עמיתקס,אתה מוזמן.

DAN TAL

New member
עמיתקס,אתה מוזמן.

שני נושאים.
1-מדוע בולם אחורי קצר,עם מהלך קצר,הם מטרה בפני עצמה.
2-מדוע מהנדסים מעצם היותםן מהנדסים,מוגבלים ביכולתם.

לגבי 1-קרא בבקשה קטע מצורף.
לא אוסיף כרגע מילה.

לגבי -2 קרא בבקשה קטע מצורף וגם שם,לא אוסיף כרגע מילה.

נתחיל כמובן ב-1.

ONE SHOCK OR TWO? THE FROTHY SUBJECT OF FRAPPUCCINO DAMPER OIL.
[The difference in the shock absorber stroke for different types of motorbike suspension]
In the good old days, motorbikes had two shock absorbers on the rear of the bike, as shown at the top of this section. As suspension evolved, the dual rear shocks were replaced with a single unit, but the question is why? The answer, it turns out, is pretty simple. In a dual-shock system, the suspension units are typically attached very close to the rear axle. This means that as the suspension compresses and expands, the shock absorber pistons are travelling in a stroke which is nearly the same as the full deflection of the swingarm. Hitting a large bump might deflect the rear axle upwards by 10cm and back, resulting in the same 10cm stroke in the shocks. Do this a lot and the shock absorber piston begins to behave like the plunger in one of those natty little cafetières or milk-frothers - it agitates the damper oil so much and so frequently that the oil begins to heat up and foam or froth. At this point it not only looks like frappuccino foam but it has about the same damping properties too, and thus loses its ability to perform as it should. This is known as fading shock absorbers.
Enter the single shock absorber system mounted towards the front of the rear swingarm. The swingarm might still have a lot of travel at the axle, but basic geometry shows you that closer to the pivot, the deflection is much less. This translates into shorter shock absorber movements which in turn means less opportunity for the damper oil to froth. The ultimate evolution of this is the complex link monoshock system (also shown above), where a complex series of levers reduce the shock absorber travel even further. Typically multi-link setups like this also have some amount of variance in them so that they have a different amount of deflection in the first part of the stroke to the that in the second. This means a single shock absorber unit can respond better to changing road surfaces, soaking up the smaller bumps and shocks with ease and comfort without sacrificing the ability to respond to the occasional mountain or pothole.
As a side note, you'll notice as you read the section on BMW rear suspension below that the monolever and first-generation paralever had a single shock but it was mounted close to the rear axle. This had all the disadvantages of a dual-shock system without any of the advantages of a single-shock system. For the second-generation paralever, the shock was moved closer to the swingarm pivot, thus bringing the design in-line with the small-deflection idea.

הלינק למאמר המלא:
http://www.carbibles.com/suspension_bible_bikes.html

DAN TAL

New member
את הנושא השני עמית,אעלה כאן.מהנדסים ונקודת התורפה שלהם.

Cristian Gabarrini tells a story of a test at Qatar with Ducati. Stoner came back into the pits, said there was something wrong with the engine. The engineers checked the data, ran the engine, pulled the plugs and inspected the engine, did all the tests they could to try to find the problem. Couldn't see anything, so they sent him back out again. Stoner parked the bike a lap and a half later, the engine had gone. Stoner had felt something which the data did not show. He explained what was wrong, but the engineers didn't believe him, until they were proved right.

התגובה הנ"ל הועתקה מהמאמר הזה:

https://motomatters.com/analysis/2015/06/09/the_slow_decline_of_the_honda_rc213v_the.html

hananlv

New member
לא ממש מדויק..

סטונר הסביר שמשהו לא בסדר לא ממש מה..

DAN TAL

New member
העקרון הוא שחשוב.המהנדסים בחנו את המספרים.

מבחינתם,אם המספרים תקינים,הכל בסדר.
זו בדיוק המיגבלה.הם רואים הכל דרך הפרספקטיבה של המספרים.
נוסחאות,טבלאות וכו.

hananlv

New member
אז זהו שהם טעו בבדיקה...

המספרים לא משקרים אם בודקים נכון את המספרים הנכונים.

amitexc

New member
עכשיו הוא גם יצרף את עניין VW מהנדסים מרמים

איזה מישהו אמר שהמנוע מזהם ואז במקום לפתור את בעיית הזיהום המהנדסים למעשה החליטו לתכנן אמצעי שיעזור לזייף את הבדיקות.
מה כל זה בא להוכיח?! אין לי מושג..
&nbsp
והנה מאחת התגובות בקישור שצרפת:
Maybe somehow Stoner can't get his input across, or is not taken seriously. I don't know. But I do think he definitely knows which direction a bike needs to go.
&nbsp
And, also said numerous times before: a rider doesn't develop a bike. They can just give input, it is up to the engineers to translate this into development.
&nbsp
&nbsp
אמר את זה בצורה הכי טובה שאפשר, מלבד זאת מהנדסים גם טועים, אז מה הוכחת כאן? שום דבר.

DAN TAL

New member
בדיוק. כנראה שלא טעיתי.רוב המהנדסים,יודעים טוב לחפור במספרים

הם צריכים את האחד עם הכישרון כדי שיתן להם את הכיוון.

כמובן שיש גם מהנדסים אחרים.כאלו שיש להם את כל היכולות.
אבל אלו לא הרוב.

amitexc

New member
אהה אוקי, תן דוגמא בשמות מהנדסים

ועכשיו נחמד שאתה מדבר על סמך אינטואציה, בעוד שברור שלא פגשת מהנדס רכב אופנוע מיימך.
אז בוא לא נקבע עובדות על סמך דיעה אישית.
&nbsp

DAN TAL

New member
הנה אחד.אולי הגדול והחשוב מכולם.

תקרא את כל הפיסקה.מענין.

Throughout his life, Honda's founder, Soichiro Honda had an interest in automobiles. He worked as a mechanic at the Art Shokai garage, where he tuned cars and entered them in races. In 1937, with financing from his acquaintance Kato Shichirō, Honda founded Tōkai Seiki (Eastern Sea Precision Machine Company) to make piston rings working out of the Art Shokai garage.[12] After initial failures, Tōkai Seiki won a contract to supply piston rings to Toyota, but lost the contract due to the poor quality of their products.[12] After attending engineering school without graduating, and visiting factories around Japan to better understand Toyota's quality control processes, by 1941 Honda was able to mass-produce piston rings acceptable to Toyota, using an automated process that could employ even unskilled wartime laborers.[12][13]:16–19

amitexc

New member
נו והוא למד מאחרים איך עושים, ממי הוא למד יש לך מושג?

האם הם סיימו את לימודי ההנדסה או לא?ולא ציינו שהוא הלך ללמוד הנדסה אבל לא סיים?
להמציא רעיון לא צריך להיות מהנדס אין ספק בכך, אבל עדיין היום בהונדה מעסיקים מהנדסים מעניין למה?!

DAN TAL

New member
המקום שהוא הגיע ממנו.חופשי ממחויבות לנוסחאות ומספרים.

ואפילו לא הייתה לו הסבלנות לסיים לימודי הנדסה...

amitexc

New member
נכון בגלל זה הוא הסתובב בכל המפעלים ולמד את שיטות העבודה

שלהם בשביל להצליח לייצר רינגים לטיוטה.
אתה צודק.. ולא חייב לסיים תואר בשביל להבין משמעות של נוחסא ולדעת להשתמש בה, זה שהוא לא סיים את התואר וקיבל דיפלומה לא אומר שום דבר לגבי השימוש שלו בנוסחאות..
&nbsp
מאיפה אתה מביא את הקביעות שלך? אינטואציה? היית שם איתו ואמר לך שנוסחאות זה לכוסיות? מאיפה?
אותו הדבר לגבי סמית, קבעת נחרצות שסמית הוא שביקש מתלה X וY, זאת על סמך משפט שקראת בכתבה של רענן, רק אצלו בכל רחבי הרשת כתוב דבר כזה, ומאז זה נתפס אצלך בתודעה כמשהו עובדתי.
טוב נו, רק בריאות.
&nbsp

hananlv

New member
מהנדסים כמו שאר בני האדם מתפלגים לפי עקומה גאוסינית

(אופס שוב מספרים) ולכן חלקם הקטן יהיו מעולים חלקם הקטן גרועים
והשאר באמצע...

shayph

New member
לא הבנתי בדיוק מדוע צריך מהנדסים על מסלול המירוצים אבל..

מכיוון שאני לא מומחה גדול למירוצי moto GP , החלטתי להיכנס לאתר של דוקאטי ולראות כיצד מורכב הצוות של הרוכבים. מצורף קישור שבו מפורט הצוות של צמד הרוכבים ANDREA DOVIZIOSO , ANDREA IANNONE

להן רשימת התפקידים ללא שמות האנשים הנוכחים בתפקיד. (לפירוט מלא אפשר למצוא כאן)

Track Engineer
Electronics Engineer
Chief Mechanic
Mechanic
Mechanic
Mechanic
Mechanic
Öhlins Suspension Technician

בתור לא מהנדס (כלומר אני חופשי ממקובעות בחשיבה, אבל בן למהנדס אז אולי זה בגנים) אני יכול להסיק שגם הצוות של סטונר היה מורכב באופן דומה. וכפי שרשום בכתבה כי המהנדסים בדקו את האופנוע והמקובעות שלהם התעלמה מהבעיה אולי בעצם היו מכונאים? חלוצי החשיבה מחוץ לקופסא?

אולי הגדרת התפקיד למכונאים בצוות דורש תעודת הנדסה , אולי לא. אני לא יודע. אני רק יודע שאתה מסתמך על כתבה שפורסמה באינטרנט ללא אסמכתות , ללא קישורים ואתה מבסס את כל הדעה שלך על אותם מאמרים, בדיוק כמו שהכתבה שהעלית בנושא הלינק נרשמה על ידי computer graphics designer (תקרא קצת עליו).

כבחור צעיר ממך ואולי עם מעט פחות נסיון בהרבה דברים.. ממליץ לך לקרוא כל כתבה כדעה ותמיד לנסות לבקר אותה ולא להתייחס אליה כחקוקה בסלע, כי גם הכותב, מאחר שאין סטנדרטים לכתיבה חופשית באינטרנט יכול להטעות לפעמיים או להיות בעל תפיסה מסויימת שלא בהכרח נכונה.

דבר נוסף ואחרון, דעתי האישית, הכשל שהיה במסלול (שאינני מכיר לפרטי פרטים) עם סטונר נובע מתהליכי עבודה לקויים במקרה של בדיקת תקלה שאין וודאות לגביה. ומאמין שכמו כל דבר בחיים לאחר שיש תקלה מסויימת ולא עלו עליה בונים תהליכי עבודה נוספים בכדי להימנע זאת בעתיד. מכיוון שיש אילוצי זמן במסלול לרוב בונים תרחישים אפשריים ולפיהם בונים את הדרכים לבדוק אותם. יכול להיות שלתרחיש הזה לא ציפו. רוצה להאמין כי מדובר בצוות עם בעלי תפקידים ותהליכי עבודה שחלקם פורמליים וחלקם לא מכיוון שמדובר במרוצים אבל עדיין אין שום ביסוס למה שאתה אומר וטוען.

DAN TAL

New member
איך כתבת? "כבחור צעיר ממני"?,בטח משהו כמו

שנות חייך,אני אוסף ומעבד חומר וידע,כולל ישום פעיל שלו.
אני יודע איך לעשות את זה.

מה גם שהמאמרים כמו הנ"ל,בד"כ מועלים,כדי להוריד כבר מהגב,אנשים שיודעים פחות ועם פחות נסיון,רק שלא מוכנים לקבל את זה ויתווכחו עד זוב דם.
אז בסוף שכבר נמאס לי,אני מוצא איזה מאמר (שכמובן תמיד קל למצוא כי אני לא מדבר שטויות),מעתיק אותו ואז האנשים האלו צריכים להתמודד עם המאמר ואני משחרר את עצמי (אלא אם בא לי להמשיך) מההתנצחות איתם.

shayph

New member
ראשית התעלמת מתוכן ההודעה שנוגעת לאנשי הצוות של דוקאטי

ציינתי בפניך מדוע מה שרשמת שהתבסס על המאמר / כתבה לא בהכרח הינו המציאות שאתה מתאר.

2. תפיסתך בנוגע ליכולתם של מהנדסים פשוט חסרת ביסוס, וגם בעוד 100 שנה לא תוכל לבסס את מה שאתה אומר עקב חוסר ידע , ניסיון , ומשאבים באמת לייצר הכללות גורפות כמו שאתה עושה.

3. אשמח לשיתופים בתכנון הנדסי פעיל שביצעת במהלך השנים שמבוסס על החוזק של להימנע מלימודי הנדסה וכיצד החסמים של הלימודם אינם השפיעו עליך.

אם מה שאתה כותב כאן היה נכון אז הרבה יותר מטוסים היו נופלים

מהשמיים. אם היינו מסתמכים רק על התחושות של טייסים.

בדיקות הנדסיות, כלי ושיטות דיאגנוסטיקה נותנים 99 אחוז מהמידע, יש גם דברים שהרזולוציה של הדיאגנוסטיקה לא מצליחה לתפוס, והתחושה של מפעיל המערכת לפעמים מצליחה.

אין לי ספק שבמשקל בין "תחושות" לבין דיאגנוסטיקה הייתי מעדיף לסמוך על הדיאגנוסטיקה, בטח ובטח בכל הקשור לבטיחות..

המחשמל 64

New member
מנהל
לא מסכים לגבי מהנדסים ונקודות תורפה שלהם

אני חושב שמהנדס טוב הוא עוד יותר טוב עם הוא בעל נסיון .
במקרה הנ"ל יתכן והתופעה שתאר היתה כוללת מידי ואז גרמה להם לחפש
במערכת את התקלה ומשלא מצאו בסוף היה כשל.
אם היה מפרט יותר ולא אומר "משהו לא בסדר" אלה ממוקד יותר גם טכנאי/ הנדסאי או סתם מכונאי היה עולה על הבעיה. ועם היה בידיו הנסיון עוד יותר מהר וטוב.

למעלה