עניין משפחתי

משתפרת1

Well-known member
האם הייתם מתערבים לו החמות של בתכם פגעה בה?
א. תלוי במערכת היחסים בינינו לבין החמות.
ב. תלוי מאד בתגובת החתן לפגיעה שגרמה אימו.
ג. באופן כללי הבת אמורה להיות אדם בוגר ולטפל בעניניה בעצמה, במקרים חריגים תופס סעיף א'.

חורזת באהבה

Well-known member
מנהל
א. תלוי במערכת היחסים בינינו לבין החמות.
ב. תלוי מאד בתגובת החתן לפגיעה שגרמה אימו.
ג. באופן כללי הבת אמורה להיות אדם בוגר ולטפל בעניניה בעצמה, במקרים חריגים תופס סעיף א'.
1.מערכת היחסים די טובה.
2.החתן שאל את הבת אם נעלבה, הבת ענתה שנפגעה, ולא המשיכו לדבר על הנושא, כשהחתן הלך לאסוף את הנכד, אמר מה שאמר לאימו
3. כשהבת שמעה שהחתן דיבר עם אימו, היא אמרה לו "שמחה שאתה תומל בי, אבל אל תכנס בנינו"
4. כנראה ורק כנראה, האם ננזפה, היא שלחה הודעה לבת, אני רק צחקתי איתך.
5. הבת ענתה לה, הכל טוב נשכח.

ואני שואלת כאם, הבת עברה אין ספור הפלות, וההריון ברוך השם נתפס, אומרים לאשה הרה, את סתם ניראת שמנה, ולא הריונית?

בא לי לפוצץ אותה, אבל שותקת.(מזל שהבת שלי לא ירשה את האופי שלי)
ולא כי היא הבת שלי, הבת שלי הריונית יפהפייה.

משתפרת1

Well-known member
1.מערכת היחסים די טובה.
2.החתן שאל את הבת אם נעלבה, הבת ענתה שנפגעה, ולא המשיכו לדבר על הנושא, כשהחתן הלך לאסוף את הנכד, אמר מה שאמר לאימו
3. כשהבת שמעה שהחתן דיבר עם אימו, היא אמרה לו "שמחה שאתה תומל בי, אבל אל תכנס בנינו"
4. כנראה ורק כנראה, האם ננזפה, היא שלחה הודעה לבת, אני רק צחקתי איתך.
5. הבת ענתה לה, הכל טוב נשכח.

ואני שואלת כאם, הבת עברה אין ספור הפלות, וההריון ברוך השם נתפס, אומרים לאשה הרה, את סתם ניראת שמנה, ולא הריונית?

בא לי לפוצץ אותה, אבל שותקת.(מזל שהבת שלי לא ירשה את האופי שלי)
ולא כי היא הבת שלי, הבת שלי הריונית יפהפייה.
טוב, אם היא רואה את האירוע כסגור- הוא סגור.
החתן- 10. תני לו חיבוק ונשיקה נוספים (מעבר למה שהוא מקבל בד"כ) על ההתיצבות הנאותה לצד אשתו. הבת שלך היתה צריכה להסתפק ב"תודה".
החמות בעצם התנצלה. הדבר לא מוחק את ההתבטאות אבל עוזר להפוך את ההערה לטעות ולא לפגיעה, ומוכיח יחס נכון ואיכפתיות לכלתה-ביתך.
הבת נרגעה. זה אומר שאת- תמשיכי להיות בצד ולא תתערבי. מה שהיה- היה ועבר. מה שנשאר לך זה מצדך- להגיד לה מספיק פעמים שהיא הריונית יפהפיה. ברגע זה קיבלת עוד המון אצבעות ממני וכנראה מעוד קוראים שיוחזקו למען הריון קל וחוויתי ולידה מוצלחת של תינוק/ת בריא/ה. חמסה!

נערך לאחרונה ב:

Harrington

Well-known member
מנהל
האם הייתם מתערבים לו החמות של בתכם פגעה בה?
פחות תלוי אצלי במערכת היחסים עם החמות. כן תלוי במערכת היחסים עם הבת*, אבל גם זה בערבון מוגבל. נראה לי תלוי בעיקר בשאלה מה אופי הפגיעה בדיוק, עד כמה אני סבור שזה מסוג הדברים שקורים מעת לעת בכל משפחה ומסתדרים בהמשך, או עד כמה זה עניין חריג וקיצוני ש'מחייב טיפול', וכיו"ב.

* כלומר עד כמה אבקש את רשותה לטפל או אפנה ישר לחמות. ואולי לחתן דווקא, גם אם זו לא אשמתו לכתחילה?

חורזת באהבה

Well-known member
מנהל
פחות תלוי אצלי במערכת היחסים עם החמות. כן תלוי במערכת היחסים עם הבת*, אבל גם זה בערבון מוגבל. נראה לי תלוי בעיקר בשאלה מה אופי הפגיעה בדיוק, עד כמה אני סבור שזה מסוג הדברים שקורים מעת לעת בכל משפחה ומסתדרים בהמשך, או עד כמה זה עניין חריג וקיצוני ש'מחייב טיפול', וכיו"ב.

* כלומר עד כמה אבקש את רשותה לטפל או אפנה ישר לחמות. ואולי לחתן דווקא, גם אם זו לא אשמתו לכתחילה?
לא נכנסת בניהם, למרות שהייתי רוצה מאד. התערבות מצידי עלולה רק לגרום לקרע.

ריקי זו אני

Well-known member
ביחסים בין בני אדם ישנם עליות וישנם מורדות... כי כך היקום נברא...
בתוך מערכות מורכבות ישנן השפעות שיכולות להביא אותנו או את היקרים לנו להיפגע שלא בזדון... או להיפגע בגלל חוסר הבנה...
בכל מקרה אם נבין את המורכבות שלנו כבני אדם, נבין את המקום הסופר סופר חשוב של המחילה... ושל השכחה...

דורון-55

Well-known member
אם הבת מסתדרת ואפילו לבעל אמרה לא להכנס בינהן
על אחת כמה שאת לא אמורה להכנס
סתם יגרום למורת רוח וכעסים מיותרים.
כל הכבוד לביתך שמסתדרת לבד ויודעת למחול

raya

Well-known member
בתור מי שהיו לה בעיות דווקא עם הכלה, אני הבלגתי ולא הגבתי , בעיקר כדי לא לערער את שלמות המשפחה שלהם.
היה קשה - אבל חשוב היה לי לשמור על "שלום בית" שם, ולא לקלקל את היחסים במיוחד עם הנכדות.
קשה - אבל אפשרי.

למעלה