עניין התקציב...

Moledet972

New member
עניין התקציב...

אני פותח דיון בנוגע לתקציב המדינה המוצע ע"י האוצר. לפי דעתי, העברת התקציב היא חובה למדינה, שכן בלי העברת התקציב אנחנו פשוט נכנסים למשבר כלכלי חמור. התקציב עצמו הוא דיי סביר. וודאי שהיה צריך לעשות יותר. אך הנה מספר דברים חשובים שהתקציב מבצע: א. הגדלה, אמנם לא עצומה, בתקציב התשתיות. ב. השקעה במפעלים. קרן להלוואות נוחות. סיוע למגזר התיירות. ג. החלק הזה הוא לדעתי החשוב ביותר: הפסקת קליטה של עובדים חדשים למגזר הציבורי(!) סוף סוף הממשלה הבינה שאין שום סיבה לקלוט עובדים מיותרים למגזר לא יצרני. סוף סוף, בזכות העובדה שיש עובדים שיוצאים לגמלאות - תרד כמות העובדים במגזר הציבורי. ד. קיצוץ בתקציב הממשלה: אם להתחשב בתחזיות השונות בנוגע לצמיחה בשנה הבאה(החל מצמיחה של 0.5%, עד לתחזיות לצמיחה של 2.4%), בשנה הבאה ירד החלק של התקציב ביחס לתוצר(שכיום עומד על 55% תוצר). ה. עידוד מובטלים לעבוד. הורדת קיצבאות לאנשים שיש להם הצעות עבודה - תעזור מאוד בצמיחת המשק. עם העברת התקציב תרד הריבית, ונעבור לצמיחה במשק(אם כי לא צמיחה ראלית. הצמיחה הריאלית תהיה כ-(1%-) ). הבעיה עם התקציב היא, כמובן - מפלגת העבודה. אם מפלגת העבודה פורשת - יתכן והתקציב יעבור, אך תוך הסתמכות על האיחוד הלאומי-ישראל ביתנו ואולי גם על שינוי. אני מניח ש"העבודה" לא תפרוש, אולי בזכות פרס. אך, אם התקציב לא יעבור - צפוי לנו דבר איום - הריבית תצטרך לעלות בכ-2%לפחות כדי למנוע אינפלציה גואה. גרעון תקציבי גדול, קושי בגיוס הון בחו"ל, ירידה בהשקעות, וכו´. השאלה היא, עם כן - אין ייתכן שמפלגת העבודה שמספרת לנו שהיא דואגת לעם, מעזה אפילו לחשוב על לא להצביע עבור התקציב?!? הרי יהיה נורא ואיום אם התקציב לא יעבור!

EverMan

New member
יפה מצידך לשחק על כל הצדדים.

דבר ראשון , אם התקציב לא יעבור לא ניכנס לשום משבר כלכלי בלתי הפיך. עדיף תקציב טוב מאשר תקציב שגם ככה יגרור אותנו שאולה. התקציב יותר מלא סביר , הוא זוועתי. אני יכול להביא לך תקציב חלופי בהרבה יותר טוב. שמשקיע בחינוך , בביטחון ובתשתיות ולא פוגע בשכבות החלשות. ובנוגע להמשך : לעזור למפעלים ?! אתה לא אמור להיות ליברל ? מזה לעזור למפעל ? אין חיה כזו בליברליות ! מה עם חוסר תלותיות ? מה עם שוק חופשי ? תיירות היא נספח של ביטחון במקרה הזה כיום , לא יעזור דבר , כל עוד אין פה שלום - התיירות על הפנים. וכן , אני מסכים שצריכה להיות ייעול מערכות. בנוגע לעובדים - שוב - מסכים. אבל רק לאחר בירור הסיבה. ודר"א - לא יודע אם אתה מודע לכך - החלטת המרכז מחייבת את השרים והח"כים. הם לא יכולים להצביע בעד התקציב אלא אם כל הדרישות שלנו מתקבלות. משמע - או שהתקציב הופך לשלנו , או שהעבודה בחוץ. ואם היא לא תצא זה בגלל פואד , לא פרס. ואיך היא מעיזה ?! תקציב שפוגע בכל שכבה אפשרית ויגרום לנזק ענקי למשק ?! בקלות ! זה מחובתה לא להסכים ! והיא אף מביאה אחד חלופי ! לכן יש לה זכות ! היא עושה את זה בשבילך ! אז תגיד תודה ותהיה בשקט !

Moledet972

New member
תגובה...

אבל, אם לא מאשרים את התקציב, יהיה הרבה יותר גרוע. בנוסף, התקציב הוא יותר טוב למשק מאשר התקציב של שנה שעברה(שיהיה גם השנה אם התקציב לא יאושר). יש בו פחות גרעון - 3%(שזה סביר אפילו לפי סטנדרטים אירופאיים). יש בו קיצוץ בתקציב(והורדת היחס בין התקציב לתוצר). יש בו הגדלה של ההשקעה בתשתיות ובסיוע למפעלים(וכן - צריך לסייע למפעלים. זה לא נוגד את השקפתי הליברלית) - לפי כל החברות במשק - חובה להעביר את התקציב. היא לא עושה את זה בשבילי - היא עושה את זה בעיקר בשביל עצמה - כדי להרוויח קולות בקלפי. אם היא תציע את ביטול הצעות החוק הפרטיות(גם החוקים לטובת הקיבוצים) ואת העברת המיליאדים שהם עולים למען השכבות החלשות - אני אהיה תומך נלהב.

EverMan

New member
יפה לך ...

"היא עושה את זה בשביל עצמה" אין זכות קיום למפלגה שקיימת רק בשביל להיות מפלגת שלטון. המפלגה שלי היא אינה כזאת. צר לי לבשר לך , כל מפלגה עושה דברים בשביל להשיג קולות בקלפי , למשל בשינוי מר פריצקי היקר , יעשה הכלללללל בשביל להשיג כותרת... ואין צורך לבטל את ההטבות (הגם ככה) מיניאטוריות לקיבוצים. הקיבוצים הם חוקיים והם עוזרים במישורים רבים. הם אינם עוברים על החוק.

Moledet972

New member
גם ההתנחלויות אינן עוברות על החוק..

הרי הייתה וועדה בראשות ויצמן שירי, שניסחה את הקיצוצים בתקציב, והכל סודר. דרך אגב, שמעתי התבטאות של ח"כ תמר גוז´נסקי היום:"מטרת ההיתנחלויות היא טרנספר לערביי הארץ מיהודה ושומרון." - האם גם תמר גוז´נסקי מסכימה שאין "עם פלשתיני"? או שרק במקרה לא שמה לב ושכחה את המנטרה של "העם הפלשתיני". לא שאני מסכים עם דעתה של הגברת גוז´נסקי. היא גם אמרה:"המתנחלים החמושים ותוקפניים מתקיפים את האוכלוסייה הערבית השלווה ושוחרת השלום"...

La Gamba

New member
שמת לב מה העבדוה רוצה?

גם אני כעסתי על פואד בגלל שהוא עושה שטויות לכבוד הפריימריז. 6בל כשקראתי עוד קצת והבנתי למה, תמכתי בהם לגמרי. אין לי את העיתון מול העיניים, אבל הרעיון הזה כולל הסרת חלק מהכספים שמיועדים לעלוקות המדינה.... (נחשו מי?) ד"א, יחוץ מתעשיית הביטחון, איך המתנחלים תורמים לכלכלת הארץ?

Moledet972

New member
הם תורמים לכלכלת הארץ בדיוק כמו

שתורמים ישובי הצפון, יישובי הגולן, או ישובי הנגב.

yoavl1

New member
איך?

אפילו על ייצוא שלהם, שגם ככה מועט מאוד בגלל חרם כולל כמעט, הם לא משלמים מיסים מלאים.

Moledet972

New member
תגובה...

תחילה, יצוא זה לא דבר חשוב עד כדי כך. הם מייצאים המון דברים. שמנים, מוצרי חקלאות, מוצרי היי-טק, יינות, וכו´. היה מס בחלק ממדינות אירופה על סחורה מ"ההתנחלויות"(כולל הגולן, יש"ע, ומזרח ירושלים). בכל מקרה, הם עדיין המשיכו לייצא לארצות הברית, אסיה, מזרח אירופה, וגם למדינות מערב אירופה, שגם אלו שהטילו מס - עדיין אפשר היה לייצא אליהן. בנוסף - יש המון תוצרת שהם מייצרים למשק הישראלי. וכיודע לך, הייצור למשק הישראלי הוא החשוב. יצוא זה רק כלי כדי לאפשר ייבוא. - למה הם לא משלמים מיסים מלאים?

yoavl1

New member
יצוא זה כלי ליבוא??

אתה יודע שעל יצוא מרויחים כסף, כן? למה הם לא משלמים מיסים? מאותה הסיבה שעליה פואד דורש קיצוץ עכשיו. לא ניכנס לשאלה האם הוא עושה זאת לצרכים פוליטים בלבד, אבל הדרישה נכונה בהחלט וכראש מפלגת הפועלים דרישתו צודקת. הוא דורש כי המתנחלים ישאו בנטל כמו כל התושבים.

Moledet972

New member
תשמע... אני לא בטוח שאתה מבין

בכלכלה. על יצוא מרוויחים מטבע זר, שבאמצעותו אפשר לייבא מוצרים לארץ. ישנן בדיוק אותן הטבות כמו ביש"ע גם בנגב ובגליל. ובכל מקרה קיצצו כבר חלק מההטבות ביש"ע. יש"ע נמצאת במקום הכי מסוכן בארץ, לעומת הנגב שהוא הכי פחות מסוכן(אולי חוץ מהגולן). כראש מפלגת הפועלים אולי דרישתו נכונה, אבל זו פשוט בדיחה לא להצביע בעד התקציב בגלל סעיף קטן כזה... זה תקציב שבלעדיו אנחנו מוסיפים לעצמנו ריבית של 2% בבנק(לטוב ולרע), וחברות המשק תצטרכנה להוסיף עוד אחוזים רבים לריבית שבה הם ייגיסו כסף באמצעות אג"חים, הן בארץ והן בחו"ל.

yoavl1

New member
תשמע את עצמך...

למה צריך מטבע זר....כדי לייבא.....? אתה צריך מטבע זר כדי לשלשל כספים נוספים לקופת המדינה. ואם יש צורך לייבא, אז מייבאים ויש מהיכן. יש לך את החוצפה לבוא בטענות שאני לא מבין בכלכלה בעוד אתה אומר דברים מגוחכים במילים יפות. תסתכל מה כתבת! הכסף ניתן לשימוש לכל צורך. להעשיר את קופת המדינה! נקודה. הטיעון שיש"ע נמצא במקום הכי מסוכן בארץ מזכיר לי את הילד שרצח את הוריו ואז זעק "עזרו לי! אני יתום!" אתה ממש משעשע....אתה אומר שאולי כראש מפלגת הפועלים אולי דרישתו נכונה, אבל לא להצביע בעד אישור התקציב בגלל סעיף "כזה קטן" זו בדיחה... אני אומר הפוך. יש ביכולתו של שרון למנוע זאת ע"י שינוי הסעיפים הללו... על זה אף אחד לא חושב. פואד אשם.

Moledet972

New member
ומה אתה עושה עם מטבע זר ב"קופת

המדינה"? אתה יכול להשתמש בו? איך? אם אתה לא צריך לייבא - אתה לא צריך את הכסף. אם הממשלה רוצה כסף, היא יכולה להדפיס כמה מיליארדים... הסיבה שהיא לא תדפיס סתם כסף, הוא שזה לא יעזור למשק בשום דרך... אתה מדפיס כסף - אתה מקבל אינפלציה יותר גדולה. אין חוכמות. ההיצע נשאר כמו שהוא לא משנה כמה כסף יש לך. כשאתה מקבל מטבע זר, אתה יכול להגדיל את ההיצע במשק ע"י יבוא מוצרים באמצעות המטבע הזר שלך. - השוואה לא מובנת... אם התכוונת לכך שאנשי יש"ע אשמים בכך שהם חיים במקום מסוכן, אז - הממשלה החליטה שהיא רוצה להמשיך/לחזק את ההתיישבות ביש"ע - היא צריכה לעזור לאנשים לעבור את מצבם הבטחוני הקשה. - הסעיף הקטן הזה הוא לפי ראש הממשלה חשוב, כמו שבשביל פואד חשוב מאוד להשאיר את חוק הנגב. חוק הנגב עולה יותר מאשר ההקלות במס ליש"ע(למרות שזה לא בטוח לחלוטין).

yoavl1

New member
הכוונה שמטבע זר היא לא

שהוא אכן המטבע הזר עצמו, אלא מגיע מתוך כלכלתה של מדינה זרה. כשאתה קונה ממדינות אחרות ציוד צבאי לדוגמה, אתה משלם בשקלים? לא! אתה משלם בדולרים. זה לא שאם אתה מייצא לבריטניה אז בכסף הזה אתה יכול לייבא רק מבריטניה. ואני לא מבין בכלכלה.....לוק הו איז טוקינג! הממשלה לא מדפיסה סתם כסף,כי ככל שיש יותר מהכסף שלך, הערך שלו יורד. זה כלל ידוע לכל ילד שאוסף פוגים. ככל שיש יותר, הפוג נחשב פושט...ככל שיש פחות הפוג יותר שווה. המסחר במטבע חוץ נעשה ע"פ תנודות שווי המטבע המקומי. וככל שתמכור יותר (יצוא) המטבע שלך יהיה שווה יותר. העזרה במצב הבטחוני הקשה ניתנת להם ע"י שמירה של חיילי צה"ל במקום. אני אישית חושב שצריך להחזיר את פורעי החוק האלה, המתנחלים, ארצה, לארץ הקודש. בני ישראל הלכו שנים במדבר, לא כדי לגור בפלשטין. אלא לגור בארץ ירושלם! ארץ ישראל! חוק הנגב, ואין לי מושג כמה הוא עולה, קוצץ לאחרונה ע"י הממשלה. אבל החוק ההוא דואג לעיירות פיתוח כמו נתיבות,אופקים,ירוחם,דימונה ולילדים שחיים מתחת לקו העוני, בניגוד למתנחלים שקונים בתים במחיר של טלוזיות במרכז הארץ, ומקבלים פטורים ממס הכנסה ומיסים נוספים. והכול על חשבון מי? על חשבוני, על חשבון ההורים שלי ועל חשבון ההורים שלך. ואולי על חשבון נזקקים, שצריכים את התקציב הזה ואותם גם מן הסתם לא מעניינת ההורדה בדירוג האשראי של ישראל..אלא מעניין אותם לחיות.

"לגור בארץ ירושלם! ארץ ישראל!"

איזה פאתוס. כנראה שאתה בור ועם הארץ - ארץ ישראל בראש וראשונה זו יהודה ושומרון. נו טוף יש איזה סיכוי שסמולן יבין את זה? בחיים לא! אה - וחשבתי שאתה ודומיך תומכים בכך שעל חומות ירושליים ישבו מחבלים. אז אל תקשקש על ירושלים.

EverMan

New member
אתה חושב יותר מדי דברים

ולצערנו ולצערך - אתה חושב לא נכון. חבל שכל מה שאתה יודע זה הכפשות. אולי הגיע הזמן שתלמד על מה אנחנו באמת מדברים במקום להשמיץ ולצחוק.

יש בעיה?

יש לך בעיה עם השפה שבא אני נוקט? עברתי על הפורום ואני לא חושב שאני נמצא מחוץ לסטיית-התקן של הלשון "הנקייה" שמשתמשים בה רוב הכותבים פה. אם יש לך בעיות עם העובדות הבאות ספר לי: 1. יהודה ושומרון הם ערס הולדתו של העם היהודי. 2. ממשלת ברק התכוונה למסור לכנופיית עראפת את רוב העיר-העתיקה וסביבותיה בירושלים. אם אתה טוען שאני משקר אז כנראה שישנת בזמן שיעורי התנ"ך וההיסטוריה ובשנתיים האחרונות.

ועוד משהו...

דיפדתי דף אחורה,מסתבר שהבחור המתקרא יואב ממש לא יודע איפה הוא חי: כן במזרח-ירושלים גרים כ-200 אלף יהודים. שכונת גילה,למשל, נמצאת בש-ט-ח-י-ם (כמאמר השמאל), כלומר תושבי גילה עפ"י הטרמינולוגיה שלכם הם מתנחלים.

yoavl1

New member
נכנס לדקדוקים?

כשמדובר על מזרח ירושלים, הכוונה היא לשטח המזרחי בו חיות משפחות ערביות. לא מדובר על השטח של שכונת גילה, בו ישנם למעלה מ-30 אלף איש. אתה ממש מצחיק אותי, עכברושצ´וק, ולגבי העיר העתיקה. ברק היה מוכן לוותר על שטח שאתה מעולם לא היית בו ולעולם לא תהיה בו מאחר והשליטה שם ממילא לא יהודית. רק העברת ה"בעלות בטאבו" הרשמית תהיה ההבדל, ולאנשים כמוך שחיים על פי הכאפות שכתובות בתנ"ך, זה יכאב. כל השטח כולו לא עולה מעל 900 מטרים רבועים, אז מדברים על "חלוקת ירושלים". ואתה,יא חתיכת זין, תפסיק להכניס לי מילים לפה. לא קראתי לתושבי גילה מתנחלים. שלך, הסמולן.

אני לא חי על שום כאפות יש לך בעיה

רצינית, אתה גם כותב שטויות וגם טועה. שכונת גילה נימצאת מעבר לקו הירוק וככה גם 200 אלף יהודים בירושלים. לי אין בעיה עם זה. אבל עפ"י ההגדרות שלכם הם מתנחלים, או שאולי יש קו-ירוק ויש "קו-ירוק" בעיניך? ואל תספר לי איפה הייתי ואיפה לא הייתי בעיר-העתיקה, מה שבטוח שאם יתגשמו משאלותיך אני מניח שלאור הזיקה שלך להיסטוריה של העם היהודי זה ממש לא יפריע לך אם הערבים על החומות ובהר הבית יוכלו לטווח את היהודים בכותל או בכלל את אלה חיים בירושלים כמו שהם עשו לפני 67. אכן אמירה קשה, אבל כמו שמישהו כבר אמר כאן, יש דברים שצריכים להאמר.

למעלה