עניין התקציב...

yoavl1

New member
איזה אדם דואג וטוב לב אתה...

אמרת את הדברים שהיו צריכים להאמר... אי לכך, אני לא רואה למה להוסיף מילים? שהאחרים ישפטו כאן בעצמם את שכתבת עליי. בוקר אור.

לקחתי

הנחה 1: המתנחלים אשמים בפיגועים הנחה 2: העיר העתיקה בירושלים היא שטח כבוש מסקנה: מי שמסתובב בעיר-העתיקה של ירושלים.... אתה מוזמן להשלים בעצמך

yoavl1

New member
תחליף מורה ללוגיקה..

המתנחלים אכן אשמים ברבים מן הפיגועים, אבל לא אמרתי שאף אחד מהם עושה זאת בכוונה כדי שיהיו פיגועים. להיפך, הם רואים במעשיהם מעשים ציוניים מאין כמוהם. העיר העתיקה היא לא שטח כבוש. העניין הוא אחר. בתמורה לויתור ריבונות ברובעים הנוצרי,המוסלמי ושני שליש מהארמני, יסופחו שטחים כמו מעלה אדומים וגבעת זאב ויהיו חלק מירושלים, וכך תהפוך ירושלים להיות יהודית יותר, גדולה יותר, ולא פחות חשוב. מוכרת בעולם כבירתנו! אז נראה לי שתהליך הסקת המסקנות שלך פגום טיפה.

תודה רבה. אני מודה לך על הויתור

הנדיב. התייעצת עם הראיס? הוא אישר? ומה עם זכות השיבה? יהודית יותר וגם מטווחת יותר. נו טוף, אני חייתי ברמת-גן(למעשה הייתי בצבא) בזמן שהטילים נפלו, אני זוכר בדיוק מי היו אילו שברחו - אותם עלאק-אליטות שמתיימרות להבין הכל בכל ושהפלא בפלא קשורות לגוף האמורפי שאתם מכנים "שמאל". הם ברחו פעם אחת הם ייברחו עוד פעם, מבחינתי מתן שטח ריבוני לפלסתינים הוא במידה מסויימת ברכה בהקשר הזה, אם אתה מבין למה אני חותר.

yoavl1

New member
האמת? לא הבנתי למה אתה חותר?

אתה מתכוון שטח ריבוני כדי שתוכל להפציץ אותם ביתר קלות? באמת שלא הבנתי למה התכוונת.

לא התכוונתי לזה ממש לא

אנחנו לא נוכל להפציץ אותם, בטח לא ביתר קלות. בשביל זה קיים האו"ם - שמעת על מדינה שתוקפת את שכנתה רק בגלל פרובוקציות של "קיצוניים" ? צה צה צה. ניראה לי שאם ישראל תעז להחזיר פגז אחד לעבר פלסתין הלך עלינו. מה שקורה עכשיו עם עיראק יילך הרבה יותר מהר והרבה יותר חלק. חתרתי למשהו אחר.

אתה חתיכת דמגוג קטן!

כמה דברים לי אליך: קודם כל לגבי זכות השיבה: הייתה הסכמה לגבי זכות השיבה - הזכמה שלא פוגעת בישראל בשום צורה: הפליטים יורשו לחזור לשטח ממערב לירדן - אך רק לפלסטין, בשום פנים ואופן לא לישראל! וישראל בתמורה תכיר (במילים לא במעשים) בחלקה בגרימת העוול לפליטים. שנית לגבי מלחמת המפרץ: אני גרה כל חיי בר"ג-גבעתיים, ראיתי את הזוועות שהיו פה, ראיתי את הבניינים בשדרות ירושלים אחרי הקטיושות, ראיתי את הקטיושה שנפלה בדיוק איפה שהייתי אמורה להיות באותו רגע, ראיתי חברים שלי בלי קורת גג. אינני רואה כל פסול בלרדת למקלטים, בלשבת בחדר האטום, אפילו בלנסוע לעיר אחרת. אין בזה שום דבר רע! להפך! זו טיפשות לשבת ולחכות שתיפול עליך קטיושה! לא היה צורך להגן על ר"ג מפני פלישה - כל מה שהיה אפשר לעושת הוא להסתגר בחדר האטום. זהו. זו לא הייתה מלחמה קיומית ולא היה צורך לצאת לרחוב ולהילחם בעיראקים! אף אחד לא איים על שטחה הריבוני של ישראל! זו לא פחדנות - זו שמירה על החיים. אין לי כל בעייה לאבד את חיי למען חייהם של אחרים אבל אינני מוכנה לאבד את חיי סתם! ולחכות לקטיושה זה סתם! ראיתי את ההרס הנורא ואת הכאב ואת השכול. הבטתי להם בעניים. גם במלחמת המפרץ, וגם בשנים האחרונות. ההרס הזה הוא מיותר! הכאב הזה לא היה צריך להיגרם! השכול הזה יכול להיפסק! זו הסיבה שאני רוצה שלום! ואסיים בציטוט של יצחק רבין ז"ל: "באנו מארץ מיוסרת, באנו מעם, מבית, ממשפחה, שלא ידעו אפילו שנה אחת, חודש אחד, בחייהן, שבו לא בכו אמהות על בניהן. באנו לנסות לשים קץ לשנאה, כדי שילדינו ונכדניו לא יחוו עוד את המחיר הכואב של המלחמות, הטרור והאלימות."

Moledet972

New member
תגובה..

- קניית ציוד צבאי ממדינה זרה - זה יבוא! לכן אתה משלם במטבע זר... את מייצא למדינה כלשהי - אתה מקבל ממנה מטבע זר, ואתה יכול לייבא ממרבית מדינות העולם. - ומה תיתן לך העובדה שהמטבע שלך שווה יותר? כדי לייבא יותר! - דווקא יש"ע הייתה תמיד בסיס ארץ ישראל, ובדר"כ ישראל לא שלטה על מישור החוף, אלא דווקא על אזור ההר. - חוק הנגב לא קוצץ בסופו של דבר. החוק ההוא דואג לכל הנגב, כולל עומר. למה אני צריך לממן אנשים בנגב שהתיישבו שם כדי לכבוש אותו?

EverMan

New member
בדר"כ ישראל שלטה

גם במישור החוף (הצפוני יותר אומנם) אך גם על אזור ההר. בבקשה דייק בדבריך. חוק הנגב קוצץ וחצי , אבל לא עד הסוף. למה אתה צריך לממן אנשים בנגב ? כי זה אינטרס לאומי להוציא מקסימום אפשרויות ממינימום שטח. למה ? כי הוא לא עובר על שום חוק ומקיים את מצוות הציונות ! (והיא:) להפריח הארץ ! הוא לא בא לכבוש את הנגב , הנגב שלנו ,הוא מסופח לנו וכל תושביו שלנו. משמע הוא שלנו. אבל אתה דמגוג כנראה. לא נמאס לך מהטעונים השחוקים האלה ? נו באמת ! כבר הסברנו לך מאה פעם מה ההבדל בין א´ לב´ לא נמאס ?

Moledet972

New member
טוב, ננסח את זה אחרת -

ישראל אולי שלטה גם במישור החוף, אך החלק הארי של ההתיישבות היה באיזור ההר(נגב, יהודה, גליל, שומרון). - אין חוק שאוסר התיישבות ביש"ע. - אבל לפני 54 שנים, הוא בא לנגב בשביל לכבוש אותו... - המתיישבים ביש"ע באים ליש"ע, חלקם כדי לכבוש את כולו, חלקם כדי לכבוש את חלקו, וחלקם פשוט כדי להתיישב בו ולהפריח אותו תסתכל בתמונה - תראה איזה פורח השומרון!

Moledet972

New member
טוב, אנסח זאת אחרת:

ישראל אולי שלטה גם במישור החוף, אך החלק הארי של ההתיישבות היה באיזור ההר(נגב, יהודה, גליל, שומרון). - אין חוק שאוסר התיישבות ביש"ע. - אבל לפני 54 שנים, הוא בא לנגב בשביל לכבוש אותו... - המתיישבים ביש"ע באים ליש"ע, חלקם כדי לכבוש את כולו, חלקם כדי לכבוש את חלקו, וחלקם פשוט כדי להתיישב בו ולהפריח אותו תסתכל בתמונה - תראה איזה פורח אזור יהודה!

EverMan

New member
למעשה , אם תראה

מפת התיישבות עד 1947 , אתה תראה תפיסה של מישור החוף בעיקר ! ~ת"א~ ~חיפה~ ~נהריה~ ועוד. והיה עיבוי של יישוב בהר בשביל לחזק את השטח שלא היה לנו. וכן , לפני 54 שנה הקימו את 7 הישובים בנגב בשביל לכבושו. וכמו שכבר אמרתי לך מספיק פעמים. שאין מדינה - זה כשר. שיש - זה לא. ולא , הם באו לכבושו , הם לא באו להפריחו. אם הם היו באים להפריחו , היית רואה יישובים כגון אריאל , ולא התנחלויות אסטרטגיות ומאחזים בלתי חוקיים. יש מספר התנחלויות בודדות שהם להפרחה. כגון אריאל היום , אבל היא כבר בשטח ישראל ולא יעזור דבר.

Moledet972

New member
אריאל עדיין לא בשטח ישראל.

לפי תוכניות של משרד הביטחון, היא תהיה. אבל גם למשל יישובי דרום הר-חברון מסופחים. אריאל היא דווקא ישוב עירוני. בדרך כלל מי שמפריח את הארץ הם יישובים כפריים, כמו חוות גלעד למשל.

EverMan

New member
עדיין לא זה ידוע.

אבל לפי כל הסכם שיחתם היא תהיה בשטח ישראל. מי שמפריח את הארץ הם האנשים שמיישבים אותה , תורמים לה , כלכלית ומעשית.. ולאו דווקא מאחזים בלתי חוקיים.

אני תומך בהעברת התקציב

כי זה טוב למדינה, אם התקציב לא יעבור יורד לנו דירוג האשראי, תהיה קריסה של הכלכלה ז"א: פחות כסף למובטלים, לשכבות החלשות, לביטחון - אז שכל המתנגדים לתקציב מסיבה הומניטרית יישבו בשקט כי נפילת התקציב לא תעזור לאף אחד. מצד שאני אני רוצה לתקן כמה טעויות של מולדת-> א.יש למדינה אינטרס ליצא לא רק בשביל ליבא, אלה בעיקר על מנת להזרים כסף זר למדינה, כדי לשמור על יציבות כלכלת המדינה, כי אם יהיה מחסור בכסף זר השקל יירד דרסטית ואיתו הכלכלה. ב. המתנחלים משלמים פחות מיסים וזו עובדה בילתי ניתנת לוויכוח ודיון. - חוץ מזה שכולנו יודעים שהעבודה הולכת לאבד מנדטים רבים בבחירות, אז ישנם חכ"ים בעבודה שיודעים שבמקרה של בחירות בקצב הזה הם יעופו מהכנסת ועל מנת להשאר בכנסת הם דוחפים את המפלגה לצעדים שלאו דווקא בריאים למדינה (ע"ע התנגדות לתקציב), בכדי ללכת בבחירות במצב שיותר טוב להם - כאשר הם מוצגים כ"מצילי" השכבות החלשות מידי הליכוד ה"אכזרי", למרות שהרי ברור שהתנגדות לתקציב לא טובה למדינה. (לא אפרט את המניעה של בן אליעזר הרי הוא ברור...)

Moledet972

New member
תגובה...

ולמה צריך כסף זר? כדי לייבא. אם אתה לא צריך לייבא שום דבר, אין לך שום צורך במטבע זר... המתנחלים לדעתי משלמים יותר מיסים מהאדם הממוצע, כי האדם הממוצע כמעט ואינו משלם מיסים.(90% מהמיסים משולמים ע"י שני המעמדות העליונים). וכידוע, המתנחלים הם בדר"כ מעל הממוצע בארץ, אז לא בטוח מי משלם יותר מיסים. וגם אם הם משלמים פחות - זו הטבה לקו העימות. כמו שיש הטבות לנגב ולגליל.

אפשר לחשוב שהקיבוצים שלכם משלמים

מיסים. מים הם מקבלים חינם. על הקניונים שלהם הם משלמים מיסים/ארנונה? ממש שטח אקס-טריטוריאלי והילד שרצח את ההורים שלו ומבקש רחמים מזכיר לי דווקא אותך ואת שאר "השמאלנים" - אתם מארגנים חרמות נגד ההתנחלויות(זה לא מפתיע אותי השת"פ שלכם עם אירופה - בעיני אתה ודומיך אנטישמים דוברי עברית,אני לא מתייחס אליכם כאל יהודים בכלל) ובוכים שהם לא תורמים.

למעלה