים, נדהמתי מעצם העובדה שאחרי שהיא שמעה מפיו פנטזיות כאלה היא לא הפנתה אליו את האחוריים. אם הייתי במקומה- זה מה שהייתי עושה, בלי הרבה בלאגנים, מה שגם היה מראה על חלשות אופי מדהימה. אז מעל במה זו אני רוצה להצדיע לה
. כל הכבוד שרה (שלא גולשת כאן, אין סיכוי
), המשיכי כך! יונה מהטאבון

טל קר

New member
זו טעות רצינית להתחבר למישהו לא

בגלל מה שהוא אלא בגלל מה שחושבים שאפשר לשנות אותו אליו. אני הייתי מתפלצת אם בן זוגי היה יודע על פעילותי הפמיניסטית, היה מתנגד לנושא, וממשיך איתי כי הוא בטוח שהוא עוד יתקין לי מוח. בכל אופן לעזוב אדם לא מתאים לא מראה על חולשת אופי. כולי תקווה שאחותך לא תאלץ לגלוש בפורומים כמו "נשים במעגל האלימות" או "אלימות במשפחה", כי לי כמקשיבה מהצד נדלקים המוני נורות אדומות. היא יודעת שבמשפחה פטריארכלית היא יכולה לחטוף אגרוף או שניים כדי לישר אותה על פי הדרישות?

טלקר,

"מה שהוא"- זה עוד אלפיים ושניים דברים חוץ מהפמיניזם/שוביניזם/משו שלישי שלו. ובגלל מה שהוא היא נשארת איתו. ואת המעוות היא תתקן, אני סומך עליה. לפי היכרותי איתה (18 שנותיה)- הולכת להיות שם משפחה מטריארכלית במקרה הטוב
. מה את אומרת על תופעת הגברים המוכים?
יונה מהטאבון

טל קר

New member
סליחה, אבל לא מדובר על ויכוח תאורטי

בינו לבינה על מעמד האישה באיסלאם מול הנצרות. מדובר על בני זוג, שחושבים להכנס בקשרי נישואין, הם מנסים להצהיר מראש איך הם רואים את הקשר, והוא רואה אותה בבית בלי לימודים ובלי עבודה. חלק מאוד עיקרי מ"מה שהוא" בבן זוג, זה תפיסת העולם שלו, איך הוא תופס אותי, ואיך הוא רואה את חיינו המשותפים יחד. ואולי דווקא ההפך? הוא חושב שאם הם יתחתנו הוא יצליח "לתקן את העיוות" אצלה ולדאוג שהיא לא תצא לעבוד ולא ללמוד? לפני שנקשרים בקשר נישואים ובמיוחד קשר נישואים יהודי בו האישה יכולה להחשב עגונה עשרות שנים אם הבעל לא מסכים להתגרש, צריך לחשוב יותר מפעמיים. הוא מבחינתו לא מסתיר את כוונתו, ובכך שהיא נישאת לו למרות שזו כוונתו המוצהרת היא מביעה מבחינתו הסכמה לסיטואציה. נסיונות לשנות את הסיטואציה עשוים לגרום לתסכולים במקרה הטוב ולאסונות במקרה הרע.

aaa123

Member
ומה תגיד על אותה אחת שמתחתנת

עם אותו אחד(שהמצאתי לצורך הדיון) כאשר היא יודעת שהוא רצח 10 נשים לשעבר שלו בנימוק הבא: "מה שהוא" זה עוד אלפיים ושלוש דברים חוץ מרוצח ,ואני מאמינה שאת הקטע של הרציחות אני אצליח לשנות

aaa123

Member
לא אבל

הרעיון דומה להגיד שלאדם יש המון יתרונות ורק חסרון אחד כאשר החסרון הוא נוראי זה טמינת הראש בחול.

soulbird

New member
לא דומה בכלל

או במילים אחרות אנא תסביר את הדימיון בבקשה כי אני לא רואה את זה

aaa123

Member
הדוגמה שלי היתה קיצונית אבל

הנקודה היא בקיצור שאני רואה בהחלטה של גבר שאשתו לא תצא לעבודה ולא תלמד כחסרון מספיק כדי שתעזוב אותו בלי קשר לכל הדברים האחרים. החלטה כזאת לא מאפיינת אפילו את רוב השוביניסטים.

soulbird

New member
כמה פעמים בחורה מתחתנת עם

גבר שהיא אוהבת אותו . היא מודעת לחסרונות שלו ( מי מאיתנו מושלם??) והיא חושבת שתוכל ל"שפר " אותו. כמו שנאמר - אהבה מנצחת

aaa123

Member
בן זוג איננו פרויקט לשיפורים

ומי שבאמת מתחתנת מתוך תקווה לשפר את הגבר אחרי החתונה טועה בדרך כלל. לפעמים דוקא יש הרעה בהתנהגות אחרי החתונה כי לפני החתונה הצדדים מנסים לעשות רושם טוב כדי לשכנע את הצד השני להתחתן כאשר אחרי החתונה מתגלה האופי האמיתי.

soulbird

New member
אני לא ממש מסכימה

אני מדמה זוגיות לקניית נעליים לוקח זמן עד שמרגישים ממש נוח בנעל חדשה עד שהיא מתרחבת עם הרגל. כך גם בזוגיות לוקח זמן עד שבני הזוג לומדים להכר אחד את השני.

aaa123

Member
יכול לקחת זמן להכיר אבל פה

לא מדובר בחסרון שנובע מחוסר הכרות אלא בחסרון שנובע מדעה עוינת. כמו כן הזמן שלוקח להכיר צריך להעשות לפני הנישואים ,ולא אחריהם.

מירי,

New member
כל החיים מכירים .....

אין כאן עיניין של לשנות את האדם , אלא האמונה כי נוכל לחיות טוב עם המגרעות או החסרונות של בן /בת הזוג - כן! בשם האהבה לפעמים מקבלים גם את השלילי , וזה יכול הלצליח אתה יודע...

aaa123

Member
תלוי בחסרונות

אני לא אומר שאי אפשר לחיות טוב עם אדם שיש לו מגרעות אבל מגרעת של אי הסכמה שהאישה תצא לעבוד או ללמוד נראית לי מגרעת גדולה מדי. יש מגרעות אחרות באופי שאפשר להשלים איתן בשם האהבה אבל לא המגרעת הזאת.

מירי,

New member
כל אחד וסידרי עדיפויות שלה/ו....

נגיד אני , בנוסף לשאיפה שלי שיהיה לי בן זוג שהוא גם שותף מלא בבית , מאוד רוצה איזה בן זוג שהוא בא נאמר מנכ"ל בנק ומביא מלא כסף הביתה... אבל הוא , הוא אומר במפורש שמשכרות ענקית היא לא שאיפה שהוא יתאמץ בשבילה (אם היא תבוא הוא לא ייתנגד
) קריירה לא בראש מעינייו, מבחינתי זו פשרה...(אחרת תגיד בן זוג לא משכיל , לא אמביציונר .....)

מבטיחה לך שבנזוג שמביא מלא כסף

מגיע קומפלט עם פיליפינית, נהג, גנן ומאבטח. אז אפשר לקום בבוקר ישר לארוחה מוכנה, להשאיר בלאגן מאחורייך ולחזור, אחרי יום מלא פעילות ציבורית, ארוחת צהריים במסעדה ושעתיים קניות, לבית נקי מסודר ומפנק, לזכות בעוד ארוחה קלה, מקלחת והחוצה לבילוי של הערב. זה נראה אחרת לגמרי משם, תאמיני לי.

דווקא ממקומות כאלה באות הרבה נשים

שפנויות לפעילות ציבורית-קהילתית ומקדישות את עצמן, מירצן, זמנן וכספן לענין. לא כל אשה, שזוכה בחיי תפנוקים, מבזבזת את זמנה על ענינים זניחים. אני מעריכה מאד מאד את אלה שמתרוצצות ומתאמצות ומשקיעות למען שאחרים יזכו בחיים מעט נוחים יותר או באפשרויות להתחיל ולהתחזק. אם תשאלי אותי - אני מוכנה היום, שיפול עלי הרבה הרבה כסף (רק לא ישירות על ראשי) ושמרוב שעמום אשקיע את עצמי, רובי ככולי, בדברים שמענינים אותי, ואתפטר לנצח מכל רשימת ה"צריכים" שלטעמי היא זו השמעממת והשגרתית וה"מושכת למטה".

amonit

New member
כן,. זו אולי סטיגמה,,,,

של עשירות ומשועממות, אין לי דבר נגדם ואני מסכימה אתך ועם ההערכה שלך לפועלן, אני באופן אישי שונאת וסובלת מקניות ומההתרוצצות הזו והמשפט של "שעתיים קניות" בהודעתך עבורי נראה כסבל... אולי באמת אם היה לי גם נהג פרטי וגם יכולת כלכלית בלתי נדלת יכולתי ל"התמודד" עם המטלה הזו באופן אחר

למעלה