עמית, זה בשבילך

a c t i v e X

New member
אצלי זה קרה גם בלי מאוורר

הסטרטר "שואב" הרבה מהמצבר, הסל"ד שבו האלטרנטור טוען את המצבר גבוה יותר ממה שמגיעים אליו בקטעי הרכיבה (דוכים, טיפוסים איטיים , ירידות כמובן...)
הצרה היא שאם חוזרים הביתה בלי לטעון את המצבר בקטע קישור ארוך ומהיר (למשל חצי שעה שבילים), אתה מחנה את האופנוע עם מצבר 80% מלא (סתם לדוגמא) וברכיבה הבאה אתה כבר מתחיל בדפיציט. מהר מאוד מגיעים למצב של סטרטר חלש ואז פחמים שרופים. בנוסף "אפקט הזכרון" של סוללות עופרת נכנס פה ומחסל את המצבר מהר יותר

אני הבנתי את זה מסטאריק, שהשתגע מהסטרטר הבוגדני שלי, ואחרי שחקר אותי מה אני עושה ברכיבות הבין והמליץ על מטען מצברים אוטמטי לאופנועים.
קניתי (ACCUMATE) עם פלאג לחיבור מהיר שמחובר תמיד למצבר ומשתרבב החוצה מתחת למושב. בסוף כל רכיבה אני מטעין.
מאז לא היו לי בעיות, לא בקטום, לא בGG ומטעין איתו גם את הX שהמאוורר שלו עובד לא מעט.

ממה שהבנתי, מצבר דורש אמר התנעה גבוה והוא מפסיק לספק את זה גם כשעוד יש בו מספיק "קיבולת" והוא יפעיל אורות, צופר וכו' עוד הרבה זמן. אבל בשלב הזה הצרכן הכבד (סטרטר) הופך להיות זה שמתאמץ ומתחמם, לא המצבר.

MexMex

New member
לא אומ שלא קרה

כו אומר שאם מבור בבעייה אקוטית, הפתרון ממש ממש פשוט.
170 דולר, חצי שעה עבודה ועכשיו גם תוכל לשים תאורת קסנון בנוסף
למאוורר...

עד שלא נראה את ספר החלקים / מק"טים לא נדע האם הסטטור זהה לדגמי הדו"פ הקיימים. אני במקום קטמ הייתי מתקין מחוזק באופנוע ללא קיק ועם מאוורר מהמפעל.

שכחתי לגבי השסתום

אין כל בעיה לעבוד בלי ואפילו עדיף, הרי השסתום נועד להרחיב את טווח הסל''ד של המנוע שבו הוא יעיל. במנוע שמיועד לעבוד בטווח סל''ד מצומצם ניתן לתכנן את פתח הפליטה בצילינדר לפעולה בידיוק בסל''ד הרצוי ולחסוך סרבול ומשקל ולהרוויח בקירור עדיף בגלל האפשרות להעביר את המים בידיוק באזור החם ביותר בצילינדר.

ikelner

New member
נראה לי שחבר'ה עם

250EXC יתחילו לקנות צלינדרים של הפרירייד החדש...

amitexc

New member
למרות שהרכיבה שלו לא נותנת אינדיקציה

דווקא נראה שבנמוך יש שם מחסור בכוח.
חוץ מזה שים ראש מנוע עם 2 שסתומים ל4 פעימות וגם הוא ישמע סוחב לאורך כל תחום הסל״ד, מה שמרגישים בפועל זה כבר עניין אחר.
אותי תשכנע רק אחרי שתעשה סיבוב ותגיד שהוא תפור בול למה שאתה צריך.
בלי שום קשר אני אמרתי מההתחלה שאני רק לא מבין את ההתלהבות מהכלי, זה לא שיש בו משהו שצריך להפעיל את בלוטת החשק.

הoוס

New member
עמית קח לך עליה מרושעת. כזו שאתה לא מצליח

נסה אותה עם שלך עד שתתיאש. עכשיו נסה אותה עם פרירייד 350.
אני עשיתי את זה בעליה מרושעת והייתי בהלם. האופנוע הזה מייצר דחף בדרדרת ומומנט מעולה מלמטה כך שיש לך את הבטחון בחרא.
אבל אם ברצונך להגביר מהירות ואתה לא רבע עוף תשכח מזה.

למי שרוכב בעיקר דוכים הפרירייד הוא התגשמות החלומות.
תראה את חנן ליבני. היה רב קדחן במשלחת לחיפושי נפט. אין עליה שלא היינו מחכים לו. היום יש עליות שהוא מצליח להגיע לפנינו.
וזה לא שהוא השתפר מאוד בטכניקה..בכל זאת "כלב זקן, טריקים חדשים
" זה באמת אך ורק הפרירייד!

ikelner

New member
א. אני לא רואה את ההתלהבות שאתה רואה

ב. אבל זה בדיוק הקטע שלו. הוא לא מפעיל שום בלוטת חשק, ולכן רבים מאלו שהכלי הזה תפור עליהם גם לא קונים אותו. בפועל, האורגזמה שתצליח לייצר עם ה"לא מפעילה בלוטות" הזאת תהיה טובה יותר מאשר עם מלכת הכיתה.
שוב, לא לכולם, אבל לרבים כן.

amitexc

New member
בשרשור הקודם, היה נראה שמדובר

במשהו פורץ דרך בעוד שנעשתה כמעט העתקה של אופנוע מוטוקרוס משנות ה70 עם טיון אפ לסלד שונה פלוס מתלים חדישים, אלומניום ופלסטיק.

יכול להיות שה250 הזה יהיה כלי מטורף אבל על הנייר לדעתי מדובר בכלי מאוד נקודתי שמתאים לסגמנט מאוד ספציפי.

MexMex

New member
אכן נחכה לרכיבה בפועל

אתה לא מבין את ההתלהבות כי זה לא סגנון הרכיבה שלך כנראה.
למי שרוכב הארד-אנדורו, על פניו מדובר פה בכלי מדהים עם המשקל, קונפיגורציית המנוע ומרווח הגחון שהוא מציג.

PRORIDING

New member
ולא נשכח שכאמור אפשר להנמיך עוד...

ועדיין לקבל גחון רחוק מהקרקע, בתלות כמה המיתלים קשים יותר מאשר ב FR350.

פ ו כ י

New member
להגיד על כלי מדהים עוד לפני שנגעת בו, נו שוין

מזכיר לי איזה שרשור האדרה של הפרירייד 350 שאחרי כל סופרלטיבים ששפכת עליו- היית צריך לשנות כל מיני "אילוצים" כדי שיתאים לך..
איזה מה יש לנו כאן?
אחד פרירייד 250 שרק עכשיו יצא לשוק, שעל הנייר נשמע בול בפוני אבל לא ברור מתי ינחת בארץ וכמה יעלה. כשתכלס, היצרן שלו, שאולי בעל נסיון מצוין באנדורו אך מגשש באפילה בתחום שחדש לו..
ואחד איקס רייד 290 שכמה ממנו כבר חורשים את אה"ק עם קונספציה מוכחת (ואל תשווה אותו לסקורפה טיריידכי הוא לגמרי לא אותו דבר) מבית של יצרן שטריאל הוא השם השני שלו ובמחיר שהפרירייד הנכחי רק יכול לחלום עליו..

MexMex

New member
המונח "על פניו" ברור לך?

על פי בבילון - "במבט ראשון, לפני חקירה ובדיקה"

כמה יעלה בארץ? לא מעניין.
אקס רייד? לצעריעוד לא רכבתי עליו, אבל זה יקרה ממש בקרוב וריבה רצינית, ארוכה בוחנת. מכל אלו שכן רכבו עליו אז מסתבר שהוא דווקא מצדיק את מחירו הזול בכמה נקודות ולא דווקא מתאים לרכיבת כסאח, אז אולי הוא לא בר השוואה לפרירייד.
קונספציה מוכחת? איה בדיוק? כמה נמכרו כאלו בכל העולם? כמה מאות? דווקא האיקס רייד עוד יותר מצומצם ביכולות שלו לעומת הפרירייד - ראה את מה שאביעד כתב לגבי המתלים, הבלם הקדמי ומרווח הגחון.

אילוצים? אל תשלה את עצמך שמדובר בהרבה. קצת פילטר אויר, קצת מחשבון הזרקה, קצת דיסק קדמי. הכל ביחד 500 דולר עלות ושעתיים עבודה (כולל פתיחת אגזוז). קיבלתי אופנוע שיודע להיות ממש ממש מתאים לצורת הרכיבה שלי. מה הבעייה עם זה?

פ ו כ י

New member
והמעניין ש-KTM לא ממש יעדו אותו לרכיבת כאסח

אלא כיוונו לנישה של ה-X RIDE רק מה, יצא להם אופנוע פרווה שלא ממש ענה לציפיות של קהל היעד. אחרת איך תסביר את ההארה שלהם עם השקת הדו"פ?
קראתי את המבחן של אביעד ואם כל הכבוד וההערכה אליו- יש דברים שאני חולק עליו והגימור הכי פחות מעניין אותי..
גם בימהאה הגימור לא משהו אבל השלם עולה על כל חלקיו. ודי לחכימא

MexMex

New member
תגיד, מה יש לך???

לא עמד בציפיות קהל היעד???
אתה מתכוון בטח לזה שהם עשו סדרת ייצור מוגבלת של 5,000 יחידות אבל אלו נעלמו כל כך מהר עד כדי פתיחת קו הייצור ל7,000 יחידות נוספות? וזה כשארה"ב לא קיבלה ולו יחידה אחת לרפואה...

הארה??? הדו"פ הזה דובר די מיד אחרי השקת ה350. איזו הארה ואיזו נעליים. כולי צער שלקח להם זמן ארוך מדי (לטעמי האישי) של שנה להשיק אותו.

אני מתלהב מהפרירייד 250R אחרי הכירות ארוכה ומאוד אינטנסיבית עם הפרירייד 350. מה כואב לך כל כך באופן אישי מזה?

hananlv

New member
למרבה הצער לא בארצנו...

משיחה עם גורם מעורב מסתמן ש הFR250 לא ממהר להגיע עכב מלאי 350 שתקוע במחסני היבואן......

למעלה