עמידה בזמנים

lital10000

New member
עמידה בזמנים

היי,

אני מתכנתת בסטארט אפ. נתקלתי בסיטואציה שבה אנו עובדים על פרויקט מרכזי במערכת, ומסיבות שונות לא עומדים בזמנים שהוכתבו לנו.

זו סיטואציה די חוזרת, והסיבות כרגע נובעות ממידע שחסר לנו ומתברר תוך כדי, קשיים טכניים, שינויים באיפיון (-בעיה קלאסית בסטארט אפים..) ועוד.

מה שאיני מבינה בסיטואציה, ובכנות מעניין אותי, הוא:

האם עמידה בזמנים היא אחריות שלי, או של ראש הצוות והוא מציג אותה כאחריותי?

במידה וקיימת בעיה המפריעה ממני להתקדם, האם הוא אינו אמור להנחות אותי לפתרון הבעיה, להתערב בה ברזולוציה שבה הוא מכיר את הפרטים ומנסה בעצמו, או לפחות מקשר אותי לגורמים שעשויים לעזור?

אני תוהה בעניין, היות וזה מהווה גורם לחץ עלי, אך אף על פי כן אין לי אפשרות לעמוד בזמנים גם לו רציתי בגלל המידע החסר. נראה שבכל זאת מצופה ממני לעבוד בלילות ע"מ להספיק "כמה שיותר".

איני חדשה במקום, ולכן אין לי מוטיבציה להענות לדרישה זו. מציק לי לחשוב שגם כשאיני אשמה בעיכוב, עדיין אני צריכה לכסות עליו ולעבוד מעבר לשעות המקובלות.

תודה.

הפרבולה

New member
לא צריך להתרגש יותר מיד מ"אי עמידה בלוחות זמנים"

בד"כ הם מלכתחילה נקבעים כך שלא אפשרי לעמוד בהם כדי להלחיץ את העובדים,הם גם נקבעים בצורה אופטימית מבלי לקחת בחשבון תקלות וקשיים בגלל שקשה לחזות אותם מראש.

lital10000

New member
אבל... השאלה היא אחרת

עקרונית ישנן סיטואציות שבהן אני לגמרי מסכימה איתך. אבל זה לא העניין...
&nbsp
אני תוהה לגבי תסכול אחר שלי כאן: ראש הצוות, שהוא גם הארכיטקט, לא מעוניין בחודשים האחרונים "ללכלך את ידיו" בבעיות של הפרויקטים שתחתיו. הוא מפעיל לחץ, אבל לרוב לא מנסה לעזור ומעדיף להתעסק בארכיטקטורה.
&nbsp
אני תוהה אם זה מצב הגיוני. יוצא שכשיש בלוקר, אין לי ממש מי שינהל את המשבר מלבדי ואני מרגישה בודדה במערכה.

lital10000

New member
נו... מישהו?

אני בכנות רוצה לדעת מה הגדרת התפקיד המקובלת לר"צ. לא מפתיע אותי שהוא מחפש להלחיץ ולא להתערב. זה הכי קל.
&nbsp
באמת שלא הייתי בחברות יותר מדי מסודרות או מוגדרות כהייטק לפני כן.
&nbsp
במילים אחרות: מה מגדיר ר"צ טוב?
&nbsp
תודה.

BravoMan

Active member
ראש צוות טוב הוא...

ראש צוות שטוב ונעים לך לעבוד איתו.
&nbsp
תראי, השאלה שלך אינה באמת "מה כולל תפקיד של ר"צ".
(ואני בד"כ לא מנסה להכתיב לאנשים מה הם התכוונו לשאול
)
&nbsp
אבל הרי את לא מועמדת לתפקיד כזה ולא מנסה לברר כיצד לנהוג בו, וגם אין באמת תחומי אחריות אחידים לר"צ בחברות שונות ועל פרויקטים שונים.
&nbsp
בחברות תוכנה קטנות (עד 20 עובדים) ובסטארטאפים בפרט, המבנה הוא בד"כ שטוח: כל אחד מהעובדים הטכניים עושה כמיטב יכולתו כדי לסיים את המשימות שלו ולקדם את המוצר.
&nbsp
אם ראש צוות שוקד על ארכיטקטורה, ייתכן מאוד שזה המקום שדורש כרגע תשומת לב, ויש סיכוי טוב שאין מישהו אחר שיכול לעשות את זה.
ארכיטקטורה חשובה! בחירה בנתיב לא נכון יכולה להוביל סטארטאפ לקריסה בקלות.
&nbsp
עכשיו נשאלת השאלה:
מה באמת הבעיה שאת ניצבת מולה?
האם את מרגישה שר"צ שלך מחפש אותך בפינה? שהוא כל הזמן רוצה להפיל עליך אשמה על דברים שאינם באשמתך, להוציא אותך באור לרע, לגעור בך וכו'?
&nbsp
אם זה המצב, אז השלב הראשון והמומלץ הוא לשבת איתו לשיחה ולברר את העניין.
ייתכן, שמדובר באי הבנה, או קצר בתקשורת.
אם באמת יש לו משהו נגדך, אפשר לנסות לדבר עם מנהלים שמעליו.
&nbsp
במהלך כזה יש סיכון מסוים, במיוחד בחברה קטנה שם אין צוות אחר, ולא יכולים להעביר אחד מכם כך שלא תעבדו אחד מול השני.
הכל שאלה של פוליטיקה וטיב האנשים בחברה, וכאן אין לנו מידע כדי לעזור לך לקבוע מה עדיף.
&nbsp
אם באמת נפלת על אדם שיוצר סביבת עבודה לא נעימה, ייתכן שאין ברירה ואת צריכה להתחיל לחפש מקום עבודה אחר.
&nbsp
אבל האם ייתכן שפשוט "לא בכבוד" שלך לפתור את הבעיות שאת נתקלת בהן?
למשל, כשלא קיבלת מידע נחוץ דרך ערוצים רשמיים, האם ייתכן שהיית דרך אחרת למצוא את המידע הזה או לפתור את הבעיה?
&nbsp
אספר לך כמה סיפורים קטנים על עצמי. אומנם אני עובד היום בחברה גדולה ומסודרת (בערך), אחרי כעשור בחברה קטנה וגמישה (לא סטארטאפ), אבל עדיין יש תקלות פה ושם.
&nbsp
למשל, לעתים קרובות אני צריך לדבג התקנים בשטח, ולכן נחוץ לי מחשב נייד.
לקח יותר מחודש עד שנושא רכישת מחשב נייד מתאים עבר את כל הבירוקרטיה ממנהל שלי דרך מחלקת רכש ועד לספק.
האם זה אומר שישבתי על התחת חודש, ועיכבתי את הפרויקט כי לא היה לי איך לדבג בעיות?
ברור שלא!
חלק מהזמן השתמשתי בנייד האישי שלי, לפעמים השאלתי נייד מחברים לעבודה, או אפילו מהבוס שלי.
העיקר שהעבודה תתקדם.
&nbsp
במקרה אחר, יצרן סיני של מכשיר שאנו עובדים איתו הודיע שדבר מסוים שרצינו לעשות בלתי אפשרי, ואנחנו צריכים לעבוד עם המוצר בדרך אחרת שבעייתית מאוד מבחינתנו.
אז בזמן שהנהלה התלבטו מה לעשות בעניין, אני עשיתי קצת רוורס על המוצר, וגיליתי שמה שרצינו אפשרי, וגם לא כ"כ קשה.
&nbsp
ועד היום אני תופח לעצמי על השכם בגלל ההישג הזה.
&nbsp
אומנם גם אני הייתי רוצה לחיות בעולם מסודר בו הכל מתועד, וכל העובדים על פרויקט והספקים מתקשרים נהדר ובפתיחות מלאה, אבל ברור לי שזה עולם דמיוני שלא קיים.
הפיצוי הוא תחושת ההישג כשפתרת בעיה בדרך לא שגרתית ויצירתית, התגברת על קושי שמישהו אחר יצר, ובקיצור - ניצחת כנגד כל הסיכויים.
&nbsp
גם אם זה בא במחיר של האק מכוער במקום כלשהו, במקום קוד יפה לפי הספר.
&nbsp
בקיצור - תעצרי ותחשבי אם יש משהו שאת יכולה לעשות כדי לפרוץ את המחסומים שמפריעים לך לסיים משימות, לפני שאת רצה לר"צ שלך.
&nbsp
ולסיום לגבי שעות עבודה:
בחברות שונות קיים לחץ בצורה שונה.
כן - לפעמים אין ברירה וצריך לעבוד עד מאוחר, או בסופ"ש, או חג.
במקום טוב, מקרים כאלה יהיו נדירים, ולפעמים גם לא קיימים. והעובדים גם יתוגמלו בהתאם.
ומנגד, יש חברות שמגזימות, ומנסות לסחוט כל דקה אפשרית מהעובדים.
&nbsp
לא יודע מה מצבך, אבל רוב הסיכויים שלא תוכלי לשנות את הרגלי החברה, אלא אם יש לך חיבור טוב לאחד המייסדים ואת במצב להסביר לו שתפוקה של מפתח לא גדלה כשמוסיפים לו שעות לא הגיוניות.
&nbsp
אז, אם את מרגישה שדרישות זמן עבודה שמציבים לך חורגות מגבול הטעם הטוב שהצבת לעצמך, ולא באופן חד פעמי אלא דרך קבע, ושגם אין פיצוי על הדבר הזה, זה הזמן לחפש מקום חדש.
&nbsp
בהצלחה!

lital10000

New member
אז ככה...

יש קצרים בתקשורת. לא מעט. פעמים רבות יש חיכוכים על רקע הנטיה שלו "לראות שחורות", לצפות שאני אתווכח פחות ואביע פחות את דעתי.

בעיני הוא איש קצת.... פראנואיד. כזה שתמיד מניח שהכוונה רעה ושחותרים תחתיו.

ויכוחים הם במטרה לשמור על האינטרס של החברה, להאיר לו נקודות חשובות שהוא לא רואה, ובעיני הלויאליות צריכה להיות לחברה ולא לאדם ספציפי.

בעיניו... הוא כבר איבד אנשים על הפילוסופיה שלו, שגורסת שעובדיו צריכים לרצות אותו בלבד.

ו - לפתור את הבעיות זה לגמרי כן בכבוד שלי. אני בדיוק הטיפוס שיביא מחשב מהבית כשצריך ויחשוב על דרכים יצירתיות. זה הוא שחושש לנסות לפתור בעיות בעצמו.

הוא מאוד חושש לשאלה : "איך זה יראה מהצד", ואולי בגלל החשש שלו לא להצליח, הוא אפילו לא מנסה להכנס לקוד.

(או שהוא סתם מחפש דרך קלה יותר..)

לגבי שעות: הייתי עובדת יותר, אם היתה אוירה כזו ואם כולם היו נשארים. אבל הוא גם מלחיץ, וגם הולך הביתה בעצמו מיד אחר כך.

אז לא יודעת... אין לי מוטיבציה. מה גם שהתוקפנות שלו גורמת לי לחבק את חיי הפרטיים ואת זמני הפנוי עוד יותר.

מה שמציק לי זה לא שפתרנו את הבעיה (כי פתרנו אחת לפני כמה ימים), אלא העובדה שהוא לא היה שם כדי להציע לפתור אותה בדרך שפתרנו מחד, ומאידך הוא מבקש שאשאר כי "את לא עומדת בזמנים".

לא נראה הגיוני שתפקידו מתחיל ונגמר בלהלחיץ אותנו. מה עם ההתחייבויות שלו לזמנים?!

Lhuna1

New member
לא קשור בכלום לשאלה שלך, אבל סתם הערה

הר"צ שלך נשמע לי עם חצי רגל בחוץ.
&nbsp

lital10000

New member
רק נשמע.

לפי דעתי הבוסים שלו לויאליים אליו.
&nbsp
הוא לחוץ, והוא כבר היה לחוץ יותר בעבר.
&nbsp
פעם היו לו יחסי אנוש נוראיים..
&nbsp
אבל ההעדרויות שלו באמת מוזרות קצת.

Lhuna1

New member
התכוונתי יותר מהכיוון שלו

ר"צ שלוחץ על המתכנתים שלו להשאר ובעצמו בורח הביתה נשמע כמו כזה שכבר לא אכפת לו באמת מהמוטיבציה שלהם ומהפרויקט, ומנסיוני זה כאלו שלא מתכננים להשאר (או חושבים שהולכים לפטר אותם, גם כשזה לא נראה ככה).
אבל אם יש בעיית יחסי אנוש כללית אז זה אולי הסבר חלופי.
&nbsp
&nbsp

lital10000

New member
היום כבר אין בעיה "כללית"

רק פה ושם..
&nbsp
כן, עובר לי בראש מדי פעם שאולי הוא נעלם כי מחפש.
&nbsp
אבל בין השאר, הוא יתוגמל יותר אם ישאר..
&nbsp
אני עדיין לא יודעת אם הוא יכול להרים מוצר בוגר וחזק שלא יפול. עוד לא שיחקנו בליגה של הגדולים ברמה כזאת. אני אופתע אם נצליח.

Lhuna1

New member
תשמעי...

הסיטואציה שאת מתארת של אי עמידה בזמנים מהסיבות שציינת היא שכיחה מאוד עד כדי שהייתי מגדירה אותה כמעט בתור "המצב הרגיל" ברוב החברות שעבדתי בהן.
&nbsp
מה שלא מקובל בעיני זה מה שבולט מבין השורות של הודעתך והוא שאין לך גיבוי מהר"צ שלך והוא רואה בך את האחראית לעיכובים שאינם באשמתך.
&nbsp
או - שכך את מפרשת את הדברים.
&nbsp
צריך להבין כמה דברים:
א. האם הפרשנות שלך נכונה (וזה לא בטוח. העובדה שהוא מפעיל לחץ לא בהכרח קשורה להטלת האחריות לבעיות עליך. יש מנהלים שמפעילים לחץ כל הזמן וזה סגנון הניהול שלהם. בד"כ כי הם לחוצים בעצמם.)
ב. האם את בטוחה שהוא מודע בזמן אמת לבעיות שמונעות ממך להתקדם? האם את מיידעת אותו ומרימה דגלים בזמן? האם את מבקשת עזרה כשאת נתקעת? האם יש לך say בהערכת הזמנים של המשימות שלך והאם את מעדכנת את ההערכה ברגע שנוצר עיכוב או שהדרישות השתנו?
ג. "נראה שבכל זאת מצופה ממני לעבוד בלילות" - על סמך מה זה נראה לך? זה רק את או גם האחרים בצוות/קבוצה? עד כמה זה נפוץ? מה יקרה אם לא תשארי לילות?
&nbsp
אני בעקרון לא הייתי מוכנה לעבוד תחת ר"צ שלא מגבה אותי ומטיל עלי אחריות למה שלא בשליטתי, אבל -
לפני הכל הייתי מנסה לדבר איתו על הדברים שמפריעים לי, לוודא שהוא באמת יודע מה קורה ולא להניח את זה כמובן מאליו, לוודא שהבעיה איננה חוסר תקשורת...
&nbsp

lital10000

New member
תודה..

אנסה לענות:
&nbsp
א.יש אצלנו טריק ניהולי מקובל, שבו נוהגים לדבר על מפתחים בתור "מובילי פרויקט". ככאלה, הם כן נתפסים כאחראים לעיכובים. וכן, בניסיונו להלחיץ הוא כן מדבר בטרמינולוגיה שזורקת את האחריות עלינו. הוא דווקא מאוד אוהב את זה כשיטת ניהול: אם יש בעיות, הוא חוזר מיד למפתח האחראי על הפיצ'ר בדרישה שיטפל בהן. מאידך, כשהוא מדבר עם המנהלים שלו, הוא לויאלי יותר ונוהג לדבר ב"אנחנו".
&nbsp
הוא טיפוס קשה, אבל לא בלתי לויאלי לחלוטין.
&nbsp
וכן, הוא הטיפוס הלחוץ שתיארת.
&nbsp
ב. אני דווקא עצמאית מאוד, ובעבר הייתי ממתינה עם הדגלים "לזמן יותר נח". היום אני משתדלת להציף אותם מוקדם ככל האפשר. אבל, כאמור, תגובתו היא בד"כ - הטלת הבעיה בחזרה אלי. לפעמים הוא מנסה להעביר אותה הלאה, אבל נדירים המקרים שהוא עצמו מנסה לעזור. כך שכעקרון, הוא מודע לבעיות. אין לי יותר מדי say בהערכות הזמנים, אבל דווקא כעת ההערכה נראית לי ריאלית ברובה.
&nbsp
ג.בעבר היינו מצופים לעבוד עמוק אל תוך הלילה, אבל הוא גם היה נשאר איתנו ועוזר ועזרתו קדמה את הפרויקטים מאוד. היום הוא ממש בלתי נמצא, הוא בתקופה של "ירידת מתח", כמעט לא במשרד, ומאידך הוא מנסה להלחיץ אותנו.
&nbsp
זה לא קורה תמיד, אבל בפרויקט הנוכחי, כשהייתי תקועה לגמרי נעזרתי בסופו של דבר במישהו מצוות אחר , כטובה ממנו, ולא ברור לי למה הר"צ לא הצמיד אותי אליו בעצמו. הוא בהחלט לא עשה את המקסימום, ואפילו לא הסתכל על הבעיה.
&nbsp
לאחר שהיא נפתרה, פתאום ביום חמישי בצהריים מסתבר שהלו"ז מאוד מאוד לחוץ, ואני מצופה להישאר ולהתאמץ וכו', שיחות מוטיבציה ונזיפות כי "את לא עומדת בזמנים" (חצוף).
&nbsp
מה יקרה אם לא?! -קרוב לודאי שלא הרבה. אצטרך לאכזב אותו ביום ראשון, מה שכנראה שיקרה. כנראה שהלחץ יעבור במלואו לשבוע הבא ובו לא יהיו לי חיים, לפחות עד ששוב נתקע עם בעיות.

Lhuna1

New member
אהה כן... "מובילי פרויקט"

מובן מזה שמצופה ממך ליותר עצמאות ופחות הסתמכות על הר"צ.
אבל יחד עם זה אמור לבוא גם שותפות גדולה יותר בהגדרות הלו"ז. תוספת אחריות בלי תוספת סמכות ותוספת אמון היא בעייתית.
&nbsp
&nbsp
בכל מקרה לא לגמרי מסתדר לי המשפט: "אין לי יותר מדי say בהערכות הזמנים, אבל דווקא כעת ההערכה נראית לי ריאלית ברובה."
&nbsp
ומצד שני הלו"ז נורא נורא לחוץ וצריך להשאר לילות ושיחות נזיפה שאת לא עומדת בזמנים והלחץ יעבור גם לשבוע הבא שבו לא יהיו לך חיים...
כל זה בעיני == הערכת זמנים לא ריאלית.
אולי נראתה ריאלית בתחילת הפרויקט, אבל מאז לא עודכנה בהתאם לשינויים והעיכובים כך שכרגע בלתי אפשרי לעמוד בה בצורה שפויה.
&nbsp
"תגובתו היא בד"כ - הטלת הבעיה בחזרה אלי" -
ברור לי שהוא מצפה ממך להתגבר על הבעיות הטכניות בלי עזרה שלו וזה יכול להיות לגיטימי, אבל מה שלא ברור לי זה האם הוא מסרב לעדכן את הלו"ז כשאת אומרת לו "אז החלק הזה שהערכנו שיקח יומיים כנראה יקח ארבעה ימים".
&nbsp
&nbsp
בגדול זה נשמע סטארטאפ מאוד לחוץ, לא שזה נדיר, אבל יש גם כאלה שפחות לחוצים, אז ההחלטה היא שלך עד כמה טוב לך שם, או האם את יכולה להחליט שאת "פחות לחיצה", גם במחיר של סיכון מסויים כפי שנכתב מעלי...
אני מצטרפת לדברים של BravoMan שאת כנראה לא תשני את האופי של הארגון, אז את יכולה לבחור או לדבר ולהציף למעלה את מה שמפריע לך ולקוות לטוב, או לפזול החוצה.
&nbsp

lital10000

New member
כן, באמת יש כאן דואליות.

אם אנסה לשנות את הערכת הזמנים - זה ודאי לא ילך. כבר שאלתי אותו בעבר איך קרה שלא מתייעצים איתי לגביה. לא קיבלתי תשובה או שינוי של המדיניות.

אולי הוא התייעץ בחצי מילה, כשאמר לי שהוא משאיר אותה כמו שהיא, אבל מתריע שיש לנו קשיים.

ההערכה נראית לי ריאלית, כיוון שנטו כרגע יש לי עבודה של שלושה ימים וזמנים שמוערכים בשבוע. אבל, יש עדיין נקודות של אי ודאות ואין לנו flow מלא, כיוון שאנו תלויים בצוות מחו"ל.

בשורה התחתונה, הוא מלחיץ לא בגלל הפרויקט הזה, אלא בגלל שפרויקטים אחרים תלוים בו. לכן אני מניחה שנעשה כמה הקלות מבחינתנו ונסגור אותו כצפוי.

האוירה של סטארטאפ מאוד-לחוץ היא אוירה שהשתרשה אצלנו במידה מסוימת, כי כך היה בעבר, אבל דווקא עכשיו אנחנו בתקופה רגועה יותר כביכול וצריך להתנתק מהחשיבה הזאת ומההרגל להלחיץ, לכאורה.

ipv6

Member
ציינת פה כל מיני סיבות לעיכובים

שינויים באיפיון - אם כתבת או היית בדרך לכתוב משהו שיתכנס ללו"ז המקורי אבל דרשו ממך פתאום דרישות אחרות, אז זאת לא אשמתך וההנהלה צריכה להבין את זה.
קשיים טכניים - זה אומר שאתה לא מצליחה לממש מה שבקשו ממך? אם כן האחריות במקרה הזה, לדעתי, עליך.

לגבי הדרישה לשעות עבודה מרובות, זה נורא תלוי מה מקובל, מה המיקום שלך בשרשרת המזון (כמה תפוקה את נותנת מבחינה אובייקטיבית) ומה את רוצה להשיג (רק לשרוד שם\להיות עובדת ממוצעת\להצטיין).

נראה שיש לך בטן מלאה על הרש"צ שלך, יכול להיות בצדק ויכול להיות שלא. אם את מחליטה לדבר על ההנהלה למעלה או איתו, הייתי מציע לך בחום לבוא ממקום חיובי בלי שישתמע איכשהוא שאת מאשימה אותו במשהו. זה בקלות יכול להדרדר למצב שאת נאלצת לעזוב ואי אפשר לתת אותו כממליץ אחר כך..

lital10000

New member
אז..

לא נראה לי שאנחנו מגיעים להסכמה פה. שינויים באיפיון הם קטע ידוע שלדעתי קיים בכל הסטארטאפים. במקרה הנוכחי הם גרמו לי לאבד ארבעה ימים לפחות.

הקשיים הטכניים נכנסים לקטגוריית ה"בלתי צפוי", כי כשמבקשים משהו חדש שלא ידוע איך לבצע, הוא לוקח יותר זמן.

אני לא מסכימה שהאחריות היתה עלי, מכיוון שהפתרון היה דיבור עם צוות מחו"ל + העזרות במומחה מתחום ומצוות אחר. יש כאן מידע שהיה חסר לי מכיוון שאיני מומחית בתחום הזה וזה דרש חקירה יותר אפקטיבית. לשבת איתו שעה וחצי - חסך לי עבודה של יומיים.

מה אני רוצה להשיג? - שאלה טובה. חיים שקטים מחד, שיעריכו אותי מאידך. להיות עובדת ממוצעת ואמינה. לא להצטיין בתפוקה יוצאת דופן.

אני מאמינה בעבודה ביחד. כמובן שאני יותר נהנית לעבוד לבד, אבל במקרה הזה, למשל, זה לא היה אפקטיבי. לכן אני מעדיפה שגם האחריות לא תהיה שלי בלבד.

eveik

New member
למה את לא רואה את עצמך

בתור מי שצריכה לפתור את הקשיים הטכניים? זה נשמע שכל פעם שיש בעיה קשה את מצפה מהר״צ שישב איתך ויעזור לך. אם את לא מתכנתת מתחילה - אני לא כל כך מבין למה שלא תפתרי את הבעיות האלו בעצמך?
&nbsp
את באמת זקוקה לעזרה שלו כי את לא יכולה להסתדר עם דברים מסויימים לבד? או שאת פשוט חושבת שזה יהיה מהיר יותר אם הוא ישב איתך ויעזור לך?
&nbsp
אם את לא יודעת משהו וצריכה לחקור אותו - תעשי את זה. אם את צריכה לדבר עם צוות מחו״ל - תעשי את זה. ונשמע שגם עשית. אז הסיטואציה לא כל כך ברורה לי. כשאת אומרת ״לשבת איתו שעה וחצי חסך לי עבודה של יומיים״ הכוונה לר״צ? למומחה מתחום אחר? לצוות מחו״ל?
&nbsp
למרות כל מה שרשמת אני עדיין קצת מתקשה להבין את הסיטואציה. איפה באמת את נתקעת והאם את באמת נתקעת או שאת מסוגלת להתקדם אבל פשוט מאמינה שדברים יתקדמו מהר יותר אם הר״צ יעזור לך יותר.

lital10000

New member
למומחה מצוות אחר.

הדיבורים עם צוות מחו"ל לא היו אפקטיביים ויכולנו להתכתב איתם עוד שבוע גם.
&nbsp
אני לא באמת מבינה למה, אם זה כה קריטי לו, הוא לא עשה את המאמצים שאני עשיתי וחסך לנו זמן.
&nbsp
אתה שואל מה היה הקושי. בוא נאמר... נניח שהיתה שם נוסחה מתמטית שהייתי צריכה לפצח, וישבתי עם מתמטיקאי. זה דומה.
&nbsp
נכון שאני יכולה לחקור אותה שבוע, אבל אם אח"כ יש דיליי, יכול הבוס שלי בהחלט לחפש מתמטיקאי שיעזור. במיוחד שכאן כבר יש לנו מומחה שכזה בצוות אחר.
&nbsp
זה דומה לסיטואציה. בלי להכנס לכל הפרטים.

BravoMan

Active member
נקודה קטנה בעניין שימוש במומחים וצוותים אחרים:

אני מתחיל להבין מההודעות שלך שלא מדובר בחברה קטנה, ויש מספר צוותים בארץ ובחו"ל שעובדים על אותו פרויקט.
&nbsp
כאן עולה השאלה - איך עובדת התקשורת בין כל הצוותים?
האם בשביל לפנות לצוות מחו"ל או למומחה בצוות אחר בארץ את חייבת לעבור דרך ר"צ שלך?
האם יש אפשרות לפתח קשרים יותר ישירים שלא יצריכו את מעורבותו?
&nbsp
מפתח טוב שעובד על פרויקט גדול מנסה לקבל "מבט על" ולדעת מי אחראי על כל חלק, ואז לייצר מערכת יחסים טובה עם מי שעובד על חלקים אחרים, כדי שאם וכאשר יתגלה שיש בעיה בחלק איתו מתקשר הקוד שלך, תוכלי לגשת ישר למי שיש לו יכולת לעזור לך לפתור אותה.
&nbsp
אבל, גם כאן צריך להיזהר, ולעשות הכל במידה.
&nbsp
כתבת כאן שפנית למומחה ששעה שלו חסכה לך שבועיים של חקירה.
זה טוב ויפה, אבל צריך להבין שזה לא בהכרח רווח זמן עבור החברה.
&nbsp
אם כולם כל הזמן יפנו לאותו מומחה כדי שהוא יקצר להם את העבודה, למומחה לא יישאר זמן לעשות את מה שהוא בעצמו אמור לעשות, ואז חלק קריטי - חלק שדורש את המומחיות שלו ולא משנה כמה זמן זה ייקח לא ייפתר ע"י מפתח אחר, בכלל לא ייסגר לעולם.
&nbsp
ייתכן שבמקרה שלך צדקת ואם למומחה אכן היה זמן, והוא יכל לקצר לך משמעותית את הלמידה הכל טוב, אבל צריך לשפוט כל מקרה לגופו ולא להגזים בתדירות פניות.
&nbsp
כנ"ל לגבי פניות לצוות אחר, גם למי שאינו מומחה שם.
לפני שעושים זאת, תמיד חשוב לוודא כמה שיותר שהבעיה אינה בצד שלך.
זה נכון שלפעמים ככשני רכיבים מתקשרים, דווקא מי שבצד השני יוכל לראות באג בקוד שלך יותר טוב ממך, כי הוא רואה מה יוצא בפועל מהרכיב שכתבת, אבל מצד שני זה לא נעים ולא יעיל להציק לאחרים בטענה שיש באג בקוד שלהם, רק בשביל שיראו לך שהבאג בעצם אצלך.
&nbsp
זו טוב להיעזר במידה הנכונה באחרים ולתקשר לרוחב הפרויקט בצורה כמה שיותר ישירה כדי לפתור בעיות, אבל צריך תמיד לזכור שכל שעה שמישהו מקדיש לך כדי לקדם אותך זו שעה שהוא בעצמו מאבד ונמצא בפיגור ביעדים שלו!
&nbsp
בהצלחה בהמשך!

למעלה